Ποιον  τώρα να πρωτοφτύσεις  ως χειρότερο; Τον Βορίδη και τον Γεωργιάδη ή τον Λαφαζάνη και την πουτινική  παρεούλα του; 

Και  ο χορός με τα ρούβλια καλά κρατεί.  Διαβάστε  οι  σφογγοκωλάριοι του δικτάτορα  Πούτιν στο  Iskra πώς επιχαίρουν, παραπλανούν   και προπαγανδίζουν  τα  κατορθώματα    του  Ρώσου ιμπεριαλιστή και εισβολέα.  Αδίστακτοι και  προκλητικοί. Γκεμπελίσκοι ολκής.  Τύφλα  να έχει ο Πορτοσάλτε στα δικά του λιμέρια.

Τα είπαμε και για τους Ρουβίκωνες.  «Δε δαγκώνεις χέρι που σε ταϊζει». Από τη ρώσικη πρεσβεία  περνάς μόνο για το… φακελάκι. ΄Οχι για να ρίξεις τρικάκια ενάντια στο αφεντικό.

 Υ.Γ

Στο μεταξύ, ο παρανοϊκός Τσάρος , κουβαλάει το αίμα 700.000 νεκρών. Εκατομμύρια και οι  πρόσφυγες, Είναι αυτοί που οι μπαχαλάκηδες ,  τους το  παίζουν αλληλέγγυοι, για τζέρτζελο ,μούρη και…διάφορο.

 Ποιον  τώρα να πρωτοφτύσεις  ως χειρότερο;   Το Βορίδη και τον Γεωργιάδη ή τον Λαφαζάνη και την πουτινική  παρεούλα του;  Δυο όψεις  σε ίδιο νόμισμα.

Φασιμός είναι οι επιλογές μου, ο τρόπος σκέψεις μου, η καθημερινότητά μου. Εκεί κρίνομαι και στέφομαι με το στέμμα που μου ταιριάζει. Τα  άλλα σε χαχόλους και κρετίνους …σύντροφοι!

 

Πάρτε μια γεύση από το  εμετικό παραλήρημα των  μπαχαλάκηδων. Και   έχετε δίπλα  σας καλού κακού και μια σακούλα για… αναταράξεις στομάχου.

Σ.Σουροβίκιν πήρε το “σκάλπ” Ζελένσκι: Τεράστια ουκρανική ήττα στη Χερσώνα

Τεράστια ουκρανική ήττα στη Χερσώνα

Στη δημοσιότητα δόθηκαν συγκλονιστικά βίντεο που αποτυπώνουν το μέγεθος της συντριπτικής ήττας που έχουν υποστεί οι ουκρανικές δυνάμεις στις τελευταίες αντεπιθέσεις στην Χερσώνα κάτι που το πιστώνεται ο νέος Διοικητής των ρωσικών δυνάμεων, Στρατηγός Σ.Σουροβίκιν.

Ήδη υπάρχει ικανοποίηση στο Κρεμλίνο για το γεγονός πως αρκετά μέτωπα έχουν σταθεροποιηθεί. Υπάρχει καλύτερη οργάνωση μεταξύ δυνάμεων και υπηρεσιών. Ανεξαρτήτως του τι θα συμβεί τις επόμενες ημέρες, ο ουκρανικός Στρατός έχει χάσει τεράστιες ποσότητες πολεμικού υλικού και στρατιωτών.

Στις πρόσφατες αντεπιθέσεις, οι Ουκρανοί έχουν εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες.

Στο σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό, μπορείτε να δείτε για πρώτη φορά μάχες σώμα με σώμα μεταξύ των ρωσικών αερομεταφερόμενων δυνάμεων και των Ουκρανών. Οι Ρώσοι Αλεξιπτωτιστές κρατούν κυριολεκτικά όρθιο τον ρωσικό Στρατό περιμένοντας εδώ και μήνες την αποστολή ενισχύσεων.

Ακολουθεί η ενέδρα που έστησαν οι Ρώσοι στις ουκρανικές δυνάμεις με συνέπεια να εξαφανιστεί μια ολόκληρη φάλαγγα.  Στο τέλος του κειμένου μπορείτε να δείτε τι συνέβη όταν Ουκρανοί και Ρώσοι ήρθαν “face to face”.

Για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου δημοσιεύεται τέτοιο υλικό γεγονός που δείχνει πως οι μάχες στην Χερσώνα έχουν εισέλθει στην πιο κρίσιμη φάση τους.

Στις περιοχές Andreevsky και Berislav της Χερσώνας έως το βράδυ της 23ης Οκτωβρίου Ρώσοι Αλεξιπτωτιστές αιχμαλώτισαν ομάδα σαμποτάζ της 17ης ουκρανικής Ταξιαρχίας εξοπλισμένη με συστήματα θερμοαπεικόνισης.

Στο τμήμα Andreevsky, η 46η ξεχωριστή ουκρανική ταξιαρχία προσπάθησε να προχωρήσει στην περιοχή βόρεια του Ishchenko. Τα ρωσικά στρατεύματα εντόπισαν την κίνηση της ουκρανικής ομάδας και εξαπέλυσαν πλήγματα πυροβολικού στις περιοχές προέλασης.

Η 46η ουκρανική Ταξιαρχία υποχώρησε με απώλειες.

Σε μια άλλη ουκρανική αντεπίθεση, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας, χτυπημένες άσχημα από Ρώσους πεζοναύτες, διέφυγαν από το Bezymenny στο μέτωπο της Χερσώνας

“Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας τράπηκαν σε φυγή από το χωριό Bezymennoe δεχόμενες σφοδρά πυρά από τις πυραυλικές δυνάμεις και το πυροβολικό της 810ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών του Ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

Σύμφωνα με ραδιοφωνικές υποκλοπές, εκατοντάδες νεκρούς μόνο σήμερα. Λοιπόν, στεκόμαστε στα ίδια σύνορα!» τονίζει ο Διοικητής των πεζοναυτών Andrey Kamyzhikin.

Ρωσική ενέδρα σε δύο Λόχους ειδικών δυνάμεων των Ουκρανών

Τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου, δύο Λόχοι του 3ου και 8ου χωριστού συντάγματος των ουκρανικών ειδικών Δυνάμεων προχώρησαν στις περιοχές του χωριού Borozenskoye και της πόλης Pyatikhatki, 150 χλμ. βορειοανατολικά της Χερσώνας. 

Σύμφωνα με ρωσικές πηγές, το ουκρανικό στρατιωτικό προσωπικό χρησιμοποίησε τρία ελαφρά τεθωρακισμένα οχήματα Husky TSV, που μετατράπηκαν για να χρησιμοποιούν το σοβιετικής κατασκευής αντιαρματικό σύστημα Fagot.

Παράλληλα, έφτασαν ενισχύσεις από 17ο Τάγμα της Εδαφικής Άμυνας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας μέσα σε φορτηγά KamAZ και φορτηγά ειδικά εξοπλισμένα με βαριά πολυβόλα.

Στις πέντε το πρωί, οι μονάδες αυτές ανακαλύφθηκαν από ρωσικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος Orlan-30, το οποίο μετέδωσε τις πληροφορίες στις αρμόδιες επίγειες υπηρεσίες.

Οι σχηματισμοί των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας δέχθηκαν επίθεση από αεροσκάφη εγγύς υποστήριξης Su-25. Επιπλέον, πυροβόλα Giacint-B των 152 mm, καθώς και MLRS Smerch των 300 mm, άνοιξαν πυρ κατά των θέσεων των ουκρανικών ειδικών δυνάμεων.

Ως αποτέλεσμα συντονισμένων ενεργειών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, περισσότεροι από 80 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν ενώ καταστράφηκαν περίπου δώδεκα μονάδες στρατιωτικού εξοπλισμού, όλα τα τεθωρακισμένα οχήματα Husky TSV και τα πολιτικά οχήματα.

Νωρίτερα, Ουκρανοί που χρησιμοποιούσαν πολιτικό εξοπλισμό σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια επιδρομών κοντά στο Davydov Brod και το Blagodatovka.

Νεκροταφείο ουκρανικού εξοπλισμού η Χερσώνα

Η περιοχή της Χερσώνας έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο νεκροταφείο ουκρανικού και ΝΑΤΟϊκού στρατιωτικού εξοπλισμού.

Σε καρέ βίντεο, μπορείτε να δείτε έναν τεράστιο αριθμό κατεστραμμένων αρμάτων μάχης, τεθωρακισμένων οχημάτων και τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού. Η ουκρανική στρατιωτική φάλαγγα απλά εξαϋλώθηκε.

Ο ουκρανικός εξοπλισμός χτυπήθηκε από όπλα ακριβείας και αντιαρματικά συστήματα. Αυτό υποδηλώνει ότι οι δυνάμεις του ουκρανικού στρατού που προωθήθηκαν δέχθηκαν ενέδρα.

Η τοποθεσία του κατεστραμμένου εξοπλισμού είναι αρκετά αξιοσημείωτη. Η ομάδα των ουκρανικών στρατευμάτων καταστράφηκε κατά την ανάπτυξη σε σχηματισμό μάχης, καθώς τα άρματα μάχης και τα τεθωρακισμένα οχήματα βρίσκονται σε επιθετική διάταξη..

Αυτή τη στιγμή, η κατάσταση στην περιοχή της Χερσώνας παραμένει πολύ δύσκολη, καθώς τις επόμενες ημέρες οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας σχεδιάζουν νέα μεγάλης κλίμακας επίθεση.

Βίντεο το οποίο μπορεί κανείς να παρακολουθήσει δείχνει πώς ο ρωσικός στρατός χτυπά ουκρανικά τεθωρακισμένα οχήματα που κινούνται κατά μήκος δασικής έκτασης. Οι Ουκρανοί παρατούν τα τεθωρακισμένα και προσπαθούν να κρυφτούν στα δάση ενώ άλλοι παραμένουν κοντά στα ΤΟΜΑ.

Στη συνέχεια ακολουθεί ένα δεύτερο χτύπημα το οποίο δεν αφήνει καμία ευκαιρία στο πλήρωμα

Οι Ρώσοι αναφέρουν ότι μόνο από αυτή την επίθεση αιχμαλωτίστηκαν τουλάχιστον 6 Ουκρανοί στρατιώτες.

Στη συνέχεια, ο ρωσικός στρατός καταστρέφει το επόμενο τεθωρακισμένο όχημα.

Αιχμαλωτίστηκε Ουκρανική ομάδα αναγνώρισης και δολιοφθοράς

Παράλληλα, μια ομάδα σαμποτάζ και αναγνώρισης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας αιχμαλωτίστηκε στο Berislav στην περιοχή Χερσώνα.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή επικεφαλής της περιφερειακής διοίκησης Kirill Stremousov, οι ρωσικές και συμμαχικές δυνάμεις στην κατεύθυνση Andreevsky αντιστέκονται με επιτυχία στις προσπάθειες των ουκρανικών στρατευμάτων να διαπεράσουν την αμυντική γραμμή κοντά στον ποταμό Ingulets.

Για την προστασία της Χερσώνας, αυτή τη στιγμή σχηματίζεται Μονάδα εδαφικής άμυνας, στην οποία μπορούν να ενταχθούν όλοι οι άνδρες που παραμένουν στην πόλη. Παράλληλα, σύμφωνα με τη διοίκηση, η ασφάλεια στην πόλη παρέχεται από δυνάμεις επιβολής του νόμου. Αναφέρεται επίσης ότι ο πληθυσμός της Χερσώνας ανά πάσα στιγμή μπορεί να μετακινηθεί στην αριστερή όχθη του Δνείπερου.

Ο Στρεμούσοφ σημείωσε επίσης ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας αποκρούουν με επιτυχία όλες τις προσπάθειες των Ουκρανών να προχωρήσουν προς την κατεύθυνση της Χερσώνας και η κατάσταση παραμένει σταθερή.