14 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ, Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΦΡΕΣΚΙΑ ΚΑΙ ΑΝΟΙΚΤΗ

                                                          ΣΥΜΜΕΙΚΤΑ

1. Το παπανδρεϊκό μπλοκ εν αναμονή για πλήρη κινητοποίηση με υπογραφή Γιώργου Παπανδρέου

Παράλληλα, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου που βρέθηκε στο επίκεντρο των εξελίξεων, μετά την απόσυρση της υποψηφιότητας της Φώφης Γεννηματά για λόγους υγείας, ξύπνησε αντιδεξιά αντανακλαστικά «των δημοκρατικών πολιτών» και επανέφερε διαχωρισμούς με αντίπαλον δέος τη “συντήρηση”. Κι αυτό ημέρες …ΠΑΣΟΚ, με την 18η Οκτωβρίου, να έχει ανασύρει επετειακά, μνήμες του πράσινου ήλιου, σαράντα χρόνια από την πρώτη εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ στις κάλπες του 1981.

ΚΙΝΑΛ: «Ψήνεται» η υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου – Πιθανότατα αύριο η ανακοίνωση

Οργισμένη ανάρτηση Τσίπρα για την αποφυλάκιση του Πυρηνάρχη της Νίκαιας, Γιώργου Πατέλη

Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι κι αυτός “γόνος”. Της κληρονομικής “βασιλείας” του κοινοβουλευτισμού.  Μαζί με τον Κωστάκη Καραμανλή  και τον Κυριάκο Μητσοτάκη . Φυσικά  και τους λοιπούς  “κλώνους”, που  τούτοι μπορεί να μην έγιναν πρωθυπουργοί, αλλά …του έδωσαν και κατάλαβε  στο  χρηματιστήριο   του Νεποτισμού.

Ως  γόνος, λοιπόν, και ο Γ. Παπανδρέου   δεν εξαιρείται του κανόνα. Της αυστηρής ιστορικής κρίσης. Αν δεν ήταν της οικογένειας, όπως και οι λοιποί, δε θα είχαν τις ίδιες ευκαιρίες, όπως οι μη  έχοντες  “τζάκια”, να φτάσουν όπου έφτασαν.  Ξεχωριστά προσόντα, ιδιαίτερες ικανότητες και χαρισματικές προσωπικότητες  ούτε διέθεταν ούτε   υπήρξαν  οι “γόνοι”.  Αυτά είναι γνωστά  και χιλιοειπωμένα.

 

Ιστορική μας πεποίθηση που την έχουμε πολλάκις  καταθέσει  εδώ και που  πηγάζει  από τη γνώση του πλούσιου παρελθόντος της πορείας της ανθρωπότητας, είναι τούτη. Νέες κοινωνίες ,εντελώς διαφορετικές από τις σημερινές θα φτάσουν. Πρωτίστως με τη σύναρση της Τεχνητής Νοημοσύνης . Εποχές, που τίποτα δε θα θυμίζουν τις δικές μας και τις παλιότερες. Ούτε πολιτικά. Οι κοινωνίες εκείνες θα είναι αντιεξουσιαστικές.

Αλλά, δε θα φτάσουμε εκεί ούτε “αύριο”, ούτε πιθανότατα “μεθαύριο”. Και ασφαλώς  με τις επαναστατικές διαδικασίες  που γνωρίζουμε μέχρι τώρα για τις πολιτικές  και κοινωνικές αλλαγές.  Αργά, αλλά σταθερά, θα πορευόμαστε στις αλλαγές,  πάντα μέσα από το Σύστημα των οργανωμένων  κοινωνιών,που ξέρουμε.   Στόχος μας  είναι να διαφυλάξουμε και να προωθήσουμε το ΚΡΑΤΟΣ  ΔΙΚΑΙΟΥ.  Να το… ωθήσουμε στα άκρα.  Κι από αυτό, θα προκύψουν  οι νέες Κοινωνίες.

Οπότε, δε χρειαζόμαστε επαναστάτες, που διψούν για αλλαγές με αίμα. Με τέτοιες μεθόδους δεν έρχονται  ποτέ ανατροπές.  Ουσιαστικές, που  μπορούν να οδηγήσουν   τα μέχρι σήμερα γνωστά πολιτικά και κοινωνικά συστήματα  στην κατάρρευσή τους και την επικράτηση αντιεξουσιαστικών και αταξικών κοινωνιών . ΄Οπως δεν ήρθαν ποτέ ,ως τώρα.

Χρειαζόμαστε  πολιτικούς   σώφρονες, συνετούς, αποφασιστικούς.   Και, επειδή τέτοιοι είναι οι λιγότεροι, να  ζητάμε και να περιμένουμε  απ΄αυτούς να μην είναι  το “χείρον”, αλλά το “μη χείρον”.  Να  αφήνουν  σιγά σιγά  “έδαφος”, για να  κερδίζονται  οι αλλαγές,  έστω και αργά.

 

Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ακριβώς αυτό.  Το “μη χείρον”. ΄Οπως και ο Αλέξης Τσίπρας. Συγκρινόμενοι, τουλάχιστον, με τον Κυριάκο  Μητσοτάκη  ή τον Κώστα Καραμανλή.

Προς το παρόν αυτό μας αρκεί. Αν είναι να ξεκουμπιστεί  αυτή η προκλητικά  διεφθαρμένη,  μαφιόζικη κυβέρνηση Μητσοτάκη και οι οι δύο τούτοι έχουν τα εχέγγυα να σπρώξουν λίγο πιο μπροστά  τη χώρα.

Γι΄αυτό θεωρούμε πως είναι μια από τις μεγαλύτερες ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΥΓΚΥΡΙΕΣ, αν ο Γιώργος Παπανδρέου  κατέβη ως πρόεδρος  του ΚΙΝΑΛ και εκλεγεί, να θέσει ως όρο sine qua non τη συνεργασία του με τον Αλέξη Τσίπρα σε κυβερνητικό επίπεδο. Να δεσμευτεί εξ αρχής, χωρίς τα γνωστά  δημαγωγικά τερτίπια.

“Ευχής έργον”  θα ήταν  αν συμμετείχε σε ένα τέτοιο κυβερνητικό το σχήμα και ο Βαρουφάκης. Μόνο που τούτος  πρέπει να  καταφέρει να απαλλαγεί από τα βαρίδια της οίησης, της  ουτοπίας και του λαϊκισμού.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ, Γιώργο Παπανδρέου  σε καλεί και πάλι.΄Οπως και πριν από 14 ολόκληρα χρόνια. Τότε , αρνήθηκες  να κάνεις την επανάστασή σου. Να ξεκινήσεις την οργάνωση των συνειδητοποιημένων πολιτών της ΑΠΟΧΗΣ, όπως σου ζητούσαμε.  Τώρα, οι εποχές αλλάξανε.  Η  ευκαιρία σου είναι διαφορετική.  Η τελευταία πια. ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΜΕ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ.

Σου  γράφαμε τότε, στο μακρινό 2007, όταν  κι εμείς εδώ  είμαστε  νέοι και άβγαλτοι στο κυβερνοχώρο της Ιστορικής Δημοσιογραφίας (*).

2. Το σχόλιο Τσίπρα για την αποφυλάκιση Πατέλη

 

Την αντίδραση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, προκάλεσε η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών για αποφυλάκιση του πυρηνάρχη Νίκαιας της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» Γιώργου Πατέλη.

Έγραψε στον λογαριασμό του στο Facebook ο Αλέξης Τσίπρας:

«7/10/20. Στη δίκη της Χρυσής Αυγής ο πυρηνάρχης Πατέλης καταδικάζεται σε 122 μήνες φυλάκισης.

»18/10/21. Αφήνεται ελεύθερος με αναστολή.

»“Κι ούτε μια μέρα, μια στιγμή στον τόπο αυτόν, που να μη γίνεται άδικο και φονικό κανένα”.

Οδ. Ελύτης»

***

δεν ήσουν πρωθυπουργός για  μια τετραετία;  Σημερινά είναι τα μέλη του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών, που έβγαλαν έξω το χασάπη; Η Κουτζαμάνη ,η Οικονόμου, οι άλλοι  που όμνυαν και ομνύουν κρυφά ή φανερά στο όνομα της εγκληματικής  οργάνωσης των ΝεοΝαζί, τώρα  έγιναν εισαγγελείς και δικαστές;  Δεν ήταν και επί των ημερών σου;
Πότε καθίσατε σοβαρά, ως κυβέρνηση,  να  συζητήσετε και να αποφασίσετε  για το πρόβλημα-ογκόλιθος που συνθλίβει τη χώρα από την εποχή ακόμα της Απελευθέρωσης του τόπου  από  τους Ναζί και έχει να κάνει με τη σύνθεση του δικαστικού  σώματος;  Ποιοι και  πώς  μπαίνουν ;  Ποιοι και πώς τους ελέγχουν αν , πολλοί  και χρόνια τώρα, συμπεριφέρονται ως δικαστές ή τσιράκια της  (Ακρο)Δεξιάς ; Ομοίως και για τα περίφημα …  Σώματα Ασφαλείας από την εποχή της Χωροφυλακής μέχρι σήμερα;
Τις  μαύρες σελίδες της σύγχρονης ελληνικής   Ιστορίας τις ξέρεις. Ποιοι ευθύνονται για τα μεγάλα  εγκλήματα που κουβαλάει η χώρα  τα τελευταία, τουλάχιστον 75 χρόνια; Πόσες χιλιάδες αγωνιστών, αριστερών, “δημοκρατικών” εξοντώθηκαν με όλους τους τρόπους και σε όλες τις “πέτρινες” εποχές    με θύτες την ελληνική δικαιοσύνη και τους διωκτικούς μηχανισμούς του κράτους;
Ως και λίγα χρόνια πριν, ο Μιχαλολιάκος έχωσε στην Αστυνομία όλο τον εγκληματικό συρφετό της Χρυσής Αυγής.   Και  είχε στόχο.  Περίμεναν πώς και πώς να σμίξουν με τα τάγματα εφόδου, έξω στα πεζοδρόμια που… ακόνιζαν τις λόγχες τους  τα στίφη των ΝεοΝαζί,  για να κάνουν ξανά την  Εθνοσωτήριον  Επανάστασιν δια του Στρατού!   Και μπορεί ,μεν,  να μην τους βγήκε τούτη τη φορά, αλλά ο χρυσαυγίτικος συρφετός παραμένει , ως αυτή την ώρα στο σώμα της Αστυνομίας, για να συνεχίζει  την παράδοση της αυθαιρεσίας, του παρακράτους, της βίας και των δολοφονιών.
Γιατί δεν ξεκαθαρίσατε τούτη  την “κόπρο του Αυγείου”;  Δεν υπήρχαν στο δικαστικό κλάδο και το χώρο της Αστυνομίας έντιμοι και αποφασιστικοί άνθρωποι να τους αναθέσετε  να έστελναν  σπίτια τους τις Οικονόμου ,τους Αγγελήδες και τις Ράικου;   Σαν την  Ελένη Τουλουπάκη  (που την αφήσατε κι αυτήν  στο έλεος των διωκτών της ) και το  Χριστόφορο Σεβαστίδη ,δεν  υπάρχουν άλλοι … 48  να ξεβρωμίσουν  την ακροδεξιά μπόχα από τον πιο ευαίσθητο χώρο ενός Κράτους Δικαίου, τη Δικαιοσύνη;
΄Οχι, μόνο,  δεν κάνετε το αυτονόητο και  δε λύσατε το μεγάλο και χρόνιο αυτό  πρόβλημα της  εισόδου υποψηφίων στο δικαστικό και τον αστυνομικό κλάδο με αξιολογικά κριτήρια επιλογής, αλλά  και του αυστηρού ελέγχου της επαγγελματικής τους πορείας και της συμπεριφοράς – επάρκειά τους  τους ,ως δικαστές σε ευνομούμενη Πολιτεία, αλλά διαπράξατε κι άλλο μέγα ολίσθημα.  Συμπαραταχτήκατε σήμερα, ως κόμμα και με τους άλλους  κρατικοδίαιτους υπαλλήλους, τους εκπαιδευτικούς,   που ,αρνούνται  να υποστούν έλεγχο της επαγγελματική και άλλης επάρκειάς τους στον επίσης ευαίσθητο χώρο της Παιδείας.
΄Ετσι θα κάνετε δουλειά; Με τέτοια  στάση θα δείξετε τη διαφορά;  Αν  ναι, τότε μη διαμαρτύρεστε γιατί ο πυρηνάρχης  της Χ. Α Γ.  Πατέλης  που έσφαζε και “σφάζει ό,τι κινείται”, αν  δεν  συμφύρεται  μαζί του στα  Ακροδεξιό – Ναζιστικο-Φασιστικό λαγούμια ,   σήμερα είναι έξω από τη φυλακή,  μετά από τέτοια προκλητική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών .  Ο ΄Αδωνις Γεωργιάδης τέτοιους  δικαστές   έχει στο τσεπάκι και είναι ακόμα κι αυτός “έξω”. Και όχι μόνο. ΄Εχει και το αλλόκοτο θράσος να απειλεί να στείλει  μέσα  κι όσους   τολμούν  στο χώρο της Δικαιοσύνης να  εκτελούν  ακέραια  και έντιμα το καθήκον τους.
Αλέξη Τσίπρα,
οι επόμενες εκλογές είναι δικές σου.  Καιρός να τα βρείτε με  το Γιώργο Παπανδρέου και να φέρετε τα “πάνω κάτω”.΄ Αλλη  τέτοια ιστορική  στιγμή, δε θα βρεθεί για τον  τόπο. Ούτε για σας.

(*)

κ. ΓΕΩΡΓΙΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ , Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΡΓΕΙ, ΑΛΛΑ ΔΕ ΛΗΣΜΟΝΕΙ (17.03.12)

Το κείμενο αυτό ανέβηκε στο σάιτ στις 18-9-2007. Την εποχή που γράφτηκε πολλοί  το χαρακτήρισαν “προχωρημένο”, άλλοι “ ρομαντικό” και κάποιοι άλλοι ορκίζονταν πως ο χρόνος θα το διαψεύσει. ΄Απαντες εξαπατήθηκαν οικτρά. Τα “ιστορικό γίγνεσθαι” το κανονίζει η ίδια η ζωή, ερήμην των ανθρώπων πολλές φορές, γιατί οι ίδιοι λειτουργούν με δικούς τους κανόνες που δεν τους ρυθμίζουν ούτε οι νόμοι της φύσης ούτε η εμπειρία της ιστορίας. Οπότε η ζωή τους αγνοεί, τους αφήνει πίσω και πορεύεται τη δική της “φυσική-λογική” πορεία. Είναι η “εκδίκηση” της Ιστορίας ,κατά κάποιο τρόπο.

 

 

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ κ.ΓΕΩΡΓΙΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

18.09.07

 

TO HOMO NATURALIS ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΝΑ ΑΠΟΣΤΕΙΛΕΙ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ Κ.ΓΕΩΡΓΙΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗ ΝΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΖΕΙ Η ΧΩΡΑ.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:

 

 

                                       ΠΡΟΣ              

          ΤΟΝ  κ.ΓΕΩΡΓΙΟ   ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

    ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

                   ΗΟΜΟ  NATURALIS

18-09-2007

κ.Παπανδρεου,

Οπως πολυ καλα γνωριζεις, η νεα κομματικη πραγματικοτητα και το καινουριο πολιτικο τοπιο που εχουν διαμορφωθει στη χωρα μετα τα αποτελεσματα των εκλογων της 16ης Σεπτεμβρη 2007, σηματοδοτουν μια άλλη, καινοφανη εποχη για τον πολιτικο βιο του τοπου. Η πανεπιστημιακη μας κοινοτητα, αντιλαμβανομενη ευθυς εξ αρχης τα  μηνυματα των καιρων και την περιρρεουσα ιστορικη ατμοσφαιρα της ρηξης και των ριζικων αλλαγων που ερχονται σε ολο το φασμα της νεοελληνικης κοινωνιας, κατα καθηκον και ως εχουσα αρμοδιοτητα, σου απευθυνει αυτη την επιστολη στην οποια εκθετουμε τις  διαπιστωσεις μας  και διατυπωνουμε συγκεκριμενες προτασεις, που  θα μπορουσαν, αν υιοθετηθουν, να αποτελεσουν την  απαρχη της αναδειξης και στερεωσης της νεας  εποχης, που, όπως ειπαμε, ανετειλε στον τοπο απο το βραδυ των εκλογων.

Μνημονευουμε  μερικα απο τα κυριαρχα χαρακτηριστικα της πολιτικης, κοινωνικης και κομματικης πραγματικοτητας, που εχει διαμορφωθει  αυτη τη στιγμη στη χωρα: 1. Η αναδειξη  ως πρωτης και πραγματικης πολιτικης δυναμης στην Ελλαδα της κοινωνιας των πολιτων, που απειχαν απο τις εκλογες ή ψηφισαν λευκο-ακυρο. Η σταση τους αυτη ειναι  ενδειξη διαμαρτυριας, αγανακτησης, οργης και αλλων τετοιων συναφων συναισθηματων για τον τροπο που πολιτευτηκαν  τα κομματα και οι πολιτικοι στην Ελλαδα  σε ολη τη διαρκεια του ιστορικου της βιου, απο της  συγκροτησης και υπαρξης της ως εθνος-κρατος μεχρι σημερα και τα αδιεξοδα που την οδηγησαν αυτη την ωρα.     Παραλληλα, με την «ψηφο» τους αυτή, εστειλαν μηνυμα ελπιδας και αισιοδοξιας για το αυριο του τοπου, αποτυπωνοντας σε αυτο και την επιτακτικη αναγκη για ανατροπες και ριζικες αλλαγες στα πολιτικα μας πραγματα. 2. Η  νομοτελειακη και αμετακλητη ιστορικα διαλυση της μεγαλης κομματικης παραταξης του ΠΑΣΟΚ που δρομολογηθηκε απο πολυ παλια, αλλα εκδηλωθηκε σε ολη της την εκταση  το βραδυ των εκλογων. Για τους ανιστορητους, τους πολτιτικαντηδες και τους  θιασωτες της θεωριας της απλουστευτικης και ευκολης αναλυσης  των πολιτικων πραγματων (τυπου Βενιζελου, Σκανδαλιδη, Βερελη, Διαμαντοπουλου και λοιπων «συντροφων» σου στο κομμα), την κυρια ευθυνη την επωμιζεσαι εσυ, γιατι με τον τροπο που πολιτευτηκες ως προεδρος, οδηγησες το κομμα σου στη συρρικνωση. Φυσικα, εχεις και συ τις ευθυνες σου. Η διαλυση, oμως, του ΠΑΣΟΚ ηταν ιστορικα αναμενομενη και η πτωτικη πορεια του μη αναστρεψιμη με οποιονδηποτε αρχηγο. Βασικο αιτιο της πτωσης ειναι η διαψευση της ελπιδας και των οραματων της συντριπτικης πλειοψηφιας των Ελληνων, που πιστεψαν πως θα μπορουσε το ΠΑΣΟΚ, ως κομμα εξουσιας απο το ΄81, να ανατρεψει τις δομες του γερασμενου ελληνικου κρατους και να αποδομησει τις συμπεριφορες της ασυναρτητης  κοινωνιας των νεοελληνων. (Αλλα, δεν  είναι η ωρα τωρα για ιστορικο μαθημα με θεμα την παραπανω θεση μας). 3.Η βαρια αρρωστημενη και  οζουσα δυσωδιας  πολιτικη-κομματικη και κοινωνικη  κατασταση, που παρατηρειται  στη χωρα αυτη τη στιγμη. Απο τη βαθια διχασμενη ελληνικη κοινωνια, ενα  κομματι της με  συμπεριφορες ,που δεν απεχουν πολυ απο εκεινες της μαφιας, πλην ελαχιστων  εγκλωβισμενων αφελων εξαιρεσεων, εκλεγει, ελεω απαραδεκτων και εκδηλως αδικων εκλογικων νομων, μια εξισου μαφιοζικης συμπεριφορας κυβερνηση με επικεφαλης εναν πρωθυπουργο απο τους χειροτερους, που γνωρισε στην ιστορικη του πορεια ο τοπος. Το πληθυσμιακο αυτο κομματι (γαλαζια παιδια) με κομματικη  υποδειξη και προτροπη,  δεν ορρωδει  μπροστα σε τιποτα. Λειτουργει με τη συμπεριφορα κατακτητη, που αλωνει μια χωρα και τη λεηλατει. Ιδια συμπεριφορα εδειξαν ολοι οι οπαδοι των κομματων που ασκησαν εξουσια, ηδη απο συστασεως ελληνικου κρατους (Πλατεια Κλαυθμωνος). Προσφατες και νωπες στη μνημη ειναι και οι συμπεριφορες των αντιστοιχων με τα γαλαζια παιδια πρασινοφρορων, την εποχη της αλαζονειας και της κομματικης αλωσης του κρατους απο τους Πασοκικους. (Ο γραφων εζησε στο «πετσι» του  αυτες τις συμπεριφορες των πρασινοφρουρων σε ολα τα επιπεδα δραστηριοτητας του).  Ευτυχως,  η ισχνη πλειοψηφια που διαθετει η  κυβερνηση Καραμανλη, η κορυφωση της αντιπαλοτητας στα σπλαχνα της ελληνικης κοινωνιας που  ακολουθει τις μερες που ερχονται και τα σοβαρα οικονομικα προβληματα που αντιμετωπιζουν, οσοι δεν είναι «γαλαζια παιδια», συντομα θα  οδηγησουν  την κυβερνηση σε σοβαρο πολιτικο αδιεξοδο. Γι αυτο, η δεξια κυβερνηση, ή θα αναγκαστει  να παραιτηθει προς το τελος της διετιας (μπορει και γρηγοροτερα, αν επισυμβουν και απροοπτα γεγονοτα ), ή θα εξαγορασει βουλευτες απο το εθνικιστικο, ρατσιστικο κομμα, που μπηκε στη Βουλη, ή θα συνεργαστει και θα συγκυβερνησει με τους γραφικους  Καρατζαφερη,Πλευρη και λοιπα ακροδεξια «ανθη».

κ.Παπανδρεου,

Αυτη ειναι η κατασταση που βιωνει αυτη τη στιγμη η συγχρονη Ελλαδα. Το HOMO NATURALIS  εχει να διατυπωσει συγκεκριμενες  προτασεις σε αυτη την ιστορικη συγκυρια για την  αντιμετωπιση της  πολιτικης κρισης, την εδραιωση μεταξυ των πολιτων της ισονομιας και ισοπολιτιας, που προβλεπει το Συνταγμα , την αρση της αδικιας και της καταφωρης παραβιασης των ανθρωπινων  δικαιωματων απο μια δικτατορικη μειοψηφια, που κυβερνα, οπως ειπαμε  χαρη σε εναν εκλογικο νομο- εξαμβλωμα και την εναρμονιση της πολιτικης πραγματικοτητας , συμφωνα με την εκφρασθεισα  πολιτικη  βουληση της μεγαλης πλειοψηφιας των ελευθερων πολιτων .Οι προτασεις μας  ειναι οι ακολουθες:

1.     α).Η επισημη (δημοσια) καταγγελια-καταδικη απο μερους σου του υφισταμενου πολιτικου συστηματος –καθεστωτος και των φορεων του (πολιτικοι) για τα δεινα που εχει επισσωρευσει στον τοπο απο συστασεως του ως εθνος-κρατος β) Η δηλωση απεμπλοκης σου απο αυτο και η αμεση παραιτηση σου από το αξιωμα του προεδρου του ΠΑΣΟΚ. γ) Η διατυπωση δημοσιας συγγνωμης για την, επι τοσα χρονια, προσωπικη συμμετοχη σου στο εγκλημα της καταβαραθρωσης της χωρας και της ταλαιπωριας σε πολλα επιπεδα ενος μεγαλου τμηματος του πληθυσμου της.

2.        Η αναληψη πρωτοβολιας εκ μερους σου για τη συσπειρωση –οργανωση των ελευθερων ελληνων πολιτων, που ανεδειχθησαν  πρωτη πολιτικη δυναμη στη χωρα κατα τις προσφατες εκλογες. Με το πολιτικο τους μηνυμα, οπως πολυ καλα γνωριζεις, οι κομματικα ανενταχτοι αυτοι πολιτες, απο τη μια καταδικασαν  την παθογενεια του υφισταμενου κομματικου συστηματος και απο την αλλη απαιτουν  τη δημιουργια ενος νεου πολιτικου σχηματος, που θα αναλαβει να προωθησει, στηριξει και στερεωσει τη νεα εποχη που εχει ανατειλει και σηματοδοθηκηκε απο τα προσφατα εκλογικα αποτελεσματα. Ο χαρακτηρας σου, η εμπειρια σου, ως πολιτικος, στην οργανωση, η αναγνωρισιμοτητα σου, η γνωση και η ενασχοληση σου με τον κοσμο της πληροφορικης, καποιες απο τις προσωπικες πολιτικες θεσεις και αποψεις σου,  που  βρισκουν συμφωνους πολλους απο μας ,  ειναι βασικα εχεγγυα για να προτεινουμε την αναληψη απο μερους σου αυτης της πρωτοβουλιας. Βεβαιως, το εργο της συσπειρωσης και της οργανωσης, εξω από τα κομματικα προτυπα, ενος τοσο μεγαλου αριθμου πολιτων, ειναι οντως κοπιαστικο  και γινεται ακομα πιο δυσκολο, αφου  ο νεος ρολος σου, που δεν εχεις συνηθισει, θα πρεπει να είναι συντονιστικος-οργανωτικος και οχι  αρχηγικος. Αλλα, δεν μπορει σε αυτου του ειδους την κοινωνια των ελευθερων πολιτων να εισαι τιποτα περισσοτερο απο ενα μελος της.

3.      Μετα τη δημοσια διακηρυξη για την αναληψη αυτης της πρωτοβουλιας  θα πρεπει: α) Να ενημερωθει απο σενα προσωπικα ο προεδρος της Δημοκρατιας για τη δημιουργια του νεου πολιτικου σχηματος, αλλα και την αναληψη των ευθυνων του, ως ρυθμιστης του πολιτευματος και εγγυητης των πολιτικων ελευθεριων, συμφωνα με το Συνταγμα,  για τη διαπιστωμενη δυσαρμονια μεταξυ εκλογικου αποτελεσματος και υφισταμενης πολιτικης-κομματικης πραγματικοτητας  και την αρση της.   β)Τη δεσμευση σου με διαγγελμα πως, στην περιπτωση που το νεο αυτο πολιτικο σχημα, λειτουργωντας πλεον με τη νομικη του   υποσταση, επιτυχει στις επομενες εκλογες να αναδειχθει και παλι πρωτη πολιτικη δυναμη, θα εισαι  πρωθυπουργος υπο προθεσμια   μεχρι, δηλαδη, την εφαρμογη των βασικων στοχων του προγραμματος του νεου πολιτικου σχηματος. Συγκεκριμενα: Απο τις πρωτες προτεραιοτητες  της νεας ολιγομελους και «ανωνυμης» κυβερνησης στην οποια δε θα συμμετεχει κανενας παλαιοκομματικος θα είναι: 1. Η δρομολογηση των διαδικασιων για  την αναθεωρηση του Συνταγματος. 2. Η πραγματικη εξυγιανση του δικαστικου σωματος και η αναθεση σε εντιμους δικαστες του εργου της ανακαλυψης και της διωξης ολων, οσοι (πολιτικοι, συνεργατες, υπαλληλοι δημοσιου αλλα και ιδιωτες), βαρυνονται με  αξιοποινες πραξεις (καταχρηση  δημοσιου χρηματος, παρανομος πλουτισμος κλπ). Η τιμωρια, οσων ευρεθουν ενοχοι, θα συνοδευεται  και με δημευση της περιουσιας τους 3. Η εναρξη ουσιαστικων συνομιλιων με την Τουρκια για τη διευθετηση των  διαφορων, που ταλανιζουν τοσα χρονια τις δυο χωρες. Ως δειγμα καλης θελησης, η Ελαδα  αναλαμβανει ουσιαστικες πρωτοβουλιες για την ενταξη της Τουρκιας στην Ε.Ε και διακοπτει τα εξοπλιστικα της προγραμματα συμβολικα για ενα χρονο. 4. Η διαθεση των μεγαλων ποσων  που θα εξοικονομηθουν απο την τελευταια αυτη προταση  για την  προωθηση  κοινωνικου εργου, τη δικαιη ανακατανομη του πλουτου και την ανακουφιση των οικονομικα ασθενεστερων πολιτων. 5. Ο αμεσος νομοθετικος  «εξοπλισμος» του κρατους για την προστασια του περιβαλλοντος. Βεβαιως, υπαρχουν και άλλες, το ιδιο σοβαρες προτεραιοτητες, που, όμως, για εξοικονομηση χωρου και χρονου δεν αναφερουμε προς το παρον.

   κ. Παπανδρεου,

 Οπως προαναφεραμε, απο καθηκον ιστορικης ευθυνης αλλα και αρμοδιοτητα,  διατυπωσαμε  τις παραπανω αποψεις   και σε καλουμε να σκεφτεις σοβαρα επι των προτασεων που καταθεσαμε. Θα λεγαμε, μαλιστα, πως αυτη η ευκαιρια ειναι η τελευταια που σου δινεται, για να  αποκαθαρθεις απο τα παλαιοκομματικα σου ανομηματα και να βοηθησεις και συ απο τη μερια σου τη νεα εποχη, που ηδη εχει ανατειλει. Αν δε συνελαβες τα μηνυματα της νεας αυτης εποχης, συντομα και νομοτελειακα και συ ο ιδιος , οπως και οι λοιποι  παλαιοκομματικοι θα εχετε τη θεση σας στον «Καιαδα», που ετοιμαζει η  κοινωνια των ελευθερων πολιτων  με το δικαιωμα που της εξασφαλιζει το αποτελεσμα των προσφατων εκλογων και την αναγορευει  σε πρωτη πολιτικη δυναμη  στην Ελλαδα.

Ιδου η Ροδος, ιδου και το πηδημα!