Ποιος θα περίμενε;

Ποιος θα περίμενε»  αυτή τη χώρα να  συνεχίζουν για 200 τόσα χρόνια με ελάχιστα διαλείμματα  να την κυβερνούν μόνο  εγκληματίες;  Διεφθαρμένοι  και αδίστακτοι δημαγωγοί ;

1. α. Κυριάκος Μητσοτάκης: «Πριν από μερικά χρόνια, ποιος θα περίμενε ότι η Ελλάδα θα αναδεικνυόταν από τον Economist ως χώρα της χρονιάς;»

β. Νίκος Παππάς: Στα κέρδη του χρηματιστηρίου οφείλεται η κατάταξη για την οποία πανηγυρίζει ο Χατζηδάκης

«Μόνο στα κέρδη του χρηματιστηρίου οφείλεται η κατάταξη για την οποία πανηγυρίζει ο κ. Χατζηδάκης. Αυτά που πληρώνουν από το υστέρημά τους νοικοκυριά και επιχειρήσεις», σημειώνει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τομεάρχης Οικονομικών Νίκος Παππάς, απαντώντας στην ανάρτηση του υπουργού Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Κωστής Χατζηδάκης στην ανάρτηση του αναφέρει ότι «δεν πέρασαν παρά λίγες ώρες από την ψήφιση του Προϋπολογισμού και o Economist δημοσίευσε ανάλυση που κατατάσσει την Ελλάδα στην κορυφή της λίστας 35 χωρών με την καλύτερη επίδοση στην Οικονομία για το 2023. Και αυτό συνέβη μάλιστα για δεύτερη συνεχή χρονιά!»

Απαντώντας στον Κωστή Χατζηδάκη, ο Νίκος Παππάς αναφέρει πως «η συγκεκριμένη κατάταξη είναι αποτέλεσμα αποκλειστικά και μόνο των κερδών στο χρηματιστήριο».

Οπως εξηγεί ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «οι μετοχές ανέβηκαν κατά 40%, όσο και οι εισπράξεις από τον ΦΠΑ από το 2021 ως σήμερα, στους άλλους δείκτες η χώρα μας βρίσκεται από τη μέση και κάτω».

«Συνεπώς μαζί με τον κ. Χατζηδάκη μπορούν να πανηγυρίζουν και οι εισηγμένες που είχαν κέρδη 10,5 δισ. ευρώ.
Δηλαδή, οι τράπεζες και οι εταιρείες ενέργειας, οι οποίες ευνοούνται σκανδαλωδώς από τις επιλογές της Ν.Δ. 

Νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις πληρώνουν, απλώς, το τίμημα των κερδών στο χρηματιστήριο», σημειώνει χαρακτηριστικά.

2. “Καποδίστριας”: Οι πρώτες φωτογραφίες από τη νέα ταινία του Γιάννη Σμαραγδή

Ο Αντώνης Μυριαγκός ως Ιωάννης Καποδίστριας

Η ταινία “Καποδίστριας” είναι η αληθινή ιστορία του μεγαλύτερου Έλληνα οραματιστή-πολιτικού και πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδος μετά την απελευθέρωση της από τους Οθωμανούς. Ορμώμενος από τη Κέρκυρα στις αρχές του 19ου αιώνα ο Ιωάννης Καποδίστριας διέπρεψε ως ευρωπαίος διπλωμάτης, συνέβαλε στην ανεξαρτησία της Ελβετίας και της Ελλάδος, αλλά και στην διάσωση της Γαλλίας από τον διαμελισμό της μετά την ήττα του Ναπολέοντα.

Οι οικουμενικές και ελληνόστροφες ιδέες του Καποδίστρια θα τον φέρουν αντιμέτωπο με τον αντιδραστικό και δαιμόνιο Καγκελάριο της Αυστρίας τον Μέτερνιχ, ο οποίος θα γίνει η πηγή μεγάλων συγκρούσεων και δεινών για τον βίο του.

Ανυποχώρητος στις αξίες του, αντιμετωπίζει με στωικότητα τις διώξεις, τόσο στην Ευρώπη όσο και μετέπειτα στην Ελλάδα, υπερασπιζόμενος με σθένος, καλοσύνη και αξιοπρέπεια την ελευθερία του κάθε ανθρώπου, θυσιάζοντας ακόμη και τον μεγάλο έρωτα της ζωής του για την Ρωξάνδρα Στούρτζα.

Όταν η Ελλάδα αποκτά την ελευθερία της, ο Καποδίστριας καλείται να αναλάβει πρώτος κυβερνήτης. Παρότι διαισθάνεται ότι θα δολοφονηθεί, αποδέχεται αγόγγυστα την μοίρα του και θυσιάζεται υπηρετώντας με πίστη και αφοσίωση τη πατρίδα του. Αυτή η ανιδιοτελής θυσία του τον οδηγεί στην αληθινή ελευθερία.

Εν κατακλείδι: Η ζωή του Ιωάννη Καποδίστρια είναι μια ιστορία αγάπης, πίστης και αγώνα ενός οραματιστή δημοκράτη σε συντηρητικούς καιρούς, πληρώνοντας με τη ζωή του την αγάπη του για την πατρίδα.

*****

Πανηγυρίζει ο στρατευμένος  έμπορος  Σμαραγδής,  φαν του καθεστώτος Μητσοτάκη γιατί μπορεί ατιμωρητί να  ασελγεί  στην Ιστορία. Γνωρίζει πως διαπράττει  έγκλημα,  ως στρατευμένος και εξαγορασμένος  σκηνοθέτης, όταν  με πρόσχημα τη τέχνη  προσφέρει  άφεση σε ένα καθεστώς, όπως αυτό του Καποδίστρια, που δεν ήταν  μόνο  αυταρχικό, αλλά   εν διατεταγμένη υπηρεσία  υπό την κηδεμονία του Τσάρου. Αλλά ποιος θα χάσει την τσίπα για  να τη βρει ο   Σμαραγδής:

Δεν είναι ο μόνος. Ο πανάθλιος, επίσης σκηνοθέτης,  Βούλγαρης διέπραξε το ίδιο έγκλημα  και  για τους ίδιους λόγους  στο κίνημα της Αριστεράς, στη μοναδική λαϊκή εξέγερση στην Ελλάδα,  που κατέπνιξε  το δωσίλογο και εγκληματικό κράτος της Δεξιάς.

Είναι ο ασεβής , κι αυτός έμπορος- σκηνοθέτης,  που διέπραξε την΄Υβρη να εξομοιώσει τους Αντάρτες με τους Χίτες, του Ταγματασφαλίτες και τους Μάυδες. (΄Ολοι τα ίδια κάνανε!)

Τόσο αισχροί. Ανδρείκελα της βιοχανίας θεάματος- ακροάματος   που θυσιάζουν στο βωμό τους κέρδους και της δημοσιότητας  αρχές και αξίες αρχέγονες και διαχρονικές

3. Αράχωβα: Εξελίξεις στην υπόθεση του Όλιβερ

“Για να σώσουν μια γάτα που δεν μπορεί να κατέβη από ένα δέντρο ή έναν τραυματισμένο σκύλο, μπορούν να ξοδέψουν ένα μεγάλο ποσόν. Αλλά μια κοπέλα που δέχεται στον δρόμο μια επίθεση και καλεί σε βοήθεια δεν θα συναντήση γύρω της παρά πορτοπαράθυρα που κλείνουν και σιωπή. (Τζον Στάινμπεκ).

’Οταν  νοιάζεσαι για το ζώο, αλλά  όχι για τον άνθρωπο ή είσαι παλαβός ή είσαι  διεστραμμένος

Αν δε νοιάζεσαι ούτε για τον  άνθρωπο ούτε για το ζώο,  είσαι  τέρας.