ΓΚΕΜΠΕΛΙΚΟ-ΕΜΦΥΛΟΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΣ ΕΞΕΓΕΡΣΙΑΚΟΣ ΠΑΡΟΞΥΣΜΟΣ

α. Κούγιας για Πισπιρίγκου: « Αστυνομικοί την έσπασαν  στο ξύλο για να ομολογήσει.  Δεν ομολόγησε ποτέ»

 

A generic square placeholder image with rounded corners in a figure.

β.Μεγαλειώδης πορεία προς το Α.Τ. Ομονοίας για τη 19χρονη

Ποτάμι αλληλεγγύης στο νεαρό κορίτσι που βρήκε το κουράγιο να καταγγείλει το βιασμό της. Ένταση και χρήση χημικών και κρότου λάμψης από την αστυνομία.

Χιλιάδες αλληλέγγυοι στη συγκέντρωση για την 19χρονη κοπέλα που κατήγγειλε τον βιασμό της από δύο αστυνομικούς στο Α.Τ. Ομόνοιας.

Τη δεκαετία του ’60 και ’70,   οι δρόμοι και οι πλατείες σε Αμερική και Ευρώπη, ζούσαν καθημερινά  στον πυρετό των  διαδηλώσεων, των συμπλοκών και    των  επιθέσεων  από τα … σώματα ασφαλείας  ( διάβαζε άγριας    καταστολής)  για τον πόλεμο  στο Βιετνάμ  και  τα νεαρά κορμιά κι από τις δυο πλευρές που τα θέριζαν οι εξουσίες   σαν  στάχυα  χωρίς αυτά τα ίδια ,τουλάχιστον  τα Αμερικανάκια,   να ξέρουν ούτε καν γιατί πολεμούν τόσο μακριά από την πατρίδα τους.     Μεγαλειώδης  εξεγερσιακή αφύπνιση    εκείνες τις όχι και πολύ μακρινές εποχές!   Μόνο “φούφληδες” και εντελώς απολιτικοποίητοι, Δεξιοί ασφαλώς, δεν είχαν συμμετοχή σε κείνα τα πανηγύρια που κράτησαν σχεδόν 2 δεκαετίες με αποκορύφωμα στην Ευρώπη το  Μάη του 68.   Αλλά και μετά, τις δεκαετίες ΄80 και ’90 το εξεγερσιακό  κλίμα δεν έπαψε να είναι το ίδιο θερμό με τη σκυτάλη από τη λήξη του πολέμου στο Βιετνάμ και μετά  να την παραλαμβάνουν άλλοι  πολιτικοκοινωνικοί αγώνες.

Πρόσφατα, ο δικηγόρος της μητέρας που κατηγορείται πως δολοφόνησε και τα  τρία παιδιά της,  ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ,παρά μόνο με τις γκεμπελικές στημένες κατηγορίες πανάθλιων «κιτρινέμπορων»,     που κατασκευάζουν ενόχους για να κερδίζουν ακροαματικότητα και διαφήμιση (=ζεστό χρήμα), αποκάλυψε πως την τραγική μάνα τη σάπισαν  στο ξύλο στην Ασφάλεια, για να ομολογήσει εγκλήματα που δεν έκανε. Την ώρα μάλιστα που  η ίδια ζήτησε και ζητάει να περάσει το τεστ του  ανιχνευτή ψεύδους, χωρίς τον παραμικρό δισταγμό. Αλλά και σοβαροί ιατροδικαστές ,που  αρνούνται να καταντήσουν  «επιδειξίες», στηρίζουν επιστημονικά την άποψη πως ο θάνατος των παιδιών, δεν προήλθε από   δολοφονικό χέρι.

Ακόμα και ιδεολόγοι αγωνιστές στα ξερονήσια, τους άλλους τόπους εξορίας ,στα κολαστήρια του  ΕΑΤ ΕΣΑ και τις Μπουμπουλίνες αργότερα ,υπέκυψαν στα βασανιστήρια και ομολόγησαν ακόμα και πράγματα που δεν έκαναν. Η Πισπιρίγκου προς τιμήν της, αν και βασανίστηκε  σκληρά, δεν υπέκυψε. Δεν παραδέχτηκε ποτέ πως διέπραξε τέτοια ειδεχθή εγκλήματα.  Είναι ο λόγος που τη στηρίζουμε και της «βγάζουμε το καπέλο».  Ως ΄Ανθρωπο και ως Μάνα.

Και μετά  απ΄αυτό,  θα περίμενε κανείς, έξω από τον Κορυδαλλό που κρατείται αδίκως η  τραγική γυναίκα , να διαδηλώνει  κόσμος, να διαμαρτύρεται, να ζητά την αποφυλάκισή της  (όπως θα γινόταν στην Αμερική ή τη Γαλλία, ας  πούμε).  Δεν κουνήθηκε φύλλο. Αφημένη στο έλεος μιας  κερδοσκοπικής ,μαφιόζικης, μιντιακής   κλίκας  που  τα μέλη της σκοτώνουν και τη μάνα τους για αναγνωρισιμότητα και χρήμα,  βιάζουν την υπόληψή της, βασανίζουν την ψυχή και το κορμί της, ασελγούν πάνω της.  Και  δεν υπάρχει ίχνος συμπαράστασης,τουλάχιστον από εκείνους που δηλώνουν ιδεολόγοι αγωνιστές  και πρωτοπόροι για την  υπεράσπιση στη  βάναυση κακοποίηση των βασικών ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Στην περίπτωση Πισπιρίγκου ο λόγος  είναι απλός.  Δεν υπάρχει  ούτε καν θεατρική στήριξη και διαμαρτυρία, γιατί   η υπόθεση δεν όζει σπερματικής αποφοράς.   Αν είχε κάτι από… Μίχο ,  μάνα  της 13χρονης κοπελιάς από το Κολωνό, Λιγνάδη και .Φιλιππίδη, νοσηρότητες που εξιτάρουν  κυρίως τον αρρωστημένο έμφυλο ρατσισμό του φαστικού μορφώματς ΜΕ ΤΟΟ,  σίγουρα οι επισκεψεις τους στον Κορυδαλλό, θα ήταν πολλές και θεαματικές.

 Πρόσφατο  παράδειγμα  η νέα  “Γεωργία της Θεσσαλονίκης”,  19χρονη τούτη, καταγγέλουσα βιασμό σε αστυνομικό τμήμα.  Δυο μπατσάκια ,που όπως το “βλέπουμε” εμείς  μέσα από τις καταθέσεις των εμπλεκομένων και  με τις  κάμερες να συνηγορούν,   το πιθανότερο  να   ζήλεψαν την εμπειρία ενός “Casual sex”   και μάλιστα σε  …παρτούζα  στο ίδιο το αστυνομικό  τμήμα που υπηρετούσαν  (καρμίρηδες προφανώς, για να μην πληρώσουν ξενοδοχείο)  και διέπραξαν  … έγκλημα καθοσίωσης, όπως έχει αναχθεί πλέον ο βιασμός  (υπαρκτός ή μη) .  Και οι  Μαινάδες από  το ακροδεξιό  μόρφωμα του ΜΕ ΤΟΟ , έδωσαν πάλι ρεσιτάλ φασισμού και έμφυλου ρατσισμού στους δρόμους.   Η καταγγελία  πλέον  για βιασμό,  έτσι και  εγείρεται από  το θύμα,  με ή χωρίς  εισαγωγικά, είναι έγκλημα που διαπράχτηκε ασυζητητί , έστω κι αν δεν υπάρχει ούτε μια περί αυτού απόδειξη.

Ακόμα χειρότερα. Σε 8 μήνες μέσα στον Ρωσο- Ουκρανικό πόλεμο, ένας παρανοϊκός δικτάτορας  πέταξε  στη μηχανή  του κιμά 100.000 , κυρίως αμούστακα παιδιά και νέους, επειδή  ζήλωσε τη δόξα της …Αικατερίνης Β΄.  Και στην υφήλιο ολόκληρη, ακόμα και την ώρα που  το τέρας της Ρωσίας απειλεί  με “πυρηνικό χειμώνα” την ανθρωπότητα,  πάλι δεν κουνιέται φύλλο.   Σαν να μη συμβαίνει τίποτα. ΄Οταν, μάλιστα, από το 2ο παγκόσμιο πόλεμο και μετά , ουδέποτε υπήρξαν στον κόσμο  σε λίγα χρόνια  μέσα πάνω από 700.000 νεκροί,  εκατομμύρια σακατεμένοι   και πρόσφυγες, θύματα της παράνοιας ενός  Νέου Χίτλερ της Ρωσίας.

 

Ιστορική  διαπίστωση:  Ο 21 ος αιώνα, καθιερώνεται  με 2 βασικά χαρακτηριστικά.  α. Αιώνας σεξισμού και  σύγχυσης έμφυλων ρόλων  και β.  αιώνας  του  εξεγερσιακού   θανάτου, κυρίως   των  πολιτικοκοινωνικών κινημάτων.