ΤΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΔΙΠΟΛΙΣΜΟΥ

1. Πούτιν κατά Τούνμπεργκ: Ανενημέρωτη έφηβη που την εκμεταλλεύονται

putin-ne1

Γκρέτα, κι αν έχεις τις όποιες αμφιβολίες , αν  είσαι ή  όχι  ( εμείς λέμε πως είσαι) στο σωστό δρόμο, το γεγονός πως οι  ύαινες των υπερδυνάμεων,ο ακροδεξιός  Τραμπ και ο δικτάτορας Πούτιν, δε σε εκτιμούν, φτάνει για να το ξεκαθαρίσεις. Αλλιώς, αν σε επαινούσαν, θα ήσουν σαν ελόγου τους.

Πρόκειται για τέρατα.  Αδίστακτοι εγκληματίες, εχθροί της φύσης και των κανόνων της. Πρέπει να νιώθεις ευτυχής και δικαιωμένη, αν έχεις τέτοιες καρικατούρες ανθρώπου  να σε αμφισβητούν.

 

2. ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
Μητσοτάκης: Συνομίλησα με επενδυτές στις ΗΠΑ, είναι έτοιμοι να ρίξουν δισ. στην Ελλάδα γιατί βλέπουν πολιτική σταθερότητα

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με γαλάζιο πουκάμισο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης   με το χρόνο διαπιστώνουμε πως τελικά δικαιούται να βρίσκεται υπεράνω ιστορικής κριτικής  (απαλλάσσεται) και πως η περίπτωσή του  ανήκει πλέον  στην αρμοδιότητα της ψυχιατρικής. Η διπολική διαταραχή του είναι εμφανής.

Παλεύουν, συγκρούονται  μέσα του δαίμονες και στοιχειά. Αλλιώς, δεν εξηγείται η παράνοια, η παντελής έλλειψη νοητικής ισορροπίας σε όσα λέει σήμερα,είπε χτες και θα υποστηρίξει αύριο.

Δε λέμε.΄Ολοι οι πολιτικοί έχουν την υποκρισία στο τσεπάκι. Λένε αυτό και εννοούν το άλλο. Η περίπτωση “Κούλη”, όμως, ξεφεύγει από αυτή την κατηγορία. Είναι παντελώς άρρωστος, αφού δεν έχει καμιά συναίσθηση της κατάστασής του και συμπεριφέρεται, ως  οι προσλαβάνουσές του να του προσκομίζουν εκ διαμέτρου αντίθετες παραστάσεις. Και το χειρότερο από άλλον κόσμο.

Η απλή απόδειξη  βρίσκεται και σε όσα σήμερα υποστηρίζει. Βλέπει ή  κάνει πως βλέπει… ουρά τους επενδυτές εξ Αμερικής και των περάτων της οικουμένης να ρίχνουν τα ωραία  τους λεφτουδάκια  σε μπίζνες στην Ελλάδα! ΄Ετσι του είπαν στην Αμερική, ισχυρίζεται.

Αλλά, για ποιο λόγο θα προχωρούσαν σε τέτοιο τόλμημα τα Ελληνο-Αμερικανάκια  , όταν από παντού είναι φανερό πως εργασιακή  ησυχία δεν πρόκειται να υπάρξει στον τόπο για όσο τουλάχιστον χρόνο κρατήσει τη κυβέρνησή του στην εξουσία; (Εμείς…στοιχηματίσαμε ήδη, εδώ και καιρό πως   δυόμιση χρόνια  το πολύ θα  αντέξει ). Κι  η εργασιακή γαλήνη, η έλλειψη διεκδικήσεων, η ομαλή πορεία της οικονομίας  είναι αυτά ακριβώς που όλοι οι επενδυτές θεωρούν ως προϋπόθεση sine qua non για να επενδύσουν λεφτά  και να εισπράξουν  κέρδη σε μια χώρα.

Κι αυτό στην Ελλάδα του Υιού δεν πρόκειται να συμβεί. Μια γεύση πήραμε από τις  πρόσφατες  απεργιακές κινητοποιήσεις, που  σταδιακά    θα γιγαντώνονται και  θα λάβουν στο εγγύς μέλλον  μόνιμη και σαρωτική μορφή.

Οι συνδικαλιστάδες  του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ είναι  με τα όπλα παρά πόδα.  Με “εντολή” ή έστω πρόθεση να ρίξουν την κυβέρνηση. Και θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις,  οι οποίες καμιά βέβαια σχέση δεν έχουν με  τη διασφάλιση  κατακτήσεων των  εργαζομένων,αλλά  η διεξαγωγή τους αποβλέπει  πρωτίστως σε οφέλη κομματικά και παρεμπιπτόντως συντεχνιακά.

Από κει και πέρα, γίνεται φανερό πως κανείς  “σώφρων” και  ενημερωμένος  καπιταλιστής,  σεβόμενος τα ….τίμια λεφτά του, δε θα κάνει την αποκοτιά να τα ρίξει βορά στους δρόμους  της Αθήνας, που θα κάθε εβδομάδα θα είναι αδιάβατοι από  το μπάχαλο και το χάος των διαδηλώσεων. Για κορόιδα ψάχνουν;

Κακά τα ψέματα. Οι αγορές και οι επενδυτές  ξέρουν πως η καλύτερη κυβέρνηση για τα κέρδη τους στην Ελλάδα, που  έδωσε καλές εξετάσεις ,  είναι η παρελθούσα.   Οι εργαζόμενοι,  προφανώς  ικανοποιημένοι ή πεπεισμένοι πως  είναι   από τις απολαβές τους σε μια παραπαίουσα τότε οικονομία, δεν έλιωσαν όλα αυτά τα χρόνια ούτε ένα ζευγάρι παπούτσια για να διαδηλώνουν στους δρόμους. “Ησυχία, τάξη και ασφάλεια”, μια και ο ΣΥΡΙΖΑ ,ως γνωστό,  ελέγχει απολύτως τους εργατοπατέρες. Ακόμα και στο ΠΑΜΕ  διστάζουν να τα βάλουν με μια “αριστερή” κυβέρνηση, γιατί θα μπορούσε μια τέτοια αντιπαράθεση να γυρίσει μπούμερανγκ,  που σημαίνει εκλογικό αποτέλεσμα  κάτω κι από….3%!

Τέτοιο εργασιακό  περιβάλλον θέλουν οι επενδυτές. Αυτές τις κυβερνήσεις λατρεύουν. Ο Αλέξης Τσίπρας  είναι  η καλύτερη εγγύηση διασφάλισης κεφαλαίων και κερδών τους.Με μια τέτοια κυβέρνηση, θα έριχναν λεφτά στην Ελλάδα. Με Κυριάκο Μητσοτάκη ποτέ.

Να, γιατί σύντομα  θα έχουμε  παλινόρθωση των Συριζαίων. Ο Αλέξης Τσίπρας  οσονούπω  θα    επιστρέψει στο “θρόνο”. Είπαμε, υπομονή  2 χρονάκια και κάτι ακόμα.  Περισσότερο, ούτε μέρα.

 

3.Απάντηση ΚΚΕ σε Μητσοτάκη: «Πάει πολύ ο πρωθυπουργός του 30% να μιλάει για μειοψηφίες απεργών»

Μπα ,από πότε το ΚΚΕ κατάλαβε πως  η Δημοκρατία στην οποία έκανε δήλωση υποταγής εδώ και κάτι χρόνια ,είναι στην ουσία ολιγαρχία ;

Μπράβο του. Ας βγει, λοιπόν, κι ας  κάνει σημαία την τωρινή δαπίστωσή του πως 2 εκατομμύρια χαχόλοι ,σύμφωνα με το ευαγγέλιο της αφασίας  του πλειοψηφικού πολιτειακού συστήματος ,  είναι αριθμητικά…υπέρτεροι από τα 8 ,που είτε ψηφίζουν είτε μουτζώνουν  κατά κάλπη  μεριά και δεν πατάνε σε τέτοια παραβάν  για να μη γίνουν συνένοχοι στο έγκλημα.

 

4.Βενιζέλος: Παράνομα ζητείται η άρση ασυλίας Λοβέρδου για τη Novartis

Ευάγγελος Βενιζέλος και Ανδρέας Λοβέρδος

Ενώ νόμιμο και ηθικό είναι  να τσεπώνεις εκατομμύρια από τις δικές μας τσέπες (πρώτη η Ελλάδα στην Ευρώπη στις αυξήσεις φαρμάκων!), να σε κατονομάζουν  οι ίδιες οι αμερικάνικες διωκτικές αρχές ως κλέφτη, μαζί με τους λοιπούς συναπατεώνες σου  και  να  σου δίνουν  κι από πάνω  εύσημα τιμιότητας.

“Παχυδερμική” άποψη του επίσης κατηγορουμένου για τα ίδια εγκλήματα καθηγητή Συνταγματικού Ευάγγελου Βενιζέλου. Φαντάσου και να μην ήταν!

 

5. ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΗ ΣΤΟ ΙΕFIMERIDA.GR
Ο Θάνος Παπακωνσταντίνου εξηγεί πώς έκανε παράσταση την Αποκάλυψη του Ιωάννη -Ιερός μινιμαλισμός και εξέγερση στη Στέγη
Θάνος Παπακωνσταντίνου ασπρόμαυρη φωτό

Aπό την εποχή που ήταν 12 ετών και αγαπούσε τα θρίλερ που έφεραν στοιχεία από την Αποκάλυψη (666, Επτά σφραγίδες, Δευτέρα Παρουσία) ως σήμερα που την σκηνοθετεί, ο Θάνος Παπακωνσταντίνου αποκαλύπτει πώς έχτισε την πaράσταση που κάνει σήμερα απόψε στη Στέγη και σημειώνει «περισσότερο με εδιαφέρει ο πιστός, παρά ο Θεός».

*****

΄Ο,τι νά΄ναι!  Αμετροεπής, πέρα από δοκησίσοφος ο …νεαρός ρέκτης σκηνοθέτης. Μελέτησε λέει ο τύπος την Αποκάλυψη και βρήκε…θησαυρό!

Δικό του πρόβλημα. Εμείς,που τη μελετάμε  χρόνια τώρα και από γλωσσική  άποψη , περιόδου συγγραφής και λοιπών φιλολογικών και ιστορικών χαρακτηριστικών και κριτηρίων τη βλέπουμε ως  ένα παραληρηματικό κείμενο σε μια  γλώσσα βρίθουσα   μορφολογικών σφαλμάτων,που καταφέρνει μέσα απ΄αυτό τον  αχταρμά των φοβιστικών προφητειών, του τρόμου και της  ανασφάλειας του συλλογικού ασυνείδητου,  να αποπροσανατολίζει , να λοβοτομεί τη σκέψη και να καθυποτάσσει το άτομο  στις αρχές και τις εξουσίες.

Τώρα βέβαια, ο σκηνοθέτης που  είδε “το φως το αληθινόν” , ας λέει ό,τι ανοησία  γουστάρει  και μάλιστα στη γνωστή ακροδεξιά πορνοφυλλάδα.  ΄Αλλωστε, είναι και  ο παράς στη μέση. Κι εμάς δε μας πέφτει λόγος  λόγος.

Απλώς  νιώθουμε την υποχρέωση να ενημερώσουμε  τους αφελείς ή περίεργους  επισκέπτες στην παράσταση πως  όλη αυτό το εγχείρημα,έστω και από αφέλεια, και μόνο για τη δόξα και το χρήμα, προορίζεται για  μια καθαρή θρησκευτική προπαγάνδα και φυσικά λειτουργεί εξιλεωτικά στο ψεύδος  και την απάτη της χριστιανικής θρησκείας.