ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ. Ο “ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ” ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ!

 

α. Νέα επίθεση Ζωής στον Τσίπρα: Παίζει θέατρο με τη διαρροή του διαλόγου Τόμσεν-Βελκουλέσκου

aleksis-tsipras-rok-mixanobios-kai-prwthupourgos

 

Νέα επίθεση Ζωής στον Τσίπρα: Παίζει θέατρο με τη διαρροή του διαλόγου Τόμσεν-Βελκουλέσκου
β. Μετά  την κατάληψη των γραφείων της Ευρωπαϊκής΄Ενωσης, μέλη της Λαϊκής Ενότητας ανάμεσά τους ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο Δημήτρης Στρατούλης βρίσκονται μπροστά από την είσοδο του ξενοδοχείου Hilton και την έχουν μπλοκάρει,για  να διαμαρτυρηθούν για τις διαπραγματεύσεις που είναι σε εξέλιξη με το κουαρτέτο, τα μέλη του οποίου διαμένουν στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο.
10.03.2016
Επίσκεψη του Παναγιώτη Λαφαζάνη στην Αρκαδία

Η δριμύτατη κριτική που είχαμε ασκήσει στο παρελθόν στον Αλέξη Τσίπρα είναι γνωστή σε όλους, όσοι μας επισκέπτονται εδώ  και  διαβάζουν τις ιστορικές μας απόψεις.  Μάλιστα, τα “κοσμητικά επίθετα” με τα οποία είχαμε  …στολίσει κατά καιρούς τον ίδιο και κάθε εμπλεκόμενο στο τότε δημαγωγικό, κομματικό σχήμα-μόρφωμα του ΣΥΡΙΖΑ,  εξέπλητταν πολλούς από εκείνους, που δε γνωρίζουν πως η Ιστορία δεν είναι εμπορική δημοσιογραφία και πως στα κορυφαία καθήκοντά της είναι η διατύπωση κρίσεων και η χρήση χαρακτηρισμών, ακόμα και ανηλεών και βαρύτατων για πρόσωπα των οποίων τα έργα και οι λόγοι τη δικαιολογούν και την επιβάλουν.  Εν ολίγοις, δεν είχε, ούτε έχει  η κριτική μας να κάνει με το πρόσωπο  “Αλέξης  Τσίπρας” ή “Παναγιώτης Λαφαζάνης”,  αλλά με τα “δρώμενα- λεγόμενα” εκείνων που  διάλεξαν να “εκτεθούν” και να ασχοληθούν με τα “κοινά”.

Σήμερα, δεν παίρνουμε πίσω ούτε λέξη από όσα γράφαμε  για τον Αλέξη Τσίπρα (για να μείνουμε μόνο στην κριτική μας στον πρωθυπουργό και όχι σε όλο το κόμμα και τα στελέχη του). Ξεκίνησε εντελώς λάθος ο Αλέξης Τσίπρας την κομματική-πολιτική του πορεία. Ο βασικός λόγος αυτής της  συμπεριφοράς,  δεν υπήρξε τόσο ο χαρακτήρας του, όσο  το νεαρό της ηλικίας του (έχει να κάνει με την απειρία) και  οι επιρροές των ανθρώπων  που τον επέλεξαν για το ρόλο του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ ή τον κατηύθυναν για πολύ καιρό. Ταυτόχρονα, ήταν υποχρεωμένος να συνυπάρχει με άλλα πρόσωπα-βαρίδια στο ίδιο κόμμα (Λαφαζάνης, Κωνσταντοπούλου, Γλέζος κ.α) που κρατούσαν χειροπόδαρα δεμένο, τουλάχιστον τον πρώτο καιρό τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι επιλογές που είχαν κάνει άλλοι προηγουμένως, αλλά και τις ακολούθησε ,έστω και για ένα διάστημα και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, όπως  (και κυρίως) η εξάρτησή του  και η λειτουργία του ,ως αχυράνθρωπος,  του δικτάτορα Πούτιν, η δημαγωγία και ο λαϊκισμός που νόμισε ή τον έπεισαν πως αποτελούν την ασφαλέστερη  μέθοδο πολιτικής ανέλιξης και επικράτησης  στην Ελλάδα, τροχοπέδησαν την ορθή πορεία του Αλέξη Τσίπρα και τον ανάγκασαν ως και τους πρώτους μήνες της ανάληψης της εξουσίας τον Ιανουάριο του 2015,  να μένει προσκολλημένος στο παλιό εκείνο μοντέλο πολιτικής-κομματικής συμπεριφοράς που είχε (και τον είχαν) συνηθίσει. Αυτήν ,ακριβώς,  την εντελώς λάθος πολιιτική-ευρωπαϊκή-εθνική συμπεριφορά κρίναμε και καταδικάζαμε,έστω και με βαρείς χαρακτηρισμούς κι εμείς εδώ, γιατί αυτό επέβαλε  το ιστορικό μας καθήκον.

Κι αν μεν,  δεν παίρνουμε τίποτα πίσω από όσα λέγαμε παλιότερα, είμαστε επίσης υποχρεωμένοι ΣΗΜΕΡΑ να “ανακρούσουμε πρύμναν”, να αποστασιοποιηθούμε από εκείνη την παλιότερη κριτική  στάση μας στον Αλέξη Τσίπρα που ακολουθήσαμε  για καιρό  και να του απονείμουμε πολλά και σημαντικά ιστορικά εύσημα.  ΣΥΝΗΛΘΕ ο Αλέξης Τσίπρας σήμερα. ΩΡΙΜΑΣΕ, ΛΟΓΙΚΕΥΤΗΚΕ, ΑΠΕΚΔΥΘΗ  ΤΟΝ ΠΑΛΙΟ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ. Κι αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός της Ελλάδας είναι ένας νέος και εντελώς διαφορετικός άνθρωπος απ΄ό,τι ήταν μερικούς μήνες νωρίτερα.

Κατάφερε τελικά ο “πρόεδρος του 15μελούς”, ο άπειρος, ο δημαγωγός-λαϊκιστής, η καρικατούρα του Ανδρέα Παπανδρέου,  να μετεξελιχθεί σε “Αντώνη Σαμαρά” της Αριστεράς! Κι αυτός , ο π. πρωθυπουργός,ο  Α. Σαμαράς, πριν δοκιμαστεί στην εξουσία, υπήρξε ίδιος και χειρότερος από τον Αλέξη Τσίπρα. Κι όμως.  Εκείνο το…”παλιάλογο”, ο εθνικιστής, ο δεξιότατος Αντώνης Σαμαράς  απεδείχθη στη συνέχεια, όπως είχαμε γράψει τότε, ένα “αουτσάιντερ” και έβαλε κάτω  με την πολιτική που ακολούθησε ως πρωθυπουργός δοκιμασμένα άλογα που πάνω τους στοιχημάτιζαν πολλοί. Μαζί του ,βέβαια,  να μη λησμονάμε πως συμπορεύτηκε το ίδιο ορθά και υπεύθυνα  και ο τότε αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο πρωθυπουργός της  Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας έκανε κι αυτός την υπέρβασή του. Είναι ένας καινούργιος, αναγεννημένος άνθρωπος και πολιτικός.  ΄Ολοι οι άνθρωποι κάποια στιγμή στην προσωπική ή τη δημόσια ζωή τους, αν υπάρχει, θα βρεθούν σε ανάλογο,  καθοριστικής σημασία σταυροδρόμι (ανεξάρτητο από τα πολλά και ήσσονα της ζωής), στο οποίο θα πρέπει να διαλέξουν ΜΟΝΑΔΙΚΗ  πορεία.  Απο εκεί ή από την άλλη κατεύθυνση;

Και ο Αλέξης Τσίπρας διάλεξε τελικά εκείνο  το δρόμο που θα έκανε κάθε λογικός, νουνεχής, συνετός, πρώτα- πρώτα,  άνθρωπος.  Πόσο μάλλον ως πρωθυπουργός μιας χώρας. Δεν έπαιξε με την τύχη της Ελλάδας  και ενός ολόκληρου λαού. Δεν πρόδωσε  το όραμα της Ευρώπης. Δε συνέχισε  τον ολισθηρό δρόμο της δημαγωγίας, του λαϊκισμού, της ανεύθυνης κομματικής και πολιτικής γραμμής, όπως ασφυκτικά τον πίεζαν οι αχυράνθρωποι, οι διαπλεκόμενοι, οι ψυχοπαθείς.

΄Εκανε ό,τι ακριβώς θα έκανε ένας ευσυνείδητος, συνειδητοποιημένος πολιτικός της χώρας και μάλιστα έντιμος πρωθυπουργός. Διάλεξε, αντί τον αισχρό και επονείδιστο κομματισμό, το συμφέρον της χώρας, του λαού, της Ευρώπης. Λάθη έκανε πολλά. Και θα κάνει κι άλλα, ως πολτικός από εδώ και πέρα. Αλλά, δε θα είναι πια λάθη μοιραία. Δεν πρόκειται να ρίξει πάλι, όπως έκανε ο Κώστας Καραμανλής, το σκάφος στην ξέρα. Ξέρει καλά πια ο Αλέξης Τσίπρας τί πρέπει να κάνει ,ως έμπειρος “καραβοκύρης”  τις στιγμές των μεγάλων τρικυμιών.

“Alea jacta est”  είπε εκείνο το κρίσιμο βράδυ στην Ευρώπη, που αποφάσισε ο αμφιταλαντευόμενος πρωθυπουργός  να συμπορευτεί τελικά με τους Ευρωπαίους ηγέτες , να ταυτοποιηθεί ως πολιτικός του μέλλοντος και των ΗΠΕ (Ηνωμένες Πολιτείες Ευρώπης). Αυτό, άλλωστε,  είναι το όνειρο κάθε συνειδητοποιημένου πολίτη στην Ευρώπη και τον κόσμο  ολόκληρο.

“Αύριο” ΕΝΩΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΗ. “Μεθαύριο” ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.  ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΥΦΗΛΙΟΣ ΜΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ! Είναι τούτη  την ώρα όραμα, μοναδικό, καθαρό, αδιαπραγμάτευτο. Δεν υπάρχουν, δεν πρέπει να υπάρχουν “πατρίδες”, όπως τουλάχιστον τις γνωρίζαμε ως τώρα.  Αλλά, ούτε αριστερές και  δεξιές επιλογές,  κατευθύνσεις, συμπεριφορές. ΟΥΤΕ ΔΕΞΙΑ ΟΥΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΑ. ΕΥΘΕΙΑ!

ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΕΣ  εδώ και καιρό Αλέξη  Τσίπρα στο δρόμο της ευθύνης, της λογικής ,της ευρωπαϊκής πολιτικής.  Στην πορεία του μέλλοντος, που ιστορικά δεν μπορεί να είναι άλλη από την ΕΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ μία των ημερών. Τότε, που όλοι οι άνθρωποι του πλανήτη θα ζουν ειρηνικά, μονιασμένα. ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ!