Βορίδης: “Δεν δικαιούνται ανθρωπιστικής προστασίας οι παράνομοι”!

1.ΒΡΑΔΥΦΛΕΓΗΣ ΒΟΜΒΑ
Ανάσχεση ροών, επίσπευση ασύλου, διεθνοποίηση του θέματος: Η πολιτική της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει στο υπουργικό συμβούλιο

«Η Μόρια είναι κόλαση», φωνάζουν γυναίκες που ζουν στον καταυλισμό

Παρατηρήστε  την έκφραση σε αυτές τις κυβερνητικές  μούρες στη φωτογραφία. Και  θυμηθείτε πόσο εγκληματικά ανεύθυνοι και επιθετικοί   υπήρξαν στην αντιπολιτευτική τους θητεία  .

Αντί τότε να βοηθήσουν να βρεθεί λύση, τα  θύματα του πολέμου,της φτώχειας,του φανατισμού  να  έχουν μια ανθρώπινη ζωή,  χλεύαζαν τη  δική μας αλληλεγγύη ,τα λογικά μας επιχειρήματα,τις προτάσεις μας.

Τώρα οι ασεβείς τρέχουν και δε φτάνουν.Χωρίς συγγνώμη, αλλά και χωρίς ευθύνη. Με εξαγγελίες βιτρίνας  μόνο και μόνο γα να ηδύνονται οι νοικοκυραίοι.  Και λογαριάζουν  φυσικά μόνο το κομματικό τους κόστος.

Αισχρή φάρα αυτή της Δεξιάς. Η προσωποποίηση  του εγκλήματος,της απάτης,της δημαγωγίας. Κυρίαρχη  …αξία  ” ο θάνατός σου η ζωή μου”!

 

2. Διεθνής ημέρα βλασφημίας -Η απάντηση της Δύσης στις αντιδράσεις για τα σκίτσα του Μωάμεθ

Η αντιπαράθεση στην πολιτική για τα σκίτσα του Μωάμεθ

Έντονες αντιδράσεις για τα σκίτσα του Μωάμεθ σε πολλές χώρες του μουσουλμανικού κόσμου

Η «Ημέρα Βλασφημίας», γνωστή και ως «Διεθνής Ημέρας Δικαιώματος στη Βλασφημία» καθιερώθηκε προκειμένου να υπερασπιστεί το δικαίωμα των ανθρώπων να ασκούν κριτική σε ζητήματα πίστης, καθώς η ποινικοποίηση της βλασφημίας εξακολουθεί να βρίσκεται σε ισχύ εκτός από τα μουσουλμανικά κράτη και σε πολλές χώρες της Δύσης.

Η πρώτη «Ημέρα Βλασφημίας» διοργανώθηκε το 2009 και περιελάμβανε μεταξύ άλλων έκθεση έργων τέχνης στην Ουάσιγκτον, καθώς και ένα φεστιβάλ «ελευθερίας του λόγου» στο Λος Άντζελες των ΗΠΑ. Η επιλογή της ημέρας κάθε άλλο παρά τυχαία είναι, αφού συμπίπτει με την ημέρα που ξεκίνησε η σφοδρή αντιπαράθεση για τα σκίτσα του Μωάμεθ.

Ο τότε γγ του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, εξέφραζε το 2005 την ανησυχία του για την έκταση που πήρε το θέμα με τα σκίτσα του Μωάμεθ. Ωστόσο, η δήλωσή του έμοιαζε με σολομώντεια λύση καθώς έλεγε: «Η ελευθερία του Τύπου πρέπει πάντα να ασκείται κατά τρόπο που σέβεται πλήρως τις θρησκευτικές ελευθερίες».

Ο Ιταλός Επίτροπος Φράνκο Φρατίνι χαρακτήριζε παράλογη την δημοσίευση των σκίτσων του Μωάμεθ, ωστόσο τόνισε πως το δικαίωμα στην κριτική είναι από τα θεμελιώδη δικαιώματα στα οποία εδράζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι ιδέες δεν έχουν ανάγκη από δικαιώματα, οι άνθρωποι έχουν σημειώνουν οι υποστηρικτές της ημέρας βλασφημίας

Για του λόγου το αληθές.  Ιερατείο και πολιτικοί  βρίσκονται  στο ίδιο στρατόπεδο, “υποκατακλινόμενοι υμίν αυτοίς”. Η  επαίσχυντη καθιέρωση της ημέρα βλασφημίας και μόνο,  το επιβεβαιώνει. Αλλά και από τις κυνικές απαντήσεις των πολιτικών κατά καιρούς. “Ναι ,μεν, ,αλλά”. Είναι ισχυρό δίδυμο εξουσίας αμφότερες και στηρίζουν η μια την άλλη.

Γι΄αυτό και η πολιτική   δε θα τολμούσε  ποτέ  καθιέρωση ημέρας των θυμάτων των θρησκειών ανά τους αιώνες.  Κι ας πλήρωσε πανάκριβα  ο κόσμο, και  όχι μόνο σε αίμα τη δικτατορική επιβολή ιδεοληψιών  και τερατολογιών   για τη χειραγώγηση  του μυαλού    από τους ανθρώπους  του Γιαχβέ και του Αλλάχ. Δυο επαίσχυντοι, αιμοβόροι και ανήθικοι θεοί, που  είτε διψούν για αίμα, είτε συμπεριφέρονται έτσι,  όπως ούτε  χειρότερος των ανθρώπων θα τολμούσε. ΄Ελεος  δεν έχουν,παρά μόνο για τους δικούς τους. Οι λοιποί  είναι  αναλώσιμοι ως εχθροί.

Οι θρησκείες δεν έχουν καμιά σχέση με εκείνο  που αποκαλούμε υπέρτατο ΟΝ, άγνωστης σύστασης στον άνθρωπο.  Υπάρχει ή όχι, ουδείς μπορεί να το ισχυριστεί. Ο αγνωστικισμός είναι η καλύτερη, η λογικότερη απάντηση στο ερώτημα.

Πάντως,  από λογική επαγωγή   μπορούμε αβίαστα να  δεχτούμε  πως  ουδεμία σχέση μπορεί να έχουν οι μνησίκακοι, εγωπαθείς  και εγκληματίες αυτοί  θεοί  των  θρησκειών με ένα τέτοιο, απέραντο, αδιευκρίνιστης  ουσίας και ιδιότητας ΟΝ. Και σίγουρα, για να το πούμε  σε ανθρώπινη διατύπωση    θα “φρίττει”, αν υπάρχει, με την εξευτελιστική   υποβάθμισή  του  σε μια καρικατούρα, ανθρωπόμορφου  θεού.

 

3.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΓΙΑ… ΔΕΙΓΜΑ
«Φρενίτιδα» για το iPhone 11 στην Ελλάδα -Υπερδιπλάσια η ζήτηση, σε σχέση με το 2018

Το νέο iPhone 11 και οι πωλήσεις του

Τα ζόμπι της μεταλλαγμένης κοινωνίας μας από φυσική σε καταναλωτική , στηρίζουν με παρανοϊκή   φρενίτιδα την εγκληματική  αγορά, που επιτρέπει , χάριν του αισχρού κέρδους, να πεθαίνουν στο στερημένο κόσμο, αβοήθητοι από τις κοινωνίες της αφθονίας,  εκατομμύρια άνθρωποι από πείνα, δίψα, επιδημίες, συγκρούσεις.  Οι άφρονες  καταναλωτές που   επιβραβεύουν έμπρακτα  τους θύτες με τη συμμετοχή τους στη διαδικασία συσσώρευσης παράνομου πλούτου,  νομίζουν,  πως είναι αμέτοχοι  της ευθύνης.  Δεν είναι.  Στο μέτρο που τους αναλογεί, φονιάδες  τους αποκαλούμε και τούτους.

4.α. Ιταμή δήλωση Βορίδη που θα ζήλευε ο Όρμπαν: Δεν δικαιούνται ανθρωπιστικής προστασίας οι παράνομοι

β. Ο Άδωνης θυμήθηκε την ακροδεξία του ρητορική με το «λαθρομεταναστευτικό»

Ωστόσο, με την νέα πολιτική που προτίθεται να εφαρμόσει η Ν.Δ. η οποία θυμίζει αυτή των Όρμπαν και Σαλβίνι τα πράγματα θα μπουν σε μια τάξη σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη. Μάλιστα συνέχισε λέγοντας πως πλέον οι μετανάστες θα εξετάζονται με βάση το… προφίλ τους προκειμένου να γίνει ένας διαχωρισμός ανάμεσα στους ανθρώπους.

****

Σε ευαισθητοποιημένες κοινωνίες αυτά τα  χοιρίδια ,γνωστοί ακροδεξιοί  στα κράσπεδα της Χ.Α,θα είχαν λιντσαριστεί. Εδώ στην Μπανανία  υποκρίνονται τους   υπουργούς, ελέω 2 εκατομμυρίων  χαχόλων ψηφοφόρων.

Δε χωράει  πολιτική  σε τέτοια ζητήματα.  Κι στοιχειώδη ανθρωπισμό να διαθέτει κανείς,  δε θα τολμούσε να ξεστομίσει τέτοιες  απόψεις.  Ούτε ίχνος τσίπας  από δαύτους. Ηθικά ξεβράκωτοι και δεν αισχύνονται!

Κι αυτά  τα   φασιστικά τέρατα, κινούνται  δίπλα μας, λογαριάζονται ως  συμπολίτες ,   απολαμβάνουν  όσα δε δικαιούνται. Κι αυτό ελέω της δικής  μας αβελτηρίας και παραίτησης. ΄Εχουμε κι εμείς ευθύνη. Τους  επιτρέψαμε να διαπράττουν ΄Υβριν ατιμωρητί.