Ο ΣΤΕΙΡΟΣ ΚΑΙ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΣ ΑΝΤΙΑΜΕΡΙΚΑΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΚΕ ( ΣΤΑΛΙΝΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ)

Χτες   το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε παρέμβαση  έξω απ’ την πρεσβεία των ΗΠΑ από   αλληλέγγυους  υπέρ  του  κρατούμενο απεργού  πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα. Οι αλληλέγγυοι κράταγαν πανό που έγραφε «η πιο μεγάλη γιάφκα των τρομοκρατών είναι η πρεσβεία των Αμερικάνων», και κατευθύνθηκαν προς τη αμερικάνικη πρεσβεία (*) .

****

Απίστευτη πρόκληση  κάποιων ανιστόρητων και φανατικών  αριστεριστών  σε μας που και ιστορία γνωρίζουμε και “γράσο” δεν έχουμε στα μάτια μας  γι΄αυτό και   στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα του απεργού  πείνας-δίψας Δημήτρη Κουφοντίνα  για τη δικαίωσή του.   ΄Αλλο, όμως,  αυτό κι άλλο  να γινόμαστε αποδέκτες μιας τέτοιας πρόκλησης σαν τη χτεσινή στην πρεσβεία των ΗΠΑ . Και με πρόσχημα τη συμπαράσταση στον απεργό, να συντηρείται ένα , πρώτα απ΄όλα,  ανιστόρητο και ύστερα φανατικό, υστερικό  και ανεπίτρεπτο για την εποχή μας  κλίμα  Αντιαμερικανισμού ,  που χρόνια έζησε η Ελλάδα και πρωτίστως με τη δράση παλιότερα της 17 Ν.

Την ίδια ανιστόρητη  τακτική ακολουθεί και   ο διάδοχος ,κομματικός σχηματισμός  του ιστορικού ΚΚΕ που   εδώ και χρόνια έχει καταντήσει  ΣΚE (Σταλινικό Κόμμα Ελλάδας),   εξαιτίας αυτής ακριβώς της αναχρονιστικής και αρτηριοσκληρωτικής   εμμονής του στον ίδιο  στείρο και χωρίς ιστορικά ερείσματα αντιαμερικανισμό. Απότοκος κι αυτός του “ψυχρού πολέμου” και του σταλινικού προσανατολισμού του συστημικού πλέον  ΚΚΕ.

Να  τελειώνουμε,  λοιπόν,  με αυτά.  Τα έχουμε επανειλημμένα  θίξει εδώ. Τα επαναλαμβάνουμε  πάλι  συνοπτικά:

΄Οταν έχεις  μια Ρωσία σήμερα με επικεφαλής το “Νέο Χίτλερ” της Ευρώπης ,τον   “Τσάρο” Πούτιν που  αιματοκύλησε την ανθρωπότητα τα τελευταία χρόνια αφού:

-ισοπέδωση περιοχές  στην Τσετσενία, τη  Γεωργία, την Ουκρανία (στην τελευταία άφησε πίσω του  10.000 νεκρούς και  ευθύνεται για την κατάρριψη  επιβατικού αεροπλάνου με   επιβάτες και  παιδιά).

στη Συρία   ξεπέρασαν τους 600.000 νεκρούς και εκατομμύρια οι  πρόσφυγες ,θύματα  των   ρώσικων  όπλων  και των  στρατιωτικών   συμβούλων  του εγκληματία πολέμου  Πούτιν,  φίλου του επίσης δικτάτορα  Μπασάρ αλ Άσαντ

Είναι ο ίδιος επίσης, ο παρανοϊκός Ρώσος δικτάτορας   που

-κρατάει  αιχμάλωτους χιλιάδες   πολιτικούς κρατούμενους στο εσωτερικό της χώρας και  βαρύνεται με δεκάδες δολοφονίες…ατυχήματα,  βασανισμούς ,  δηλητηριάσεις,  φυλακίσεις πολιτικών του αντιπάλων

-έχει καταντήσει  τους οπαδούς του   ακροδεξιούς και   ΝεοΝαζί εθνικιστές  και μαφιόζους. Με τη δικιά τους ψήφο  και τις   στημένες εκλογές,  σεμνύνεται πως είναι επί 20 συναπτά έτη (!)  πρόεδρος της Ρωσίας

Οπότε:

Αν υπάρχουν  στην Ελλάδα ανεγκέφαλοι  που  μιλούν ακόμα , μετά από  όσα είδαν τα μάτια μας τις τελευταίες δεκαετίες  για  “Αμερικανούς φονιάδες των λαών”, είναι μόνο   φανατικοί  και   το χειρότερο, ανιστόρητοι.

 

 

Η Αμερική στο παρελθόν έχει διαπράξει “εγκλήματα καθοσίωσης”.  Πρώην πρόεδροι, όπως  Τζορτζ  Μπους και ο Μπιλ  Κλίντον είναι  αποδεδειγμένα εγκληματίες πολέμου. Για να μην πάμε πίσω  στο  “αμερικάνικο όνειδος” του Βιετνάμ . Αυτά τα έχουμε αναλύσει και επισημάνει επανειλημμένα σε κείμενα της Ιστορικής δημοσιογραφίας.

Αλλά, όταν  έχεις σήμερα  μια  Ρωσία  και μια Κίνα  που συμπεριφέρονται ως τρομοκράτες της υφηλίου,  υπονομεύουν  την παγκόσμια ειρήνη με κάθε τρόπο, καταπατούν αναίσχυντα και συνεχώς  βασικά ανθρώπινα δικαιώματα,   έχουν καταντήσει  η μεγαλύτερη απειλή για το κλίμα, δε διστάζουν να αιματοκυλήσουν τον κόσμο για εθνικιστικά  και  οικονομικά  συμφέροντα ή για  την απόκτηση στρατιωτικών  βάσεων, όπως πρόσφατα στην Αν. Ουκρανία και τη Συρία.

Και υπάρχει και μια Αμερική που    λειτουργεί  ως κράτος δικαίου απείρως καλύτερο  απ΄όλα μαζί των άλλων χωρών .  Τα βασικά  ατομικά δικαιώματα δεν καταπατώνται  με τον τρόπο που γίνεται στην Ελλάδα, την Τουρκία, την Ουγγαρία, τη Ρωσία την Κίνα, τη Β. Κορέα, στα θεοκρατικά  καθεστώτα  και τις δικτατορίες της Αφρικής. Η ελευθερία του  λόγου είναι απόλυτη. Η  συστημική δικαιοσύνη στο μέτρο που οι δημοκρατίες  επιτρέπουν,  λειτουργεί χωρίς πολιτικές ή άλλες εξαρτήσεις και επεμβάσεις.

Και  αντί  να βγεις να τα κάνεις  “λίμπα” στη Ρώσικη και την Κiνέζικη πρεσβεία, χάνεις το δρόμο και καταλήγεις  ΠΑΛΙ (!)  στην Αμερικάνικη, όπως δεκαετίες πριν, ΤΟΤΕ   ή είσαι αναλφάβητος ιστορικά ή έχεις στο κεφάλι σου …τύφλα .Κι ακόμα χειρότερα, ανομολόγητα  συμφέροντα που εσύ γνωρίζεις τί είδους.

Ντροπή!

 

 

Αποσπάσματα από το κείμενο παρέμβασης:

Η σημερινή συγκέντρωση έξω από την Αμερικάνικη πρεσβεία αποτελεί ακόμα έναν σταθμό  της πολιτικής υπεράσπισης του συντρόφου και μια εκδήλωση ταξικής και κοινωνικής αντιπάθειας απέναντι στους πραγματικούς δολοφόνους και τρομοκράτες.

Στους τρομοκράτες και μακελάρηδες των λαών, που βομβάρδισαν το Ιράκ, την Γιουγκοσλαβία, το Αφγανιστάν, το Βιετνάμ, την Καμπότζη, την Συρία δολοφονώντας χιλιάδες αμάχους και αθώους. Στους πραγματικούς τρομοκράτες που υποδαυλίζουν εμφυλίους, στήνουν πραξικοπήματα, χρηματοδοτούν και εκπαιδεύουν νεοναζί (Ουκρανία) για να εξυπηρετήσουν τα γεωπολιτικά τους συμφέροντα. Στους κατά συρροή εγκληματίες και δολοφόνους που αιματοκύλισαν παιδιά, νέους και γυναίκες στην Υεμένη, την Παλαιστίνη, το Λίβανο στο όνομα του « πολέμου ενάντια στην τρομοκρατία.»

Η σημερινή συγκέντρωση αποτελεί μια πρακτική εναντίωσης στους «ανθρωπιστές» του Λευκού οίκου που επιτρέπουν ακόμα σε πολιτείες την θανατική εξόντωση καταδίκων που στερούνται υπεράσπισης, δικαιωμάτων, αξιοπρέπειας και φυσικά του δικαιώματος στην ζωή και στην δεύτερη ευκαιρία. Ενώ η πολιτική επιβράβευση και η δικαστική ατιμωρησία αστυνομικών που δολοφονούνε φτωχούς μαύρους στον δρόμο, αποτελεί για το κατεστημένο των ΗΠΑ ρουτίνα , η κατασταλτική  επίθεση σε χιλιάδες εξεγερμένους που αναμετρήθηκαν με δολοφόνους αστυνομικούς και παρακρατικούς νεοναζί της κυβέρνησης Τράμπ, αποτελεί πρακτική υπεράσπισης της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου. ( Αλήθεια η Σ. Νικολάου γιατί δεν βρήκε χρόνο να καταδικάσει το πραξικόπημα στο Καπιτώλιο που οργάνωσε ο Τραμπ και οι οπαδοί του?)

Είναι σαφές ότι η Αμερικάνικη Πρεσβεία και οι ντόπιοι λακέδες της ευαισθητοποιούνται για τις ανθρώπινες ζωές μόνο όταν αυτές προέρχονται από το δικό τους στρατόπεδο. Η υποκριτική αυτή
στάση που επικαλείται συνεχώς την αυταξία της ανθρώπινης ζωής ενώ ταυτόχρονα προσπαθεί να
αποπολιτικοποιήσει την επαναστατική δράση του κομμουνιστή Δ.Κουφοντίνα χαρακτηρίζοντας τον ως serial killer έχει σκοπό να αποκρύψει τα δικά της εγκλήματα.

Όταν πρόκειται για μισθοφόρους επαγγελματίες φονιάδες που στρατοπεδεύουν στην Αμερικάνικη βάση
της Σούδας ή της Αλεξανδρούπολης και με το δάχτυλο στη σκανδάλη ετοιμάζονται να αιματοκυλίσουν κάποια γειτονική χώρα. Όταν πρόκειται για κάποιον σταθμάρχη της CIA που από την πρεσβεία της Αθήνας πυροδοτεί συνωμοσίες και συντονίζει επεμβάσεις της CIA σε άλλες ηπείρους. Οι ολοκληρωτικές καταστροφές φτωχών χωρών του τρίτου κόσμου για δεκαετίες και η εξόντωση 130.000 Ιρακινών, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν άμαχοι, συνιστούν ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας που διέπραξαν οι κυβερνήσεις της Δύσης με επικεφαλής αυτήν των ΗΠΑ. Οι χιλιάδες θάνατοι από καρκίνο με τις βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου στην Γιουγκοσλαβία και οι χιλιάδες μετανάστες/ πρόσφυγες θύματα των Ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και των διακρατικών ανταγωνισμών συνιστούν το θρίαμβο του δυτικού κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού. Μετά το Βιετνάμ, οπού οι ΗΠΑ κατέστρεψαν ακόμα και οικολογικά μια φτωχή χώρα για 100 χρόνια και εξολόθρευσαν 1 εκ 400 χιλιάδες Βιετναμέζους, την Αλγερία οπού η «δημοκρατική» Γαλλία εξολόθρευσε σε πέντε χρόνια 1 εκ Αλγερινούς σε συνολικό πληθυσμό 10 εκ., τα κροκοδείλια δάκρυα των ΗΠΑ και των υπόλοιπων κρατών που συμμετείχαν στις δολοφονίες και η απόπειρα να εμφανίσουν τον Κουφοντίνα σαν κατά συρροή δολοφόνο δεν πείθουν κανέναν/καμία και πέφτουν στο κενό.

Για αυτό το σύνθημα «η πιο μεγάλη γιάφκα των τρομοκρατών είναι η πρεσβεία των Αμερικανών» εκφράζει πλήρως ένα σημαντικό τμήμα της κοινωνίας που αντιλαμβάνεται ότι τα κίνητρα και η δράση της Ε.Ο 17Ν κ.α. ένοπλων οργανώσεων είναι στοχευμένη, ανιδιοτελής και πολιτική.

Γιατί όταν η πρεσβεία αναφέρεται στην αξία της ανθρώπινης ζωής, ανθρώπινο κρέας μυρίζει.

Συνέλευση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα»