ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ.
1. α. Παραλύουν δημόσιος και ιδιωτικός τομέας.
ΧΑΟΣ ΚΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΜΠΟΤΙΛΙΑΡΙΣΜΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

 

Σε απεργιακό κλοιό όλη η χώρα -Παραλύουν δημόσιος και ιδιωτικός τομέας

 

       Παραλύουν δημόσιος και ιδιωτικός τομέας σήμερα, Πέμπτη 12 Νοεμβρίου, εξαιτίας της 24ωρης κινητοποίησης που έχουν εξαγγείλει τα συνδικάτα.
    β.     Reuters: Η ακτή των ονείρων και των εφιαλτών – Σκληρές εικόνες προσφύγων που φτάνουν στη Λέσβο
Reuters: Η ακτή των ονείρων και των εφιαλτών - Σκληρές εικόνες προσφύγων που φτάνουν στη Λέσβο

“Πολλά έχουν ειπωθεί από επίσημα χείλη και έχουν γραφτεί για την κορύφωση της προσφυγικής κρίσης αυτούς τους μήνες.

Τίποτα όμως δεν αποτυπώνει την πραγματικά τραγική κατάσταση όσο μία φωτογραφία. «Η ακτή των ονείρων και των εφιαλτών» ήταν ο τίτλος φωτογραφικού αφιερώματος που έκανε το Reuters για τα όσα συμβαίνουν στη Λέσβο.

Σκληρές εικόνες μωρών που κλαίνε, ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους, προσφύγων που πανηγυρίζουν γιατί κατάφεραν να φτάσουν ζωντανοί στη στεριά, μητέρων που προσπαθούν να ηρεμήσουν τα παιδιά τους.

Ολα αυτά, μέσα από το φακό των φωτογράφων Γιάννη Μπεχράκη, Αλκη Κωνσταντινίδη, Γιώργου Μουτάφη και Φώτη Πλέγκα, που καταγράφουν αυτούς τους μήνες για το Reuters την τραγωδία που εκτυλίσσεται στο Αιγαίο.”

                     «ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ , ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ» !

 

Μετά το μπαράζ  δημοσιεύσεων και παρουσιάσεων στα ΜΜΕ εικόνων και σκηνών τον τελευταίο  καιρό , όπως οι παραπάνω, από την τραγωδία που βιώνουν  οι  πρόσφυγες (“παιδιά ενός κατώτερου θεού”), τα συνδικάτα των συντεχνιών της χώρας,  μπροστά σ΄αυτό το τεράστιο έγκλημα που καθημερινά διαπράττεται στο Αιγαίο, προκήρυξαν 24ωρη απεργία για σήμερα  και  καλούν τους εργαζόμενους πανελλαδικά  σε μαζική συμμετοχή- απάντηση στην αδιαφορία των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων και την έλλειψη  πολιτικής βούλησης να λυθεί εδώ και τώρα το προσφυγικό πρόβλημα.

Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία των συνδικαλιστών μας και  όλων εκείνων που συμμετέχουν σήμερα στην “ιερή” αυτή απεργία, που δεν αφορά δικά τους οικονομικά και άλλα  εργασιακά συμφέροντα, αλλά είναι η έκφραση της αλληλεγγύης και της συμπαράστασης στον πάσχοντα συνάνθρωπο.  Λύγισαν οι καρδιές των Ελλήνων μπροστά σ΄αυτό το δράμα των πτωμάτων βρεφών και παιδιών που εκβράζουν τα κύματα στις ελληνικές παραλίες του Αιγαίου και δίνουν τη δική τους απάντηση στη σκληρότητα και την αδιαφορία  της  Ε.Ε .

Μπράβο,  Συν-΄Ελληνες! ΄Αξιος (έστω και  λίγος) ο μισθός σας! (Υπ) άνθρωποι για φτύσιμο!

________________________________________________________________

1. ΖΗΤΑΝΕ  ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ   ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ,   ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ,  ΖΩΗ ,  ΡΑΧΗΛ ΚΑΙ  ΛΟΙΠΟ  ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΑΛΗΤΑΡΙΟ!
2. ΟΙ  “ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ”  ΤΗΣ…ΠΟΛΩΝΙΑΣ.
3. ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΟΥ ΤΣΙΓΑΡΟΥ!

_____________________________________________________

1. Λαφαζάνης, Ζωή, Ραχήλ στην κεφαλή της πορείας -Φωνάζουν συνθήματα και διαδηλώνουν κατά των πολιτικών Τσίπρα
Λαφαζάνης, Ζωή, Ραχήλ στην κεφαλή της πορείας -Φωνάζουν συνθήματα και διαδηλώνουν κατά των πολιτικών Τσίπρα [εικόνες]

 

“Τα πρώην πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και νυν της Λαϊκής Ενότητας συμμετείχαν στο συλλαλητήρια κατά των πολιτικών λιτότητας της κυβέρνησης.

Η πρώην Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, οι πρώην υπουργοί Παναγιώτης Λαφαζάνης, Δημήτρης Στρατούλης, Κώστας Ησυχος, Νάντια Βαλαβάνη, αλλά και η πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ και του ΣΥΡΙΖΑ Ραχήλ Μακρή κατέβηκαν στην πορεία διαμαρτυρίας.

Πλαισιωμένοι από στελέχη και υποστηρικτές της ΛΑΕ, πιασμένοι αγκαζέ και φωνάζοντας συνθήματα συμμετείχαν στην πορεία με το μπλοκ της Λαϊκής Ενότητας διαδηλώνοντας κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα”

 Και ” η κουτσή  Μαριώ” γνωρίζει σ΄αυτή τη χώρα  (αρκεί  να διαθέτει έστω και κουκούτσι μυαλό) πως κάποιοι ευθύνονται πρωτίστως

                                                       ΑΝ

α. οδηγηθήκαμε στο σκληρότερο (και από τα δύο προηγούμενα)  τρίτο μνημόνιο

β. η χώρα στο “παρά τρίχα”  δε  κατακρημνίστηκε  στα Τάρταρα

γ. (τελευταία στιγμή επίσης) δεν καρποφόρησε η ανίερη συνεργασία του δικτάτορα Πούτιν με τους     “δραχμιστές “

δ.   κάπου εκεί στο …2040 (“κάτσε Μάη μου να φας τριφύλλι”,δηλαδή),λένε οι ειδήμονες,  θα βγούμε οριστικά από το  “τούνελ” !

Κι αυτοί οι κυρίως υπεύθυνοι δεν είναι άλλοι από τους εικονιζόμενους  “καραγκιόζηδες” της πολιτικής  και φυσικά από όλους εκείνους που πούλησαν  την ψήφο τους στο  παζάρι των κομματικών , πελατειακών σχέσεων και σήμερα ζητάνε και τα ρέστα .

 ΄Ολα αυτά τα θρασίμια  έχουν το θράσος σήμερα να απεργούν και να διαδηλώνουν ενάντια σε εκείνο ακριβώς  το σύστημα που οι ίδιοι δημιούργησαν και το συντηρούν ως δημαγωγοί, εργατοπατέρες, φοροκλέφτες, ψηφοφόροι- “κινούμενη άμμος”.

Ουδείς νοήμων και συνετός τους συγχωρεί, πολλώ μάλλον δεν ταυτίζεται μαζί τους σε απεργίες και διαδηλώσεις σαν τις σημερινές, που  εκτός της παράνοιας που τις διακρίνει  είναι και εντελώς ανήθικες. ΄Οπως, ακριβώς,  το λέει ο λαός: “Εκεί που μας χρωστούσανε,  μας πήραν και το βόδι”,οι πανάθλιοι.

Είπαμε: Υπάνθρωποι για φτύσιμο και για πολλούς λόγους.

 

2. Πολωνία: Δεκάδες χιλιάδες ακροδεξιοί διαδηλωτές στους δρόμους της Βαρσοβίας
Πολωνία: Δεκάδες χιλιάδες ακροδεξιοί διαδηλωτές στους δρόμους της Βαρσοβίας [εικόνες]

” Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι –25.000 σύμφωνα με την αστυνομία, 50.000 σύμφωνα με τους διοργανωτές– κατέκλυσαν την Τετάρτη τους δρόμους της Βαρσοβίας έπειτα από το κάλεσμα που τους απηύθυνε η εθνικιστική ακροδεξιά να διαδηλώσουν με σύνθημα «η Πολωνία στους Πολωνούς, οι Πολωνοί για την Πολωνία».

Η κινητοποίηση οργανώθηκε με την ευκαιρία της εθνικής επετείου για την ανεξαρτησία της Πολωνίας μετά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σε αυτήν την «Πορεία της Ανεξαρτησίας» συμμετείχαν κυρίως νέοι, όπως επίσης και ολόκληρες οικογένειες κρατώντας σημαίες της χώρας τους.

Το πλήθος των συμμετεχόντων διένυσε περίπου τέσσερα χιλιόμετρα και κατόπιν διέσχισε μια γέφυρα που χωρίζει το κέντρο της πόλης από το εθνικό στάδιο φωνάζοντας μεταξύ άλλων τα συνθήματα «Δόξα και σεβασμός στους ήρωες», «Θεός, τιμή, πατρίδα» ή επίσης «Μεγάλη Πολωνία των Καθολικών».

Κάποια στιγμή ορισμένοι από τους διαδηλωτές ποδοπάτησαν και έκαψαν μια σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ένα πανό που κρατούσαν οι συμμετέχοντες προσέδιδε επιπλέον έναν αντιευρωπαϊκό χαρακτήρα: «EU macht frei, Konzentrationslager Europa» ήταν το σύνθημα που αναγραφόταν (η Ευρωπαϊκή Ένωση απελευθερώνει, στρατόπεδο συγκέντρωσης της Ευρώπης), όπως ακριβώς η επιγραφή των ναζί στην είσοδο του στρατοπέδου συγκέντρωσης του Άουσβιτς Arbeit macht frei (η εργασία απελευθερώνει).

Σε ένα άλλο πανό μπορούσε να διαβάσει κανείς «Σταματήστε τον εξισλαμισμό», ενώ μια ομάδα διαδηλωτών φώναζε «χθες ήταν η Μόσχα, σήμερα είναι οι Βρυξέλλες που μας στερούν την ελευθερία».

Η πορεία πραγματοποιήθηκε χωρίς να προκληθούν επεισόδια, πού και πού μόνο διαδηλωτές έριχναν κροτίδες και καπνογόνα, ενώ τους παρακολουθούσαν στενά πολλές χιλιάδες αστυνομικοί των μονάδων αντιμετώπισης ταραχών που δεν χρειάστηκε να επέμβουν.

«Βρίσκομαι εδώ διότι αγαπώ την Πολωνία και θέλω να το δείξω» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο 27χρονος Πιοτρ, που συμμετείχε στην πορεία μαζί με την αρραβωνιαστικιά του. «Βρίσκομαι εδώ για τον παππού μας, που σκοτώθηκε στην εξέγερση της Βαρσοβίας και για τον προπάππου μου που έδωσε την ζωή του για την ανεξαρτησία» προσέθεσε ο ίδιος.

«Ήρθα εδώ για να ενώσω τις δυνάμεις μου με τη νέα γενιά που θα φέρει την ανανέωση της Πολωνίας» τόνισε ο 18χρονος Παβέλ.

Επίσημες τελετές, μεταξύ αυτών μια «συγκέντρωση για την Πατρίδα» με την παρουσία του προέδρου Αντρέι Ντούντα, θα πραγματοποιηθούν σήμερα με αφορμή την Εορτή της Ανεξαρτησίας στη Βαρσοβία αλλά και την επαρχία”.

Είναι οι …Πολωνάρες  (οι αντίστοιχοι Ελληνάρες εδώ ). Ρατσιστές, πατριδοκάπηλοι, απατεώνες, μικρού …βεληνεκούς και με πολλή βρώμα μυαλό.

Τί θα κάνουμε με όλους αυτούς; Ο εθνικισμός είναι η πιο επικίνδυνη μάστιγα  στον κόσμο αυτή τη στιγμή. Κι από ιούς κι από αρρώστιες και από πείνα κι από πόλεμο. ΄Αλλωστε, πολλά  απ΄αυτά τα δεινά είναι συνέπειες των δικών τους πράξεων.

Η Ε.Ε δεν έχει αποφασίσει  να αντιμετωπίσει αποφασιστικά αυτές τις μικρές  έστω μειοψηφίες, που όμως είναι  ικανές  να  προξενήσουν μεγάλο κακό.  Απ΄εδώ ξεπηδά και     ο ναζιστικός  υπόκοσμος.

Είναι άρρωστοι. Δεν μπορεί να είσαι στα καλά σου και να λες σε ένα πατέρα πρόσφυγα που κρατά ένα μισοπεθαμένο παιδί στην αγκαλιά του στα παγωμένα νερά της Μεσογείου  “δε με νοιάζει, πνίξου, γύρνα πίσω”!

Βαριά άρρωστοι.Ψυχοπαθείς.΄ Ασυλο και φυλακή είναι οι μόνοι τόποι που ο κόσμος οφείλει να απομονώσει αυτά τα ζόμπι του 21 αιώνα. Αλλιώς, θα πολλαπλασιαστούν θα γίνουν  “βρυκόλακες” της συμφοράς και της καταστροφής.

 

 

3. ΠΟΙΟΙ ΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΣΕ ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΚΑΙ ΑΛΚΟΟΛ
Σε ποιες χώρες καταναλώνουν τις περισσότερες θερμίδες,που καπνίζουν πιο πολύ – Ο «πρωταθλητισμός» της Ελλάδας
AFP

“Νέα γραφήματα έρχονται να δώσουν απαντήσεις χρησιμοποιώντας στοιχεία από την Organisation for Economic Co-operation and Development, για να αναλύσουν και να αποκαλύψουν σε ποιες χώρες καταναλώνουν τις περισσότερες θερμίδες, αλκοόλ, και που καπνίζουν πιο πολύ…
Οσον αφορά το κάπνισμα, οι Ελληνες φαίνεται πως είναι «φουγάρα», καθώς φιγουράρουν στην πρώτη θέση της σχετική λίστας”

Με το χρόνο, όσο παρακολουθώ τους συμπατριώτες μας καπνιστές και τους συγκρίνω με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους, αντιλαμβάνομαι,  πρώτα το μέγα λάθος της ανοχής που δείχνουμε απέναντί τους   όλοι εμείς οι μη καπνιστές στη χώρα  και μετά συνειδητοποιώ  το μέγεθος του φασισμού που κουβαλάνε αυτά τα άτομα. Γιατί μη μου πείτε πως δεν είναι κανονικοί φασίστες   όλοι τούτοι, που σε έναν κλειστό χώρο με συνανθρώπους δίπλα τους, ακόμα και παιδιά, δεν υπολογίζουν κανέναν και δε διστάζουν να καπνίζουν  ως κανίβαλοι!

Οι ίδιοι μπορεί να λένε, βέβαια, πως είναι…δημοκράτες, αγωνιστές, μορφωμένοι, πολιτισμένοι, αλλά έχω τη βεβαιότητα   πως όλα αυτά είναι θεωρία. ΄Οταν δε σέβεσαι το διπλανό σου και του στερείς το ατομικό του δικαίωμα στην υγεία με χίλιες δυο προφάσεις, αυτός είναι φασισμός και συ φορέας του . Τα άλλα, είναι “κουβέντα να γίνεται”. Να φέρουμε ένα “χτυπητό” παράδειγμα.

΄Αν  εμένα μου άρεσε να εισπνέω ,αντί για καπνό τσιγάρου, τις… αναθυμιάσεις από ένα καμένο πλαστικό  ή της βενζίνης και του πετρελαίου και κουβάλαγα τα σύνεργά μου αυτά στην καφετέρια που πίνεις εσύ τον καφές σου  και σε ανάγκαζα και σένα να εισπνέεις τον καρκίνο που εισπνέω εγώ. Πώς θα λεγόταν η συμπεριφορά μου αυτή,αν όχι φασισιστικο-ναζιστική; Και θα είχες άδικο αν με πετούσες έξω με τις κλωτσιές; ΄Οχι,  βέβαια,δε θα είχες.

Τί τραγική χώρα! Τί υπανάπτυκτος και πόσο προκλητικός αυτός ο  λαός του καπνού και της μιζέριας!