ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ. ΕΘΙΣΜΕΝΟΣ… ΜΙΖΟΜΑΝΗΣ ΜΕ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΣΤΕΡΗΣΗΣ ΣΗΜΕΡΑ!

Κούλης  παπατζής,  Ψάλτης  τσιλιαδόρος και Σκορδαλιάς  αβανταδόρος:

Εδώ ιός εκεί ιός,  πού΄ναι… παιδιά,  ο ιός;

________________________________________________

1.α.Γλύκατζη – Αρβελέρ για Αγιά Σοφιά: Σήμερα έγινε η πραγματική άλωση της Πόλης

Συγκλονισμένη με την απόφαση της Τουρκίας να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί δηλώνει η Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ. «Αν ακούσω ότι τα ψηφιδωτά έχουν δακρύσει δεν θα εκπλαγώ».
Γλύκατζη – Αρβελέρ για Αγιά Σοφιά: Σήμερα έγινε η πραγματική άλωση της Πόλης | tovima.gr

Η διακεκριμένη ιστορικός εξέφρασε την άποψη ότι η εξέλιξη αυτή καταδεικνύει τη βαρβαρότητα του γειτονικού μας λαού.

«Όταν ένας λαός έχει ανάγκη από τέτοιους συμβολισμούς για να διατηρήσει τη συνοχή του, απέχει πολύ από τα ευρωπαϊκά δεδομένα» κατέληξε η κυρία Αρβελέρ.«Σήμερα έγινε η πραγματική άλωση της Πόλης» ανέφερε η Αρβελέρ

β. Τα… αντίποινα Βορίδη: Ζητά το μουσείο Κεμάλ να γίνει μουσείο μνήμης της Γενοκτονίας του Ελληνισμού

Μη τα ξαναλέμε. Ο δικτάτορας  της Τουρκίας καίγεται. ΄Αναψε ο ίδιος τις φωτιές από παλιά με τη μισή Τουρκία στις φυλακές και τον ένα  Τούρκο  να μισεί θανάσιμα τον άλλο ,γιατί  δεν είναι ίδιος σαν κι αυτόν.

Η χώρα βυθίζεται σε βαθιά ύφεση. ΄Εχουμε πηγές και μαθαίνουμε τα νέα.  Ο Ερντογάν άνοιξε μέτωπα που πια δεν μπορεί να κλείσει. Και χρειάζεται και την Αγια Σοφιά ως τζαμί για να γλυτώσει.

Μόνο που δεν πρόκειται. Είναι αγεφύρωτο  το χάσμα πια. Το παιχνίδι το έχασε. Ο  Σουλτάνος  είναι γυμνός. Και η τελευταία  του αυτή απόφαση, να προκαλέσει αντιδράσεις  για εσωτερική κατανάλωση,αν μετατρέψει την Αγιά Σοφιά από μουσείο σε τζαμί, μοιάζει  απονενοημένο βήμα. Και δείχνει,ακριβώς,  την απόγνωση και τον πανικό του. ΄Ενα είναι αυτό.

Από την άλλη, η συγκυρία,όπως λέγαμε και χτες της εξαγγελίας της “μίζας του αιώνα” με τα πεταμένα  3 δισ.σε άχρηστες φρεγάτες των Γάλλων,δεν περνάει απαρατήρητη.  Ο Μακρόν  στάθηκαν λίγες ημέρες πριν (και θα συνεχίσει, έως να πουλήσουν τις φρεγάτες) σκληρός αντίπαλος του Ερντογάν.  Και το  “γλυκό δένει”  με την  είδηση της πιθανής μετατροπής  του Ναού του Ιουστινιανού σε τζαμί.

 Μόνο τυχαία δεν είναι  όλα τούτα. Αντίθετα  συγκλίνουν  στην κατίσχυση πάλι  της λαϊκής  σοφίας  “Κράτα με να σε κρατώ να ανεβούμε στο βουνό”.

΄Εχουν να κερδίσουν  και οι τρεις από το νέο τζέρτζελο.  Ο Μακρόν χρήμα που χρειάζεται  άμεσα. Ο Ερντογάν   παλικαρισμούς για εσωτερική κατανάλωση,  λίαν απαραίτητη τούτη τη στιγμή. Και ο  Κυριάκος Μητσοτάκης, φυσικά, άρρωστος με τη διαφθορά, εθισμένος μιζομανής  , νιώθει σύνδρομα στέρησης τόσο καιρό χωρίς  ούτε μια χοντρή  μίζα να μην του έχει κάτσει. .Και να η ευκαιρία του. 3 δισ. “Είναι  πολλά τα λεφτά” όντως, Κούλη!

Αλλά  οι πομπές δεν τελειώνουν εδώ.

  1. Ο τρόφιμος της Νοvartis,υπουργός Υγείας, την περίοδο που κατηγόρησαν την κυβέρνηση Σαμαρά οι Αμερικανοί για  τους  αισχρούς χρηματισμούς, βγήκε (και)  ως ακροδεξιός , ρίχνει λάδι στη φωτιά. Διευκρίνιση:  Μόνο έτσι ,με τη δική του ακραία πρόταση ,θα κορυφωθεί  η ένταση που επιθυμούν διακαώς  και εργάζονται τόσο  σκληρά    να στήσουν στην κυβέρνηση της μαφίας .
  2. Από κοντά και η …ολίγον λαλημένη (και όχι μόνο τελευταία) η συστημική καθηγήτρια της Σορβόνης ΄Ελενα Αρβελέρ. Ως φαν του υιού του Αποστάτη και φίλη της φαμίλιας Μητσοτάκη, όπως η ίδια δηλώνει, δε  θα έμενε έξω από το χορό. Οι “βάρβαροι οι Τούρκοι” και η “Πόλις εάλω” σήμερα ήταν  το κερασάκι στην τούρτα που λέγαμε. Μάλιστα, τούτη το πήγε πιο μακριά. Ως και  στην “κόκκινη μηλιά”.    “Σώπασε κυρά Δέσποινα και μη πολυδακρύζεις, πάλι με χρόνους, με καιρούς, πάλι δικά μας θα ‘ναι”. Και να τρέχει το δάκρυ κορόμηλο από τα μάτια της Βυζαντινολόγου  από την πολλή συγκίνηση,όπως είπε η ίδια εξομολογήθηκε.

Οι άνεμοι ούριοι ,Κυριάκο μας, σου σπρώχνουν το καράβι.  Στην αρχή. Ο Αίολος εύκολα παίζει με τον ασκό του. Κι αν ανοίξει,έστω και κατά λάθος, όπως έγινε με τον “γερμανικό ασκό” του Τσοχατζόπουλο, δε σε σώζει ούτε ο ίδιος ο Μακρόν που ώρες ώρες ως ακροδεξιός και τούτος, θαρρεί πως είναι ο Δίας ο νεφεληγερέτης.

2.Συναγερμός στην Εύβοια: Ανεξέλεγκτη η φωτιά στους Ραπταιούς Καρύστου -Εκκενώθηκαν κατοικίες.

φωτιά Εύβοια καπνός

Αθήνα -Λευκάδα.  Ολόκληρη διαδρομή σήμερα κοντά πέντε ώρες.  Και  να λυσσομανά ο αέρας. Μια πυρκαγιά αν  ξέσπαγε κάπου, 100%, θα έπαιρνε  στο πι και φι  έκταση, χωρίς  άμεση  επέμβαση.

Και μα το θεό, έψαχνα,  έστω  και για τα μάτια, να δω  τόσο δρόμο σε μια γωνιά ένα πυροσβεστικό, έναν παρατηρητή, ένα ελικόπτερο ,κάτι από τον ουρανό να εποπτεύει.  Ούτε για δείγμα.

΄Ενα τσιγάρο να πέταγε ο εμπρηστής σε μια συστάδα δέντρων και χορταριών θα φούντωνε πυρκαγιά  σε χρόνο μηδέν. Το ίδιο και στην Εύβοια, το καταπράσινο νησί,αφημένο στο έλεος των ψυχασθενών.

3 δισ. πάει να πετάξει  ο γιος της μαφιόζικης φαμίλιας,για να τσεπώσει τη “μίζα του αιώνα” με τις  αχρείαστες φρεγάτες των Γάλλων .  Και ένα  “ευπρεπές” κοντύλι για την προστασία των δασών τα καλοκαίρια δεν έχει να διαθέσει το  σπάταλο και διεφθαρμένο κράτος.

΄Οπου νά ΄ ναι θα ξεσπάσουν κι άλλες πυρκαγιές. Και πάλι θα μετρούν χιλιάδες καμμένα στρέμματα (Νεκρούς όχι. Οι ακροδεξιοί εθνικιστές  έγιναν  κυβέρνηση. Δε χρειάζεται να ξανακάψουν κόσμο σε νέο “Μάτι”).

Μην τολμήσετε,κυβέρνηση της απάτης και της συμφοράς, να πετάξετε στον αέρα τέτοια ποσά από μια χώρα που ήδη βρίσκεται σε νέα οικονομική κρίση και σε χειρότερη από Σεπτέμβρη .   Και μάλιστα ενώ  ξέρετε πως  σύντομα πάλι θα καούμε  από τη μια άκρη ως την άλλη.

Αλλά,  στα πυροσβεστικά κονδύλια δεν υπάρχουν   “ψαχνό”.  Είναι μετρημένα κουκιά. Γνωστό.   Μίζα και μάλιστα του “αιώνα”  πέφτει από την πηγή  που πάτε να την εισπράξετε.

Μόνο που θα πληρώσετε …πακέτο μια  μέρα. Και μάλιστα και των …προηγούμενων γενεών  οφειλές . Ειδικά η “φαμίλια”, που  ως τώρα συνεχίζει να κλέβε ατιμωρητί .

Μα να θυμάται ο Κούλης:  “Μια του κλέφτη δυο,τρεις και την κακή του μέρα”.

Γελά, ως υπερόπτης, αμετροεπής και φυσικά …ελλιποβαρής ιστορικά. Αλλά,γιατί δε ζητά  να του εξηγήσουν  τί σημαίνει ΄Υβρις στην αρχαία ελληνική κοσμοθεωρία-τραγωδία;  Θα φρίξει , αν διαθέτει “κουκούτσι μυαλό”.    Και έχει διαπράξει τέτοιο ανοσιούργημα  πολλές φορές στο παρελθόν. Και είναι εγγύς η κάθαρση!