ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΥΠΟΣ ΠΑΙΖΟΥΝ “ΒΑΡΙΑ ΧΑΡΤΙΑ” ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΑ

1.  Γιατί  τα 27 εκατομμύρια νεκροί το 6μηνο στον πλανήτη  από διάφορες αιτίες είναι λιγότερο …σοβαροί νεκροί  από τους 50 χιλιάδες  του κορόνα; Κι ακόμα χειρότερα. Από τους 600.000  του πολέμου της Συρίας;

Κάναμε το λάθος εβδομάδες τώρα να  ακολουθούμε στον κατήφορο των Μέσων παραπληροφόρησης με κύριο και σχεδόν μοναδικό θέμα την απάτη του Κορόνα.  Πέσαμε κι εμείς στην παγίδα. Από τούδε και στο εξής  η υπόλοιπη επικαιρότητα και μη ,θα καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της σελίδας.

Την απάτη  την έστησαν, όπως λέμε συνεχώς , αρχικά η “κίτρινη” μαφία του Τύπου και στη συνέχεια οι κυβερνήσεις,που ολιγώρησαν να πάρουν μέτρα και χρησιμοποιούν πλέον το θέμα  της πανδημίας ως άλλοθι για να κρύψουν τις ευθύνες τους. ( Στην Ευρώπη : Ιταλία,Ισπανία, Ελλάδα, Γαλλία,Αγγλία,Ολλανδία, Σουηδία ,κυρίως).

Να μείνουμε στην Ελλάδα. ΄Ηδη από τον Ιανουάριο 2020  έδειξε το πράγμα πού πάει.  Οι δικτάτορες της Κίνας,αντί να συνεργαστούν με τις λοιπές χώρες και ιδιαίτερα με τις όμορες αρχικά, απέκρυψαν τον επιδημία και όταν πια  δε γινόταν άλλο να  θάψουν το θέμα  , κοινοποίησαν το πρόβλημα  το πρώτο 10ήμερο Ιανουαρίου,ενώ η η επιδημία είχε ήδη ξεκινήσει από τον Οκτώβριο 2019  (μπορεί και νωρίτερα).

Εμείς συνειδητοποιήσαμε την κρισιμότητα της κατάστασης και την πιθανή τότε  εξάπλωση  της επιδημίας και την κατάληξη σε πανδημία το τελευταίο δεκαήμερο του Ιανουαρίου 2020 .Και στις 31 του ίδιου μήνα γράψαμε εκτενές άρθρο, στο οποίο  επισημαίναμε την επικινδυνότητα από πιθανή  εξάπλωση του ιού , κάναμε ιστορική αναδρομή σε παλιές  επιδημίες -πανδημίες  και καλούσαμε την κυβέρνηση ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ (Δες το κείμενό μας εδώ στις 31/1/2020)

Η “επάρατη” κυβέρνηση σαν να μη συνέβαινε τίποτα, αδιαφόρησε εντελώς, και έπαιζε στα “παραθυρα”΄Αδωνη, Παπαγγελόπουλο και Νοvartis. ΄Οπως, ακριβώς, με τη  χρεοκοπία της χώρας . Τότε, πάλι  Δεξιά Κυβέρνηση  Κώστα Καραμανλή , πάλευε να κρύψει το μυστικό  με…  Βαβύλη, Εφραίμ και  Ζαχόπουλο .Εμείς  εδώ τότε χτυπήσαμε πάλι συναγερμό με αλλεπάλληλα   θέματα, όπως εκείνο ΤΩΝ ΟΙΚΙΩΝ ΥΜΩΝ ΕΜΠΙΠΡΑΜΕΝΩΝ ΥΜΕΙΣ ΑΔΕΤΕ (27/10/2008).

Σήμερα, θα επαναλάβουμε (και τελειώνουμε)  απλά και κατανοητά , για να είναι “θηλιά στο λαιμό ” , τόσο της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, όσο και εκείνων,τύπου   Τσιόδρα  που απεμπόλησαν την επιστημονική τους ιδιότητα και κυκλοφορούν πλέον  φανερά με  αισχρή, κομματική ταυτότητα κλακαδόρου ,τα εξής συνοπτικά και χιλιοειπωμένα:

Αν από τις αρχές Φλεβάρη  2020 είχε σημάνει συναγερμό  η κυβέρνηση, όπως ζητούσαμε εμείς και  έπαιρνε δραστικά μέτρα ( κλείσιμο συνόρων, απαγόρευση κυκλοφορίας ,    χρήση μάσκας  και   ουσιαστική ενημέρωση  των πολιτών), σήμερα α. Θα είχαμε κρούσματα και θανάτους; β.  Θα βρίσκονταν  οι ΄Ελληνες  σαν ζόμπι φυλακισμένοι στα ίδια τους τα σπίτια; (θα μείνουν σίγουρα 1 μήνα ακόμα  φυλακή ) γ. Θα  τίναζαν  την ήδη παραπαίουσα  οικονομία στον αέρα;

Τέλος,  ζητούν απάντηση και τα παρακάτω ερωτήματα:

  1. Αυτός  ο όχλος των ψηφοφόρων-χαχόλων  θα συνεχίζει και μετά από αυτό το κάζο  να προσέρχεται στις κάλπες και να …τιμά για την αφροσύνη τους τύπους  σαν τον Κούλη και τον Αλέξη που αποδεδειγμένα πλέον δεν είναι ικανοί αμφότεροι  “δυο γαϊδουριών άχυρο να μοιράσουν;”

     2. ΄Ενας εισαγγελέας παλικάρι  θα υπάρξει αύριο  να  ζητήσει να  καθίσουν  στο σκαμνί οι ένοχοι, έστω κι αν δεν το επιτρέψει , η συντεχνία στη Βουλή;

Μια τέτοια Ελλάδα πέπρωται να πεθάνει και θα πεθάνει Ευτχώς..

2. Τουρκία: Άγρια καταστολή και δακρυγόνα στην κηδεία της Helin Bolek

Τουρκία: Άγρια καταστολή και δακρυγόνα στην κηδεία της Helin Bolek

Δακρυγόνα, χρήση αντλιών νερού και δεκάδες συλλήψεις σημειώθηκαν στην κηδεία της 28χρονης απεργού πείνας, Helin Bolek.

 

Η κηδεία της 28χρονης τραγουδίστριας Helin Bolek από την Τουρκία, η οποία πέθανε μετά από απεργία πείνας 288 ημερών αγωνιζόμενη κατά του Ερντογάν, μετατράπηκε σε “πεδίο μάχης” από πλευράς των τουρκικών αρχών.

 

Όπως επιβεβαιώνεται από δεκάδες βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα δικτύωσης, η αστυνομία σε μία προκλητική στάση “χτύπησε” την τελετή με δακρυγόνα και αντλίες νερού.

 

Anadolu Newsblog@AnadoluNewsblog

This police attack in Turkey happened this morning to people who gathered for the funeral of Grup Yorum member Helin Bölek, who passed away yesterday after 288 days of hunger strike for cultural rights and end to repression and concert bans. “Human dignity will defeat torture”! https://twitter.com/gazeteyolculuk/status/1246405032100143104 

Gazete Yolculuk@gazeteyolculuk

#HelinBölek‘in cenazesi için Okmeydanı Cemevi önünden Feriköy’e gitmek isteyen yurttaşlara yönelik polis saldırısı kameralara böyle yansıdıhttps://gazeteyolculuk.net/okmeydaninda-helin-bolekin-cenazesinin-kaldirilacagi-idil-kultur-merkezi-onunde-polisten-tehdit-ve-gozalti 

Embedded video

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, η αστυνομία είχε μπλοκάρει τους δρόμους πέριξ του νεκροταφείου προκειμένου να εμποδίσει τον κόσμο να προσέλθει και να πει το τελευταίο αντίο στην αγωνίστρια.

Τεθωρακισμένα οχήματα σταματούσαν αμάξια και έκαναν εξακριβώσεις στοιχείων, ενώ η αστυνομία δεν άργησε να κάνει χρήση αντλιών νερού και δακρυγόνων.

Σημειώνεται ότι η Helin Bolek, μαζί με το επίσης μέλος του συγκροτήματος, Ibrahim Gokcek, είχαν ξεκινήσει απεργία πείνας, διαμαρτυρόμενοι για την άγρια καταστολή από τις αρχές, τις απαγωγές και τις φυλακίσεις μελών του συγκροτήματος Grup Yorum.

***

Δεν μπορεί. Αυτό το αίμα,  δε θα πάει χαμένο. Και όχι μόνο για την Τουρκία.

Ο ημέρες τους πλησιάζουν. ΄Εχουν κριθεί και καταδικαστεί στο δικαστήριο της Ιστορίας. Παράφρονες δικτάτορες και εγκληματικές εξουσίες.

3.ΤA FAKE NEWS  ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ:

1. Newsbomb:

 Και η Γερμανία το χαβά της – Απίστευτη πρόκληση: Η Ελλάδα παραβίασε το διεθνές δίκαιο στον Έβρο

NewsroomNewsroo

Απίστευτη πρόκληση της Γερμανίας: Η Ελλάδα παραβίασε το Διεθνές Δίκαιο στον Έβρο

Η Επιστημονική Υπηρεσία της γερμανικής Βουλής:

«Η συμπεριφορά των ελληνικών αρχών πριν από ένα μήνα στα σύνορα με την Τουρκία στον Έβρο δύσκολα θα μπορούσε να θεωρηθεί συμβατή με το διεθνές δίκαιο».

Στη γνωμοδότησή τους οι Γερμανοί εμπειρογνώμονες αναγνωρίζουν μεν ότι κάθε κράτος έχει το δικαίωμα να προστατεύει τα σύνορα του, αλλά πάντα… θα πρέπει να τηρείται η αρχή της αναλογικότητας.

Όπως συμπεραίνουν, «η χρήση εκτοξευτήρων νερού, ανεμιστήρων και δακρυγόνων, ακόμη και εναντίον αόπλων γυναικών και παιδιών», αντιβαίνει σε αυτή την αρχή.

Οι Γερμανοί μάλλον ξεχνούν ότι οι ελληνικές δυνάμεις σε καθημερινή βάση δέχονταν επιθέσεις με χημικά από την τουρκική πλευρά, υποκινούμενες από τις τουρκικές αρχές.

Πέραν αυτού οι επιστήμονες επικρίνουν την Ελλάδα επειδή έκλεισε τα σύνορα της ανεξαιρέτως για όλους τους πρόσφυγες χωρίς να εξετάσει αν κάποιος πράγματι δικαιούται άσυλο.

***

“Απίστευτη  πρόκληση”  τελικά  είναι το συμπέρασμα των Γερμανών και όχι η εθνικιστική παράνοια του κοντυλοφόρου εδώ  στο γνωστό έντυπο της τσόντας και του πατριωτισμού.

΄Εχουν χάσει πια λέξεις και φράσεις το νόημα τους.

 

2. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Η κρίση που άλλαξε την εργασία

ΡΟΥΛΑ ΣΑΛΟΥΡΟΥ

Ποτέ στο παρελθόν μια κρίση δεν προκάλεσε τόσο ραγδαίες αλλαγές στις συνθήκες εργασίας εκατομμυρίων Ελλήνων και ποτέ μια κυβέρνηση δεν κλήθηκε να σχεδιάσει και να εφαρμόσει σε τόσο μικρό διάστημα ευρείας κλίμακας μέτρα στήριξης εργαζομένων, αυτοαπασχολουμένων και επιχειρήσεων. Αναλυτικός οδηγός με τις νέες

shutterstock_1411452944

Ποτέ μια κυβέρνηση στο παρελθόν  δεν υπήρξε τόσο ανίκανη να αντιληφθεί από τη αρχή πως, εκτός των άλλων, θα τινάξει και την οικονομία στον αέρα χωρίς μέτρα κατά του ιού από την πρώτη στιγμή. Ο Κώστας Καραμανλής και Κυριάκος Μητσοτάκη βύθισαν δυο φορές  τη χώρα στη Χρεοκοπία. Ο Αλέξης Τσίπρας   έσπευσε να στηρίξει και τους δυο.Το αισχρό κομματικό  σύστημα στην Ελλάδα σε  εγκληματική προκλητικότητα σύμπνοιας.

3. IEFIMERIDA.GR

Ο Ηλίας Μόσιαλος

92280062_2806705946109360_8702880343415324672_o

Μην τολμήσουν οι “Ταλιμπάν” να κάνουν τέτοια κίνηση. Είναι πρόκληση. Να μην ξεχνάμε πως η εξάπλωση του ιού ξεκίνησε από Χατζήδες, προσκυνητές του… Αγίου Τάφου. Και ο πρώτος που πέθανε ήταν ένας απ΄αυτός. Επιτέλους. Ας σταματήσει τις προκλήσεις το παπαδαριό.

4. Κορωνοϊός: Αγνώριστη και άβαφη η Μαρίνα Πατούλη ψήνει τυρόπιτα στην κουζίνα της με τον ολόχρυσο πάγκο

Η Μαρίνα Πατούλη ποζάρει πάνω σε μια μηχανή / Φωτογραφία: marina_patoulis / Instagram

Το άκρον άωτον του μαζοχισμού;

Να σε έχουν  κλεισμένο σε ένα διαμέρισμα λόγω κορονοϊού με μια “Πατούλη”. Και να σου  ψήνει ετούτη  τυρόπιτα στην ολόχρυση κουζίνα  της με ναζάκια και τσαλιμάκια.

Θα έσπαγα επί τόπου   το …εμπάργκο και θά παιρνα τους δρόμους. Καλύτερα να πήγαινα από κορονοϊό ,  παρά  από το χρυσαφενιοϊό   “Πατούλη”.