ΗΠΑ: Καταδικάζουν το «κίβδηλο δημοψήφισμα» των αυτονομιστών της Ουκρανίας

 

” Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζένιφερ Ψάκι, αναφερόμενη στο επικείμενο δημοψήφισμα που σχεδιάζουν οι ηγέτες των φιλορώσων αυτονομιστών, διεμήνυσε: «Κανένα πολιτισμένο έθνος δεν θα αναγνωρίσει τα αποτελέσματα, κι αν η Ρωσία κάνει το επόμενο βήμα και επαναλάβει στην ανατολική ή τη νότια Ουκρανία αυτό που έκανε με την παράνομη προσάρτηση της Κριμαίας και στείλει περισσότερες δυνάμεις πέρα από τα σύνορά της, θα ακολουθήσουν σκληρές κυρώσεις από τις ΗΠΑ και την ΕΕ».

Το δημοψήφισμα αυτό σχεδιάζεται να διεξαχθεί την 11η Μαΐου σε δύο περιφέρειες της ανατολικής Ουκρανίας, το Ντονέτσκ και το Λουγκάνσκ.”

 

 

Μετά και τη νέα αυτή  ανακοίνωση-απειλή  των ΗΠΑ εναντίον της Ρωσίας, οφείλουμε να ομολογήσουμε πως πια… “έχουμε  χάσει τα αυγά και τα πασχάλια”!

΄Οσο, πάντως, κι αν οι  ανακοινώσεις και… κόντρα ανακοινώσεις Αμερικής και Ε.Ε  από την έναρξη της κρίσης στην Κριμαία μέχρι σήμερα, έχουν καταντήσει…ανέκδοτο, σίγουρα  δεν μπορεί να είναι  τέτοιο.

Πιστεύουμε, λοιπόν,  πως δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν (αν δεν ισχύει το σενάριο μυστικής συμφωνίας ΗΠΑ-ΡΩΣΙΑΣ, όπως το αναπτύξαμε στο θέμα μας με τίτλο “ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΜΕΝΟΣ ΄Η “ΜΙΛΗΜΕΝΟΣ” ΟΜΠΑΜΑ; ΜΙΑ ΠΑΡΑΚΕΚΙΝΔΥΝΕΥΜΕΝΗ  ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ” (ISTORIKI DIMOSIOGRAFIA- ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ, 27/3/2014,  ΑΡΧΕΙΟ):

1. Η Αμερική έχει απολέσει την  ισχύ   και την υπεροπλία της  και δεν αποτελεί  πια ,όπως νομίζαμε,  τη μοναδική υπερδύναμη στον κόσμο. ΄Εχει με άλλα λόγια  καταντήσει η “σκιά του παλιού εαυτού”  της.

2. Αμερική και Ε.Ε ετοιμάζουν  μεγάλο και τελειωτικό χτύπημα στο Ρώσο δικτάτορα Πούτιν  (όχι απαραίτητα  πολεμικό), που θα σηματοδοτήσει και το τέλος του ρώσικου μοντέλου διακυβέρνησης  κράτους,  το οποίο ,ως γνωστό, δεν είναι αυτή τη στιγμή τίποτα περισσότερο από μια μαφιόζικη  οργάνωση με…  κρατικό επενδύτη.   Με την κατάργηση στη Ρωσία της πρωτότυπης αυτής μορφής διακυβέρνησης της  χώρας, είναι σίγουρο πως  στο εσωτερικό της  θα επικρατήσει  χάος, που ίσως ούτε την εποχή της κατάρρευσης του σοβιετικού μοντέλου εξουσίας δεν είδαμε.

Από ιστορική διαίσθηση  “ψηφίζουμε” το 2ο σενάριο .

Ο χρόνος θα δείξει.