ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ  ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ (ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ ΓΙΑΝ ΦΑΜΠΡ) Ο ΝΕΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ Δ/ΝΤΗΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ.

 

ΕΙΧΕ ΠΑΕΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΗΘΟΠΟΙΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΒΕΛΓΟΥ
Ο σκηνοθέτης Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος στη θέση του Φαμπρ, στο Φεστιβάλ Αθηνών
Ο σκηνοθέτης Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος στη θέση του Φαμπρ, στο Φεστιβάλ Αθηνών

 

Ο σκηνοθέτης Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος αναλαμβάνει καλλιτεχνικός διευθυντής του Ελληνικού Φεστιβάλ, αποδεχόμενος σχετική πρόταση του υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδη Μπαλτά.

Ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, που έδωσε το «παρών» την περασμένη Παρασκευή στη συνάντηση των Ελλήνων ηθοποιών κατά Φαμπρ, αναλαμβάνει μετά την παραίτηση που υπέβαλε το περασμένο Σάββατο ο Βέλγος καλλιτέχνης.

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1953. Γιος ράφτη, μεγάλωσε στο οικογενειακό μαγαζί επί της Ιπποκράτους, εκεί όπου έβλεπε τριγύρω όλα τα θέατρα…

Αυτός είναι ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος: ανθρώπινος, ρομαντικός, μάχιμος.

 Δεν το λέμε απλά στην Ελλάδα. Τηρούμε με θρησκευτική ευλάβεια την παράδοση. Είναι “ευαγγέλιο”, τουλάχιστον παλιότερα. “Παπούτσι από τον τόπο σου κι ας είναι μπαλωμένο”! Γιατί, λέτε,  έπεφτε στη μαύρη κατάθλιψη  ο  Ελληνο-Αμερικανός πάτερ φαμίλιας της  δυναστείας “Πορτοκάλος” στην ταινία “Γάμος α λα ελληνικά”, άμα τύχαινε θηλυκό της οικογένειας  να ζευγαρώσει με …αλλοδαπό γαμπρό;

 Τηρώντας λοιπόν η χώρα  την  παράδοση και στα καλλιτεχνικά δρώμενα, τη θέση του Διευθυντή του φεστιβάλ Αθηνών,  μετά την  (εκποδών-κλωτσηδόν) εκδίωξη του μη ΄Ελληνος ,αλλά και… καρα-άσχετου και σεξομανούς Βέλγου Γιαν Φαμπρ, που πέτυχε  το συνάφι  των ημεδαπών καλλιτεχνών, αναλαμβάνει ο διάσημος   σκηνοθέτης Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, ΄Ελλην την καταγωγήν, όπως, άλλωστε,  υπο-δηλοί και η ελληνικότατη κατάληξη του επωνύμου του.

Ποιος είναι αυτός ο  Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος  τώρα  και τί περγαμηνές καλύτερες έχει από το διάσημο Βέλγο καλλιτέχνη ,πέραν της αναμφισβήτητης ελληνικότητάς του και των γνωστών κομματικών διασυνδέσεων,μη ρωτάτε πολλά. Απ΄όσα προφτάσαμε να διαβάσουμε  είναι, λέει,   γιος ράφτη “μεγάλωσε στο οικογενειακό μαγαζί επί της Ιπποκράτους, εκεί όπου έβλεπε τριγύρω όλα τα θέατρα”!

Α,ναι . Είναι και ρέκτης σκηνοθέτης της γνωστής καλλιτεχνικής σχολής “αίμα, σπέρμα, θέαμα”, όπως διαπιστώνει κανείς από την γκάμα των έργων  που σκηνοθετεί στο  καταδικό του  θέατρο στο Νεό Κόσμο. Ρίξτε μια ματιά στα άκρως σεξιστικά  έργα που ανεβάζει , για να μη λέτε πως βγάζουμε πράματα από το μυαλό μας. Αφού ,να φανταστείτε, αυτόπτες μάρτυρες και …παθόντες ισχυρίζονται πως  ο θεατής  φτιάχνεται επί τόπου  με τα… δρώμενα επί σκηνής  και   τα…”παλλόμενα πέη” κροταλίζουν ασταμάτητα επί της πλατείας του θεάτρου.

Μπράβο, παίδες “Ελλήνων”. Πιστοί στις αρχές και τα διδάγματα της φυλής. Διαφθορά, διαπλοκή, συντεχνιακή αλληλεγγύη.

Μην αλλάξτε ποτέ .Η Ευρώπη είναι μακριά και πού να τρέχετε εκεί τώρα. Καλά είναι κι εδώ. Και η “Ανατολή”  δίπλα, βολεύει.

______________________________________________________________

  1. ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ   ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ  ΕΓΓΟΝΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ.
  2.  ΠΑΛΙ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ
  3.     PANAMA PAPERS . H  ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ  ΤΟΥ  ΚΑΝΟΝΑ
1.ΑΝΑΙΤΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ
Αγριο ξύλο στη Χίο: ΜΑΤ εναντίον πολιτών – Τρεις στο νοσοκομείο
Αγριο ξύλο στη Χίο: ΜΑΤ εναντίον πολιτών – Τρεις στο νοσοκομείο [βίντεο]

Άγριες συμπλοκές, μεταξύ κατοίκων των Ταμπάκικων και διμοιρίας των ΜΑΤ, σημειώθηκαν λίγο μετά τις 21:30 της Κυριακής στη Χίο.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι κάτοικοι αρνήθηκαν τη μεταφορά των προς απέλαση μεταναστών στην περιοχή τους, και συγκεκριμένα στο κτίριο όπου μέχρι πρότινος πραγματοποιούταν η διαδικασία της ταυτοποίησης και της καταγραφής προσφύγων και μεταναστών.

Χωρίς καμία αιτία κι ενώ οι κάτοικοι αρνούταν ειρηνικά τη διέλευση της κλούβας της Αστυνομίας, τα ΜΑΤ τους επιτέθηκαν τραυματίζοντάς τους, στέλνοντας μάλιστα τρεις από αυτούς στο «Σκυλίτσειο» Νοσοκομείο.

50 μετανάστες παραμένουν φρουρούμενοι στο κτίριο των Ταμπάκικων, ενώ παραμένει άγνωστο το πώς τελικά θα επιτευχθεί η μεταφορά τους στο λιμάνι της Χίου και από κει στο Δικελί της Τουρκίας.

Τίποτα δεν είναι περίεργο και ακατανόητο. Ούτε αυτή  η γαϊδουρινή συμπεριφορά των… νοικοκυραίων  στα Ταμπάκικα της Χίου, που εντελώς…ήσυχα εμπόδισαν να περάσει η κλούβα με τους αστυνομικούς . Και όχι μόνο. Εντελώς, επίσης,  αθώα (καθόλου κουτοπόνηρα) ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ,  να μεταφέρουν τους προς απέλαση μετανάστες. “Ψιλά πράματα”, δηλαδή, οπότε κακώς έφαγαν ξύλο!

Το άλλο τώρα, το απολύτως (κι αυτό)  κατανοητό είναι το απαίσο γλείψιμο της βιομηχανίας παραπληροφόρησης (εδώ η γνωστή ιντερνετική φυλλάδα iefimerida), που με πυχαίους τίτλους  παρουσιάζει την… αναίτια επίθεση των ΜΑΤ στους φιλήσυχους χωριάτες. Αδίστακτοι ψεύτες, παραπληροφούν συνειδητά , για να μη χάσουν φυσικά την πελατεία. (“Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο”  στην αγορά).

Τί ψυχή  έχουν τέτοιοι άνθρωποι; Αναρωτιέται κανείς,αν είναι όντως άνθρωποι, επειδή και μόνο είναι όρθια δίποδα. Μετανάστες, πρόσφυγες με παιδιά στα χέρια, ανήμποροι, ταλαιπωρημένοι, νηστικοί, θεόγυμνοι, ο…” Χριστός στην πορεία προς το Γολγοθά”,  τους πετάνε από εδώ κι από εκεί σαν να είναι αντικείμενα. Και τούτοι  δε συγκινούνται, δεν έχουν σπλάχνα οικτιρμού, μια αγκαλίτσα ,ένα χάδι γι΄αυτά τα παιδιά που το μόνο τους έγκλημα είναι ότι  δεν είχαν την τύχη να γεννηθούν στη Χίο.

Στο μεταξύ, λίγα χρόνια πριν ,  οι παππούδες των σημερινών τεράτων στα Ταμπάκικα της Χίου, έφταναν κατά στίφη στο νησί από απέναντι, διωγμένοι τότε  πρόσφυγες  από τον τόπο και τα υπάρχοντά τους, όπως και οι σημερινοί. Τίποτα δε θυμούνται, τίποτα δεν τους συγκινεί. Δεν έχουν ίχνος σεβασμού .Αρνούνται ακόμα και το αίμα τους. Φτύνουν τα κόκαλα των δικών τους. Και ντρεπόμαστε εμείς για ελόγου τους. Αλλά, δεν πάει έτσι.

 

2. Βολές ΣΥΡΙΖΑ κατά ΝΔ και Παπασταύρου για τα Panama Papers

Επίθεση κατά της ΝΔ, αλλά και του Σταύρου Παπασταύρου για την εμφάνιση του ονόματός του στη λίστα των «Panama Papers».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
“Πέφτει η κυβέρνηση υπό το βάρος των συγκλονιστικών αποκαλύψεων”!
“Δρομολογούνται ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις από τα αποκαλυπτικά ντοκουμέντα που συγκλονίζουν την κοινή γνώμη”!

Αυτοί θα ήταν κάποιοι από τους τίτλους στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και στα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων στην περίπτωση που το όνομα οποιουδήποτε στελέχους ή μέλους του ΣΥΡΙΖΑ εμφανιζόταν να εμπλέκεται σε κάποια από τις γνωστές λίστες υπόπτων για φοροδιαφυγή ή κατόχων οφσορ εταιρειών. Σήμερα όμως, που το όνομα του Σταύρου Παπασταύρου, στελέχους του ΔΝΤ και στενού συνεργάτη του τέως πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά, εμφανίζεται στη λίστα των περίφημων “Panama Papers”, είναι απλώς Δευτέρα και δεν κουνιέται… φύλλο. 

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, εμείς οφείλουμε να αναγνωρίσουμε πως ο Σταύρος Παπασταύρου, έχει διεθνή εμβέλεια, καθώς το όνομά του εμφανίζεται, και μάλιστα 3 φορές, στη λίστα των περίφημων “Panama Papers”. Μετά την εμπλοκή του στη λίστα Λαγκάρντ, οι νέες αποκαλύψεις σχετικά με το πολυπλόκαμο δίκτυο των οφσόρ εταιρειών με έδρα τον Παναμά φέρουν τον Στ. Παπασταύρου να μετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο 3 εταιρειών που εδρεύουν στη χώρα της Κεντρικής Αμερικής. 

Οφείλουμε να «συγχαρούμε» τον κ. Παπασταύρου για την ευρύτατη γκάμα των… επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων, που εκτείνονται, σύμφωνα με τα στοιχεία από τη λίστα Λαγκάρντ και αυτή των “Panama Papers”, τόσο στον Ατλαντικό όσο και στον Ειρηνικό Ωκεανό! Και, βεβαίως, δεν πρέπει να παραλείψουμε να «συγχαρούμε» τον νυν πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κ. Μητσοτάκη, για την απουσία οποιαδήποτε απάντησης στα επανειλημμένα ερωτήματα που του έχουμε θέσει-μεταξύ άλλων- για τον κ. Παπασταύρου.

“΄Οποια πέτρα κι αν σηκώσεις, αποκάτω θα τον βρεις” τον   Παπασταύρου!  Καλά ,τί λαμόγιο είναι αυτό που χρεώθηκε ο Αντώνης Σαμαράς και δε λέει να βγάλει μια ανακοίνωση ο π.πρωθυπουργός, να τον  εξαποστείλει; Γιατί του είναι τόσο απαραίτητος;΄Η μήπως κρατάει στο χέρι κάποιους μεγαλόσχημους Νεο-Δημοκράτες και δεν τολμούν να τον πειράξουν,για να μην αρχίζει να ξερνάει;

Είναι φανερό πως είναι βρώμικος, διαπλεκόμενος, διεφθαρμένος αυτός ο Παπασταύρου. Γιατί τον κρατάνε στο απυρόβλητο;

3. ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ ΜΕΣΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ
Panama papers: Αυτούς καίνε οι αποκαλύψεις για τις offshore -Πρωθυπουργοί, βασιλιάδες και σταρ

Panama papers: Αυτούς καίνε οι αποκαλύψεις για τις offshore -Πρωθυπουργοί, βασιλιάδες και σταρ [εικόνες]

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διαρροή πληροφοριών στην Ιστορία και για μία τεράστια δημοσιογραφική επιτυχία.

Τα Panama Papers είναι η συντονισμένη προσπάθεια, υπό το International Consortium of Investigative Journalists, 107 μέσων ενημέρωσης και ειδησεογραφικών οργανισμών σε 76 χώρες, που είχαν πρόσβαση σε έναν τεράστιο όγκο πληροφοριών, προερχομένων από μαζική διαρροή στοιχείων, που ρίχνει φως στον σκιώδη κόσμο των υπεράκτιων οικονομικών δραστηριοτήτων και των φορολογικών παραδείσων.

Τα 11,5 εκατομμύρια αρχεία, που έρχονται από σήμερα στο φως, προέρχονται από τους φακέλους της παναμαϊκής δικηγορικής εταιρείας Mossack Fonseca, ειδικευμένης στις υπηρεσίες offshore, και αφορούν την περίοδο 1977-2015.

Μεταξύ των χιλιάδων ονομάτων και ομάδων συμφερόντων περιλαμβάνονται πρόσωπα του στενού περιβάλλοντος του Βλαντίμιρ Πούτιν, ο πρωθυπουργός της Ισλανδίας Ζίγκμουντουρ Ντέιβιντ Γκουνγκλάγκσον, μέλη της οικογένειας του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο, ο Λιονέλ Μέσι, διεθνείς μεγαλοπαράγοντες του αθλητισμού, όπως ο Μισέλ Πλατινί, ο Τζάκι Τσαν, ο γιος του Χόσνι Μουμπάρακ και ο πατέρας του πρωθυπουργού της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον.

Δε χρειάζονταν αυτές οι  διαρροές και οι αποκαλύψεις, για να καταλάβει  ακόμα και ο πιο αφελής πως με την εξουσία εδώ και αιώνες μπλέκονται ΜΟΝΟ βρώμικα και ανήθικα στοιχεία. Ουδείς σοβαρός, μετρημένος και προπαντός “καθαρός” (έντιμος, ηθικός)  άνθρωπος θα μπορούσε ποτέ να διανοηθεί να ασχοληθεί με την πολιτική ,έτσι  όπως ασκείται εδώ και αιώνες από τους φορείς της  σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης.

Χρειάζονται νέοι άνθρωποι, εντελώς διαφορετικού χαρακτήρα, με άλλες αντιλήψεις και συμπεριφορές με αλλιώτικο αξιακό εξοπλισμό . Αυτοί να προωθηθούν στα πόστα και τους μηχανισμούς εξουσίας, για να εφαρμόσουν φυσικούς  κανόνες, διαχρονικές και απαράγραπτες   αρχές και αξίες στην καταταλαιπωρημένη και εξευτελισμένη ανά τους αιώνες παρουσία  της εξουσίας. Πρώτο καθήκον της νέας τάξης των πολιτικών θα πρέπει  να είναι η καθιέρωση της  αδιάφθορης  “Μηχανής”, τουλάχιστον στις κορυφαίες μορφές  άσκησης των εξουσιών.

 Ο Πούτιν, ο Κάμερον , ο Μέσι, ο Πλατινί είναι μερικά από τα πολυάριθμα στρεβλά  γρανάζια του συστήματος, που με τον τρόπο λειτουργίας τους μηδενίζουν  την ισχύ και την ταχύτητα με την οποία θα έπρεπε να κινείται το όχημα του ανθρώπινου πολιτισμού και της εξέλιξης.   Και   όσο υπάρχουν τέτοιοι στις τάξεις του συστήματος  και κατέχουν μάλιστα θέσεις κύρους ή στελεχώνουν τα κέντρα λήψης αποφάσεων,  δεν υπάρχει περίπτωση να δει ο άνθρωπος τον κόσμο να γίνεται καλύτερος, δικαιότερος, ειρηνικότερος. Ανθρώπινος.

Χρέος όλων των συνειδητοποιημένων πολιτών είναι να γκρεμίσουμε από τους θρόνους τους, τους απανταχού  της γης  βρώμικους “Πούτιν”. Δεν υπάρχουν άλλες εναλλακτικές και ευκολότερες λύσεις.