ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 1.ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ. ΤΟ “ΕΝΕΡΓΟΥΜΕΝΟ” ΤΟΥ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥ ΣΥΡΦΕΤΟΥ.
      2.   ΤΕΣΣΕΡΙΣ  ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΑΡΧΗΓΟΙ ΤΗΣ Ν.Δ. Ο ΕΞΗΣ …ΕΝΑΣ:  ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ.

 

  3.   ΑΝΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΣΕ  ΕΦΕΤΜΕΣ  ΤΑ   ΦΛΗΝΑΦΗΜΑΤΑ ΠΑΝΟΥΣΗ .
1. Τζιτζικώστας: Η ΝΔ δεν μπορεί να δώσει συναίνεση στην κυβέρνηση- Αυτό είναι συνενοχή
(EUROKINISSI)

Πολύ πιο επικίνδυνο είναι να παραμείνει μία τέτοια κυβέρνηση, από το να πάμε σε εκλογές για να απαλλαγεί η χώρα, τόνισε ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Τόνισε ακόμη ότι η ΝΔ «δεν μπορεί να δώσει συναίνεση σε μια κυβέρνηση επικίνδυνη γιατί δεν είναι συναίνεση, είναι συνενοχή», ενώ σημείωσε ότι το κόμμα του δεν μπορεί να συμπράξει «με ανθρώπους οι οποίοι έχουν βαθιές ιδεοληψίες, ανικανότητα και το αποδεικνύουν καθημερινά, και όχι μόνο στα θέματα της οικονομίας αλλά και στα εθνικά θέματα».

Ομως, ο κ. Τζιτζικώστας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για συμμετοχή σε μια εθνική κυβέρνηση, χωρίς τον Αλέξη Τσίπρα και κάποιους από τους υπουργούς, όπως ο Νίκος Φίλης και ο Νίκος Παρασκευόπουλος.

«Αν μιλάμε για αλλαγή του προσώπου του πρωθυπουργού, δηλαδή να φύγει ο κ. Τσίπρας, οι υπουργοί να επιλεγούν από όλους τους υπόλοιπους που ενδεχομένως να συμμετέχουν σε μια τέτοια εθνική κυβέρνηση», σημείωσε, μιλώντας στο Mega.

Ο κ. Τζιτζικώστας στράφηκε και κατά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, δεδομένου ότι οι άλλοι δύο υποψήφιοι έχουν πάρει θέση κατά της συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας ότι ο πρόεδρος της ΝΔ “πριν από τις εκλογές έταζε θέση αντιπροέδρου στον κ. Τσίπρα”.

Κατηγόρησε ακόμη τον κ. Μεϊμαράκη «έχει επιλέξει να απαιτήσει την ψήφο των Νεοδημοκρατών και όχι να την διεκδικήσει. Δεν έχει βγει να μιλήσει για κανένα θέμα».

Ο υιός του παλιού  βασιλικού βουλευτή Θεσσαλονίκης Γ.   Τζιτζικώστα ,αλλά και ο ίδιος ο Αποστόλης, ακροδεξιός και φιλοβασιλικός, νομίζει πως μπορεί να γυρίσει το χρόνο πίσω στις αλήστου μνήμης εποχές της… κληρονομικής βασιλείας. Νομίζει πως τα δημόσια  αξιώματα  παραχωρούνται  κληρονομικώ δικαίω. ΄Οπως   συνέβη με εκείνον και  τον πατέρα του.

 Δεν υπάρχει περίπτωση, όμως, να επαναληφθεί αυτό, ανιστόρητε και τραγικέ Απόστολε Τζιτζικώστα. Ο κόσμος πάει μπροστά, η ιστορία δεν έχει ούτε διάθεση ούτε περιθώρια να ασχοληθεί πάλι με  πράγματα για τα οποία έχει αποφανθεί  οριστικά  και αμετάκλητα.

Μυρίζεις “ναφθαλίνη”  και μούχλα. Είσαι ένα ζόμπι απ΄άλλες εποχές και μάλιστα ιστορικά συγκλονιστικές, φρικιαστικές για τον τόπο και όλους τους ΄Ελληνες. Ξαναμπείτε στα λαγούμια σας, λοιπόν, όλοι εσείς που απεργάζεστε πολιτειακές  ανωμαλίας ,όλεθρο και οπισθοδρόμηση της χώρας.

Και κάτι άλλο. Αν κάποιος ευθύνεται αποκλειστικά για την οικονομική κατάρρευση της χώρας, είναι ο πάλαι ποτέ αρχηγός  και πρωθυπουργός της Ν.Δ, ο ανιψιός Κώστας Καραμανλής (που τον σπεκουλάρεις πατόκορφα). Είναι αυτός (τα έχουμε πει τόσες φορές) που στη διάρκεια της διακυβέρνησή του, για να ταϊσει τη “γαλάζια ακρίδα” (εσένα και τους όμοιους σου), διπλασίασε το χρέος και εκτόξευσε το έλλειμμα στο (σχεδόν) 16%. Είναι επομένως πρόκληση και θράσος να μιλάς εσύ για ευθύνες και για συνενοχή άλλων. Η μόνη ένοχη και υπεύθυνη για τη χρεοκοπία της χώρας,  είναι η Ν.Δ το Κώστα Καραμανλή.

Δεν έμαθες ποτέ πως η σιωπή είναι χρυσός; Θα σου το μάθουμε εμείς και μάλιστα, όχι μόνο  με υπόσχεση , αλλά και “υπογραφή”.

2. Κύκλοι Προεδρίας της Δημοκρατίας: Αδιανόητο να γίνεται λόγος για εκλογές
(EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

“Η κυβερνητική σταθερότητα είναι αναγκαία, τονίζουν κύκλοι της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

«Τώρα που η χώρα μετά την εκπλήρωση των υποχρεώσεών της δικαιούται να διεκδικεί από τους εταίρους της σημαντικά πράγματα, όπως είναι ιδίως η ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών και η ελάφρυνση του χρέους, είναι αδιανόητο να γίνεται λόγος για εκλογές ή άλλες εξελίξεις που θα έθεταν σε κίνδυνο την κυβερνητική σταθερότητα», αναφέρουν κύκλοι της Προεδρίας της Δημοκρατίας, μιλώντας στο Mega.

«Η χώρα τουλάχιστον ως το τέλος του 2016 πρέπει να προχωρήσει ομαλά και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα κάνει ό,τι αρμόζει στο πλαίσιο του ρυθμιστικού του ρόλου», σημειώνουν ακόμη οι ίδιες πηγές”.

Μα ,ναι,   να γίνουν εκλογές. Το είπε και το ζήτησε, αυτό το…μεγάλο πολιτικό μυαλό ,που κουβαλάει στο κεφάλι του ο Απόστολος  Τζιτζικώστας! “Κι ας πάει και το παλιάμπελο”. ΄Ετσι του είπαν από το Λονδίνο οι  ακροδεξιο-βασιλικοί εφοπλιστές να κάνει,  συνηγορούντος και του Μιχαλολιάκου (μην πλανάσθε, τακίμια, αδέρφια είναι όλοι τούτοι), κι αυτό κάνει  ο Απόστολος. Ο έμπλεος τεράστιου πολιτικού νου και   κάτοχος μεγάλων προσόντων!

Ποιος είναι ο Αποστόλης Τζιτζικώστας,  μη ρωτάτε. Με τί  προσόντα, αβαντάζ,  ξεχωριστές αρετές, σπουδές και  τέτοιο  συναφή  εξοπλισμό όχι μόνο έγινε περιφερειάρχης, αλλά  θέλει τώρα ο…”καλός καγαθός ανήρ”  να ηγεμονεύσει και στη Ν.Δ, ρωτήστε  το ελληνικό σύστημα του νεποτισμού (οικογενειοκρατία )και την πελατειακή αντίληψη της πολιτικής.

Βέβαια, είναι δική τους δουλειά  στο  κόμμα που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής να καθορίσουν τα του οίκου τους. Δεν επεμβαίνουμε στα εσωτερικά τους. Ιστορικά, όμως, είμαστε υποχρεωμένοι να εκφράσουμε την άποψή μας κι να εκφέρουμε κρίση επί  όσων τεκταίνονται σε ένα κόμμα που κυβέρνησε την Ελλάδα κι αυτή τη στιγμή είναι η αξιωματική αντιπολίτευση.

Εκφράζουμε, λοιπόν, την άποψη πως είναι απαραίτητο  σ΄αυτές τις εκλογές για τον αρχηγό της Δεξιάς παράταξης, να απομονωθούν δύο κυρίως πρόσωπα, που διεκδικούν την προεδρία. Ο Τζιτζικώστας και ο Γεωργιάδης. Ο ένας χειρότερος από τον άλλο. Κι ας μαλώνουν. Ίδιοι είναι. “Κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι”. Ακροδεξιοί, βασιλικοί που θέλουν να οδηγήσουν το κόμμα της Ν.Δ δεξιότερα απ΄ό,τι είναι.  Θα σημάνουν συναγερμό αμφότεροι ,αν τεθούν επικεφαλής της Δεξιάς , για να συσπειρώσουν όλο το  συρφετό των ακροδεξιών και των βασιλικών. Ακόμα και οι Ναζί “με ή χωρίς στολή” έχουν θέση ανάμεσά τους. Γι΄αυτό επιμένουμε πως είναι επικίνδυνοι και οι δύο  και για το κόμμα τους και για τη χώρα.

Μεταξύ τώρα των δύο εναπομεινόντων υποψηφίων, πιο λογικός και περισσότερο συνεργάσιμος,  όχι μόνο με την κυβέρνηση, αλλά και με την Ευρώπη, είναι ο Μεϊμαράκης (επονομαζόμενος ευφυώς και…Βαγγέλας) . Ο Κυριάκος, ως γιος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, όσο κι αν αρθρώνει πιο σώφρονα πολιτικό λόγο από πολλούς στη Ν.Δ, κουβαλάει  τα βαρίδια του ονόματός του. Κακές μνήμες στον κόσμο συνυπάρχουν  με το όνομα Μητσοτάκης.

Αν και οφείλουμε  να επισημάνουμε ιστορικά πως ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης σε πολλές περιπτώσεις πολιτεύτηκε πολύ πιο συνετά κι από τον Α. Παπανδρέου  και από τον Κ.  Καραμανλή. Και είναι ακόμα γεγονός πως εκείνη η άστοχη πολιτικά και επικίνδυνη για την εποχή του ενέργεια της “Αποστασίας” του ΄65,  τον ακολούθησε άδικα σε όλη  του τη ζωή και  συνειρμικά συνδέθηκε το όνομά του με τη πολιτική απάτη και τον αριβισμό.  Δεν ήταν, όμως, χειρότερος ο Κ. Μητσοτάκης από τους άλλους. Σε καμιά περίπτωση. Αυτή είναι η ιστορική αλήθεια. Και μάλιστα σήμερα μπορούμε να πούμε πως αρθρώνει καλύτερο πολιτικό λόγο απ΄όσο παλιότερα . Συνετό και νουνεχή.

΄Ομως, παρ΄όλη αυτή την ιστορική αποκατάσταση του ονόματος Μητσοτάκη που οφείλαμε (έχουμε ξαναγράψει γι΄αυτό το θέμα), πιστεύουμε πως  ο υιός Μητσοτάκης δεν είναι έτοιμος για… αρχηγιλίκια. Πρέπει να περάσουν κάποια χρόνια ακόμα, για να κάνει την “κίνησή” του. Να μεγαλώσει, αλλά και να φύγει, να ξεχαστεί η ρετσινιά  που ακολουθεί το Μητσοτακέικο. Αυτή είναι η αλήθεια. Η δικιά μας, βέβαια,  αλήθεια.

 

3. Τροπολογία-σοκ της κυβέρνησης για τον Νίκο Ρωμανό
Αποκάλυψη των Παραπολιτικών: Τροπολογία-σοκ της κυβέρνησης για τον Νίκο Ρωμανό - Κεντρική Εικόνα

«Φωτογραφική» διάταξη για χορήγηση αδειών σε τρομοκράτες ενσωμάτωσε στο νομοσχέδιο για το σύμφωνο συμβίωσης ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, θέτοντας μάλιστα το επίμαχο άρθρο σε διαβούλευση στις 9 Νοεμβρίου, την ημέρα που ο πρώην αν. υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, κατέθετε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, αποδεικτικά στοιχεία για τις σχέσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία.

Οπως αποκαλύπτουν σήμερα τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», στο νέο άρθρο δεν προβλέπεται η σύμφωνη γνώμη για τις άδειες κρατουμένων του δικαστικού οργάνου που διέταξε την κράτησή τους, ενώ περιγράφονται συγκεκριμένες αιτιολογίες για τη μη αποφυλάκισή τους. Ο κ. Παρασκευόπουλος είχε προσπαθήσει να υλοποιήσει το σχέδιό του με Υπουργική Απόφαση στις αρχές Ιουλίου, αλλά, όταν διαπίστωσε ότι το Συμβούλιο Φυλακών (στο οποίο συμμετέχει ο δικαστικός των φυλακών) δεν. ανταποκρίθηκε, αποφάσισε να μετατρέψει την απόφασή του σε νόμο, για να καταστεί υποχρεωτική η εφαρμογή της”

 Ουδείς έχει δικαίωμα και για οποιοδήποτε λόγο να στερήσει το δικαίωμα στη μόρφωση ενός κρατούμενου. Ορθά, επομένως, εξαιρέθηκε ο δικαστικός από την εισήγηση για τη χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας  σε κρατούμενο, αφού το θέμα είναι καθαρά πολιτικό και καθόλου ή ελάχιστα δικαστικό. Κι έπρεπε από την αρχή να έχει εξαιρεθεί το δικαστικό όργανο απ΄αυτή τη διαδικασία.

΄Οσο τώρα για  τα… πυροτεχνήματα Πανούση περί συνεργασίας τρομοκρατών και πολιτικών συμβούλων της κυβέρνησης  που συμπίπτει η εκτόξευσή τους  με την κλωτσιά που έφαγε ο εγκληματολόγος από την υπουργική καρέκλα, καλύτερα να σιωπά ο αμετροεπής και αλαζόνας πανεπιστημιακός.  Πολλή ζημιά έχει κάνει ως τώρα σε όλη του την πορεία και στην πανεπιστημιακή και την πολιτική κοινότητα. Εγωπαθής, αυθάδης, υπερβολικά φιλόδοξος και δημαγωγός,    κατάφερνε μέχρι σήμερα να ελίσσεται και να ξεγελά.    Κάποια στιγμή, όμως, “κάθε κατεργάρης πάει στον πάγκο του”. Και ο Γιάννης Πανούσης υπήρξε και είναι μέγας κατεργάρης.