ΣτΕ . ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ “ΛΕΥΚΟΥ ΚΟΛΑΡΟΥ” ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΔΗΜ.ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ.

(O  Δαίμων του “copy paste” χτες… καταβρόχθισε το  σημαντικότερο απόσπασμα από το κείμενό μας για τη δολοφονία του Καποδίστρια.  Το βάζουμε  σήμερα):

“Αξίζει να σημειώσουμε εδώ πως οι δύο Μανιάτες εκτελεστές του Καποδίστρια, ούτε μια στιγμή δε φαίνεται να είχαν πιστέψει πως έπρατταν  κατά των συμφερόντων της χώρας και του λαού της. Αντίθετα. ΄Ηταν απόλυτα πεπεισμένοι πως επιτελούσαν έργο ηρωικό, έντιμο και πατριωτικό με την εκτέλεση του Τυράννου, όπως αποκαλούσαν πολλοί ΄Ελληνες τον κυβερνήτη.

Σπουδαία μαρτυρία  μας διασώζει ο    Νικόλαος Κασομούλης επί του θέματος των κινήτρων των εκτελεστών του καποδίστρια, αναφερόμενος στα  μετά τη δολοφονία διαδραματισθένα:  «Ο Γεώργιος Μαυρομιχάλης», γράφει, «αμέσως μετά κατέφυγε στο σπίτι του πρέσβυ της Γαλλίας βαρώνου Ρουάν, κραυγάζοντας: «Σκοτώσαμε τον τύραννο, σκοτώσαμε τον τύραννο. Μπιστευόμαστε την τιμή της Γαλλίας. Να τα άρματά μας».[57].

Είναι φανερό κι από τούτη και από άλλες όμοιες πληροφορίες πως Εγγλέζοι και Γάλλοι είχαν σχεδιάσει στην τελευταία λεπτομέρεια τη δολοφονία, εκμεταλλευόμενοι  την πικρία των αγωνιστών από τις προσβολές και την περιφρόνηση που εισέπρατταν από τον κυβερνήτη της χώρας για την οποία είχαν χύσει πολύ αίμα, του ίδιου του Καποδίστρια φυσικά απόντος  από τα πεδία των μαχών.΄Ομως, το πιο τραγικό ήταν πως δε δίστασαν να επωφεληθούν και από  την πίστη, την πεποίθηση των Μαυρομιχαλαίων πως  επιτελούσαν ιερό, πατριωτικό έργο  εκτελώντας τον τύραννο ,πράξη  που θεωρούσαν πως τους τιμά,  αφού απέβαινε επ΄ ωφελεία της πατρίδας”.

_______________________________________

1. Κουφοντίνας: Συνεχίζω μέχρι τη δικαίωση του αιτήματός μου

Συνεχίζω την απεργία πείνας μέχρι τη δικαίωση του αιτήματός μου», ήταν το μήνυμα του Δημήτρη Κουφοντίνα, μέσω της γιατρού του Κατερίνας Ντουζέπη  η οποία τον επισκέφθηκε σήμερα στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Λαμίας.

Όπως ανέφερε η γιατρός στο eksegersi.gr, η απεργός πείνας βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, διότι ο ορός ενυδάτωσης δεν λύνει το πρόβλημα της ασιτίας. Βρίσκεται σε έντονο υπερκαταβολικό στάδιο, λόγω της πολυήμερης ασιτίας, και δεν καλύπτονται οι βασικές μεταβολικές του ανάγκες, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο να παρουσιάσει ανά πάσα στιγμή πολυοργανική ανεπάρκεια, η οποία μπορεί να οδηγήσει και στο θάνατο.

Παρά ταύτα, εξακολουθεί να έχει επαφή με το περιβάλλον και πλήρη διαύγεια, αν και η εξάντληση δεν του επιτρέπει να κάνει μακρές συζητήσεις.

Παράλληλα, η γιατρός είπε ότι γνωρίζει για την ακύρωση του αιτήματος του ΣτΕ. Της υπενθύμισε αυτό που είχε πει την προηγούμενη εβδομάδα: «Η απόφαση σε βάρος μου ήταν πολιτική. Με πολιτική απόφαση να το λύσουν».

2. Η πρόεδρος του ΣτΕ απέρριψε λόγω έλλειψης δικαιοδοσίας το αίτημα Κουφοντίνα

Αναρμόδιο δήλωσε και το Συμβούλιο της επικράτειας.

Η πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Μαίρη Σάρπ απέρριψε, λόγω ελλείψεως δικαιοδοσίας, το αίτημα του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα, με το οποίο ζητούσε με προσωρινή διαταγή της προέδρου του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου να «παγώσει» η απόφαση της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου για το θέμα της μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού.

Η αίτηση ακύρωσης του Δημήτρη Κουφοντίνα προσδιορίστηκε να συζητηθεί στις 2/4 στην Ολομέλεια του ΣτΕ, ενώ μέσα στο επόμενο διάστημα θα εξεταστεί το αίτημα αναστολής του.

Οι απορριπτικές δικαστικές αποφάσεις οι οποιες έχουν ως κοινό παρονομαστή την αρμοδιότητα αποδεικνύουν περίτρανα ότι πρόκειται για μία καθαρά πολιτική απόφαση που χρήζει πολιτικής λύσης.

****

ΣτΕ. Το δικαστήριο -σχολείο συγκάλυψης εγκλημάτων   (απ΄όπου αποφοίτησε και η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η κυρία Πρόεδρος της “Δημοκρατίας” μας).  Απέρριψε το αίτημα του πολιτικού κρατούμενου και απεργού πείνας- δίψας Δημήτρη Κουφοντίνα, λόγω…έλλειψης δικαιοδοσίας!

Επί ημερών  Σακελλαροπούλου το ίδιο ΣτΕ  δεν μπήκε επίσης  να εξετάσει στην ουσία τη δολοφονία του καθηγητή Τριάρχη  με ηθικούς αυτουργούς τις κυρίες  Γιαννάκου και Μπακογιάννη.   Πάλι για τυπικούς λόγους ( μπέρδεψαν τους δικηγόρους  της υπόθεσης!)  ΕΚΑΝΑΝ  ΣΚΟΠΙΜΟ ΛΑΘΟΣ, ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΝΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΟΥΝ  ΤΙΣ  ΔΕΞΙΕΣ π.  ΚΥΡΙΕΣ ΥΠΟΥΡΓΙΝΕΣ.

΄Ενα αίσχος. Τότε και τώρα!