ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

«Φρούριο» το Ηράκλειο για τους προκαθήμενους των Ορθόδοξων Εκκλησιών
«Φρούριο» το Ηράκλειο για τους προκαθήμενους των Ορθόδοξων Εκκλησιών
Σε «φρούριο» έχει μετατραπεί το κέντρο του Ηρακλείου. Εφτασαν στην πόλη οι Προκαθήμενοι των Ορθόδοξων Εκκλησιών, με ιδιωτική πτήση από το αεροδρόμιο Χανίων.
Οι προκαθήμενοι έχουν φτάσει ήδη στα ξενοδοχεία όπου θα καταλύσουν. Η κατάσταση στο κέντρο της πόλης είναι από νωρίς ασφυκτική, ωστόσο με την άφιξη των ιεραρχών τα αστυνομικά μέτρα εντατικοποιήθηκαν με την τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων και σχοινιών, που αναπόφευκτα έχουν προκαλέσει και διαμαρτυρίες από τον κόσμο.

Το ημερολόγιο, βρε παιδιά. Για πιάστε τα ημερολόγια και  κοιτάξτε σε ποια χρονιά είμαστε, αλήθεια!  Αρχίζει να μουδιάζει το κεφάλι, να βλέπω αστεράκια. ΄ Οσο κοιτάζω  πάνω στη φωτογραφία τις φιγούρες με τα  μαύρα φορέματα  , σα  να σαλεύει, να ξεστρατίζει ο νους

Μεγάλα, κατάμαυρα γράμματα και αριθμοί περνάνε συνέχεια μπροστά μου σαν ταινία του παλιού συνεμά . Την ημέρα, το μήνα, τα  συλλαβίζω, δεν τα καλοβλέπω. Αλλά εκείνο το… “Φλωρεντία-Φεράρρα 1438”, πεντακάθαρο, τεράστιο.  Πώς στα κομμάτια κι από πού  παρευλάνει έτσι σε συνεχή ροή, σαν κροτάλισμα πολυβόλου προκλητικό, να μου βγάζει τη γλώσσα;  Και όχι μόνο. Να κραυγάζει  κιόλας.  “Νενίκηκά σε 2016”!

Θα μας τρελάνουν τούτοι στις  ακροβασίες του μυαλού  με τους ετεροχρονισμούς τους. Πάει,  δεν τη γλιτώνουμε.

______________________________________________________________

 

  1. ΤΑ  ΕΞΑΛΛΑ ΚΑΙ ΦΑΝΑΤΙΚΑ  ΑΓΓΛΙΚΑ ΤΑΜΠΛΟΪΝΤ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΤΗΝ ΤΖΟ ΚΟΞ.
  2. ΠΑΝΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΠΩΣ ΟΥΣΙΑ  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η…ΣΥΝΟΥΣΙΑ!
  3. “ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΕΣ”  ΦΑΝΦΑΡΕΣ ΔΙΚΑΣΤΩΝ
  4.  ΕΞΙΤΑΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ ΠΟΥΤΙΝ Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΗΣ ΤΖΟ.
1. α. Αλλάζει τα δεδομένα για το Brexit η δολοφονία της Κοξ -Νέες μετρήσεις
(ΑΠΕ/ EPA/ WILL OLIVER)

Σοκαρισμένοι, άφωνοι. Το Ηνωμένο Βασίλειο ψάχνει τις λέξεις, τις έννοιες, κάτι για να μπορέσουν να κατανοήσουν πώς μια βουλευτής των Εργατικών, η Τζο Κοξ, πέθανε μαχαιρωμένη και πυροβολημένη στη μέση του δρόμου από ένα άτομο του οποίου τα κίνητρα παραμένουν θολά.

Ο θεωρούμενος ως δολοφόνος Τόμας Μέιρ, ένας Βρετανός 52 ετών που ζούσε στο Μπρίσταλ όπου και έγινε το έγκλημα, ανακρίθηκε την Παρασκευή από την αστυνομία. Τα στοιχεία που διατίθενται για την προσωπικότητά του και για την πράξη του παραμένουν αδιευκρίνιστα. Ζούσε μόνος, ήταν πολύ μοναχικός και υπέφερε κατά το παρελθόν από ψυχωσικά προβλήματα. Ο Μέιρ είχε επίσης σχέσεις με την Εθνική Ενωση, ένα αμερικανικό γκρουπούσκουλο νεοναζί και είχε αγοράσει εγχειρίδια που περιέγραφαν πώς να κατασκευάσει κάποιος όπλα. Ενας μάρτυρας ανέφερε ότι φώναξε «Πρώτα η Βρετανία!» πριν επιτεθεί στην Κοξ. «Britain First» είναι και το όνομα ενός ακροδεξιού κινήματος στο Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο δήλωσε ότι δεν έχει καμία σχέση με τον δολοφόνο. Η αστυνομία του Γιορκσάιρ ανέφερε, το βράδυ της Παρασκευής, ότι η πίστα «ενός ακροδεξιού είναι η πιθανότερη» καθώς και ότι «η διανοητική κατάσταση του υπόπτου πρέπει να ερευνηθεί».

Είτε είναι έργο ενός τρελού, ενός ακροδεξιού ή και τα δύο, η δολοφονία προκάλεσε σεισμό στην βρετανική πολιτική. Και αμέσως άνοιξε δύο μεγάλες συζητήσεις: μία για την ασφάλεια των βουλευτών και μια δεύτερη για τον τόνο του πολιτικού διαλόγου.

Η Κοξ δολοφονήθηκε την Πέμπτη, έξω από τη δημοτική βιβλιοθήκη του Μπίρστολ. Η 41χρονη, που πυροβολήθηκε και μαχαιρώθηκε αρκετές φορές, υπέκυψε στα τραύματά της στο νοσοκομείο. Ο φερόμενος ως δράστης αναμένεται να παρουσιαστεί στο δικαστήριο σήμερα.

β. «Θάνατος στους προδότες- Ελευθερία στη Βρετανία» ήταν τα πρώτα λόγια του κατηγορούμενου για τη δολοφονία της Τζο Κοξ, Τόμας Μέιρ, όταν παρουσιάστηκε στα δικαστήρια του Γουεστμίνιστερ και οι αρχές του ζήτησαν να δηλώσει το όνομα του.
Χωρίς να προσθέσει τίποτε άλλο, ο 52χρονος Τόμας (Τόμι) Μέιρ παρέμεινε σιωπηλός ακόμα και όταν του ζητήθηκε να δηλώσει την ημερομηνία γέννησής του.
Ο Μέιρ βαρύνεται με την κατηγορία της δολοφονίας της Κοξ, αλλά και με κατηγορίες σχετικές με την κατοχή πυροβόλου όπλου, αλλά κι άλλου επιθετικού όπλου

Η καθαρή αλήθεια είναι μία. Την άμοιρη Τζο Κοξ τη δολοφόνησε ένας εθνικιστής ,ακροδεξιός-Ναζί για τους γνωστούς και χιλιοειπωμένους  λόγους. Και ο πρώτος και ουσιαστικός είναι πως αυτού του είδους τα “φυτά”  σε όλες τις εποχές και τις χώρες, είναι ανεγκέφαλα και διεστραμμένα. Απλές καθαρές, σταράτες αλήθειες της ιστορικής δημοσιογραφίας.

Δείτε, όμως,  πώς ένα  ακροδεξιό ,σχεδόν φασιστικό και σεξιστικό ταμπλόιντ ( iefimerida εδώ) παρουσιάζει την τραγική είδηση. Κάντε και μια επίσκεψη σε όμοιας λασπουριάς  ελληνικές και ξένες φυλλάδες και θα διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι τί είναι εκείνο που κάνει τη διαφορά.

“Ο φερόμενος  ως δράστης”, λέει παραπάνω  iefimerida (τάχα  σέβεται  το τεκμήριο της αθωότητας!).  Αρνούνται  οι  σάπιες αυτές  “χωματερές”  να τονίσουν τη μοναδική, τη βασική, τη γνωστή αιτία που όπλισε το χέρι του διεστραμμένου κτήνους να σκοτώσει την βουλευτίνα των Εργατικών.  Πως πρόκειται,  δηλαδή, για έναν καραμπινάτο Ναζί ,ο οποίος, βέβαια,  κατά την προσφιλή  μέθοδό τους, γνωστή και σε μας εδώ ,θα το αρνηθεί.

Θάβουν, υποβαθμίζουν το βασικότερο κίνητρο, την σκοτεινή προκατάληψη, το φυλετικό μίσος,την εκδίκηση.  Βάζουν με τέτοιο τρόπο και σε τέτοια σειρά την πληροφορία πως ήταν Ναζί , έστι ώστε να θεωρηθεί πως μπορεί το τέρας και να μην ήταν!Τα ίδια ακριβώς που έκαναν κι εδώ με το δικό μας ναζιστικό κτήνος που δολοφόνησε την άτυχο Παύλο Φύσσα.

Από την άλλη, ξεχνάνε να μας πουν πως τα πολλά αγγλικά ταμπλόιντ  έπαιξαν ένα ύπουλο ,βρώμικο παιχνίδι όλο αυτό το διάστημα της εκστρατείας υπέρ του Brexit . Πολλές τέτοιες φυλλάδες πήραν αναφανδόν θέση υπέρ της εξόδου της χώρας από την Ε.Ε  και μάλιστα με φανατικές, σκληρές,απάνθρωπες ατάκες, όπως “πατριώτη ταϊζουμε  τον κωλο΄Ελληνα, αλλά δεν έχουμε να κλείσουμε τις λακούβες που γέμισαν οι δρόμοι της πατρίδας μας “!

Οι ίδιες δημοσίευαν στα “σαλόνια” τους  προκλητικά   ρεπορτάζ και φωτογραφίες  από τη γέφυρα Ρίου Αντιρίου και ειρωνεύονταν … πως κλέψαμε τα λεφτά τους για να τη στήσουμε, έκαναν  αναφορές με κουτοπόνηρα  υπονοούμενα  στα ολυμπιακά έργα που κι αυτά με τη δική τους στερλίνα έγιναν! Όλο με τέτοια βρώμικα αποπροσανατολιστικά συνθήματα και εθνικιστικές κορώνες κυκλοφορούσαν τον τελευταίο  καιρό.

Τέτοια  δημοσίευματα, γεμάτα χολή και μίσος. Πώς να αντέξει ένα κεφάλι που αντί για μυααλό έχει μέσα ναζιστικά άχυρα; Αυτή η βρώμικη, δημοσιογραφική  βομηχανία, όπλισε το χέρι του παρανοϊκού. Και φυσικά σήμερα φόρεσαν τις πλερέζες και κλαίνε πάνω από το φέρτερο της άτυχης Τζο. Τί υποκρισία!

Τί τα θέλετε; Δεν υπάρχει έγκλημα στις ημέρες μας που να μην έχει ευθύνη, μικρή η ολόκληρη, η βιομηχανία παραπληροφόρησης. Μπαίνει στα σπίτια μας, καθηλώνει με την εικόνα της,  παραγεμίζει με σκουπίδια τα μυαλά των παιδιών μας, αποπροσανατολίζει, παίζει παιχνίδια κέρδους και σκοπιμοτήτων, φανατίζει τους ανόητους, εκτρέφει τον εθνικισμό, το φυλετικό μίσος.

΄Οσο μένει ατιμώρητη και “ξέφραγο αμπέλι” αυτού του είδους η χρησιμοθηρική δημοσιογραφία, δεν υπάρχει πολιτισμός. Κι ακόμα, δεν  υπάρχει δυνατότητα και ελπίδα  να  εξελιχθεί ο υπάνθρωπος του σήμερα σε ΄Ανθρωπο του αύριο. Ας την πολεμήσουμε με κάθε τρόπο.

 

2. Η Μις Βρετανία έκανε σεξ σε ριάλιτι και το πλήρωσε ακριβά -Της αφαίρεσαν το στέμμα
Η Μις Βρετανία έκανε σεξ σε ριάλιτι και το πλήρωσε ακριβά -Της αφαίρεσαν το στέμμα [εικόνες & βίντεο]

 

Η Ζάρα Χόλαντ στέφθηκε Μις Μεγάλη Βρετανία τον περασμένο Σεπτέμβριο. Χθες της αφαίρεσαν το στέμμα. Ο λόγος; Το σεξ.

Οταν κέρδισε τον τίτλο της ομορφότερης Βρετανίδας, σίγουρα η Ζάρα δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι θα τον έχανε πριν καν συμπληρωθεί ένας χρόνος από τη στέψη της. Ωστόσο, μια στιγμή πάθους σε ένα ριάλιτι σόου ήταν αρκετή για να την εκθρονίσει.

Το ριάλιτι στο οποίο συμμετέχει η Ζάρα λέγεται Love Island και προβάλλεται από το κανάλι ITV2. Όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί, η 20χρονη καλλονή έκανε σεξ με τον 24χρονο οικοδόμο συμπαίκτη της Άλεξ Μπόουεν.

Και γιατί, βρε σαϊνια,  σεμνότυφοι και ηθικολόγοι   επιλέξατε τη Ζάρα,  ως την ομορφότερη Βρετανίδα και της δώσατε τον τίτλο  Μις  για τη χώρα σας ; Για τις φοβερές επιδόσεις της στην… ιατρική ή για την αναμφισβήτητη και πασιφανή σεξουαλικότητα  που εκπέμπει το κορίτσι;  ΄Ενα κορμί  σκάνδαλο, που φανερά και στα ίσια παραπέμπει σε σεξουαλικές  φαντασιώσεις και συνερεύσεις.  Γι΄αυτό τη διαλέξατε. Επειδή είναι σύμβολο του σεξ και όχι σύμβολο ….παρθενίας και εγκράτειας. Και τώρα, επειδή δεν τήρησε τα προσχήματα στο ριάλιτι και έκανε  φανερά εκείνο  για το οποίο…πέπρωται, της αφαιρέσατε τον τίτλο!

Ο πολιτισμός  μας είναι εντελώς υποκριτικός και προ-σχηματικός.  Και φυσικά επιφανειακός, της βιτρίνας.  Δε θέλουμε να λέμε τα πράγματα ούτε με το όνομά τους, ούτε έξω από τα δόντια. Μπορείς να κάνεις τα πάντα, ανήθικα-αφύσικα,  βρώμικα, ακόμα και εγκληματικά, αρκεί να τηρείς τα προσχήματα και να μη σε παίρνουν είδηση.

Γι΄αυτό και τρέμουν τις κάμερες, τα μικρόφωνα, το ΦΩΣ. Η ζωή σήμερα σε όλες τις εκφάνσεις και τις δραστηριότητές της,καλύπτεται από αχλύ, σύννεφο, μύθο. Να μη φαίνονται  οι πράξεις, παρά μόνο στις προσχηματικές τους διαστάσεις και εκδοχές.  Με μάσκα.  Η ουσία, η πραγματικότητα, ο ρεαλισμός αποκρύπτονται, ως ασύμβατα, κοινωνικά   φαινόμενα.

Με αφορμή την παραπάνω είδηση ,για να περιοριστούμε στη σεξιστική συμπεριφορά του σημερινού κόσμου, να σκεφτούμε πως ακόμα και η ερωτική-σεξιστική  βιομηχανία  ντύνεται στα “ροζ” (βιβλία, μουσική, κινηματογράφος). Κρύβεται “πίσω από το δάχτυλό” της. Κάνουμε λένε…τέχνη, δεν είμαστε πορνό! Εξαίρουμε, υμνούμε  τον έρωτα, την αγάπη, τα …υψηλά συναισθήματα. Τέτοια κουραφέξαλα!

Και όταν  τους λές πως αν αφαιρέσεις το  σεξ και μάλιστα το σκληρό,΄το “χυδαίο”,  το παθιασμένο που τακιμιάζει μοναδικά σε τέτοιες αγάπες, έρωτες και καψούρες, τότε καταρρέει εν ριπή οφθαλμού το …ερείπιο των συναισθημάτων, εκεί σου λένε… “άλλα λόγια να αγαπιόμαστε”. Αρνούνται την αλήθεια,την ουσία, που εν προκειμένω είναι η…συνουσία.

Η στρουθοκάμηλος, ως γνωστό, μόλις δει τον κυνηγό να τη σημαδεύει, αντί να τρέξει να σωθεί, βάζει το κεφάλι της στην άμμο,να μη βλέπει.΄Ετσι φαντάζεται  πως δεν υπάρχει ο κίνδυνος, αφού δεν τον αντικρύζει.  Ο πολιτισμός μας στρουθοκαμιλίζει. Αρνείται να δεί κατάματα τις αλήθειες.

Καιρός να αποδομηθεί. Να τον πετάξουμε στη “θάλασσα”. Δεν αξίζει. Δε  του πρέπει του είδους που λέγεται ανθρώπινο .

 

3. ΥΠΟΝΟΜΕΥΕΙ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Σκληρή απάντηση των δικαστικών: Θλιβερές και ανεπίτρεπτες οι δηλώσεις Πολάκη
(EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Θλιβερές, ανεπίτρεπτες και ασύμβατες με την συνταγματική αρχή της διάκρισης των λειτουργιών οι δηλώσεις του υπουργού κ. Πολλάκη, ο οποίος όχι μόνο αγνοεί και παραγνωρίζει τον κατά το Σύνταγμα θεσμικό ρόλο της Δικαιοσύνης και συνακόλουθα των λειτουργών της, αλλά προσβάλλει και απαξιώνει με εντυπωσιακή προχειρότητα, χωρίς καμιά απολύτως τεκμηρίωση και με ισοπεδωτικές γενικεύσεις τους δικαστικούς λειτουργούς, υποσκάπτει την εμπιστοσύνη των πολιτών στο σύστημα απονομής της δικαιοσύνης, απαραίτητη σ’ ένα κράτος Δικαίου, και υπονομεύει αυτό ακριβώς που υποτίθεται ότι εξυπηρετεί, όταν σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η εμπιστοσύνη στον θεσμό της δικαιοσύνης αποτελεί ύψιστη αναγκαιότητα και για την οικονομική ανάπτυξη και την λήψη επενδυτικών αποφάσεων στη χώρα μας.

Οι Έλληνες δικαστικοί λειτουργοί ασκούν τα καθήκοντά τους στο πλαίσιο του Συντάγματος και των νόμων της Πολιτείας, με ιδιαίτερα αυξημένο αίσθημα ευθύνης, εν όψει και των κρίσιμων περιστάσεων που βιώνει η Χώρα μας κάτω από ιδιαίτερες δύσκολες συνθήκες, με σύμμαχο μόνο την πραγματικότητα, η οποία πρέπει να διαβαστεί σωστά.

Οι δημόσιες δηλώσεις για την δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της ιδίως από όργανα της πολιτικής εξουσίας, πρέπει, να λαμβάνουν υπόψη τον κεντρικό θεσμικό τους ρόλο για τη διασφάλιση της κοινωνικής ειρήνης και να υπολογίζουν τις κοινωνικές και ψυχολογικές παραμέτρους, απαραίτητες για την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό στους θεσμούς. Υπάρχει μια σαφής διαχωριστική γραμμή μεταξύ της σοβαρής και υπεύθυνης με επιχειρήματα κριτικής από την μια πλευρά και της έλλειψης σεβασμού και μειωτικής χωρίς επιχειρήματα κριτικής που υπονομεύει την αξιοπιστία της δικαστικής λειτουργίας».

Θλιβερή και αποτρόπαιη είναι η διαπλοκή των συναδέλφων σας.  Και όσο για την εμπιστοσύνη,  δεν περίμενε τον Πολάκη ο κόσμος, για να τη χάσει. ΄Εχετε  απολέσει  την έξωθεν καλή μαρτυρία,μαζί με το κύρος σας για πλήθη εγκλημάτων  που τραυμάτισαν και εν τέλει δολοφόνησαν το θεσμό της δικαιοσύνης στον τόπο μας.

Αφήστε αυτές τις  συντεχνιακές-συνδικαλιστικές φανφάρες, που χρησιμοποιείτε στο κείμενό σας. Σας τις δίδαξε πορφανώς η… μη διαπλεκόμενη, η…”υπεράνω”  κυρία Θάνου, πρόεδρος του Αρείου Πάγου. Να τη χαίρεσθε!

“Πηγαίνετε σπίτια” σας οι περισσότεροι. Απαλλάξτε μας από την παρουσία σας ,για να φτιάξουμε το θεσμό, όπως τους αξίζει. Μια δικαιοσύνη, όπως αρμόζει σε Πολίτες.

4. Πούτιν: Ο Κάμερον θέλει να εκβιάσει ή να τρομάξει την ΕΕ με το δημοψήφισμα;
(EUROKINISSI/ ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ)

Αν και δεν θέλησε να κάνει προβλέψεις για το αποτέλεσμα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν έχασε την ευκαιρία να επιτεθεί στον Ντέιβιντ Κάμερον για τη διενέργεια του δημοψηφίσματος στη Μ. Βρετανία.

«Γιατί διοργάνωσε αυτό το δημοψήφισμα; Για να εκβιάσει την Ευρώπη; Ή για να την τρομάξει; Ποιος είναι ο αντικειμενικός σκοπός αν ο ίδιος τάσσεται κατά της εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση», αναρωτήθηκε ο Ρώσος πρόεδρος, σε συνάντηση με εκπροσώπους πρακτορείων ειδήσεων, όπως αναφέρει το AFP.

«Δεν είναι δική μας υπόθεση, είναι υπόθεση του βρετανικού λαού. Εχω τη γνώμη μου για το θέμα αλλά δεν θέλω να μιλήσω εκ των προτέρων», πρόσθεσε ο Πούτιν, τονίζοντας ότι κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τα αποτελέσματα. «Νομίζω πως δεν θα ήταν σωστό εκ μέρους μου να το κάνω αυτό», συμπλήρωσε.

«Ορισμένοι ειδικοί λένε πως το Brexit θα είναι σε βάρος της Ευρώπης. Αλλά άλλοι λένε πως η ΕΕ θα είναι πιο σταθερή», σχολίασε ακόμη ο Ρώσος πρόεδρος, φέρνοντας ως παράδειγμα εκείνο των Αγγλων «ψαράδων». «Εξηγούν σε ποιο βαθμό είναι σκληρό να ζήσουν με αυτούς τους περιορισμούς στην αλιεία. Αλλά υπάρχουν πλεονεκτήματα σε άλλους τομές. Αν βάλετε όλα αυτά τα πράγματα στη ζυγαριά, είναι πολύ πολύπλοκο να επιλέξετε», κατέλη

Η “αρκούδα του βορρά” ο δικτάτορας Πούτιν,   έτριβε τα χέρια του μέχρι προχτές, που οι δημοσκοπήσεις έδειχναν Brexit. Σήμερα, μαράζωσε.

Και πώς να μη μαραζώσει, αφού περιμένει πώς και πώς τη διάλυση της Ε.Ε;  Μόνο μια εθνικιστική  και μάλιστα ναζιστική Ευρώπη, εξυπηρετεί τα σχέδια του.

Από  την άλλη, και οι Ρώσοι οπαδοί του, ναζί, ακροδεξιοί, μαφιόζοι στην πλειοψηφία τους μοιάζουν τάλε κουάλε με το διεστραμμένο Εγγλέζο ναζιστή που δολοφόνησε τηνΤζό.  Τη δική μας Τζό Κοξ!

΄Αλλα αθώα θύματα, όμως ,ας μην περιμένουν. Αρκετά με όλους αυτούς τους ανεγκέφαλους , τους παν-ηλίθιους.