ΙΤΑΛΟΣ “ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ” ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΚΗ ΧΩΡΑ;

Κορωνοϊός: Πάνω από 100 τα κρούσματα και 6 νεκροι  στην Ιταλία – Έκτακτα μέτρα στις πύλες εισόδου στην Ελλάδα

virus_ar

Γιατί συνέβη αυτό; Τί δεν έκανε σωστά η ακροδεξιά (σχεδόν φασιστική) Ιταλική κυβέρνηση; Δεν μπορεί τόσο καιρό η Ευρώπη να θωρακίστηκε από τον ιό και ξαφνικά σήμερα  η Ιταλία να μετρά 100 ασθενείς και 6 νεκρούς.

Μαθαίνουμε  για   οικονομική συμφωνία  κάποιου Ιταλού υπουργού “Αδωνη” που  εξ αιτίας της,  χαλάρωσαν τα μέτρα προστασίας. Η πηγή μας είναι αξιόπιστη και πληροφορηθήκαμε   πως τις τελευταίες εβδομάδες μπαινόβγαιναν κινέζικα προϊόντα στη χώρα με καράβια που έφταναν σε διάφορα ιταλικά λιμάνια και κατ΄εξοχήν στη Γένοβα.  ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΛΕΓΧΟ!

Το ακροδεξιό κομματικό αληταριό  δεν ορρωδεί μπροστά σε τίποτα. Παγκοσμίως. Μίζες να πέφτουν.  Σαν τους δικούς μας  εδώ. Κατάρα του λαού  είναι κάθε  ακροδεξιά κυβέρνηση.  Αλίμονο στις χώρες που κάνουν κουμάντο  κάποιοι σαν τον ΄Ορμπαν και τον Μητσοτάκη.

Τώρα,που έφτασε ο ιός στην Ιταλία, δεν αποκλείουμε καθόλου  να  επισκεφτεί  και την Ελλάδα.  ΄Οχι  μόνο γιατί είμαστε δίπλα, αλλά επειδή δεν έχουμε  καμιά εμπιστοσύνη στις ικανότητες μιας κυβέρνησης σαν αυτή του Κούλη, για  να αντιμετωπίσει την επιδημία. Ειδικά  ,όταν αρμόδιο είναι και  ένα υπουργείο Υγείας που θήτευσαν …επιτυχώς μεγάλοι άνδρες  σαν τον  Αβραμόπουλο, το Γεωργιάδη,  το Λοβέρδο, το Λυκουρέντζο και το Σαλμά.

Αλλά,τούτη τη φορά, αν συμβεί  και πάει κάτι  στραβά με τον ιό,  λόγω μεθοδεύσεων τύπου Novartis,θα σας λιντσάρουν , κακόμοιροι.  Δε θα κινδυνεύετε απλώς να πάτε στη φυλακή. Θα είναι άμεση η τιμωρία. Εμείς σας προειδοποιήσαμε. Να ευχόμαστε να μην ξεμυτίσει εδώ ο καταραμένος  Κορονοϊός.

__________________________

1. Βρετανία: Ξεκινά η ακροαματική διαδικασία για την έκδοση του Ασάνζ στις ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ κατηγορούν τον Ασάνζ ότι έθεσε σε κίνδυνο κάποιες από τις πηγές του δημοσιεύοντας το 2010 στ WikiLeaks 250.000 διπλωματικά τηλεγραφήματα και 500.000 απόρρητα έγγραφα για τις δραστηριότητες του αμερικανικού στρατού στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι απήγγειλε κατηγορίες εναντίον του Ασάνζ επειδή συνωμότησε με την πρώην αναλύτρια του αμερικανικού στρατού Τσέλσι Μάνινγκ προκειμένου να διαρρεύσουν τα έγγραφα αυτά.

Η Μάνινγκ καταδικάστηκε σε 35 χρόνια κάθειρξη για τη διαρροή αυτή, όμως αφέθηκε ελεύθερη έπειτα από επτά χρόνια, το 2017, αφού της απένειμε χάρη ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Ψυχολογικά βασανιστήρια»

Η Ντούνια Μιγιάτοβις, επίτροπος για τα ανθρώπινα δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης, κάλεσε τη Βρετανία να μην επιτρέψει την έκδοση του Ασάνζ στις ΗΠΑ, τονίζοντας ότι η υπόθεσή του προκαλεί μεγάλη ανησυχία για την ελευθερία του Τύπου και την προστασία των δικαιωμάτων των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος.

«Η ευρεία και ασαφής φύση των κατηγοριών (…) είναι ανησυχητική καθώς πολλές εξ αυτών αφορούν δραστηριότητες που βρίσκονται στον πυρήνα της ερευνητικής δημοσιογραφίας στην Ευρώπη και πέρα από αυτή», τόνισε η Μιγιάτοβιτς.

Ο Νιλς Μέλτζερ ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ για τα βασανιστήρια εκτίμησε ότι ο Ασάνζ «παρουσιάζει όλα τα συμπτώματα που παρατηρούνται από την παρατεταμένη έκθεση σε ψυχολογικά βασανιστήρια», αφού τον επισκέφθηκε στη φυλακή του Μπέλμαρς τον Μάιο.

Τον Νοέμβριο ο Μέλτζερ κατηγόρησε τη βρετανική κυβέρνηση για «πλήρη περιφρόνηση των δικαιωμάτων του Ασάνζ», αφού το Λονδίνο αγνόησε την προηγούμενη έκθεσή του.

Η Ομάδα Εργασίας του ΟΗΕ για τις Αυθαίρετες Κρατήσεις έκρινε το 2016 ότι ο ιδρυτής του WikiLeaks υπόκειται παράνομη κράτηση από την πρώτη του σύλληψη στο Λονδίνο το 2010.

Έχοντας πολλούς υποστηρικτές, ανάμεσά τους οργανώσεις όπως η Διεθνής Αμνηστία και οι Δημοσιογράφοι χωρίς Σύνορα (RSF), ο Ασάνζ θέλει να ζητήσει πολιτικό άσυλο στη Γαλλία.

****

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι όμηρος της κρατικής και δικαστικής  εξουσίας,αλλά  και αυτής της   βιομηχανίας παραπληροφόρησης .

Η περίπτωση του ακτιβιστή μπλόγκερ είναι από τις λίγες καλές στιγμές του Τύπου τους τελευταίους τρεις αιώνες. Και αυτές  συνολικά είναι μετρημένες στα δάχτυλα των χεριών.

Κατά τα άλλα, όλες οι εξουσίες στηρίζονται, αντί να ελέγχονται από τον Τύπο σε παγκόσμιο επίπεδο.. Είναι καθαρή συστημική εξουσία-επιχείρηση,που σκοπεύει κι αυτή αποκλειστικά στο  κέρδος.

Είναι αυτός  ο βρώμικος Τύπος παγκοσμίως που ,πούλησε και τον  Τζούλιαν Ασάζν. Οι συνάδελφοί του  τον κανιβάλισαν. Τόσο διεστραμμένες ύαινες!

 

2. Ο Γιάνης Βαρουφάκης επισκέφτηκε τον ιδρυτή των Wikileaks στο κελί του

Κομψός και ... άνετος! Γιατί ο Γιάνης Βαρουφάκης βάζει πάντα το χέρι στην τσέπη;

Αποδεδειγμένα  κομματικό  λαμόγιο. Αλλά και  ανερμάτιστος οικονομολόγος, εκτός τόπου και χρόνου  ο Βαρουφάκης. Να βγάλει από τη μύγα ξύγκι πάει και με τον όμηρο ακτιβιστή.

Σιγά που νοιάζεται.  Κι αυτός δημιούργημα του   διεφθαρμένου “Τύπου” είναι. Τέτοια ψωνισμένα άτομα ψαρεύουν οι κοντυλοφόροι. Τύπου Γιάννη  Βαρουφάκη ,  Μπέπε Γκρίλο και  Βολόντιμιρ Ζελένσκι. Καραγκιοζοειδείς φιγουρατζήδες  που ψοφούν για γυαλί και  δημοσιότητα .

 

3. ΕΝΑΝΤΙ 11,5 ΕΚΑΤ. ΔΟΛΑΡΙΩΝ
Εδώ χαλάρωνε ο Άντονι Χόπκινς – Βγάζει στο σφυρί το πολυτελές αρχοντικό του με θέα στον

Image result for ΑΝΤΟΝΙ ΧΟΠΚΙΝΣ Η σιωπη των Αμνων

Το πολυτελές αρχοντικό του Άντονι Χόπκινς στο Μαλιμπού

Σε μια διεστραμμένη ,αφύσικη κοινωνία σαν τη δική μας, ποιοι λέτε να χαλαρώνουν σε βίλες με θέα στον  Ειρηνικό; Μια ποιοι άλλοι από τους “Χάνιμπαλ Λέκτερ” ,που τάχα μου υπηρετούν  την Τέχνη του Κινηματογράφου (!)  σε  ταινίες σαν τη “Σιωπή των Αμνών”.

Θα υπάρχουν στις μελλοντικές κοινωνίες τέτοιο ηθοποιοί και αυτού του είδους κινηματογράφος ; Το αποκλείουμε. Ούτε βίλες φυσικά  γα  να χαλαρώνουν  οι “αστέρες” της  νοσηρότητας και του σαδισμού, έστω και στην εκδοχή της  προσποίησης .

 

4. ΚΑΙ ΜΙΖΕΣ ΑΠΟ ΕΜΠΟΡΟΥΣ  ΟΠΛΩΝ     ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ  – ΠΛΕΥΡΗΣ

Ο Γεωργιάδης «ζήλεψε» Πλεύρη και πήγε στην... καρδιά του πολέμου (pics)

«Σκοτωμός» στη Βουλή: «Άντε από δω φασίστα» - «Είσαι καραγκιόζης»

 

“Επειδή η Ιστορία διδάσκει, καλό είναι να θυμηθούμε ότι τον Αδωνη. Δεν τον κατηγόρησε κανένας Τσίπρας. Αντιθέτως, τον κατηγόρησε –όπως και τον Γιώργο Καπρορατζαφέρη και τον Θάνο Πλεύρη– ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε μια αντιπαράθεση με κοσμητικά επίθετα για «νταβατζήδες» και «μπροστάρηδες».

Είχε πει ο τότε υπουργός ΄Αμυνας ότι ο Καρατζαφέρης ως αρχηγός του ΛΑΟΣ τον εκβίαζε υπέρ συμφερόντων εμπόρων όπλων και επειδή εκείνος δεν ενέδωσε, ο Αδωνης Γεωργιάδης με τον Θάνο Πλεύρη τού υπέβαλαν ερωτήσεις στη Βουλή για συγκεκριμένα οπλικά συστήματα. Προφανώς είναι κι αυτό σκευωρία, για την οποία όμως ο Αδωνης δεν άνοιξε το στόμα του.”

****

Και να ήταν αυτές μόνο οι μεγάλες κομπίνες του…Αδώνιδος; Ψάξτε στο  YouTube  να ακούσετε τον ίδιο να αποκαλύπτει   πώς ο ναζιστής Πλεύρης τον έκανε πλούσιο.

Βρώμικος από πάνω ως κάτω.΄ Οπου κι αν  να τον πιάνεις…ζέχνει.

 

5. Κόντρα Γιαννάκου – Γεροβασίλη για Novartis 

Image result for γιαννάκου μαριέττα

 

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη «ξιφούλκησαν»

Η κουβέντα ξεκίνησε με την υπόθεση Novartis και η Μαριέττα Γιαννάκου εκτίμησε ακόμη ότι η υπόθεση Novartis χρησιμοποιήθηκε με απειλές από την προηγούμενη κυβέρνηση και ότι ο θόρυβος για πολιτικά πρόσωπα χωρίς στοιχεία γελοιοποίησε τη χώρα διεθνώς. Απαντώντας, η Όλγα Γεροβασίλη κατηγόρησε ότι τη ΝΔ ότι προσπαθεί να μετατρέψει το σκάνδαλο Novartis σε σκευωρία, υποστηρίζοντας σχετικά πως «δεν φαίνεται να έχει προκύψει από πουθενά στην Προανακριτική η ύπαρξη σκευωρίας». Η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας ότι προσβάλλει τους θεσμούς της χώρας και τη Δικαιοσύνη. «Απαξιώθηκε από την κυβέρνηση η κατάθεση των προστατευόμενων μαρτύρων», είπε χαρακτηριστικά.

****

“Βάλανε το Λύκο να φυλάει τα πρόβατα”. Η Μαριέτα  Γιαννάκου, η ίδια υπόδικη για το επίσης μεγάλο σκάνδαλο των κονδυλίων της Εκπαίδευσης Ελληνοπαίδων Εξωτερικού και ηθικός αυτουργός της δολοφονίας Γ. Τριάρχη που   ξεμπρόστιασε τους ενόχους,  είναι η τελευταία που δικαιούται να μιλάει.

“Γελοιοποιήθηκε η  χώρα διεθνώς” λέει η πανάθλια π.υπουργός ΥΠΕΠΘ. Διεθνώς, εγκλήματα σαν αυτά που διέπραξε  η Γιαννάκου  θα την είχαν στείλε ισόβια μέσα . Αλλά,  στο ελληνικό Καφριστάν.  βγαίνει λάβρα να στηρίξει και να σταθεί αλληλέγγυα  στους διεφθαρμένους συναδέλφους της.

  Οποία αλαζονεία! Αλλά και τί εξευτελισμός  πια μη αναστρέψιμος  σε αυτή τη χώρα.

 

6. Η Δημουλά και το δικαίωμα στην τεμπελιά

Η Δημουλά και το δικαίωμα στην τεμπελιά

efsyn

Το θυμήθηκα και είναι η ιδανική ευκαιρία να το καταθέσω. Το 2006, με τον Τάσο Τσακίρογλου (μικρός δεν είναι ο κόσμος;) κάθε Κυριακή κάναμε δίωρη ραδιοφωνική εκπομπή στον αλήστου μνήμης «Φλας», σε περίοδο χαοτικής πλην δημιουργικής αυτοδιαχείρισής του από απλήρωτους εργαζόμενους, με τον ιδιοκτήτη (Σ. Κόκκαλη) να παίζει το κρυφτούλι του «βασικού μετόχου».

Απρίλης ήταν, θέμα της εκπομπής –την ετοιμάζαμε μεταξύ άλλων στη διάρκεια της εβδομάδας– «Το δικαίωμα στην τεμπελιά». Θυμηθήκαμε τον τζίτζικα του Αισώπου και την υπεράσπισή του από τη Δημουλά στο ποίημα «Υπέρ Ασωτείας». Σκεφτήκαμε να της ζητήσουμε να το σχολιάσει, 17 χρόνια μετά την πρώτη δημοσίευσή του.

Την εντοπίσαμε, το προτείναμε, το σκέφτηκε κι ύστερα από μια-δυο μέρες ανταποκρίθηκε μ’ ένα κείμενο-κέντημα, που το ηχογράφησε μέσω τηλεφώνου στο στούντιο, πειθαρχώντας άψογα στις εντολές του ηχολήπτη. «Αν ξαναέγραφα σήμερα αυτό το ποίημα, σίγουρα θ’ άφηνα άταφο, χωρίς κανένα αμήν, το τζιτζίκι», έλεγε η Δημουλά στο αντι-ποίημα που μας αφιέρωσε, σημειώνοντας πικρά ότι «το πρώτο κακό παράδειγμα τεμπελιάς το έδωσε η ευτυχία. Ζει ξάπλα μέσα στα λεξικά, τα μόνα που τη γνωρίζουν, τα μόνα που νιώθουν ευτυχισμένα».

Κι έτσι προέκυψε μια απολαυστική εκπομπή, με Λαφάργκ, Αίσωπο, μια εξάχρονη να απαγγέλλει «Τζίτζικα και μέρμηγκα» και τη Δημουλά να αυτοσαρκάζεται και να αυτοαναθεωρείται τολμηρά, πρόθυμη κομπάρσος σ’ ένα ραδιοφωνικό παζλ, χωρίς ίχνος αλαζονείας της ακαδημαϊκού – που ήδη ήταν.

Αρέσει δεν αρέσει η Δημουλά, αυτή η εμπειρία μάς θυμίζει ότι «είναι υψηλή της ποιήσεως η σκάλα», όπως λέει ο Καβάφης, αλλά οι αληθινοί ποιητές εκτός από το να την ανεβαίνουν ξέρουν και να την κατεβαίνουν.

****

Τί σου είναι αυτά  τα κοντυλοφορομικρόφωνα! Εδώ, ο υπάλληλος παλιότερα  του Κόκαλη και σήμερα …αυτοσυντήρητος στην κολεκτίβα της Εφημερίδας Συντακτών, ούτε λίγο ούτε πολύ, αν δεν ξέρεις τί βαμμένη Δεξιά,αλλά και Ακαδημαϊκός με το αζημίωτο 8χίλιαρο μισθό ήταν  η ποιήτρια Κική Δημουλά, θα νόμιζες  πως πρόκειται  για την…Κατερίνα Γώγου.

Και η μεροκαματιάρα δημοσιογραφία, ασθμαίνουσα πίσω από τη βαριά βιομηχανία παραπληροφόρησης!