Τσίπρας: “Πρώτη πράξη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ η ακύρωση του Μνημονίου”!

 

«Πρώτη πράξη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η ακύρωση του Μνημονίου και όλων των μνημονιακών δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου – φανερών και κρυφών. Από τη μέρα που θα ορκιστεί κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν ισχύει τίποτα απ’ όλα όσα έχουν σχέση με τη λιτότητα και περιλαμβάνονται στο νέο Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο 2015-2018. Δεν ισχύουν οι νέες περικοπές στις συντάξεις – κύριες και επικουρικές – οι νέες περικοπές στους μισθούς, η μονιμοποίηση των χαρατσιών, οι απολύσεις 11.000 δημόσιων υπαλλήλων μέχρι το Φεβρουάριο του 2015, η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και η επαναφορά του εργοδοτικού λοκ-άουτ».

(Ο Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του που φιλοξενείται στην ιταλική έκδοση της ειδησεογραφικής πύλης Huffington Post).

΄Ισως δεν υπάρχει χειρότερος δημαγωγός στη νεότερη και σύγχρονη  πολιτική ιστορία του τόπου από τον Αλέξη Τσίπρα.  ΄Οσο πιο ” ανύπαρκτος” είναι σε πραγματικούς, πολιτικούς, κοινωνικούς  και λοιπούς αγώνες, όσο πιο “αδιάβαστος” και ανερμάτιστος είναι, τόσο περισσότερο… διαπρέπει σε  επιδόσεις λαϊκισμού  και  μαυρογυαλουρισμού. Μόνο μέσα απ΄αυτά επιβιώνει κομματικά ακόμα.  Οχι, όμως για πολύ.

Εντελώς αισχρός και αδίστακτος  αυτός ο τύπος, που εμφανίστηκε στην πολιτική  κονίστρα “από το πουθενά”. Δεν έχει ουδεμία πολιτική, ηθική αντίσταση. Είναι ένας θρασύτατος σαλτιμπάγκος, ένας  άκρως επικίνδυνος αριβίστας.