ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

1. Μακεδονία του Ίλιντεν» το νέο όνομα για τα Σκόπια, γράφουν σκοπιανά ΜΜΕ
Τετ α τετ Τσίπρα-Ζάεφ στη Σόφια / Φωτογραφία: INTIMENEWS

 

Η Εξέγερση του Ίλιντεν ήταν μία επανάσταση σλαβοφώνων της Μακεδονίας που οργανώθηκε και υλοποιήθηκε στο μακεδονικό έδαφος από την αυτονομιστική οργάνωση Εσωτερική Μακεδονο-Αδριανουπολιτική Επαναστατική Οργάνωση το καλοκαίρι του 1903 ενάντια στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. Σήμερα αυτή η επανάσταση γιορτάζεται στη FYROM ως εθνική επέτειος και για πολλούς στη χώρα θεωρείται η αρχή της σλαβομακεδονικης εθνογένεσης, ενώ την υιοθετεί και η Βουλγαρία.

Πείτε τη όπως θέλετε τη χώρα. Με ή χωρίς το Μακεδονία.  Ομού ή άνευ προσδιορισμού. Τοπικού, χρονικού, οποιουδήποτε. Μόνο τελειώνετε.

Να πνίγονται άνθρωποι  προσπαθώντας να ξεφύγουν από τον όλεθρο, τη φτώχεια, την εκμετάλλευση. Να πεθαίνουν καθημερινά χιλιάδες άλλοι  από πείνα δίψα, έλλειψη στοιχειώδους ιατρικής-φαρμακευτικής περίθαλψης .Και να  υπάρχουν στον πλανήτη ανισόρροποι, απάνθρωποι-μισάνθρωποι που ετοιμάζουν  νέα πυρηνικά όπλα, για να θερίσουν τους…αντιπάλους, τους εχθρούς !

΄Η, εμείς να τρωγόμαστε σε Ελλάδα και Σκόπια για ένα όνομα. Στην Ισπανία ,αν οι Καταλανοί είναι Ισπανοί ή  καθαρή , ντόπια φυλή. Ο Βορράς της Ιταλίας να θεωρεί τους Νότιους  αποβράσματα, ξεχωριστή ράτσα. Οι Γάλλοι ακόμα να μισούν  τους ΄Αγγλους μετά από κάτι αιώνες συγκρούσεων.

Μια παραφροσύνη στο μυαλό των εθνικιστών. Και είναι ακόμα πιο παράλογο το πράγμα, γιατί ακούγεται η δικιά τους φωνή και όχι των συνετών. Αυτοί κάνουν κουμάντο. Η τρέλα, η παράνοια. ΄Οχι η λογική, η σύνεση, η ιστορική αλήθεια.

Δε θέλουμε έθνη, κράτη, φυλές, γλώσσες, θρησκείες. Θέλουμε  ένα ΄Εθνος, μια πατρίδα ,μια φυλή. ΟΛΟΣ ο  κόσμος ίδιος.

Ας πολεμήσουμε με όλα τα μέσα την αφροσύνη τρελαμένων  εθνικιστών, απατεώνων πατριωτών και  απάνθρωπων ρατσιστών. Ηλιθίων γενικώς.

2.ΠΡΩΤΟ ΕΦΥΓΕ ΤΟ ΚΚΕ
Το ένα μετά το άλλο τα κόμματα της αντιπολίτευσης αποχωρούν από την ψηφοφορία για την υπόθεση Novartis
Το ένα μετά το άλλο τα κόμματα της αντιπολίτευσης αποχωρούν από την ψηφοφορία για την υπόθεση Novartis

 Αυτή η εποχή, η δική μας, θα μείνει στην ιστορία ως η πλέον δημαγωγική, υποκριτική και παράλογη. Θα αισχύνονται οι μελλοντικές γενιές, όταν θα μαθαίνουν πως οι σημερινοί πολιτικοί και οι οπαδοί  πρόγονοί τους, κάλυπταν με τη συμπεριφορά και την ψήφο τους για μικροκομματικούς έκαστος λόγους, διεφθαρμένους, διαπλεκόμενους, εμπόρους ναρκωτικών και προστάτες τους.

Ειδικά το ΚΚΕ. Ο απόλυτος εξευτελισμός κόμματος ” Δάσκαλε που δίδασκες και νόμους δεν εκράτεις”!

 

 

 

 

 

3. Πεντάγωνο: Μεταθέτει Μητρετώδη-Κούκλατζη στη διπλωματική αποστολή της Αγκυρας

Πεντάγωνο: Μεταθέτει Μητρετώδη-Κούκλατζη στη διπλωματική αποστολή της Αγκυρας

 

Οπως είχε προαναγγείλει προ ημερών ο Πάνος Καμμένος, οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί θα λάβουν αποζημίωση αποστολής εξωτερικού. Αυτό το αίτημα ήρθε να υλοποιήσει το ΣΑΓΕ, μεταθέτοντας τους δύο στρατιωτικούς σε «αποστολή εξωτερικού» και ειδικότερα στην ελληνική διπλωματική αντιπροσωπεία της Άγκυρας.

Με την κίνηση αυτή οι Μητρετώδης και Κούκλατζης –στους οποίους δεν έχουν ακόμη απαγγελθεί ακόμη κατηγορίες– θα θεωρούνται πλέον «διπλωματικοί υπάλληλοι». Ως τέτοιοι θεωρούνται άλλωστε και ο Ακόλουθος Αμύνης (ΑΚΑΜ) Αγκύρας μαζί με τους ακολούθους των τριών Κλάδων και τους βοηθούς τους, κατά τα ειωθότα και τη διεθνή πρακτική, παρότι στρατιωτικοί.

 

΄Εξυπνη κίνηση. Κανονικό… ματ για το δικτάτορα της Τουρκίας. Τώρα πια αλλάζει το παιχνίδι. Μιλάμε για διπλωματικούς υπαλλήλους, που οφείλει πια να τους αντιμετωπίζει αλλιώς. Αν όχι, θα τύχουν και οι δικοί του εδώ στην πρεσβεία ,της ανάλογης  αντιμετώπισης.

Τώρα θα καταλάβει  ο Σουλτάνος “πόσα απίδια πιάνει ο σάκκος”. Δε λένε κι απέναντι πως “το πονηρό πουλί πιάνεται από τη μύτη” ; Καιρός ήταν.

4. Λεβέντης: Αν το Σκοπιανό τελειώσει με χρήση του όρου Μακεδονία καλύτερα να κόψουμε τον λαιμό μας
Αντίδραση Λεβέντη για το ονοματολογικό, φωτογραφία: eurokinissi

Να το κόψεις, κύριε Λεβέντη μας του κούφιο σου κεφάλι. Να ησυχάσεις κι εσύ κι εμείς από τις ανοησίες σου.  Και …προφήτης και εθνικιστής. Τόσο αστείος.

5..ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΗ ΦΥΓΗ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ
DW: Ωρολογιακή βόμβα η τουρκική οικονομία -Ερχονται χρεοκοπίες, προβλέπουν οικονομολόγοι
Σε ασφυκτικές πιέσεις η τουρκική οικονομία/Φωτογραφία: AP

“Ο κόσμος τό΄χει τούμπανο και  αυτοί κρυφό καμάρι” στο DW.  Τώρα το παίρνουν είδηση πώς θα πέση ο δικτάτορας;  Μια δεινή οικονομική κρίση θα δώσει τελικά τη λύση. Δυστυχώς!

Θα γίνει  μακελειό. Αλλά ο τρελαμένος Σουλτάνος ούτε μια μέρα δε θα επιβιώσει στην κρίση και το διχασμό που ζώνουν  τη δύστυχη χώρα. Σκληρές ημέρες θα δει η γείτονα.

 

6. Η ΠΥΡΗΝΟΚΙΝΗΤΗ ΤΟΡΠΙΛΗ POSEIDON
Αυτό είναι το υπερόπλο του Πούτιν που μπορεί να προκαλέσει τσουνάμι 100 μέτρων στις εχθρικές ναυτικές βάσεις [βίντεο]
Το πυρηνοκίνητο υποβρύχιο drone Poseidon (Φωτογραφία: YouTube)

Πυρηνική κεφαλή ισχύος έως και δύο μεγατόνων (!) θα φέρει το υποβρύχιο drone που κατασκευάζει η Ρωσία για την καταστροφή εχθρικών ναυτικών βάσεων.

Το υπερόπλο του Βλαντίμιρ Πούτιν, που εκτοξεύεται από ειδικά εξοπλισμένο υποβρύχιο και έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα στον πόλεμο στους ωκεανούς, θα είναι επιχειρησιακό σε βάθος μεγαλύτερο των χιλίων μέτρων, θα κινείται με ταχύτητα 60-70 κόμβων και θα μπορεί να προκαλέσει τσουνάμι ύψους εκατό μέτρων!

Τόσο ανεύθυνος, παρανοϊκός και δικάτορας. Δεν τον φτάσανε οι 500.000 νεκροί στη Συρία με τα δικά του όπλα. Θέλει να κάνει τον κόσμο ολοκαύτωμα.

Θα πληρώσει μια μέρα το κτήνος με ανθώπινα χαρακτηριστικά.  Ο Νέος Χίτλερ- Πούτιν.

7. Τα Τρίκαλα πρωτοπορούν: Ο Δήμος δεν αφήνει κλήσεις στα ΙΧ αλλά… σημειώματα!
Τα Τρίκαλα πρωτοπορούν: Ο Δήμος δεν αφήνει κλήσεις στα ΙΧ αλλά... σημειώματα! [εικόνες]

 

Πάλι πρωτοπόρα τα Τρίκαλα. Μπράβο, δήμαρχε!  Σου βγάζουμε το καπέλο! Πάντα τέτοια.

8. Η Ελένη Φουρέιρα απαντά στη Ραχήλ Μακρή: Από τα δικά μου λεφτά πληρωνόταν όταν ήταν βουλευτής
Η Ελένη Φουρέιρα απαντά στη Ραχήλ Μακρή: Από τα δικά μου λεφτά πληρωνόταν όταν ήταν βουλευτής

 

Τις δικές της απαντήσεις στους επικριτές της έδωσε η Ελένη Φουρέιρα και ανάμεσά τους ήταν και η πρώην βουλευτής Ραχήλ Μακρή.

Η τραγουδίστρια που εκπροσώπησε την Κύπρο στην Eurovision 2018, κατακτώντας μάλιστα τη 2η θέση, σε συνέντευξή της στη Lifo είπε: «Έτυχε να μεγαλώσω στην Ελλάδα, να την κάνω πατρίδα μου και να τη λατρέψω. Δεν έχουμε να αποδείξουμε τίποτα σε κανέναν και δεν υπάρχει κανένας λόγος να προσπαθείς να κερδίσεις την αποδοχή όλων, το καταλαβαίνεις όμως μεγαλώνοντας. Χαίρομαι».

Μάλιστα απάντησε και σε σχόλιο που είχε κάνει γι’ αυτήν η πρώην βουλευτής Ραχήλ Μακρή λέγοντας πως από τα χρήματα που πλήρωνε στην εφορία πληρωνόταν η κυρία Μακρή όσο ήταν βουλευτής.
«Βγήκε η Ραχήλ Μακρή είπε ότι έχω φάει τα λεφτά της Ελλάδας, επειδή μεγάλωσα εδώ. Δουλεύω σε αυτήν τη χώρα και δίνω ένα μεγάλο ποσοστό από το εισόδημά μου. Δεν έχω κλέψει ούτε ένα ευρώ από το κράτος. Πληρώνω την ΕΡΤ μαζί με όλους τους Έλληνες και η ΕΡΤ έκανε 70% τηλεθέαση την ημέρα που εγώ τραγούδησα. Από τα δικά μου λεφτά πληρωνόταν η κ. Μακρή όταν ήταν βουλευτής».

Πληρωμένη απάντηση.  Μπράβο ,κορίτσι! Είναι όπως τα είπες. Μιλάνε όλοι, μιλάει και η Ραχήλ. Μην τρελαθούμε.