ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΥΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΚΟΣΜΟΙ. Ο ΕΝΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ!

Είμαστε δυο διαφορετικοί κόσμοι.Δυο στρατόπεδα. Από τη μια  εσείς από την άλλη εμείς.

΄Ενας μας, δεν έχει δικαίωμα να αναπνέει οξυγόνο,  να  γεύεται  νερό, να έχει μάτια ανοιχτά,αλλά και λοιπές αισθήσεις για να απολαμβάνει τις φυσικές “δωρεές”. Να έχει, εν ολίγοις, ζωή. Δε θεμελιώνει κανένα    δικαίωμα ζωής και πρέπει, αφού δεν μπορεί να αλλάξει,να χαθεί “από προσώπου γης”.

Να δούμε αυτούς τους δύο κόσμους , να τους περιγράψουμε. Αλλά ,προηγουμένως,  να επικαλεστούμε τα κριτήρια που καθιστούν τον έναν καταδικασμένο να πεθάνει. Τον άλλο,  ελεύθερο να  απολαμβάνει τη ζωή, να προχωρήσει σε νέες “κατακτήσεις” σε ακόμα πιο υψηλά επίπεδα ζωής.

Ουδείς  Βούδας,  Χριστός ή Μωάμεθ, για να μείνουμε στους  κυρίαρχους και περισσότερο γνωστούς   “Πεφωτισμένους” και “Μεσσίες ,  δικαιούται… “δια να ομιλή”. Ουδείς τους εξουσιοδότησε  να προχωρούν σε “εφετμές” ή να ισχυρίζονται πως είναι Θεόλστατοι και Σωτήρες. Και ως εκ τούτου, δε έχουν κανένα δικαίωμα να θεσπίζουν κανόνες  ηθικής συμπεριφοράς και τρόπο ζωής. Κι αν το κάνουν, είναι κοινοί απατεώνες και  ψεύτες.

Για να μπορέσεις να ισχυρίζεσαι τέτοιες ιδιότητες ,οφείλεις να έχεις τις αποδείξεις πως τις εξασφάλισες  από μη   ανθρωπόμορφους θεούς.  Και τούτοι δεν τις έχουν. Ουδέποτε ανάστησαν νεκρούς ή θεράπευσαν βαριά ασθενείς ή προκάλεσαν με τη δύναμή τους σεισμούς και σχίσματα στη γη. Καμιά πηγή της ΙΣΤΟΡΙΑΣ ,μοναδική και αρμόδια, να καταγράφει , αν συνέβησαν  τέτοια,και μάλιστα “κοσμοϊστορικά γεγονότα, δεν τα διέσωσε. ΄Οσα περιγράφουν τα “Ευαγγέλια”, χριστιανικά και μη,  είναι  αφέλειες και  ανοησίες του αισχίστου είδους. Ψεύδη και μύθοι, διηγήσεις και περιστατικά που δεν έλαβα ποτέ χώρα ,ούτε μπορούν να αντέξουν καν σε στοιχειώδη ,παιδική κριτική. Παράνοια!

Κι αν δεν έχουν ούτε αυτοί το δικαίωμα να καθορίζουν διαχρονικές ,αναλλοίωτες και αναφαίρετες αξίες,αρχές, νόμους,  τότε ποιος; Μία και μοναδική είναι η απάντηση: Η ΦΥΣΗ . Αν η φύση, ως “κόσμος” με ιδιότητες,νόμους συμπεριφορές, συνέπειες είναι η  “ανάσα”, η “ζωγραφιά”,  το “περίγραμμα”, το “υλικό” εκτόπισμα” ενός ασύλληπτου για τα δεδομένα της ανθρώπινης διανοητικής ικανότητας  ΟΝΤΟΣ, δεν το γνωρίζουμε. Ούτε μας αφορά.  Συμμορφωνόμαστε με τα “μέτρα” μας, το “μπόι” του μυαλού μας.  Αρκούμαστε σε ό,τι μας επιτρέπεται να σκεφτούμε,να αναλύουμε,να κρίνουμε, να λογιζόμαστε.

Οι Νόμοι της Φύσης παράγουν ηθική συμπεριφορά. Κανόνες και νόμους.  Το κόσμημα και ταυτόχρονα η  Δύναμη  του Ανθρώπου, ο Νους, αποκλείει ανθρώπινες  συμπεριφορές ισοπεδωτικές,  όλες ίδιες με τα “άλογα” ζώα. ΄Οσες ταυτίζονται με εκείνες των ζώων,  είναι απολύτως ορατές  και διαφοροποιούνται. Οι μεν, του άλογου ζώου,  γιατί είναι ενστικτώδεις και προγραμματισμένες ,οι δε, του έλλογου ζώου ,που είναι ο άνθρωπος, ναι ,μεν, κι αυτές  χαρακτηρίζονται από  προδιαγραφές, προγραμματισμό και αυτοματοποίηση, ελέγχονται,όμως,  απολύτως από το μη σκοτισμένο Νου.΄Ο τι ακριβώς δε συμβαίνει στο άλογο ζώο.

Οι δύο λοιπόν αυτοί κόσμοι που αναφέραμε,  διακατέχονται από αρχές και παράγουν συμπεριφορές .Και ο μεν και ο δε. Τα μέλη το ενός, σύμφωνα με τη φυσική ηθική και του άλλου , χωρίς αυτή. Η φυσική ηθική ορίζει επιγραμματικά και ενδεικτικά τις ακόλουθες  ηθικές επιταγές: α. Οι άνθρωποι ,ανεξάρτητα από  ανατομικά χαρακτηριστικά (φύλο, χρώμα, ύψος, βάρος,ηλικία ,υγεία, αρτημέλεια,  κ.α) είναι ΟΛΟΙ ίσοι. Με ίδια ατομικά και συλλογικά δικαιώματα (ζωή, ελευθερία, πρόσβαση σε  στέγη, τροφή, μόρφωση,υγεία, “δημόσια” αγαθά κ.λπ .β. Η γη,η θάλασσα και ο αέρας  δεν ανήκουν  σε κτήτορες. Δεν υπάρχει σε αυτά τα αγαθά  ιδιοκτησιακό καθεστώς .Τα απολαμβάνουν έλλογα και άλογα ζώα εξίσου ελεύθερα,αλλά και αναλογικά, ανάλογα με τις φυσικές ανάγκες τους. δ. Η  φυσική και ιστορική μορφή της οικονομίας είναι η  “οικιακή,  η “πρωτογενής  (ό,τι παράγω καταναλώνω και δε συσσωρεύω). ε.Ο σεβασμός στη Φύση ,τις ιδιότητες και τους νόμους της είναι εκ των ων ουκ άνευ υποχρέωση των ανθρώπων. Η οικολογικός πόλεμος, ενάντια στη φύση   καταλήγει-γυρίζει  μπούμερανγκ”,  με  μη αναστρέψιμες πολλές φορές, δραματικές  επιπτώσεις  στο σύνολο των άλλων αγαθών και δικαιωμάτων  της ζωής. στ. Η ικανοποίηση των ενστίκτων,ειδικά των πρωταρχικών (αυτοσυντήρηση, σεξουαλικό) είναι απαραίτητη, ελεύθερη,επιβεβλημένη και προσβάσιμη στο είδος του ανθρώπου. Τα ένστικτα δε διέπονται, ούτε ελέγχονται  από ηθική,πλην εκείνης που ορίζει  η φύση και ο Νους (ό,τι είναι φυσικό,είναι και ηθικό Και αντίστροφα).

Ορίσαμε τον ένα  κόσμο. Ο άλλος ,  είναι ακριβώς  το αντίθετο .Βρίσκεται στον αντίποδα. Ο ένας ΦΥΣΙΚΟΣ, ο άλλος ΑΦΥΣΙΚΟΣ  κόσμος.  Και τούτου ούτως έχοντος, δεν υπάρχει λόγος να τον αναλύσουμε ευρύτερα . “Μιλάει” από μόνος τους και ο ένας και ο άλλος.

 

 

Παρακάτω , παραθέτουμε χαρακτηριστικά παραδείγματα από την επικαιρότητα (η παράθεση με χρονική σειρά)  του ΑΦΥΣΙΚΟΥ κόσμου από την ελληνική πραγματικότητα.  Και είναι αυτός ο κόσμος ,που,  όπως είπαμε,  πρέπει να εξαφανιστεί.

Κι θα τον εξαφανίσουμε, αργά ή γρήγορα,  όσοι σεμνυνόμαστε πως ανήκουμε στον πρώτο, το ΦΥΣΙΚΟ κόσμο. Πώς και πότε, θα το αναλύσουμε  άλλη στιγμή.

 Ο ΑΦΥΣΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

 ΝΔ  μετάφραση και  Novartis

 

 το σχόλιο της ΝΔ:

«Από τη μετάφραση του κειμένου προκύπτει ξεκάθαρα ότι ο ορισμός του κρατικού αξιωματούχου, στη σελ.30 υπό τον τίτλο “το ελληνικό σύστημα υγείας, ελληνικές οντότητες και αλλοδαποί αξιωματούχοι” είναι: “Η Ελλάδα κατέχει και λειτουργεί νοσοκομεία και κλινικές κρατικής ιδιοκτησίας και ελέγχου και τα εν λόγω νοσοκομεία και κλινικές ασκούν κρατική λειτουργία. Τα φυσικά πρόσωπα που εργάζονται σε αυτά τα νοσοκομεία και κλινικές ήταν ‘αλλοδαποί αξιωματούχοι’, υπό την έννοια του νόμου”.

Από το κείμενο της απόφασης προκύπτει ότι η Novartis κλήθηκε να πληρώσει για παράνομες πρακτικές σε συνταγογραφήσεις φαρμάκων και κλινικές δοκιμές από υπαλλήλους της ιατρούς και παρόχους υπηρεσιών υγείας.

Ψευδώς ο ΣΥΡΙΖΑ διακινεί μια σελίδα αποκρύπτοντας συνειδητά τις αμέσως επόμενες που αναφέρονται μόνο σε ιατρούς και δίνουν τον ορισμό του “αξιωματούχους” που και πάλι αφορά μόνο ιατρούς.

Αγγλικά δεν ήξεραν και ήθελαν μετάφραση. Τώρα εκτός από σκευωροί είναι και ψεύτες».

Μάλιστα, λίγη ώρα μετά το σχόλιο των πηγών, ακολούθησε και η ανακοίνωση της ΝΔ, κάνοντας το σκηνικό ακόμα πιο τραγελαφικό.

Από την κυβερνητική πλευρά απάντησαν «πηγές» της Ν.Δ., επικαλούμενες τον ορισμό του «κρατικού αξιωματούχου» που δίνεται στην απόφαση, θεωρώντας ότι «από όλο το κείμενο της απόφασης προκύπτει ότι η Novartis κλήθηκε να πληρώσει για παράνομες πρακτικές σε συνταγογραφήσεις φαρμάκων και κλινικές δοκιμές από υπαλλήλους της, ιατρούς και παρόχους υπηρεσιών υγείας. Ψευδώς ο ΣΥΡΙΖΑ διακινεί μια σελίδα, αποκρύπτοντας συνειδητά τις αμέσως επόμενες που αναφέρονται μόνο σε ιατρούς και δίνουν τον ορισμό του αξιωματούχου που και πάλι αφορά μόνο ιατρούς».

Αυτό που δεν απαντά η ανακοίνωση των «πηγών» της Ν.Δ. είναι το ποια είναι αυτή η κυβέρνηση «της περιόδου 2012-2015 περίπου», όπως αναφέρει η απόφαση του αμερικανικού δικαστηρίου, η οποία «συνέδραμε τη Novartis Hellas προκειμένου να εξασφαλιστεί ή να διατηρηθεί επιχειρηματική δραστηριότητα ή να κατευθυνθεί επιχειρηματική δραστηριότητα προς τη Novartis Hellas». Εδώ η κυβέρνηση ξεχνά και τα ελληνικά

Στη Βουλή πόρισμα για τον σύζυγο της Ελένης Ράικου

Στο μεταξύ, μεγάλο θόρυβο έχουν προκαλέσει τα εμβάσματα του συζύγου της Ελ. Ράικου από τη Novartis και την ASTELLAS. Ενώ αρχικά η τέως προϊσταμένη της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς πετούσε την μπάλα στην κερκίδα, όταν κλήθηκε να δώσει σαφείς εξηγήσεις στην Προανακριτική προφασίστηκε «πλημμύρα υπογείου» για να δικαιολογήσει την αδυναμία απάντησης. Να σημειωθεί πως όταν ρωτήθηκε από την Δ. Αυγέρη αν τα αποτελέσματα της μελέτης που διεξήγαγε ο σύζυγός της είναι αναρτημένα στο διαδίκτυο προκειμένου να δικαιολογηθούν τα δύο εμβάσματα από τη Novartis και το ένα από την ASTELLAS, η Ελ. Ράικου φέρεται να απάντησε ενώπιον της Προανακριτικής: «Όχι, δεν τη βρήκα».
****************

.Ο Μητσοτάκης εξίσωσε τις διαδηλώσεις με τυφλή βία και φασισμό

Με ακραία συντηρητικό ύφος και επιθετικός σε κάθε εκδήλωση διαμαρτυρίας ο πρωθυπουργός επανέφερε στην ομιλία του, στη Βουλή, όλο το αντιδραστικό οπλοστάσιο κατά των λαϊκών κινητοποιήσεων.

Ο Μητσοτάκης εξίσωσε τις διαδηλώσεις με τυφλή βία και φασισμό

****

 Πέτσας: Αντί για ύβρεις περιμένουμε  απαντήσεις από τον κ.Τσίπρα για την «ταμπακιέρα»
Πηγή: iefimerida.gr

Στέλιος Πέτσας

Ο Χρήστος Καλογρίτσας και ο Νίκος Παππάς

Η Μαρέβα Μητσοτάκη στην εκδήλωση της ελληνικής προεδρίας

****

 ΄Αλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε…

Αλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε...

Σε Βατερλό για τους υπουργούς Μ. Χρυσοχοΐδη, Γ. Κουμουτσάκο και Ν. Μηταράκη εξελίχθηκε η χθεσινή Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου με θέμα την κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, παρουσία της επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων Ιλβα Γιόχανσον.

Μόνο θλιβερή μπορεί να χαρακτηριστεί η εικόνα των Ελλήνων υπουργών, που δέχονταν βροχή τις ερωτήσεις για τις αποκαλύψεις για παράνομες επιχειρήσεις αποτροπής και επαναπροώθησης και για την ανεξέλεγκτη βία και τους νεκρούς στον ΄Εβρο.

Καμία συγκεκριμένη απάντηση δεν έδωσαν, αντιθέτως επαναλάμβαναν γενικολογίες για τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του διεθνούς δικαίου και την προστασία της ανθρώπινης ζωής εκ μέρους της Ελλάδας, ζητώντας μάλιστα τον λόγο για τις αιχμηρές επισημάνσεις των ευρωβουλευτών. Η στάση τους σχολιάστηκε έντονα και επικριτικά.

«Είναι εκτός θέματος, σαν να έχουν προσκληθεί σε γάμο και να απαγγέλλουν επικήδειους» ήταν το ειρωνικό σχόλιο ευρωβουλευτή, ενώ και ο πρόεδρος της επιτροπής, Χουάν Φερνάντο Λόπεζ Αγκιλάρ, σημείωσε: «Δεν θέλουν να απαντήσουν, αυτό είναι το πολιτικό συμπέρασμα της συνεδρίασης».
****

.Σκάνδαλο με υπογραφή Μητσοτάκη

Σκάνδαλο με υπογραφή Μητσοτάκη

****

Ένας άνθρωπος, ένα νέο παιδί στη φυλακή της Πάτρας, φτάνει να ρισκάρει τη ζωή του για το αυτονόητο: για το αυτονόητο: την μάθηση.

Φοιτητής στο ΕΑΠ με υποτροφία, τον εμποδίζουν ουσιαστικά να φοιτήσει.

Τι σημασία έχει τι έκανε, σημασία έχει πρώτα από όλα η ζωή του και ο αγώνας που κάνει να ξεφύγει από την “αποθήκη των ψυχών” τα δεσμά της φυλακής  μέσω του δικαιώματος του  στην μόρφωση.

νοσοκομείο

****

Novartis: Νέος εξωδικαστικός συμβιβασμός 678 εκατομμυρίων στις ΗΠΑ για δωροδοκίες σε γιατρούςΣυνεχίζονται τα εξωδικαστικά «παζάρια» για να κλείσουν οι διάφορες υποθέσεις διαφθοράς που προκύπτουν στο πλαίσιο του σκανδάλου Novartis.

Κωνσταντίνος Φρουζής ανακοίνωση: «Ουδεμία σχέση είχα με τους επαγγελματίες υγείας»

****

Η εμπλοκή Σφακιανάκη

Οσοι απορούν για την ανάμιξη Σφακιανάκη στην υπόθεση, ασφαλώς έχουν στο μυαλό τους την εικόνα ενός υπερειδικευμένου σούπερ αστυνομικού, την οποία καλλιεργούσαν ορισμένα μέσα ενημέρωσης τη δεκαετία του 2000. Αλλά, όπως έχει αποδειχτεί και σε ορισμένες άλλες περιπτώσεις, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά (βλ. τη σχετική έρευνα του Κώστα Εφήμερου και του Γεράσιμου Λαβιτσάνου του «The Press Project», https://bit.ly/3eYyDle).

 ****

 €882.000 στον Κουρτάκη από το ΚΕΕΛΠΝΟ για οκτώ site όπως alatikaipiperi και velonakaiklwsti

 Τα 7 ονόματα των πολιτικών που έχουν γίνει γνωστά  από το έγγραφο του FBI και εμπλέκονται στο σκάνδαλο Novartis είναι τα ακόλουθα:

 Σε   δεύτερο   έγγραφο του FBI προς την εισαγγελία Διαφθοράς, με αριθμό φακέλου ΝΚ-2057320 s.142 και ημερομηνία 23/1/2018, σημειώνεται:

«Το υπουργείο Δικαιοσύνης της Ελλάδας μπορεί να χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες αυτού του εγγράφου για την εφαρμογή του νόμου και αποδεικτικούς λόγους που αφορούν μόνο τα ακόλουθα φυσικά πρόσωπα:

1. Αν. Λοβέρδος,

2. Μ. Σαλμάς,

3. ΑΔ. Γεωργιάδης,

4. Αν. Λυκουρέντζος,

5. Αντ. Σαμαράς,

6. Γ. Στουρνάρας,

7. Δ. Αβραμόπουλος».

 Απόφαση αμερικανικού  δικαστηρίου Νιου Τζέρσι:

Το  αμερικανικό δικαστήριο αναφέρει στην απόφασή του ότι «οι άνθρωποι της Novartis, συνειδητά και εσκεμμένα συνωμότησαν και συμφώνησαν μεταξύ τους να διαπράξουν αδικήματα κατά των ΗΠΑ». Ανάμεσα στα αδικήματα αυτά είναι, όπως αναφέρεται στο σημείο 4, να παρακινήσουν  τους Έλληνες αξιωματούχους να ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ  την επιρροή τους στην ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ  , τους Οργανισμούς και τα Όργανα και να επηρεάσουν τις αποφάσεις των  ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ των Οργανισμών και των Οργάνων προκειμένου να βοηθήσουν τη Novartis Hellas».

 Από τον Ιούνιο του 2012 λοιπόν έως τον Ιανουάριο του 2015 πρωθυπουργός της Ελλάδας  ήταν  ο Αντώνης Σαμαράς  (διαδέχτηκε  τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμένο 2012).  Σε εκείνη την κυβέρνηση Σαμαρά  υπουργοί Υγείας  ήταν ο  Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο  ΄Αδωνις  Γεωργιάδης και ο  Μάκης Βορίδης.

****

Γεωργιάδης: “Να πάει φυλακή η Τουλουπάκη”