ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,ΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ! ΤΟ “ΝΤΟΜΠΕΡΜΑΝ” ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΙΣΜΟΥ ΣΕ ΓΥΡΕΥΕΙ!

1. Μητσοτάκης: Για μια ακόμη φορά, απεργούν οι λίγοι και ταλαιπωρούνται οι πολλοί!

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Τί σου είναι οι Μαυρογυαλούροι, αλλά και οι χαχόλοι που τους στηρίζουν  ΄Οταν  ξέσπαγαν  τέτοιου είδους κινητοποιήσεις παλιότερα κι εμείς κράζαμε συνεχώς τους εργατοπατέρες, τσιμουδιά ο Υιός ,ο γνήσιος απόγονος του  παλαιοκομματισμού.  Αλλά και σύμπασα η Δεξιά. Μη χάσουν  ψήφους. Αντίθετα, υπερθεμάτιζαν  και συμμετείχαν ομόθυμα στο… δίκαιο αγώνα των απεργών τότε. Τώρα, που  καλείται ο Κούλης να “βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά”, σκούζει πως κάηκε. Η ανηθικότητα χτυπάει  κόκκινο και βγαίνει.

Θα υποστούν τα επίχειρα της κακίας τους, το είπαμε. Τους την έχουν στημένη στη γωνία. Ακόμα δεν είδε τίποτα ο προπέτης, φανφαρόνος  και αδαής περί τα πολιτικά  Υιός. Αν κρατήσει  δυόμιση χρόνια, θα είναι όντως κατόρθωμα.  Και να γιατί, όπως το εξηγούσαμε “προφητικά”σε παλιότερο κείμενό μας:

ΔΥΣΚΟΛΗ Η ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ (5/7/2019)
WSJ: Αγκάθια στο δρόμο της οικονομικής ανάκαμψης στην Ελλάδα, όποιος κι αν νικήσει στις εκλογές

Μεγάλα αγκάθια στο δρόμο της οικονομικής ανάκαμψης για την επόμενη ελληνική κυβέρνηση -όποια κι αν είναι αυτή – βλέπει η Wall Street Journal σημειώνοντας ότι το κοστούμι που έχουν ράψει οι πιστωτές για τη χώρα μας είναι πολύ στενό για να αφήνει μεγάλα περιθώρια ελιγμών.

*****

Να υποθέσουμε πως αυτό το ξέρει καλά ο Αλέξης Τσίπρας και έτσι εξηγείται, γιατί δε…σκίζεται να κερδίσει τις εκλογές;

Ο …Υιός του Αποστάτη έχει Γολγοθά μπροστά του. Τα έχουμε ξαναπεί. Η “γαλάζια ακρίδα” ενδιαφέρεται μόνο για να ρημάξει.΄Οπως έκανε και επί εποχής Κ.Καραμανλή που φούνταρε το σκάφος της χώρας. Ο “Κούλης”,αν ποτέ πάρει το τιμόνι, θα φέρει την Ελλάδα πάλι στο “παραπέντε”. Στα πρόθυρα χρεοκοπίας.

Πέρα από το γεγονός πως είναι ανίδεος από πολιτική και οικονομία, θα αντιμετωπίσει και σκληρή, συντεχνιακή -συνδικαλιστική αντιπαράθεση. Ο ΣΥΡΙΖΑ, ως αντιπολίτευση ,δε θα διστάσει να θυμηθεί τον… παλιό καλό, δημαγωγικό εαυτό του. Κι αν συμβεί αυτό ,που θα συμβεί, “θα φάει η μύγα σίδερο και το κουνούπι ατσάλι” . Να το θυμάστε.

Συμφέρει ,επομένως, το διάλειμμα στους Συριζαίους.΄Εχουν χρόνια μπροστά τους (δυστυχώς) αλά περίοδος ΠΑΣΟΚ. Ειδικά με αρχηγό της Δεξιάς έναν…κουλό Κούλη.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται λέμε εμείς εδώ. Αλλάζουν χρόνοι και πρόσωπα μόνο.

 

2. «Μεταφέρουν την αυταρχική πολιτική της Ν.Δ. στις φυλακές»

Aφήστε τους.  Απλώς,  πριονίζουν το κλαρί πάνω στο οποίο κάθονται. Πολλά από τα προβεβλημένα στελέχη, ακόμα και ηγετικά της Ν.Δ ,κάποια στιγμή θα πάνε φυλακή. Πολλές και ασήκωτες οι ανομίες τους. Εγκληματικές. Γνωστό στο πανελλήνιο, αλλά και  την…παναμέρικα.

Οπότε, θα βρουν μπροστά τους τις σημερινές σκληρές ρυθμίσεις τους για τις φυλακές . Το έχουν πάθει πολλοί. Αψευδής μάρτυρας  οι  σελίδες της Ιστορίας.

Και η λαϊκή σοφία αποφαίνεται: “‘Οποιος σκάβει το λάκκο του άλλου, πέφτει ο ίδιος μέσα”!

 

3. ΣΥΜΠΑΡΙΣΤΑΝΤΑΙ ΣΤΟ DOCUMENTO

Κοίτα …αμέριστη συμπαράσταση  στο Βαξεβάνη από τα …συντρόφια. Κι αυτό, επειδή ο Υιος  “τραβάει το χαλί”  κάτω από τα πόδια του εκδότη και δημοσιογράφου  και  κάνει ό, τι περνάει από το χέρι του, για να του κόβει τις διαφημίσεις από τα έντυπά του.

Και δε λέμε πως δεν είναι καλή η συμπαράσταση. Αλλά, γατί μονομερώς; Επειδή εμείς δεν είμαστε…σύντροφοι, δεν ανήκουμε στο κόμμα (και σε κανένα κόμμα) που υπηρετεί ο Κωστάκης, δε δικαιούμαστε στήριξη από τις επιθέσεις, από τις οποίες κινδύνεψε ακόμα και πρόσφατα η σωματική μας ακεραιότητα, για να μας εμποδίσουν να συνεχίσουμε τη λειτουργία μας;

Γιατί δυο μέτρα και δυο σταθμά,παίδες. Εμάς… δεν μας έκανε  μάνα;  Πας μη ημέτερος…βάρβαρος ,δηλαδή;

Συνάφι  η δημοσιογραφία και η πολιτική. Εξουσίες γαρ αμφότερες. ΄Ασε ,δε,που …είναι πολλά τα λεφτά,΄Αρη!  Από διαφημίσεις και λοιπές διαπλοκές. “Ο καυγάς για το πάπλωμα” πάντα.

 

4.Δέκα χρόνια Alter ego: Η ελληνική εταιρεία ηλεκτρονικού τσιγάρου ενημερώνει για το υπεύθυνο άτμισμα

Η ελληνική εταιρεία ηλεκτρονικού τσιγάρου, alterego, γιορτάζει 10 χρόνια λειτουργίας και ενημερώνει τους ατμιστές, για τo υπεύθυνο άτμισμα.

Χιλιάδες πρώην καπνιστές έχουν δείξει εμπιστοσύνη στην Alter ego

Για να τιμήσει τα 10 χρόνια εμπιστοσύνης, που της έχουν δείξει οι Έλληνες καταναλωτές, η εταιρεία ξεκινάει εκστρατεία ενημέρωσης και κοινωνικής ευθύνης, για την υπεύθυνη κατανάλωση προϊόντων ατμίσματος, σε μία χρονική στιγμή που η ενορχηστρωμένη επίθεση κατά του ηλεκτρονικού τσιγάρου απειλεί την πρόοδο που έχουν κάνει εκατομμύρια άνθρωποι ανά τον κόσμο, εγκαταλείποντας το κάπνισμα, με την συμβολή του ηλεκτρονικού τσιγάρου.

Το βασικό μήνυμα της εκστρατείας είναι «ατμίζουμε υπεύθυνα», υπογραμμίζοντας το γεγονός, ότι οι θάνατοι που σημειώθηκαν στις Πολιτείες οφείλονται αποκλειστικά στην κατανάλωση μη πιστοποιημένων υγρών αναπλήρωσης από την μαύρη αγορά.

***

Στην Ελλάδα της “Ράικου” οι εισαγγελείς  έχουν άλλες ασχολίες,  κομματικές, διαπλεκόμενες. Σιγά που   σήμερα θα είχαν κατεβάσει αυτή την εγκληματική  και λίαν επικίνδυνη διαφήμιση και θα είχαν μπαγλαρώσει τους εμπόρους, οι οποίοι, επειδή, ακριβώς, είναι ατιμώρητοι, αλωνίζουν σε τέτοιες θανατηφόρες αγορές και θησαυρίζουν.

Στην Αμερική  είναι πασίγνωστο πως ο θάνατοι  των ατμιστών πληθαίνουν.Και μάλιστα υπάρχουν φωνές επιστημόνων  που λένε πως ο ατμός είναι χειρότερος κι από τον  καπνό. Γιατροί, ειδικοί επιστήμονες συμφωνούν και προειδοποιούν πως οι θάνατοι  θα αυξάνονται και θα χρειαστούν χρόνια για να νικηθούν οι έμποροι του θανάτου που εκμεταλλεύονται το πάθος των εξαρτημένων από τέτοιες ουσίες ατόμων.

 

5.ΟΛΑ ΟΣΑ ΓΡΑΦΤΗΚΑΝ
Το Twitter «δίκασε» τον Ανδρέα Γεωργίου με αφορμή τις «Αγριες Μέλισσες»: Σχόλια-φαρμάκι

Ανδρέας Γεωργίου Αγριες Μέλισσες

Μπροστά σε οθόνες που σερβίρουν τέτοιο σκουπιδαριό δεν καθόμαστε. Οπότε, κρίνουμε την…ποιότητά της σειράς  εκ  των δεδομένων της ελληνικής τηλεόρασης.

Αλλά δεν είναι το θέμα μας αυτό. Εντύπωση προκαλεί η  “επιθετική” διαφήμιση του   δεξιοβασιλικού καναλιού των Κυριακού που έχουν επιστρατεύσει  όλες τις φυλλάδες της παράταξης να γράφουν επί μέρες κείμενα επί κειμένων για  τη συγκεκριμένη…υπερπαγωγή,  να στήνουν συνεντεύξεις, αλλά και  συζητήσεις απέραντου θαυμασμού, διθυραμβικών διαστάσεων  στο διαδίκτυο μεταξύ θεατών της σειράς. Μόνο και μόνο για να διαφημιστεί η  παραγωγή, που λανσάρετε ,μάλιστα,  ως πανάκριβη, των πέντε εκατομμυρίων!

Η τηλεοπτική αγορά είναι τελείως ανήθικη. Αδίστακτη, παμφάγα. Πρωτίστως, χρησιμοποιεί την  απάτη,το ψεύδος,την πλύση εγκεφάλου, για να κερδίσει κοινό .Κι αν  αυτό το κρατήσει  στον καναπέ, ,  που θα το κρατήσει, με τέτοιο… γάνωμα του μυαλού, θα έρθει μπόλικη  διαφήμιση και τούτη με τη σειρά της   θα  φέρει το κέρδος ,τρελό παρά για το κανάλι και τους συντελεστές της επιτυχίας. “΄Αγριες μέλισσες”! ,΄Αγρια και βρώμικη προπαγάνδα  για το χρήμα.

Με μια παρατήρηση.Θύτες ιδιοκτήτες  του θεάματος και λοβοτομημένα  θύματα -θεατές  έχουν  ίδια ευθύνη. Αν δεν υπήρχαν σκουπιδοφάγοι, θα υπήρχαν Κυριακού;” Κράτα με να σε κρατώ…”.

 

6. ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ… ΜΕΤΑΞΩΤΑ…;

“…Γιατί όσα επί της ουσίας του θέματος είπε, ότι η συγκεκριμένη διάταξη του Συντάγματος για την Ορθόδοξη Εκκλησία «δεν αφορά την καθιέρωση επίσημης θρησκείας από το Σύνταγμα, αλλά χαρακτηρίζει τη θρησκεία που πιστεύουν η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών» (σημ. πλειονότητα είναι το σωστό, αλλά τώρα… ψύλλοι στ’ άχυρα)

***

Από την εφημερίδα Συντακτών το παραπάνω απόσπασμα. Δε λέμε όνομα για να μην τον εκθέσουμε. Ας τον κράξει η ίδια η εφημερίδα.

Λοιπόν,ο ανεκδιήγητος αυτός Τζαβάρας, τα λόγια του οποίου είναι στην παρένθεση, πέρα από τις άλλες ανοησίες του ,είναι καλός στη διατύπωση . Η “συντριπτική πλειοψηφία” είναι φράση που επιλέγεται για να δείξει πως δεν είναι μια απλή πλειονότητα του λαού,  ας πούμε 51%, αλλά…91%.’ ΄Αλλο το ένα κι άλλο το άλλο.

Μάθε,  παιδί μου γράμματα .΄Οχι …κολλυβογράμματα!  Αλλά,όπως το λες: “τώρα…πιάσε  ψύλλους  στ’ άχυρα”!