ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ. ΟΙ ΥΓΙΕΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΧΩΡΕΣ ΑΣ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΤΑ “ΛΕΥΚΑ ΚΟΛΑΡΑ” ΣΤA ΝΕΡΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ.

1.α.Αγία Σοφία: Αντιδράσεις Τούρκων διανοούμενων – Τι είπε και η Εμινέ Ερντογάν

Την αντίδρασή τους στην μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί εκφράζουν Τούρκοι διανοούμενοι, επικρίνοντας την κυβέρνηση Ερντογάν για την απόφασή της και «προκαλώντας» τη μήνι του φιλο-κυβερνητικού τύπου, που χαρακτηρίζει τη διαφορετική άποψη «σκανδαλώδη», όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ στην Κωνσταντινούπολη, Μαρία Ζαχαράκη.

«Η επαναφορά της Αγίας Σοφίας σε τζαμί σημαίνει δυστυχώς ότι δεν είμαστε πλέον κοσμική κοινωνία», δηλώνει ο βραβευμένος με Νόμπελ συγγραφέας Ορχάν Παμούκ, που δηλώνει επίσης στο BBC News ότι «υπάρχουν εκατομμύρια κοσμικοί Τούρκοι σαν εμένα που αντιτίθενται σε αυτό, αλλά δεν εισακούγονται».
Ελίφ Σαφάκ

Η γνωστή συγγραφέας, Ελίφ Σαφάκ, τη χαρακτηρίζει ως «μια πολύ ατυχή απόφαση, μεμια απόφαση καθαρά που ελήφθη για πολιτικούς λόγους. Με κανένα σεβασμό στην ιστορία, κανένα σεβασμό στον πλουραλισμό. Αυτή η παγκόσμια κληρονομιά θα πρέπει να φυλάσσεται ως μουσείο, με ανοικτές τις πόρτες σε όλους και σε όλες τις θρησκείες. Ο θόλος της είναι αρκετά μεγάλος για να αγκαλιάσει την ανθρωπότητα».

Μπασκίν Οράν

Ο πολιτικός επιστήμονας και γνώστης των μειονοτικών θεμάτων της Τουρκίας, Μπασκίν Οράν, αναφέρει: «Η τελευταία πυρίτιδα στο χέρι έχει πλέον εξαντληθεί. Τώρα εκρήγνυται. Ας δούμε τι συμβαίνει. Η πυρίτιδα τελείωσε. Μόνο η εξωτερική πυρίτιδα παρέμεινε. Συρία και Λιβύη

β. Γεωργιάδης σε ΣΚΑΪ: Η Αγία Σοφία είναι και ελληνοτουρκικό θέμα – Δηλώνει τις προθέσεις Ερντογάν

Για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί μίλησε στον ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Αυτιά ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

«Η μεγάλη του θεού Αγία Σοφία βρίσκεται πάλι σε καθεστώς αιχμαλωσίας.», είπε ο κ. Γεωργιάδης τονίζοντας ότι πρόκειται όχι μόνο για διεθνές ζήτημα αλλά και για ελληνοτουρκικό.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η απόφαση αυτή του Ερντογάν μας πονάει, μας οργίζει, μας δημιουργεί ψυχική και συναισθηματική φόρτιση και ασφαλώς είναι διεθνές θέμα, αλλά είναι και ελληνοτουρκικό θέμα.»

Όπως εξήγησε είναι ελληνοτουρκικό θέμα «όχι μόνο για την Αγία Σοφία αυτή καθαυτή μόνον, αλλά για το τι αυτό δηλώνει για τις προθέσεις του Ερντογάν για το μέλλον».

Συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι πρέπει «να συνεχίσουμε να ενισχύουμε τις διεθνείς μας συμμαχίες αλλά να είμαστε και δυνατοί και αποφασισμένοι».

****

Οι δυο χώρες βρίσκονται  υπό την κυβερνητική  κατοχή δυο κοινοβουλευτικών δικτατόρων. Αλλά και δύο  εντελώς διεφθαρμένων πολιτικών.  Και τα ονόματα αυτών Ρετζέπ Ερντογάν και Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δε διαφέρουν… ουδόλως και ουδαμώς.  Μοιάζουν σαν   Ιανός σε μούρες Κουασιμόδου . Ακροδεξιοί, διεφθαρμένοι (“λευκά κολάρα”)  εθνικιστές και φυσικά αμφότεροι πατριωταράδες. Αλλά του πατριωτισμού εκείνου της κομπίνας, της μίζας, της καβάτζας.

Ο δικτάτορας της Τουρκίας έχει τεράστια προβλήματα στο εσωτερικό και το εξωτερικό. Τα μέτωπα που έχει ανοίξει είναι άπειρα. Δεν ξέρει από πού να φυλαχτεί.  Γι΄αυτό και τον βλέπουμε να αντιγράφει τις κινήσεις  εκείνου που πνίγεται. Λίγο πριν να καταποντιστεί ο άθλιος τύραννος. Η μετατροπή της Αγια Σοφιάς σε Τζαμί,είναι μια τέτοια παρανοϊκή κίνηση,που δείχνει πανικό και έχει στόχο να αποπροσανατολίσει τους οπαδούς του (οι άλλοι τον ξέρουν) από την τεράστια οικονομική κρίση που ενέσκηψε  και θα μείνει για πολύ ακόμα στη γείτονα.

Ο δικός μας κοινοβουλευτικός δικτάτορας  και γόνος μιας διεφθαρμένης φαμίλιας εδώ,  έχει επίσης  πάνω κάτω τα ίδια  προβλήματα. Κι αν επιβιώνει, ας  ανάβει λαμπάδα στον  Αλέξη Τσίπρα, οποίος, μετά από μια όντως ευδόκιμη σε πολλά κυβερνητική θητεία,σήμερα ως αντιπολίτευση απέβαλε την εικόνα εκείνου του  πρωθυπουργού του 2015/2019 και θυμήθηκε τον παλιό αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ.

Ουδείς αρχηγός ποτέ της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στη σύγχρονη πολιτική  ιστορία  της χώρας   πρόσφερε τόσες και τέτοιες εξυπηρετήσεις στον αντίπαλό του , όσες ο Αλέξης  Τσίπρας στον Κυριάκο Μητσοτάκη.  Ο γιος του βασιλοχουντικού Αποστάτη , επιβιώνει ακόμα  , ελέω Τσίπρα  ,αν λάβουμε υπόψη μας τα ακόλουθα:

α. Η Δεξιά και ειδικά με  αρχηγό μέλος  της  “φαμίλιας” Μητσοτάκη έχει  αντίθετο το  75% του ελληνικού λαού. β. Είναι χρεωμένη με ένα εθνικιστικό ντελίριο  στις παραμονές της  συμφωνίας των Πρεσπών για το όνομα της Β.Μακεδονίας. γ. ΄Εκαψε 100 ανθρώπους στο Μάτι και τους χρέωσε στο…Αλέξη Τσίπρα! δ. Κουβαλάει το μεγαλύτερο οικονομικό σκάνδαλο  προπολεμικά της Νοvartis και το μετέτρεψε σε σκευωρία,πάλι χρεωμένη σε όλους εμάς που λέμε το αντίθετο.  Επέβαλε ένα συνταγματικό πραξικόπημα, φυλάκισε ένα ολόκληρο λαό χωρίς λόγο και  χρεοκόπησε εκ νέου τη χώρα με πρόφαση τον κορονοϊό.

Σε ολόκληρο βιβλίο  από τα ανοσιουργήματα της  Δεξιάς   της  δυναστείας Μητσοτάκη  δε θα χωρούσαν  ούτε επιγραμματικά  να αναφερθούν. Και όμως. Ενώ  για μια άλλη αντιπολίτευση θα ήταν πλέον  περίπατος  ο ερχομός της στην εξουσία, ο  Αλέξης Τσίπρας , αντί να θριαμβεύει με  πολιτικό λόγο και σφοδρή επίθεση , βρίσκεται με την “πλάτη στον τοίχο” και με    κομματικά, δημαγωγικά τερτίπια,αναγκάζεται να  αμύνεται  με “νύχια και με δόντια ,αφού  ο ΄Ελληνας κοινοβουλευτικός δικτάτορας, ελέγχοντας την ηγεσία της δικαιοσύνης,αλλά και με πλήθος επίορκων “ημέτερων”  δικαστών ,απειλεί   να τον στείλει    φυλακή!  Δεν έχει ξανασυμβεί!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης  κάνει ακριβώς ό,τι ο Ερντγάν απέναντι. Και τούτος προσπαθεί να συγκρατήσει και να συσπειρώσει ό,τι χειρότερο διαθέτει αυτή την ώρα η ελληνική κοινωνία.  Λούμπεν,  κυρίως, στοιχεία, θρησκευόμενους, πατριωταράδες-Ελληνάρες,  ,εθνικιστές, μαφιόζους, διαπλεκόμενους, διεφθαρμένους.Οπαδοί και στελέχη.

Κυρίως έχει πετάξει δολώματα  στους βρώμικους υπόνομους  των ΝεοΝαζί,προσπαθώντας να φέρει πίσω στην εστία τους γύρω στους 300.000 ακροδεξιούς , που τους είχαν στο μαντρί ο Καμμένος και ο Μιχαλολιάκος.. Τούτοι, όμως,  δε γυρίζουν πίσω . παρά μόνο με κράχτες τους  “Γεωργιάδηδες” και ,τους  “Βορίδηδες”.

Ερντογάν και Μητσοτάκης  γωρίζουν καλώς  έκαστος τα αδιέξοδα του άλλου.    Και  αλληλοστηρίζονται.  Ο δικός μας  έπιασε  σε καλό πόδι την μπαλιά που του πέταξε  ο φίλος  απέναντι με την πάσα της Αγιά Σοφιάς.  Και δεν έχασε την ευκαιρία. Επιστράτεψε ακραίες ,  εθνικιστικές φωνές  σαν την Αρβελέρ και τα ακροδεξιά λουλούδια της παράταξης και ανέδειξε τη  μετατροπή του ιστορικού ναού σε τζαμί σε μείζον εθνικό θέμα. Κι ας γνωρίζει τους λόγους που ο ομόλογός του απέναντι κάνει σπασμωδικές κινήσεις για να διασωθεί

Και βέβαια,είναι πολιτιστικό έγκλημα αυτή  η μετατροπή, αλλά  “εθνική” δεν είναι. Το  Βυζάντιο δεν ήταν  Ελλάδα , έτσι, όπως τουλάχιστον, θέλουμε να θεωρούμε την αρχαία Ελλάδα,  ως συνέχεια της νέας.    Αντίθετα, μάλιστα. Το Βυζάντιο,  υπήρξε  εχθρός  σε ό,τι θεωρούμε σήμερα  “εθνικό” και “ελληνικό”,αφού ισοπέδωσε τους ναούς και τα σεβάσματα των  Ελλήνων  (“ες έδαφος φέρειν”).

Τα ίδια ακριβώς έπραξαν και  οι Ισπανοί ,  Πορτογάλοι,΄Αγγλοι,  Γάλλοι, με τους πολιτισμούς των λαών που κατάκτησαν. Τα “σεβάσματα” πολλών λαών αναπαύονται  σήμερα στο Λούβρο και το Μουσείο του Λονδίνου,ως η γαλλική και αγγλική περιουσία.  Η  γαλλοτραφής (και στην κυριολεξία) κυρία Αρβελέρ, η φίλη της φαμίλιας Μητσοτάκη, που βλέπει σήμερα την Παναγία και τα ψηφιδωτά στην Αγια Σοφιά  να δακρύζουν, ουδέποτε,  εις Παρισίους,  άκουσε επίσης  τους στεναγμούς της Νίκης της Σαμοθράκης στο Λούβρο.

Οι τεταμένες σχέσεις ανάμεσα στις δυο χώρες είναι  εικονικές ,τεχνητές και κατευθυνόμενες. “Εγώ θα κάνω πως σε δέρνω κι  εσύ θα κάνεις πως πονάς”. Με αυτό τον τρόπο , ο μεν  Μητσοτάκης έχει τα χέρια λυμένα τώρα πια να καταχραστεί κατά την προσφιλή συνήθεια της  φαμίλιας   3 δισ, τα δικά μας λεφτά,  που θα τα προσφέρει στον  φίλο  του Μακρόν , για να πάρει τις αχρείαστες  φρεγάτες. Ο Ερντογάν από την άλλη,  χρησιμοποιεί στο εσωτερικό το ντελίριο  Αρβελέρ, Γεωργιάδη, Βορίδη και απειλεί  να μας ρίξει πάλι ως..έθνος στη θάλασσα, όπως έκαναν οι πατεράδες τους στη Μ. Ασία.

Ευτυχώς .Είμαστε οι περισσότεροι. Και στην Ελλάδα και στη Τουρκία. Οι κρετίνοι του φανατισμού ,  του φονταμενταλισμού, του εθνικισμού,  της τύφλας, είναι οι λιγότεροι,κι εδώ  και απέναντι.

Είμαστε  οι περισσότεροι,αλλά δε φτάνει. Είμαστε  χωρίς οργάνωση, χωρίς ιδεολογικό τσαγανό,χωρίς μέθοδο,χωρίς ενότητα. Γι΄αυτό  και  μια  μειοψηφία  από  λούμπεν, μαφιόζικο  κόσμο  έχει το πάνω χέρι.

Είναι ανάγκη εμείς οι άλλοι και στις δυο χώρες να πάρουμε στα χέρια μας την κατάσταση. Το Σύστημα και των δυο,  ευνοεί το χάσμα και το διευρύνει. Χρειάζεται “αγορές αιώνων”,που αλλιώς δε θα μπορούσε να πετύχει.  Ζητά  ένταση, θερμά επεισόδια,που θα φέρουν μίζες , αλλά και φανατισμό  που θα λειτουργήσει πυροσβεστικά στις εσωτερικές εντάσεις.      Με  τέτοιους, είναι απολύτως ορατό πως   δεν θα έρθει ποτέ ειρήνη στη θάλασσα του Αιγαίου. Και την έχουμε απόλυτη ανάγκη και οι δυο λαοί.

Με  3 δισ. ευρώ που κλέβει  σήμερα ο “Κούλης” τους ,πόσα θα μπορούσαν να έχουν γίνει σε μια χώρα, που όχι 3 δισ.ούτε 3 ευρώ δεν θα έπρεπε να  φεύγουν από το δημόσιο κορβανά; Και χάνονται  προς  χάριν  του Ερντογάν,του Μακρόν και της εθισμένης  στη διαφθορά και τη μίζα φαμίλιας  Μητσοτάκη.

3 ολόκληρα δις!΄ Εχετε αποκτήσει συνείδηση του τι συμβαίνει δίπλα σας με τα δικά σας λεφτά;

Ας τους πετάξουμε στη θάλασσα. Τούρκους και ΄Ελληνες  μαφιόζους. Τα “λευκά κολάρα”,που κλέβουν τα λεφτά και των δύο λαών με τη στήριξη  των “Μουτζαχεντίν” οπαδών τους.   Εδώ και τώρα ας συσπειρωθούμε,ας βγούμε στους δρόμους, ας τους πολεμήσουμε μέχρις εσχάτων.

Είμαστε αδέρφια με τους Τούρκους.  Αιώνες μαζί. Μας ενώνουν τα περισσότερα, αν όχι όλα.   Το μόνο που έχουμε διαφορετικό , Τούρκοι και ΄Ελληνες,  είναι  ο λούμπεν συρφετός με τις διαφορετικές ταμπέλες   Από εδώ οι  Ορθόδοξοι  εθνικιστές   και από απέναντι οι  Ισλαμιστές.

Ας  Ας τους στείλουμε επιτέλους στο διάβολο. Που είναι και η κανονική τους θέση.