ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ

 

ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΕΙΨΗ ΒΙΤΑΜΙΝΗΣ D

Μεσογειακό παράδοξο συνιστά η ανεπάρκεια βιταμίνης D η οποία παρατηρείται σε πάρα πολλούς Έλληνες, αλλά και Κύπριους, παρά το γεγονός ότι ζουν σε ηλιόλουστες χώρες.

Σύμφωνα με στοιχεία επιδημιολογικής μελέτης, με τίτλο «Αυξημένη συχνότητα ανεπάρκειας βιταμίνης D σε δείγμα ελληνικού και κυπριακού πληθυσμού», το 73,07% των Ελλήνων και το 69,28% των Κυπρίων του δείγματος είχαν ανεπαρκή επίπεδα βιταμίνης D.

Λόγω των αυξημένων ποσοστών ανεπάρκειας βιταμίνης D, η Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία προχώρησε για πρώτη φορά στην έκδοση κατευθυντήριων οδηγιών για τη διάγνωση και την αντιμετώπιση αυτών των περιστατικών.
«Στη χώρα μας ισχύει το λεγόμενο μεσογειακό παράδοξο. Παρ’ όλο που έχουμε ηλιοφάνεια, οι περισσότεροι Έλληνες έχουν μεγάλη έλλειψη βιταμίνης D στον οργανισμό τους. Για την Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία ήταν αναγκαίο να προχωρήσει στην έκδοση κατευθυντηρίων οδηγιών, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά πανελλαδικά, με στόχο την καλύτερη αντιμετώπιση και καθοδήγηση των συμπολιτών μας», αναφέρει ο πρόεδρος της Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας – Πανελλήνιας Ένωσης Ενδοκρινολόγων, Ζαδάλλα Μούσλεχ.

Πρόσφατα μου το επιβεβαίωσε και γιατρός μικροβιολόγος . Στους 50, οι 40  στην Ελλάδα  έχουν έλλειψη της σημαντικότατης αυτής βιταμίνης. Η αιτία της έλλειψης, που αποφεύγουν να την  αναφέρουν τα μέσα παραπληροφόρησης, είναι Η ΧΡΗΣΗ ΑΝΤΗΛΙΑΚΩΝ. Ο ήλιος είναι σχεδόν η μοναδική πηγή πρόσληψης αυτής της βιταμίνης. Τα αντηλιακά εμποδίζουν την απορρόφησή της.

Τί σου είναι το κέρδος! Αντί να προχωρήσουν σε “σταυροφορία” ενημέρωσης για το  σοβαρό αυτό πρόβλημα,  προτιμούν τη σιωπη.. Πρώτα και πάνω απ΄όλα, το κέρδος .Μη χάσει η μεγάλη μπίζνα των αντηλιακών.

Καταργήστε τα εντελώς. ΄Ετσι κι αλλιώς δεν κρατάνε περισσότερο από μιάμηση ώρα. Απλώς,  αποφύγετε την πολύωρη έκθεση στον ήλιο. Σε λογικό χρόνο, αφήστε το κορμί σας να ρουφήξει από τις χρυσές ακτίνες  τη θαυματουργή αυτή βιταμίνη D3

___________________________________________________________________

1. Ηράκλειο: Μαιευτήρας έπαθε έμφραγμα αλλά συνέχισε το χειρουργείο!
Ηράκλειο: Μαιευτήρας έπαθε έμφραγμα αλλά συνέχισε το χειρουργείο!

 

Υπάρχουν ακόμα τέτοιοι άνθρωποι σ΄αυτή   την κοινωνία σαν τη δική μας; Να τους εντάξουμε στα είδη προς εξαφάνιση.  Να τους στήσουμε άγαλμα!

Αν μη τί άλλο, είναι ελπίδα και παράδειγμα  σε ένα σημερινό κόσμο ατομικισμού, ωφελιμισμού και έλλειψης παντελώς  αλληλεγγύης για το συνάνθρωπο.

Να είσαι καλά γιατρέ.  Σιδερένιος!

2. Βαρδινογιάννη, Αγγελοπούλου, Λάτση -Λαμπερές εμφανίσεις στο δείπνο για τον Κάρολο

 

Πέρα από τους πολιτικούς, στο δείπνο των 100 ατόμων στο Προεδρικό προς τιμήν του πρίγκιπα Καρόλου το παρόν έδωσαν και εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου.

Φυσικά, εκπροσωπήθηκαν τρεις από τις μεγαλύτερες επιχειρηματικές οικογένειες Λάτση, Βαρδινογιάννη και Αγγελόπουλου.

Η εντυπωσιακή Μαριάννα Λάτση, πάντα κομψή συνδυάζοντας το κλασικό με το σύγχρονο, έφθασε στο Προεδρικό Μέγαρο συνοδεύομενη από την μητέρα της Εριέττα Λάτση.

 

“Λείπει ο Μάρτης από τη Σαρακοστή;” ΄Οπου εδώ …Μάρτης οι  τριες κυρίες  των μεγάλων επιχειρηματικών οικογενειών, όπως τις χαρακτηρίζει  και το ρεπορτάζ.

Ειδικά για τη Μαριάννα Λάτση να διευκρινίσουμε τα ακόλουθα: Ο πατέρας της (μακαρίτης πια) o εφοπλιστής Γιάννης Λάτσης ήταν  βασιλικός ανήρ. Βαμμένος, άρρωστος με το θεσμό.  Λέγεται πως ήταν ο μόνος που μιλούσε στον τ. βασιλιά  Κωνσταντίνο στα …”γαλλικά”!  ΄Εβαζε, όμως,  κι αυτός λεφτά για τη συντήρηση της πολυμελούς ελληνικής…βασιλικής οικογένειας  στο Λονδίνο.

Ο Κάρολος ήταν (ακόμα θα είναι) κολλητός του  δικού μας τέως. Προφανώς θα τον στήριζαν και οικονομικά από το αγγλικό παλάτι.Να μην ξεχνάμε πως οι βασιλικοί οίκοι στην Ευρώπη, δείχνουν φοβερή αλληλεγγύη στα μέλη τους.  Δε θα άφηναν  ποτέ να  πεινάσει ένας δικός τους.

Παράδειγμα ο Φίλιππος, σύζυγος της Ελισσάβετ και πατέρας του Κάρολου, που  μεγάλωσε χωρίς το δικό του πατέρα,  αφού  ο  Ανδρέας, ο αποκαλούμενος  και “Καψοκαλύβας” (έκαιγε  τις τούρκικες καλύβες, όπου περνούσε), πέρα από ανίκανος στρατιωτικός στη Μ.Ασία,  υπήρξε και ένα ρεμάλι μετά  στην κυριολεξία. Πιοτά, γυναίκες, ασωτίες  ήταν οι αγάπες του.  Εγκατέλειψε νωρίς την ψυχοπαθή σύζυγό του Αλίκη, αλλά  και τα  παιδιά του και εξαφανίστηκε.

Ο  Φίλιππος, γύριζε ως παιδί από (συγγενικό)  σπίτι σε σπίτι .  Βέβαια, δε στερήθηκε  υλικά  τίποτα, λόγω της γνωστής, όπως είπαμε, αλληλεγγύης των “γαλαζοαίματων” μεταξύ τους, αλλά τα παιδικά το τραύματα ήταν τέτοια, που απώθησε ακόμα και την ελληνική του καταγωγή από μίσος στον πατέρα του. Να σημειωθεί πως  το βασιλικό ζεύγος της Αγγλίας, ουδέποτε επισκέφτηκε τη χώρα μας επίσημα.

Να επανέλθουμε στη φιλοβασιλική οικογένεια του  Γιάννη Λάτση,  η κόρη του οποίου, μάλιστα,  Μαριάννα,να πούμε με την ευκαιρία,  ήταν ο “κρίκος” που έδενε Ανδρέα Παπανδρέου και τ. βασιλιά Κωνσταντίνο την εποχή της πασοκοκρατίας.  Ο …μπάρμπα Γιάννης ο βαρκάρης,  όπως του άρεσε να τον λένε, είχε άμεση εμπλοκή στα γεονότα στο  Κολλέγιο Λονδίνου την περίοδο 1982-3.

Γράφαμε στη 1 Δεκέμβρη,  2015:

Νέος κύκλος υποτροφιών της Γιάννας Αγγελοπούλου
Νέος κύκλος υποτροφιών της Γιάννας Αγγελοπούλου -Αιτήσεις ως τις 31/12
“Η Γιάννα Αγγελοπούλου μαζί με το Clinton Global Initiative University, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της συμμετοχής Ελλήνων φοιτητών σε ενέργειες κοινωνικής δράσης και επιχειρηματικής πρωτοβουλίας, στηρίζει για τέταρτη φέτος χρονιά συμμετοχές φοιτητών σε πρόγραμμα διεθνούς ευαισθητοποίησης και κατάρτισης για το 2016”.

 

Μείνετε μακριά από τέτοιες δεσμεύσεις. Υποτροφίες-παγίδες. Μια μέρα θα σας «δέσουν τα χέρια» οι χορηγοί τους.  Δεν σας τα δίνουν τζάμπα τα λεφτά («δε δίνουν του αγγέλου τους νερό» αυτοί χωρίς διάφορο). Θα σας χρεώσουν και θα σας «βγάλουν το λάδι» αργότερα.  Κι αν όχι σε υλικό, σε ηθικό επίπεδο. Δε θα  γλυτώσετε την εξόφληση των δανεικών.
Θυμάμαι, όταν ήμουνα φοιτητής, ο «μπάρμπα Γιάννης»  ο Λάτσης, έδινε σε μας τους Ηλείους συμπατριώτες του, που σπουδάζαμε, αβέρτα υποτροφίες. «Γερά» λεφτά λέμε.  Πήραν πολλές διάφοροι, ειδικά από την Ανδρίτσαινα και τα χωριά, που τα παιδιά τότε «μαθαίνανε γράμματα». ΄Ηταν μόδα  να φύγεις από το χωριό. Και αν δε γινόσουν  δάσκαλος, δικηγόρος, μηχανικός θα σε έβαζε ο Θανασάκης ο  Κανελλόπουλος σε κανένα ΟΤΕ ή  ο Βλαχούσης σε καμιά ΣΤΥΑ.
Αρνήθηκα ,αν και έφηβος, να πάρω αυτές τις υποτροφίες. Κι αργότερα δεν άφησα ούτε την κόρη  μου να τις πάρει. Και  το «βρήκαμε μπροστά» μας.  Εγώ τουλάχιστον.
΄Οταν έδινα στο Λονδίνο τον αγώνα μου στο ελληνικό κολέγιο με τους βασιλιάδες και το εφοπλιστικό κατεστημένο, ο Γιάννης Λάτσης που ήταν και ο χρηματοδότης του Κωνσταντίνου,  μαζί με τον Διαμαντή Πατέρα, με πλησίασαν για να μου τα δώσουν «κάτω από το τραπέζι».  «Καλά» λεφτά την εποχή εκείνη (Τα γράφουμε όλα καταλεπτώς στο βιβλίο μας «ΟΤΑΝ ΗΜΟΥΝ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΤΩΝ ΠΑΔΙΩΝ ΤΟΥ ΓΛΥΞΜΠΟΥΡΓΚ»).
Μάλιστα ,ο  Γιάννης Λάτσης σε μια συνάντηση, μόνο που δεν έκλαιγε για τη… λαϊκή μας καταγωγή και «πόσο άξιοι και καλά μυαλά είμαστε εμείς από κει κάτω». Του είπα: «Δεν πήρα τότε την υποτροφία σου, δε θα πάρω και τώρα το «φακελάκι» σας και ας είναι τόσο φουσκωμένο. Είμαστε διαφορετικοί κόσμοι. Δεν πιστεύω στα λεφτά. Πιστεύω στις αξίες της Φύσης του ανθρώπου.  Μπορώ να ζήσω και με μια «ντομάτα».Ας τραβήξει καθείς το δρόμου του» .
΄Ηταν τα χέρια μου «λυμένα» και  πέρασε ο τσαμπουκάς μου. Αν είχα πάρει τα λεφτά του στην υποτροφία, πώς  θα αρνιόμουν  τα «μαύρα»;
Αυτές είναι οι άρρωστες εξαρτήσεις που λέμε παραπάνω. Μείνετε ελεύθεροι. Ο άνθρωπος καταξιώνεται και ολοκληρώνεται μέσα στην απόλυτη ελευθερία. Οφείλει να υποτάσσεται μόνο στους νόμους της Φύσης και την ηθική που καθορίζουν εκείνοι. Πουθενά αλλού. Και σε κανέναν.
3. Ο Κάρολος έκανε βόλτα στην Αθήνα και ο Ρουβίκωνας εισβολή στη βρετανική ΜΚΟ Oxfam στα Πατήσια
Φωτογραφία: EUROKINISSI (αρχείο)

Η Οxfam αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες ΜΚΟ του Ηνωμένου Βασιλείου. Είναι συνεργαζόμενη της Unicef και έργο της είναι να παρέχει σίτιση, τροφή και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στα παιδιά των χωρών του Τρίτου Κόσμου. Τουλάχιστον, έτσι διατείνεται η ίδια.

Τον τελευταίο καιρό η παγκόσμια κοινή γνώμη έχει συγκλονιστεί από ένα σκάνδαλο παιδεραστίας στο οποίο εμπλέκονται δεκάδες μέλη της Οxfam. Παραθέτουμε κάποια γεγονότα. Peter Newell: Μεγαλοστέλεχος της Οxfam. Την δεκαετια του ’60 ο κύριος αυτός ήδη μέλος της Unicef κακοποιούσε επί 3 συναπτά έτη έναν ανήλικο σε χώρα του Τρίτου Κόσμου. Πρόσφατα άνοιξε ο φάκελος που αποκαλύφθηκε η υπόθεση του. Ο ίδιος ομολόγησε τις πράξεις του και καταδικάστηκε σε 6 χρόνια φυλάκιση. Να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος έγραψε το ” Εγχειρίδο για την Προστασία Δικαιωμάτων του Παιδιού”. Επιπλέον, 22 στελέχη καταγγέλθηκαν ότι παρενόχλησαν ανήλικα παιδιά μέσα στο 2017 με συνολικά 87 καταγγελίες. Παράλληλα, ο Βέλγος διευθυντής της Μ. Κ. Ο για την Αιτή, Ρόλαν φαν Χαουβερμέιρον είχε σχέσεις με εκδιδόμενες γυναίκες σε κατοικία στην Αιτή που πλήρωνε η οργάνωση. Ο Γκόντερινγκ, γενικός διευθυντής της Οxfam, όταν κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για όλα αυτά δήλωσε: ” Οι αντιδράσεις για το σκάνδαλο είναι υπερβολικές, στην τελική τι κάναμε; Σκοτώσαμε μωρά στην κούνια τους; Λίγες μέρες μετά ο Γκόντερινγκ ζήτησε συγγνώμη, λέγοντας ότι βρισκόταν σε κατάσταση έντονου στρες εξού και η συγκεκριμένη δήλωση.

Καμία συγγνώμη δεν πρέπει να γίνεται δεκτή για ένα ζήτημα τέτοιας φύσης. Ούτε για την δήλωση του ” κυρίου διευθυντή” ούτε συνολικά για τα γεγονότα σεξουαλικής κακοποίησης. Η Οxfam είναι μια εταιρεία που με τα εκατομμύρια που λαμβάνει έστησε μια βιτρίνα φιλανθρωπίας που έδωσε την δυνατότητα σε στελέχη τους να βγάλουν τα αρρωστημένα τους ένστικτα σε αβοήθητα παιδια. Έχτισαν μια σχέση εξουσίας ανάμεσα στον άνθρωπο που “ευεργετεί” και σε αυτόν που είναι έρμαιο αυτης της “ευεργεσίας”.

Οι βιαστές της εν λόγω εταιρείας εκμεταλλευόμενοι την εξαθλίωση αυτών των παιδιών είχαν όλο το πρόσφορο έδαφος, όχι μονο να παράξουν απατηλό κοινωνικό έργο, αλλά και να ασελγήσουν πάνω στα κορμιά τους. Πρόκειτα για μία ακόμη Μ. Κ. Ο όπου τα μεγαλοστελέχη ασκούν πληρωμένη φιλανθρωπία. Η υψηλή αμοιβή, όμως δεν τους αρκούσε, γι αυτό και ζήτησαν το κάτι παραπάνω, να μπορούν ανενόχλητοι να παρενοχλούν παιδιά θεωρώντας πως αφού ειναι υπεύθυνοι για τη διαβίωση τους κατέχουν και την κυριότητα στα σώματα τους.

Η Οxfam θέλοντας να σώσει το μαγαζάκι της προσπαθεί με νύχια και με δόντια να συμμαζέψει την κατάσταση. Άλλα μεγαλοστελέχη δηλώνουν πως οι υπαίτιοι θα τιμωρηθούν ανάλογα, αν και ισχυρίζονται πως δεν γνώριζαν τίποτα μέχρι σήμερα. Αλλά πως γίνεται τόσες δεκάδες κακοποιήσεις από τόσο μεγάλο αριθμό ανθρώπων εδώ και τόσα χρόνια να μην είναι γνωστά στην ηγεσία της Οxfam; Φυσικά και είναι γνωστά αλλά ποιος μεγαλοκαπιταλιστής ενδιαφέρεται περισσότερο για σεξουαλικά κακοποιημένα παιδιά από ότι για τη μπίζνα του; Η επίθεση αυτή ήταν μια ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης σε όλα αυτα τα άτομα, ενήλικα και ανήλικα που κακοποιήθηκαν και μια έμπρακτη εναντίωση στα σκουπίδια της Oxfam

Η  Εγγλέζικη Oxfam είναι μια από τις λίγες  ΜΚΟ με τεράστια προσφορά.  ΄Εχει απίστευτα σημαντικό έργο  και έχει σώσει  (συνεχίζει) παιδιά από πείνα, αρρώστιες, πολέμους. Τώρα, τί λένε οι  λαϊκιστές  Ρουβίκωνες  για να εντυπωσιάσουν με την ευκαιρία της επίσκεψης Καρόλου στη χώρα μας, είναι   δικό τους πρόβλημα

Οι  εγκληματικές πράξεις κάποιων εργαζομένων στην οργάνωση ,που  αναφέρει στην ανακοίνωση του ο Ρουβίκωνας,  δεν αναιρούν το συνολικό  έργο της ΜΚΟ. Σε όλους τους χώρους συμβαίνουν αυτά.  Τί θέλουν, δηλαδή,  οι…σόφτ Σταλίνες; Να αγνοήσουμε την προσφορά  και να απαιτήσουμε να κλείσει  η παγκοσμίως γνωστή  αυτή ΜΚΟ;

Αστεία πράγματα. Με αυτή τη λογική, επειδή υπάρχουν   παιδεραστές δάσκαλοι, να βάλουμε λουκέτο  τα σχολεία . “Πονάει δόντι, κόβεις κεφάλι”; ΄Ετσι πάει ,λεβέντες;

4. ΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ Ο ΠΕΤΡΟΣ ΜΑΝΤΟΥΒΑΛΟΣ
Δικηγόρος οδηγού νταλίκας: Δεν τον… άκουγε το όχημα, υπήρξε μηχανολογική βλάβη
Δικηγόρος οδηγού νταλίκας: Δεν τον... άκουγε το όχημα, υπήρξε μηχανολογική βλάβη

Να διαλευκάνει τα αίτια του τραγικού χθεσινού δυστυχήματος στον Κηφισό προσπάθησε ο δικηγόρος του οδηγού της νταλίκας, Πέτρος Μαντούβαλος.

Ο γνωστος ποινικολόγος μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και υποστήριξε πως ναι μεν βρέθηκε αλκοόλ στο αίμα του πελάτη του, ωστόσο στη διαδικασία της φορτώσεως με αναψυκτικά το όχημα παρουσίασε μηχανολογική βλάβη.

«Το αυτοκίνητο δεν τον άκουγε. Η ταχύτητά του δεν ήταν μεγάλη», είπε χαρακτηριστικά.

«Πριν το δυστύχημα ο οδηγός ήταν με φίλους του και επειδή γνώριζε ότι δεν θα πάρει ο ίδιος το όχημά του, έπινε ένα ποτήρι κρασί», κατέληξε ο κ. Μαντούβαλος.

΄Ιχνος τσίπας  δεν έχουν πολλοί δικηγόροι. Καλά το λέει ο λαός . “Ο θεό ς σε φυλάει από δαύτους μην πέσεις στα χέρια τους”.

Ο γνωστός και…καθαρός εν παντί Μαντούβαλος, βγήκε να μας δικαιολογήσει τον εγκληματία, μεθυσμένο οδηγό που δολοφόνησε δυο ανθρώπους στην ψύχρα (το ένα θύμα χαροπαλεύει). Και δεν ντρέπεται να μιλάει για μηχανική βλάβη, που παρουσίασε η ναταλίκα του μεθυσμένου οδηγού.

΄Οχι πως δεν μπορούσε από την  τύφλα στο μεθύσι ο αλητήριος  να πάρει το πόδι από το γκάζι στο πετάλ του φρένου.  Τόσο ασεβής στα θύματα ο δικηγόρος.

Οι αρχαίοι το έλεγαν σωστά:  “Οὐκ ἐξ ἅπαντος δεῖ τὸ κερδαίνειν φιλεῖν”.

 

5. ΑΤΑΚΕΣ ΜΕ ΑΦΡΜΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΡΟΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Πρίγκιπας Κάρολος : “Οι Έλληνες έχουν υποφέρει στα χρόνια της οικονομικής κρίσης”.
Περιστέρα : ” Έχουμε πλαντάξει στην σφυρίδα”.

  • Έρχεται ο Κάρολος με την καμήλα

  • Στο στρατό είχε μέσον, δεν έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του, τρώει από τα έτοιμα, κεράτωνε για πολλά χρόνια τη γυναίκα του και ζει ακόμη με τη μητέρα του. Τυχαίο ότι έχει Ελληνικό αίμα? #Καρολος

Η τελευταία ατάκα όντως είναι …”όλα τα λεφτά”!