ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

1. ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΕΝΟΣ ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΤΡΑΜΠ
Ιστορικό! Βόρεια και Νότια Κορέα υποβάλλουν κοινή πρόταση για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών του 2032
Επιτυχής η δια-κορεατική σύνοδος κορυφής, φωτογραφία: apimages

Ας γίνουν, επιτέλους,έστω και μια φορά (γιατί δεν υπήρξαν  ποτέ στη  ουσία από την αρχαιότητα  ) αιτία αδελφοσύνης των λαών οι Ολυμπιακοί αγώνες.  Βέβαια, έστω και κοινή διεξαγωγή να υπάρξει,  είναι  μακρύς ο δρόμος της συνένωσης  Β και Ν. Κορέας,  αν δεν εκλείψει το απάνθρωπο καθεστώς της Πιονγιάνγκ. Αυτή είναι η αλήθεια.

 

2. ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΟΥ ΥΠΕΞ ΤΟ 2016
H εφημερίδα «Μακελειό» ζήτησε συγγνώμη στο δικαστήριο για δημοσιεύματα κατά του Κοτζιά

 

Κατηγορούμενοι ήταν ο Στέφανος Χίος και ο Γιώργος Γκασιάμης, που εμφανίζονται ως αρθρογράφος και ιδιοκτήτης και διευθυντής της εφημερίδας «Μακελειό», για το συκοφαντικό δημοσίευμα του Ιουνίου του 2016, με τίτλο «Κοτζιάς, Χίτλερ, Γκαίμπελς», υπέρτιτλο «Βαριές κατηγορίες για τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών που μας παρέδωσε στους «Τσάμηδες», και υπότιτλο «Βρώμικος απόγονος δοσιλόγων της φασιστικής Γερμανίας στο δρόμο για το Γουδί».

Με την παρούσα δήλωσή μας ανακαλούμε πλήρως ζητώντας δημοσίως συγγνώμη από τον εγκαλούντα, την οικογένειά του και τον ελληνικό λαό, ταυτόχρονα εκφράζουμε τη λύπη μας για τις προσβολές που προκάλεσαν σε αυτόν και την ειλικρινή μεταμέλειά μας, δηλώντας ότι δεν είχαμε την πρόθεση να προσβάλουμε την τιμή και την υπόληψή του. Δηλώνουμε ότι θα παραλείψουμε στο μέλλον οποιαδήποτε προσβλητική φράση, λέξη και έκφραση, πρόταση και πράξη προς το πρόσωπο του κ.Ν.Κοτζιά, υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, που θα θίγει την τιμή και την υπόληψή του».

 

Να εξηγούμαστε. Θα έλεγε κανείς, διαβάζοντας την παραπάνω …δήλωση μετανοίας του Χίου και των συν αυτώ, πόσο ανέντιμοι,  αναξιοπρεπείς και εξευτελισμένοι είναι. Πέρα από άνανδροι.  Αλλά η αλήθεια είναι άλλη.

Το ΜΑΚΕΛΕΙΟ είναι ο καθρέπτης της δημοσιογραφίας. Της βιομηχανίας παραπληροφόρησης. Η διαφορά του με  τα ΝΕΑ ας πούμε, είναι πως το ΜΑΚΕΛΕΙΟ  δεν είναι οφθαλμοφανώς σοβαρό, ενώ τα ΝΕΑ   θα τα χαρακτηρίζαμε  σοβαροφανή . Η ουσία είναι η ίδια. Φυλλάδες αμφότερες στα χέρια ανήθικων ιδοκτητών και πληρωμένων κοδυλοφόρων,   δε διστάζουν να υβρίζουν, να συκοφαντούν, να προπαγανδίζουν, να χαλκεύουν ειδήσεις, να παραπληροφορούν.

Αυτή είναι η εμπορική δημοσιογραφία. Τώρα ,αν Το ΜΑΚΕΛΕΙΟ γράφει  “ΟΙ ΚΟΥΦΑΛ@Σ ΣΤΙΣ ΚΡΕΜΑΛΕΣ”, ενώ  iefimerida.gr  “ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ”, εμείς δε διακρίνουμε καμιά διαφορά.

Οι χωματερές είναι ίδιες. Και οι τρεφόμενοι με τα σκουπίδια τους ,ακριβώς όμοιοι. Προσχήματα μόνο κρατούν κάποιοι .Π.χ. Τρώνε τα σκουπίδια σε  πιάτο πορσελάνης, με αργυρό πιρούνι και κρεμασμένη άσπρη πετσέτα στο λαιμό μη λερώσουν το… λευκό κολάρο τους!

 

3.ΤΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΟΛΑ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ
Γαργαλιστικές αποκαλύψεις της Στόρμι Ντάνιελς για τον Τραμπ: Το μόριο του ήταν μικρό και ασυνήθιστο, σαν μανιτάρι
Στόρμι Ντάνιελς /Φωτογραφία: Getty

 

Η Αμερικανίδα ηθοποιός και σκηνοθέτης ερωτικών ταινιών αποκαλύπτει γαργαλιστικές λεπτομέρειες για τον πρόεδρο των ΗΠΑ στο βιβλίο της «Πλήρης Αποκάλυψη».

Η Στόρμι Ντάνιελς, μεταξύ άλλων, περιγράφει το μόριο του Ντόναλντ Τραμπ, ως εξής: «Είναι μικρότερο από τον μέσο όρο» αλλά «όχι υπερβολικά μικρό». Στη συνέχεια, η Ντάνιελς προσθέτει ότι «έχει ασυνήθιστο μόριο σαν ένα μεγάλο δηλητηριώδες μανιτάρι» και το παρομοίωσε με το μανιτάρι από το παιχνίδι Σούπερ Μάριο Καρτ.

Τα ίδια  με  την εμπορική δημοσιογραφία, ισχύουν και για την εμπορική   εκμετάλλευση της έκδοσης βιβλίων   από  “ελαφρούς ”  συγγραφείς  σαν  την εν λόγω πορνοστάρ. Προφανές κίνητρο,  το κέρδος και η αναγνωρισιμότητα. Τόνοι (όχι τόμοι) τέτοιας βιβλιοπαρουσίασης σε όλη την υφήλιο.

Αλλά,να είμαστε δίκαιοι.  Ο… σοβαρός και έγκριτος Αμερικανός δημοσιογράφος  που  εξέδωσε πρόσφατα βιβλίο κατά του Τραμπ και τον  αποκαλεί  ” χειρότερο πρόεδρο των ΗΠΑ”,δεν είναι καλύτερος από την Αμερικανίδα ηθοποιό και σκηνοθέτη ερωτικών ταινιών. ΄Ιδια φάρα, όμοια κίνητρα. Φράγκα και δημοσιότητα.

4. Ο ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΓΟΥΙΛΙΑΜ
Ο πρίγκιπας Τζορτζ έχει ένα νέο πάθος –Το αποκάλυψε ο πατέρας του [εικόνες]
Το νέο πάθος του Τζορτζ είναι οι δεινόσαυροι. Φωτογραφία: Splash News

  iefimerida.gr

 

Δεν υπάρχει περίπτωση η πορνοφυλλάδα να παραλείψει να  αναφερθεί  σε βασιλιάδες και πρίγκιπες. Καθημερινά ,μιλάμε. Σήμερα ,μας  ενημερώνει πότε…κ@τούρησε  ο πιτσιρικάς παραπάνω.

Παλιομοδίτισα  η φυλλάδα, εκτός των άλλων. Δε λέει να καταλάβει πως εδώ και χρόνια έχουν τελειώσει τα παραμύθια με τα πριγκιπόπουλα. Ξυπνάει ο κόσμος.   Και μόνο  οι σκουπιδοφάγοι της iefimerida.gr δεν εννοούν να το αντιληφθούν.