ΜΙΑ ΜΕΡΑ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΦΥΛΑΚΗ. ΩΣ ΝΕΟΣ “ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ” ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΗΔΗ ΤΟΝ… ΠΗΓΑΙΜΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ!

1.α. 3 δισ. για τις φρεγάτες

 

Στην τελική ευθεία βρίσκονται, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Ελλάδα και Γαλλία για την πρόσκτηση δύο φρεγατών ψηφιακής τεχνολογίας με την κωδική επωνυμία «Belh@rra». Επειτα από αρκετούς κύκλους διαπραγματεύσεων σε τεχνικό αλλά και πολιτικό επίπεδο, φαίνεται πως Αθήνα και Παρίσι κατέληξαν στη διαμόρφωση (24 κελιά αντιαεροπορικών πυραύλων, οκτώ πύραυλοι SCALP Navale, αλλά και σύστημα αυτοπροστασίας τύπου RAM), σε τιμή που προσεγγίζει τα 3 δισ. ευρώ.

Το θέμα της αμυντικής συνεργασίας ετέθη και στις πρόσφατες επικοινωνίες που είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν, ενόψει και της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. την επόμενη εβδομάδα, όπου βασικό και ζέον αντικείμενο συζήτησης είναι το Ταμείο Ανάκαμψης, για το οποίο Αθήνα και Παρίσι έχουν συγκλίνουσες απόψεις. Σημειώνεται ότι για την εκκρεμότητα ενίσχυσης του στόλου με μεγάλες μονάδες επιφανείας υπάρχει και αμερικανικό ενδιαφέρον.

Την ίδια στιγμή, σε μια προσπάθεια επίδειξης δύναμης, η Αγκυρα πραγματοποίησε αεροναυτικές ασκήσεις από τα νότια της Κρήτης μέχρι τα ανοιχτά της Λιβύης.

β. Αγιά Σοφιά: Με απόφαση του τουρκικού ΣτΕ, ανοίγει ο δρόμος για να γίνει τζαμί

Αγία Σοφιά: Με απόφαση του τουρκικού ΣτΕ, ανοίγει ο δρόμος για να γίνει τζαμί

 100 χρόνια τώρα, δεν είχαμε καμιά σοβαρή,πολεμική εμπλοκή με τη γείτονα. Ούτε καν σοβαρό θερμό επεισόδιο,πλην εκείνο των Ιμίων, που έστησε  ο Τσοχατζόπουλος για να προχωρήσει στην “αγορά του αιώνα”.

Και ξαφνικά, γίνεται κυβέρνηση η Ν.Δ με επικεφαλής το γιο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη,του πολιτικού  που διέπρεψε στη σύγχρονη πολιτική ιστορία, ως βασιλοχουντικός και νεκροθάφτης της “Δημοκρατίας”. Αλλά και ως ο πλέον …ακριβοπληρωμένος πολιτικός από το παλάτι  για να προχωρήσει στην προδοσία-αποστασία το 1965.  Αδύνατη  ακόμα  η διασταύρωση για το ιλιγγιώδες ποσό, που εισέπραξε.   Οι δικές μας πληροφορίες, ήδη από το 1982 στο Λονδίνο από εξ απορρήτων  άνθρωπο του τέως βασιλιά, μιλούν για εκατομμύρια δολάρια. Τεράστιο ποσό για την εποχή.

΄Ετσι, ο Κρητικός δικηγόρος ,που έκανε καριέρα στην πολιτική   με την απάτη, τη διαπλοκή,τη διαφορά, αλλά και με τις δολοφονίες (Παύλος Μπακογιάννης, Νίκος Τεμπονέρας), κατάφερε εν  ζωή και με μοναδικά…προσόντα τις παραπάνω  άριστες επιδόσεις, να γίνει ένας από τους πλουσιότερους ΄Ελληνες, χωρίς ποτέ να ασκήσει  κάποιο προσοδοφόρο επιτήδευμα, πλην αυτό της  διεφθαρμένης πολιτικής.

Με τα λεφτά αυτά της απάτης, της προδοσίας , της αρχαιοκαπηλίας,αλλά και  του “αίματος”,τα παιδιά και τα εγγόνια  του ,χωρίς ΚΑΜΙΑ ιδιαίτερη δεξιότητα  και ταλέντο, χωρίς σοβαρή μόρφωση, με “χαρτιά” που αποκτήθηκαν με το γνωστό  στη  φαμίλια μέσο της δωροδοκίας  (με την ευκαιρία ζητάμε  για πολλοστή φορά, να μας πει το Χάρβαρντ πόσες δωρεές και ποια ποσά κατέθεσε στα ταμεία του …ευαγούς ιδρύματος η φαμίλια Μητσοτάκη), “αποκαταστάθηκαν” και μάλιστα ο Κούλης τους, κατάφερε,το ακατόρθωτο,ελέω Αλέξη Τσίπρα . Να  γίνει και πρωθυπουργός της χώρας ,έστω και…βραχείας  διάρκειας.  (Σημ.  Τον πατέρα του τον έκανε πρωθυπουργό ο Κουφοντίνας με το 45αρι του!).

Αυτός, λοιπόν, ο άθλιος και αμαρτωλός γόνος,με το που πήρε την εξουσία και γνωρίζοντας πως το τέλος του είναι εγγύς, έστησε για να προφτάσει  με τη συμμορία του ένα ανήθικο,προδοτικό παιχνίδι ,απειλώντας τη Τουρκία ήδη από την πρώτη μέρα που κέρδισε τις εκλογές,  χωρίς να υπάρχει κανένας σοβαρός λόγος, ΟΠΩΣ ΑΠΕΔΕΙΧΘΗ ΜΕΧΡΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ και μάλιστα  σε πρωτόγνωρα  υψηλούς τόνους, κατηγορώντας τον Ερντογάν για τρομοκράτη της περιοχής  και  χρεώνοντας τη  δολοφονία του Σύριου  στον ΄Εβρο ως σκηνοθεσία  πάλι από  τους Τούρκους! ΄Ενα ,πέρα από ανήθικο, και επικίνδυνο παιχνίδι.

Προσπάθησε με λίγα λόγια να προκαλέσει και να ξεσηκώσει τους θερμοκέφαλους από την άλλη μεριά. Να κάνει …Τούρκο τον Ερντογάν και αμφότεροι καθένας για την εξυπηρέτηση των δικών του συμφερόντων, να μιλούν για… “παραμονές πολέμου” (!),  μετά από 100 ολόκληρα χρόνια ειρήνης ανάμεσα σε Τουρκία και Ελλάδα.  Και φυσικά το σλόγκαν  που ξεκίνησε ο αχυράνθρωπος του Κυριάκου, ο ΥΠΕΑ Παναγιωτόπουλος   με την έναρξη του επικίνδυνου αυτού παιχνιδιού, ήταν το γνωστό “προετοιμαζόμαστε για πόλεμο για να έχουμε ειρήνη! “. Που διαβάζετε, χρειαζόμαστε νέα “αγορά αιώνα”,για να εισπράξουμε χοντρές μίζες.  Τόσο ξεφτιλισμένοι.

Τέτοιος φυσικά πόλεμος δεν πρόκειται να γίνει.Ο λόγος που η πανάθλια φαμίλια με τους αχυρανθρώπους της έστησε αυτή τη νέα επιχείρηση έντασης σε  Αιγαίο  και Μεσόγειο,είναι αυτός που εδώ και μήνες επαναλαμβάνουμε  Και σήμερα ήρθε ο  φίλος της “φαμίλιας”  Παπαχελάς με την ακροδεξιά φυλλάδα του να μας διαβεβαιώσει επίσημα πως η κομπίνα είναι σε εξέλιξη, οι μίζες πέσανε και οι Γάλλοι θα εισπράξουν ΕΝ ΜΕΣΩ ΔΕΙΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ, 3  ολόκληρα δισ(!), για αχρείαστες  φρεγάτες  και ανύπαρκτη  επιχειρησιακή  ικανότητα, δεδομένης της στρατιωτικής υπεροχής της Τουρκίας

Μια μέρα ο Κούλης τους θα πάει φυλακή. Η κομπίνα που έστησε για να φάνε πάλι 5 γενιές της φαμίλιας, δε θα σταθεί.  Σύντομα το σκηνικό θα έχει αλλάξει. Ο Τρίπρας θα πάει στην πάντα, αν συνεχίζει να συνάπτει νέες …”ομερτά”. Ο Κώστας Καραμανλής , ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι  13 υπόδικοι της Νovartis  καθώς και οι αχυράνθρωποί τους ,  θα τiμωρηθούν σκληρά.

Δεν είναι απειλή. Είναι ιστορική  αναγκαιότητα. Επειδή, ακριβώς, αλλάξαν οι εποχές. Το αεροπλάνα δε σηκώνεται,  αν πρώτα δεν  τροχιοδρομήσει   στο διάδρομο.

Και η Ελλάδα θα “πετάξει” μια μέρα,  ως πολιτεία-σκάφος της Ενωμένης Ευρώπης.΄Ομως πρώτα , θα πρέπει να έχει απαλλαγεί από τα βαρίδια και τις παθογένειες των δυναστειών και της ασύστολης διαφθοράς.

 

Γράφαμε στις 7/12/2019

Yeni Safak: «Η Ελλάδα φοβάται τουρκική επίθεση -Ενεργοποίησε τους S-300 στην Κρήτη»

Παναγιωτόπουλος: Θα κάνω την αναβάθμιση των F-16 «και ας με πάνε σε Εξεταστική»

4966328

Ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας, στην επιτροπή της Βουλής όπου συζητείται το πρόγραμμα αναβάθμισης των μαχητικών, τόνισε ότι για την αναβάθμιση των ενόπλων δυνάμεων «τώρα είναι η ώρα και όχι αύριο».

****

Είναι τα ίδια ακριβώς που έλεγε ο Τσοχατζόπουλος για την αγορά του αιώνα. Μόνο που εκείνος το είχε σίγουρο (έτσι ήταν τότε η..παράδοση) πως δε θα καθόταν  σε σκαμνί  γι΄αυτό και  δε φοβόταν   προανακριτικές  εξελίξεις. Και όντως ,αν δεν είχε πτωχεύσει η εταιρία με τα “ανισόρροπα”   υποβρύχια, σήμερα κι αυτός, όπως όλο οι προηγούμενοι ομόλογοι στο ΄Αμυνας,  θα είχε βγει λάδι.  Μπορεί να ήταν και πρόεδρος του  ΚΙΝΑΛ.

Ο Παναγιωτόπουλος, όμως,  ξέρει πως θα τα  βρει μπροστά του όλα τούτα.  ΄Οσοι  δεν είμαστε χαχόλοι Δεξιοί δε χάβουμε τα παραμύθια του για την… υπεράσπιση των πατρώων εδαφών μέσω της αναβάθμισης των F16.  Αλλού να τα τσαμπουνάει αυτά. Οι μίζες είναι ο πατριωτισμός του. Και οι άλλες αγορές όπλων που  έχουν προγραμματίσει.

Ο δικτάτορας Ερντογάν  από απέναντι  έκανε το ίδιο. Πηγές στρατιωτικές  λένε πως  οι μίζες  στην οικογένεια Ερντογάν από τους Ρώσους  ήταν υπέρογκες γα την αγορά των s-400. Θα τρώνε 10 γενιές!  Αυτός ήταν και ο λόγος που ξεκίνησε εδώ και καιρό  τις απειλές και τους λεονταρισμούς. ΄Ηταν όλα στο πρόγραμμα. Πέρα από τις μίζες, ήθελε,βέβαια, και τον ελληνικό  “μπαμπούλα” για εσωτερική κατανάλωση. ΄Εχει τη μισή  Τουρκία φυλακή και διωκόμενη, ως γνωστό.

Τώρα έκανε την πάσα στην κυβέρνηση του  ΄Ελληνα “Ορμπάν”. ΄Εχουν τακιμιάσει.  Ο  Υιός του Αποστάτη  έπιασε το νόημα και κάνει τα ίδια με τον δικτάτορα .Θα αγοράζει και τούτος όπλα για τον…επικείμενο πόλεμο, με τεράστιες μίζες . “Βοήθα με να σε βοηθώ”,  να τρελαθούμε .. στο ψητό.   Παράλληλα, θα ανακόψει την ορμή των μπαχαλάκηδων, που του χαλάνε το ίματζ . Οι  απειλές του συνεταίρου  του απέναντι είναι ό,τι πρέπει.

Κανένας  πόλεμος δε θα γίνει.  ΄Ολα είναι στημένα  μεταξύ τους για τις μίζες και για εσωτερική κατανάλωση.

Από την άλλη, έχουν αμφότεροι την έγκριση  και την ευλογία του Τραμπ. ΄Ιδια πάστα και τούτος. Μέγα λαμόγιο. ΄Εδεσε το γλυκό με τους τρεις ακροδεξιούς.

Καλώς όρισες στο τιμ  “΄Ορμπαν της Ελλάδας”.  Καλές δουλειές και οι τρεις σας!

 

2. α.Εκτακτα μέτρα στα σύνορα με Βουλγαρία -Μόνο με αρνητικό τεστ θα μπαίνουν στην Ελλάδα

κορωνοϊός σύσκεψη Μαξίμου Τσιόδρας

Ελλάδα.O χάρτης του κορωνοϊού στην Ελλάδα: Από τα 50 κρούσματα, 27 τα «εισαγόμενα», 7 στην Αττική Από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 193 θάνατοι στη χώρα μας.

β. ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΑΛΑΡΩΣΗ ΠΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΤΑΙ
Μόσιαλος: Εχουμε χρόνο να αποφύγουμε μεγάλη διασπορά του κορωνοϊού -Αν εφαρμόσουμε τα μέτρα

Ο Ηλίας Μόσιαλος
**
9 Ιουλη 2020.Με την Ευρώπη να κατεβαίνει στην Ελλάδα για διακοπές, έχουμε  50 νέα κρούσματα ,εκ των οποίων τα 27  εισαγόμενα. ΄Αρα τα..ντόπια είναι 23. Κανένας θάνατος.  Και φυσικά, “περαστικά”  να είναι σ΄αυτούς  που κόλλησαν. Κι ας μην ανησυχούν. Να είναι σίγουροι πως, αν δεν ταλαιπωρούνται από άλλη βαριά αρρώστια ,θα γίνουν μια χαρά σε λίγες ημέρες.  Γιατροί δεν είμαστε,αλλά η  δουλειά  μας είναι να “βλέπουμε” και να κρίνουμε και στατιστικά.
Λοιπόν. Λίγους μήνες πριν, ένας   αισχρός ,κερδοσκοπικός Τύπος ,μια ανήθικη και δημαγωγική κυβέρνηση και αντιπολίτευση έστησαν ένα σόου ,με  τους  αχυρανθρώπους τους “Τσιόδρες” να τρομοκρατούν τον κόσμο , να διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις με την ιδιότητά τους, χρεώνοντας θανάτους (που σήμερα πια δεν έχουμε τέτοιους!)  από άλλες αιτίες στον κορόνα.
Με φοβιστικές μάσκες, τσιτάτα, σλόγκαν, σκηνοθεσία, ύφος περίλυπο και γλυκαντερό , το δίδυμο της συμφοράς και της Κασσάνδρας  “Ψάλτης” και  και  “Σκορδαλιάς”, αχυράνθρωποι του συστήματος,  παρίσταναν  τους Μεσσίες, τους σωτήρες, τους “προστάτες”. Ανακοίνωναν με έμφαση,υπερηφάνεια  και υπεροψία νεκρούς και κρούσματα, πρόβλεπαν Αρμαγεδδώνες και Συντέλειες. Σύνορα κλειστά, άνθρωποι μπαγλαρωμένοι ,”όλα τα έσκιαζε  η φοβέρα και τα πλάκωνε  η σκλαβιά”,  για  να είναι η παράσταση πιο αληθοφανής.
Κι αφού τελείωσε το πραξικόπημα και τίναξαν την οικονομία στον αέρα,τώρα βγαίνουν ξεδιάντροπα  και μας λένε πως δεν υπάρχει πια λόγος να έχουμε τόσο σκληρά μέτρα,  δε μετράμε πια νεκρούς, και όλα άλλαξαν!Πώς,γιατί,πότε, όμως;  Δεν απαντούν.
Αλλά εμείς συνεχίζουμε να τους βομβαρδίζουμε με το ίδιο ερώτημα: Η σημερινή κατάσταση από άποψη επικινδυνότητας του ιού, ίδια πια  σχεδόν όπως προκορονοϊκά,  είναι αποτέλεσμα των  αισχρών μέτρων τους;  ΄Η δεν έχει καμιά σχέση το ένα με το άλλο; Πώς τελείωσε έτσι ξαφνικά η πανδημία και εκ τούτου προχωρήσατε πρόσφατα  σε άρση των μέτρων;
 Επισημαίνουμε. Αφού μπαίνει η μισή σε λίγο Ευρώπη  μέσα στη χώρα  (και καλώς), θα έχουμε αυξημένα κρούσματα όχι μόνο από τον κορόνα,αλλά  κι από  έιτζ και κονδυλώματα  και φυματίωση και όσο τέτοια φέρνει ο συγχρωτισμός και η επαφή των ανθρώπων. Αυτά θα τα υπολογίσετε ; Είναι το ίδιο επικίνδυνες ιώσεις και κάποιες πιο σοβαρές από το κορόνα;Θα βγάλετε και γι΄αυτές ημερήσιο δελτίο κρουσμάτων;
Συμπέρασμα: Αν και λίγους μήνες πριν,  γινόταν  αυτό που  γίνεται σήμερα  που ,ΟΛΑ είναι  ΕΛΕΥΘΕΡΑ , χωρίς ούτε καν στοιχειώδη μέτρα να λαμβάνονται και μάλιστα σε μια εποχή πριν,  χωρίς τουρίστες, η κατάσταση τότε  θα ήταν , όπως ακριβώς σήμερα.   Χωρίς εμβόλια,  χωρίς φάρμακα, μάσκες και απαγόρευση κυκλοφορίας, όλα λειτουργούν μια χαρά,φυσιολογικά αυτή την ώρα.  Και έτσι θα εξακολουθεί να είναι από εδώ και ύστερα. Γιατί, επομένως , παίξατε όλο αυτό το θέατρο  λίγες εβδομάδες πριν και προξενήσατε ένα τόσο μεγάλο  κακό στη χώρα;
Είστε απατεώνες. ΤΥΠΟΣ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ-“ΤΣΙΟΔΡΕΣ”. Διαπράξατε ιστορικό έγκλημα. Μια από τις μεγαλύτερες ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ  ΑΠΑΤΕΣ   στη σύγχρονη ιστορία!

3. Τσίπρας από Νάξο: Η κυβέρνηση μεγιστοποιεί την κρίση, η ύφεση θα είναι τρομακτική

Και μόλις τώρα το ανακάλυψες αυτό,Αλέξη Τσίπρα; Τόσο καιρό  έβαλες πλάτη και στο συνταγματικό πραξικόπημα του lockdown  και στην καταστροφή της οικονομίας.

Κι εμείς  εδώ… φτύσαμε αίμα να σου λέμε καθημερινά να σταματήσεις αυτό τον κατήφορο. Δεν το έκανες. Αντίθετα, προχώρησες σε  νέα “Ομερτά”.  Και τώρα παλεύεις να πετάξεις την καυτή πατάτα.

Δε γίνεται, Σου έχει καταλογιστεί ιστορικά κι αυτή η εγκληματική πολιτική συμπεριφορά

Είσαι απολύτως υπεύθυνος. ΄Οσο ο Κούλης τους και η Φώφη.

4. Επιστολή Βαξεβάνη στον Παπαχρήστο: «Περιμένω να ανασκευάσεις τα ψεύδη»

Σε παρακαλώ να αποκαταστήσεις την αλήθεια στη στήλη σου. Καλό θα ήταν επίσης να αποφευχθεί η «αποκατάσταση δια αστεϊσμών και ειρωνείας». Κάντο ντόμπρα, σταράτα και όπως αρμόζει σε κάποιον που αντιλαμβάνεται πως ενδεχομένως έκανε λάθος.

Συναδελφικά

Κώστας Βαξεβάνης

Η απάντηση του Γιώργου Παπαχρήστου στην επιστολή του Κώστα Βαξεβάνη

Ο Γιώργος Παπαχρήστος

Έλαβα, ευγενική πρέπει να πω, επιστολή του συναδέλφου μου Κώστα Βαξεβάνη,

Ο Κώστας επικεντρώνεται κυρίως στο σημείο του ρεπορτάζ μου…

****

 

Δεν περιμένουμε  φυσικά από έναν Παπαχρήστου και ένα Βαξεβάνη να είναι σε θέση να καταλάβουν τί σημαίνουν τα παραπάνω λόγια του σοφιστή στην Πολιτεία του Πλάτωνα.  Εδώ, καλά- καλά, δεν ξέρουν …αγγλικά ,θα γνωρίζουν και αρχαία ελληνικά;  (ξένη γλώσσα για δαύτους). Πάντως ,το καταλαβαίνουν ,δεν το καταλαβαίνουν, τους αφιερώνουμε τη περίφημη αυτή ατάκα του σοφιστή.

΄Αχρηστη φάρα! Οι περισσότεροι σαν τον Τράγκα, το Χατζηνικολάου,  τον Ευαγγελάτο, τον  Παπαχελά με ελλιπή ,ως ανύπαρκτη μόρφωση.  Σχεδόν όλοι βγαλμένοι από σχολές της πλάκας. Οι γνωστές δημοσιογραφικές στις οποίες ,αν μαθαίνουν κάτι είναι ο… ορισμός της είδησης: “Είδηση δεν είναι να δαγκώσει σκύλος άνθρωπο,αλλά άνθρωπος σκύλο”!)

“Γλείφουν”,  ως  συνάδελφοι,  ο ένας τον άλλον. Ξέρουν πως  οφείλουν στην πιάτσα να κρατούν τα προσχήματα. “Υποκατακλινόμενοι υμίν αυτοίς”.

Και έτσι  βγάζουν το ψωμάκι τους  οι άθλιοι. Δεν τους νοιάζει ποιον και τί υπηρετούν.Πόσο ξεφτίλες γίνονται.  Αλλάζουν  αφεντικά και ιδεοληψίες  σαν τις κάλτσες τους. “Εν τη παλάμη και ούτω βοήσομεν”.

Να επαναλάβουμε τη “σοφή” … Κακαουνάκειο ρήση  για την αισχρή συνομοταξία. “Ο καλύτερος από δαύτους έχει σκοτώσει τη μάνα του”!