ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

1. Ο Κούγιας εγκαταλείπει την υπεράσπιση του αστυνομικού Επαμεινώνδα Κορκονέα που δολοφόνησε τον Αλέξη Γρηγορόπουλο
Ο Κούγιας εγκαταλείπει την υπεράσπιση του αστυνομικού Επαμεινώνδα Κορκονέα που δολοφόνησε τον Αλέξη Γρηγορόπουλο

​Την ανάληψη της υπερασπίσεώς του δέχτηκα παρά το όσα συνέβαιναν στην Αθήνα εκείνες τις ημέρες, διότι μελέτησα την ιατροδικαστική έκθεση, αλλά και τη βαλλιστική εξέταση, και πείστηκα ότι δεν υπερασπίζομαι έναν ψυχρό δολοφόνο, αλλά έναν έντρομο αστυνομικό, ο οποίος πυροβόλησε σε στιγμές πανικού ΨΗΛΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ, αφού η εξέταση του βλήματος έδειξε ότι αυτό ήταν λειασμένο (είχε μείνει μισό) από την πρόσκρουση σε οικοδομικό υλικό και, όπως κατέθεσε ο αείμνηστος Προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Αθηνών, Χρήστος Λευκίδης, η πύλη εισόδου του μισού βλήματος ήταν σε ένα σημείο της ωμοπλάτης και η πορεία του βλήματος ήταν από πάνω προς τα κάτω.
​Μεγάλο ρόλο στην απόφασή μου έπαιξε και το σχετικό σχεδιάγραμμα, το οποίο είχε συνταχθεί στην ιατροδικαστική υπηρεσία Αθηνών, το οποίο δεν άφηνε καμία αμφιβολία ότι ο κατηγορούμενος είχε πυροβολήσει ψηλά και το βλήμα είχε προσκρούσει σε οικοδομικό υλικό, είχε εξοστρακιστεί και ακολούθως είχε διαπεράσει το σώμα του αειμνήστου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και του είχε αφαιρέσει τη ζωή, ΑΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΗ ΚΡΙΣΗ ΜΟΥ ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΛΑΣΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑΣ ΕΞ ΑΜΕΛΕΙΑΣ, ​ή στην ακραία περίπτωση για μία ανθρωποκτονία από ενδεχόμενο δόλο (την οποία άποψη δέχτηκε και η μειοψηφία της Προέδρου , του παλαιότερου Πρωτοδίκη και του ενόρκου της σύνθεσης του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου)….​Την 23/12/2016 εκκίνησε η διεξαγωγή του Δικαστηρίου ενώπιον Υμών και έκπληκτος, στην κυριολεξία αποσβολωμένος, άκουσα τον κατηγορούμενο να απαντά στην ερώτηση της κας Προέδρου, για το τι έχει να πει για την υπόθεση αυτή και για την κατηγορία που αντιμετωπίζει, ότι είναι αθώος, ότι δεν την δέχεται, αλλά εκτός αυτού «ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΧΡΟΝΟ». Αμέσως μετά, το Δικαστήριο διέκοψε και αμέσως μετά τη διακοπή μετέβην στο χώρο που κρατείτο ο κατηγορούμενος και τον ρώτησα τι είναι αυτό που είπε και γιατί δεν ζήτησε συγγνώμη, όπως είχε κάνει κατ’ επανάληψη στο προηγούμενο Δικαστήριο και στην προανακριτική και ανακριτική του απολογία, και μου απήντησε ότι έτσι ένιωσε μετά την οκτάχρονη ταλαιπωρία που έχει υποστεί και μού απαγόρευσε να ζητήσω κι εγώ συγγνώμη, γιατί το θύμα δεν ήταν ένα συνηθισμένο δεκαπεντάχρονο αλλά ήταν αντιεξουσιαστής.
​Μετά από αυτή την εξέλιξη και επειδή πάντοτε από τότε που βρίσκομαι στα δικαστήρια ο συνήγορος υπεράσπισης πρέπει από τη στιγμή που αναλαμβάνει την υπεράσπιση ενός κατηγορουμένου να ταυτίζεται με αυτόν, αδυνατώ να συνεχίσω την υπεράσπιση του συγκεκριμένου κατηγορουμένου».

Ντροπή να λέει τέτοια ανυπόστατα, εξωπραγματικά και υποβολιμαία ο γνωστός δικηγόρος-υβριστής  του σκοτωμένου παιδιού Αλέξη Γρηγορόπουλου. Φυσικά και δεν πυροβόλησε  ο Ναζί Κορκονέας  το παλικαράκι από… φόβο, αλλά από αβυσσαλέο μίσος. Και ήταν μια δολοφονία προσχεδιασμένη,  “έγκλημα εκ προμελέτης” στη νομική γλώσσα. ΜΕ ΑΝΩΘΕΝ ΕΝΤΟΛΕΣ ΑΠΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΜΟΡΦΩΜΑ.

Εμείς που ερευνήσαμε σχεδόν ένα ολόκληρο χρόνο  τις διαδρομές των δύο αυτών δολοφόνων αστυνομικών και πώς έφτασαν στο φόνο, καταλήξαμε και ξέρουμε πολύ καλά  πως δεν έγιναν τα πράγματα όπως τα λέει ο Κούγιας.  Είναι εντελώς διαφορετικά.

Το να σφάλλεις, είναι ανθρώπινο. Το να επιμένεις, όμως, όταν είναι “ηλίου φαεινότερο” πως  πρόκειται για λάθη, είναι χερότοτερο κι από την ίδια τη δολοφονία του παιδιού.

Παραθέτουμε παλιότερα κείμενά μας:

 

ΑΛΕΞΗΣ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ.
α. Να μείνουμε,λοιπόν,  στις εξής  επισημάνσεις της απόφασης:
1. Οι δολοφόνοι πήγαν εκεί για να προκαλέσουν καυγά με ο ζόρι. “Από την ακατάσχετη επιθυμία του να προκαλέσει με κάθε τρόπο τα άοπλα νεαρά άτομα “.
2. Κανένας από τους συγκετρωμένους δεν τους προκάλεσε και οι περισσσότεροι αδιαφόρησαν εντελώς για την παρουσία τους, την οποία πιθανόν ούτε καν αντελήφθησαν στην αρχή.
3. Οι δύο απρσόκλητοι επισκέπτες αστυνομικοί άρχισαν να βρίζουν απρόκλητα, επιδιώκοντας πάση θυσία να εμπλακούν σε καυγά ( «από τις προηγηθείσες σχετικές απειλές με τις οποίες εξέφρασε ρητώς ότι είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση, καθόσον απηύθυνε στα νεαρά άτομα τις φράσεις »ελάτε τώρα ρε …», »ελάτε να σας δείξουμε», »ελάτε αν σας τολμάει».
Τελικά, αποφαίνεται  το δικαστήριο, οι αστυνομικοί  πήγαν αποφασισμένοι να σκοτώσουν και σκότωσαν , αφού ο φυσικός αυτουργός Κορκονέας δεν πυροβόλησε στον αέρα, στο έδαφος ή όπου αλλού ισχυρίζονται, αλλά κατευθείαν στο πλήθος και μάλιστα (προσοχή) στην ομήγυρη που ήταν ο Γρηγορόπουλος και ο  Ρωμανός.  Σαν, δηλαδή,να είχαν επιλέξει το θύμα τους.
Είναι πολύ σημαντικές αυτές οι επισημάνσεις του δικαστηρίου. Σχεδόν, όπως είπαμε, περιέγραψαν στο σκεπτικό τους  επακριβώς τα γεγονότα από την ώρα που οι δύο ειδικοί φρουροί  πήγαν εκεί αποφασισμένοι  να σκοτώσουν, μέχρι την ώρα που έφυγαν μετά τη δολοφονία  με τα πόδια από την οδό  Ζ. Πηγής , για να τους μεταφέρουν στη ΓΑΔΑ οι συνάδελφοί τους (τους είχαν ειδοποιήσει για τα συμβάντα οι ίδιοι οι δολοφόνοι).
Μέχρις εδώ , αν δε δει κανείς τις λεπτομέρεις ,»καλά  τα είπαν»  οι δικαστές. Δημιουργούνται, όμως, από την ίδια την απόφαση τα επόμενα εύλογα ερωτήματα:
1.Οι δύο ειδικοί φρουροί πήγαν αποφασισμένοι να σκοτώσουν αναρχικούς. ΄Ομως για ποιο λόγο; Ξαφνικά είπαν μεταξύ τους, «δεν πάμε μια βόλτα να σκάσουμε πλάκα ,να βρούμε κανένα αναρχικό στα Εξάρχεια να τον τελιεώσουμε;
2. Η προκλητική απόφασή τους να βολτάρουν, σχεδόν δίπλα στην πλατεία Εξαρχείων (απροσπέλαστη περιοχή σε αστυνομικούς)  ήταν δική τους επιλογή ή τους έστειλαν  εκεί και ποιοί , με ποιο σκοπό;
3. Είχαν συναποφασίσει τη δολοφονία οι δύο αστυνομικοί ή ο Σαραλιώτης δε γνώριζε τί θα επακολουθήσει;  Είχε, μήπως,  κι αυτός, όπως και  ο φυσικός αυτουργός, εντολή   να   «λειτουργήσει», όπως λειτούργησε;
Σ αυτά τα  κρίσμα ερωτήματα ούτε θέλησε, ούτε μπόρεσε να απαντήσει το δικαστήριο. Αλλά,αυτή είναι η ουσία της υπόθεσης. Ποιος λογικός (μέσος με την έννοια του νόμου)  άνθρωπος θα μπορούσε να δεχτεί τέτοια παρανοϊκή συμπεριφορά; Να ξεκινήσουν  ένα βράδυ δύο άνθρωποι και μάλιστα αστυνομικοί (!)  να πάνε να σκοτώσουν ένα παιδί στα… καλά καθούμενα ,που δεν τους έχει κάνει απολύτως τίποτα, δεν έχουν προσωπικό μίσος, ούτε κάτι ιδιωτικό να τους χωρίζει με την οικογένειά του, επειδή απλά υποπτεύονται πως είναι αναρχικός; Να μας υποδείξουν ένα, τουλάχιστον, όμοιο ή παρόμοιο περιστατικό στην Ελλάδα.
β. Τα ερωτήματα αυτά με τις απαντήσεις τους είναι τα ακόλουθα:
1.Ο Κορκονέας και ο Σαραλιώτης υπηρετούσαν στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων κατά το χρόνο που διέπραξαν τη δολοφονία; Ο Κορκονέας ήταν πολλά χρόνια σ΄αυτό το τμήμα; ΄Εδινε και πληροφορίες στην Ε.ΥΠ ,επειδή γνώριζε καλά το «χώρο»  των Εξαρχείων;
2.Πήγαινε πολλές φορές πεζός με πολιτικά, μισομεταμφιεσμένος, ακόμα και μέσα στην Πλατεία Εξαρχείων και παρακολουθούσε από κοντά πρόσωπα και τόπους συγκέντρωσης αναρχικών;
3.Κορκονέας και Σαραλιώτης, αν και απλοί αστυνομικοί , είχαν φιλικές σχέσεις με το Διοικητή του τμήματος Β. Μπαρμπαρούση; Πώς δικαιολογείται αυτό ; ΄Ολοι οι αστυνομικοί είναι «κολλητοί» με το διοικητή τους ή οι ίδιοι είχαν τις ίδιες σχέσεις και με άλλους διοικητές τους;
4.Ευθέως: Κορκονέας και Σαραλιώτης ήταν οπαδοί της Χ.Α και του Μιχαλολιάκου και μερικούς μήνες πριν τη δολοφονία, είχαν  φανερές σχέσεις-συνατήσεις με μέλη της εγκληματικής-ναζιστικής οργάνωσης; Γιατί απότομα διακόπησαν οι συναντήσεις, οι επαφές, ακόμα και οι τηλεφωνικές, των ίδιων με «υψηλόβαθμα» στελέχη, αλλά και απλά μέλη της Χ.Α; Ο Κορκονέας περισσότερο,(αλλά και ο Σαραλιώτης) είχαν ναζιστικές -εθνικιστικές απόψεις ήδη από την εποχή που εκπαιδεύονταν ως καταδρομείς και δε δίσταζαν να τις αποκαλύπτουν σε συναδέλφους τους ;
5.Ο Διοικητής Β. Μπαρμπαρούσης του Τμήματος των Εξαρχείων είχε μένος κατά των αναρχικών-αντιεξουσιαστών; Συζητούσαν συνέχεια και ενώπον άλλων αστυνομικών για τους αναρχικούς πόσο καθάρματα είναι ,αδίστακτοι, κωλόπαιδα κλ.π; Οι Κορκονέας κα Σαραλιώτης υπερθεμάτιζαν πάντα σ΄αυτές τις συζητήσεις υπέρ του Διοικητή; Αμέσως μετά τη δολοφονία του Γρηγορούπουλου έδιωξαν τον Μπαρμπαρούση από το συγκεκριμένο τμήμα .Γιατί;
6. Τί ήταν εκείνο που έκανε το Βασίλη Καπερνάρο, ο οποίος μαζί με τους Γ. Μαρή και Χ. Σαλαβράκου ήταν αρχικά οι δικηγόροι των δολοφόνων, να παραιτηθεί;
Οι δικές μας πηγές δίνουν τις ακόλουθες (διασταυρωμένες) απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα (αν υπάρχουν διαψεύσεις, όπως είπαμε, ας μας τις στείλουν και θα τις ανεβάσουμε):
1.Ο Κορκονέας υπηρετούσε συνέχεια στα Εξάρχεια. ΄Ηταν εκεί 8 ολόκληρα χρόνια. Κανένας δεν τον «κουνούσε». Είχε γίνει «θρύλος» στο Τμήμα. Οι άλλοι αστυνομικοί τον αποκαλούσαν “Εξαρχάκεια”, «τρελαμένο»,φόβο και τρόμο των «άπλυτων”. Είχε σχέσεις με την Ε.ΥΠ και ενημέρωνε την υπηρεσία αυτή με στοιχεία από τους ιδιωτικούς του φακέλους.
2.Κρατούσε ειδικούς φακέλους για πολλούς αναρχικούς-αντιεξουσιαστές (ή που νόμιζε πως ήταν)  με φωτογραφίες τους τις οποίες, κατά δήλωσή του, έπαιρνε με κρυφές κάμερες στην πλατεία και στις καφετέριες της Κωλέτη και των γύρω δρόμων, όταν τάχα έκανε περίπατο με ή χωρίς παρέα. Κάτω από τις φωτογραφίες σημείωνε όνομα ή παρατσούκλι, αν ήξερε, τις συμπεριφορές , τα σημεία, τα μπαρ, τις καφετέριες που είχαν στέκια οι εικονιζόμενοι.
3. Ο Κορκονέας είχε ιδιαίτερα στενές σχέσεις με τον δικοικητή του Μπαρμπαρούση ,ο οποίος μάλιστα τον είχε για “παιδί” του, και πάντα σ΄αυτόν ανέθετε τις πιο δύσκολες και μυστικές αποστολές. Πολλοί αστυνομικοί του Τμήματος δεν ήθελαν πολλά-πολλά με τους δύο ,ειδικά με τον Κορκονέα, όχι μόνο γιατί δήλωνε Χρυσαυγίτης, φανατικός οπαδός του Μιχαλολιάκου, αλλά γιατί τον θεωρούσαν και «καρφί” του  Μπαρμπαρούση. Κάθονταν οι δυο τους στο γραφείο του Διοικητή και κουβέντιαζαν ατέλειωτες ώρες. Με κανέναν προηγούμενο Διοικητή δεν είχε τόσο στενές σχέσεις.
4. Ο Κορκονέας ένιωθε υπερήφανος που ήταν εθνικιστής. Μάλιστα, έδειχνε να τρέφει ιδιαίτερη εκτίμηση στο Μιχαλολιάκο (τον αποκαλούσε το “πατριωτάκι» ή “αρχηγό”) και συνήθιζε να λέει πως “όλοι οι καλοί ΄Ελληνες είναι τελικά Μανιάτες, όπως οι αρχαίοι Σπαρτιάτες” Κι ακόμα πως “όταν έρθει η ώρα θα στηθούν πολλές κρεμάλες στο Σύνταγμα για τους προδότες”. Κι ενώ διαλαλούσε τις απόψεις του αυτές  πάντα και έκανε φανερή παρέα με Χρυσαυγίτες, απότομα, λίγους μήνες πριν τη δολοφονία, διέκοψε εντελώς τις επαφές του με αυτό το χώρο, ακόμα και μέσα στο τμήμα, που υπηρετούσαν τότε γύρω στους 5 ,“βαμμένοι” Ναζί, μόνιμοι θαμώνες στα γραφεία της Χ.Α  με τους οποίους παλιότερα έκαναν στενή παρέα. Δε μιλούσε πολύ πια, ούτε πέταγε εθνικιστικές κορώνες. Γενικά, ήταν νευρικός και μελαγχολικός.΄Ελεγε πως αιτία ήταν που  είχε 3 παιδιά να μεγαλώσει και δεν έβγαινε πουθενά οικονομικά.
5. Ο Β. Μπαρμπαρούση έτρεφε όντως μένος κατά των αναρχικών. Τους «άντρες” του, τους ξεχώριζε σε «χέστες” και σε “παλικάρια» που πέφτανε στη φωτιά, όπως ο Κορκονέας και ο Σαραλιώτης. (Αν και λένε, πως καποιες φορές είχε επιπλήξει τον Κορκονέα για τη θυμική του συμπεριφορά σε κάποια περιστατικά). Οι δύο ειδικοί φρουροί συμπεριφέρονταν σαν “ορντινάτσες” του Μπαρμπαρούση .Τους έλεγχε απόλυτα και εκτελούσαν χωρίς δεύτερη κουβέντα τις εντολές του. Μετά τη δολοφονία ,τον έθεσαν αμέσως σε διθεσιμότητα από το Τμήμα των Εξαρχείων, για να μη συνδεθεί η δολφονία με εκείνον, αφού όλοι γνώριζαν τις σχέσεις του με τους δολοφόνους.
6. Ο δικηγόρος Β. Καπερνάρος έγινε έξαλλος με τους πελάτες του από τις αντιφάσεις, τις ανακρίβειες και τις αφέλειες  που επικαλέστηκαν ως λόγους οι δύο δολοφόνοι, για να δικαιολογήσουν την πράξη τους. Γι΄αυτό και παραιτήθηκε. Στην αρχή, ισχυρίστηκαν ενώπιον των συνηγόρων τους πως τους επιτέθηκαν 30 αναρχικοί, για να φτάσουν στο τέλος να παραδεχτούν πως δεν έγινε καμιά επίθεση, δεν πέταξε κανείς μολότωφ ή άλλα αντικείμενα, ούτε απάντησαν στις απειλές τους τα άτομα που βρίσκονταν μαζεμένα στη Μεσολογγίου και Τζαβέλα. Ο Καπερνάρος, μάλιστα, επέμενε να του δοθεί απάντηση, γιατί ο Κορκονέας επέλεξε  από το πλήθος να πυροβολήσει ένα παιδί, του οποίου η ηλικία ήταν έκδηλη και όχι κάποιον μεγαλύτερο. Οι αντιφάσεις, τα ψεύδη, οι απλοϊκές δικαιολογίες των δολοφόνων εξόργισαν το δικηγόρο,ο οποίος την ίδια στιγμή παραιτήθηκε. Λίγο μετά ακολούθησαν και οι δύο άλλοι συνηγοροι και την υπεράσπιση των δολοφόνων ανέλαβε ο Αλέξης Κούγιας.
2. ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΑΡΘΕΝΑ»
Καλόγρια υποστηρίζει ότι η Παναγία έκανε σεξ με τον Ιωσήφ
Καλόγρια υποστηρίζει ότι η Παναγία έκανε σεξ με τον Ιωσήφ [βίντεο]

 

Μια καθολική καλόγρια τόλμησε να αγγίξει ένα θέμα ταμπού για τα εκκλησιαστικά δεδομένα. Υποστήριξε ότι η Παναγία δεν ήταν Παρθένα αλλά έκανε σεξ με τον Ιωσήφ.

Και, όπως ήταν φυσικό, προκάλεσε σάλο.

Η αδελφή Lucia Caram βγήκε σε τηλεοπτική εκπομπή της Ισπανίας το Σαββατοκύριακο και είπε: «Πιστεύω ότι η Μαρία ήταν ερωτευμένη με τον Ιωσήφ και ότι ήταν ένα κανονικό ζευγάρι, και το φυσιολογικό είναι να κάνουν σεξ. Εχουμε κολλήσει με τους κανόνες που έχουμε εφεύρει, χάνοντας το αληθινό μήνυμα».

Αμέσως ένα επίσκοπος εξέδωσε οργισμένη ανακοίνωση: «Η πίστη ότι η Μαρία παρέμεινε παρθένος αποτελεί μέρος της πίστης της Εκκλησίας από το ξεκίνημά της κι αυτή είναι η αλήθεια της πίστης. Τέτοιες δηλώσεις δεν είναι σύμφωνες με την πίστη της Εκκλησίας», τόνισε ο επίσκοπος.

Η εν λόγω καλόγρια πάντως έχει πάνω από 180.000 οπαδούς στο Twitter,

“Εδώ καράβια χάνονται…” και η αδερφή Lucia  το χαβά της! “Θου, Κύριε…”, μην της πούμε καμιά βαριά κουβέντα, εποχές δύστοκες που περνάμε.

 

3. α. «Τα μαλλιά του Τραμπ είναι αληθινά» -Ο προσωπικός του γιατρός αποκαλύπτει το μυστικό του
«Τα μαλλιά του Τραμπ είναι αληθινά» -Ο προσωπικός του γιατρός αποκαλύπτει το μυστικό του
β. Εκτός Λευκού Οίκου η Μελάνια Τραμπ -Η νέα απόφαση της Πρώτης Κυρίας
Εκτός Λευκού Οίκου η Μελάνια Τραμπ -Η νέα απόφαση της Πρώτης Κυρίας

Τέτοιες αναφορές αποπροσανατολίζουν και λειτουργούν σαν αντιπερισπασμός στα μεγάλα προβλήματα που έχει δημιουργήσει αυτός ο λαϊκιστής τύπος ,αφού ανεγκέφαλοι ψηφοφόροι και χακερικές  λαθροχειρίες τον έκαναν πρόεδρο της Αμερικής. Τη μια με τα φορέματα της Μελάνια και της κόρης του, τώρα με τα μαλλιά, αν είναι περουκίνι ή αληθινά…του δώσανε και κατάλαβε. Και φυσικά όλα τούτα,  πέρα από τη μετατόπιση-απόκρυψη των σοβαρών προβλημάτων, ενισχύουν στην ουσία την εικόνα ενός ανθρώπου που μόνο για πρωθυπουργός της Αμερικής δεν κάνει.

Πάντως, με την ευκαιρία, να πούμε και τούτο. Παρατηρήθηκε τον τελευταίο καιρό μια ανεπίτρεπτη επίθεση στο μικρό γιο του Τραμπ. Μάλιστα ,κάποιοι άθλιοι ,κυρίως δημοσιογράφοι, προχώρησαν σε κανονικό “μπούλινγκ”. Ντροπή! Είναι ένα παιδί, κι ας είναι γιος του Τραμπ. Οφείλουμε σεβασμό στην ιδιότητα πατέρα-μάνα -παιδιού.  Κάτω τα χέρια από το μικρό Μπάρον.

 

4. «ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΑΜΕ 400 ΑΤΟΜΑ, ΑΛΛΑ ΕΧΕ ΧΑΡΗ»
Νεοσύλλεκτος για τον αλβανικό αετό: «Ηταν λάθος, αλλά είμαι περήφανος που είμαι Αλβανός»
Νεοσύλλεκτος για τον αλβανικό αετό: «Ηταν λάθος, αλλά είμαι περήφανος που είμαι Αλβανός» [βίντεο]

 

Για την κίνηση του ιδίου και άλλων έξι νεοσυλλέκτων να σχηματίσουν με τα χέρια τους τον αλβανικό αετό μίλησε ένας από τους αλβανικής καταγωγής «πρωταγωνιστές» του περιστατικού που συνέβη πριν από λίγες ημέρες στο Μεσολόγγι.

Ο νεαρός μίλησε στο Star για την επίμαχη φωτογραφία, στην οποία απεικονίζεται με τους υπόλοιπους συνάδελφους του. Ο 23χρονος μένει στην Κυψέλη, γεννήθηκε στην Αλβανία και ήρθε στην Ελλάδα σε πολύ μικρή ηλικία. Ζήτησε να μιλήσει με αλλοιωμένη φωνή. Η εξήγηση για την πράξη του ιδίου και των άλλων επτά νεοσυλλέκτων ήταν πως επρόκειτο για απλή πλάκα.

Ο νεοσύλλεκτος αρνείται κατηγορηματικά ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι υπόλοιποι έχουν οποιαδήποτε σχέση με αλβανικούς εθνικιστικούς κύκλους και προσθέτει πως δεν τους παρακίνησε κανείς για την πράξη τους.

Eίπε συγκεκριμένα: «Το ανέβασε κάποιος χωρίς να ξέρουμε εμείς οι υπόλοιποι ότι το ανέβασε. Ηταν λάθος αυτό που έκανα. Αμα έβαζα αλβανική σημαία, όντως θα ήταν προδοσία. Εχω μετανιώσει πιο πολύ για τους δικούς μου που έκλαιγαν όλη μέρα. Παραλίγο να μου πεθάνουν. Για μένα;».

Και συμπλήρωσε: «Εχω μεγαλώσει στην Ελλάδα, με έχει μεγαλώσει η Ελλάδα. Ασχετα που έχω γεννηθεί στην Αλβανία, είμαι υπερήφανος που είμαι Αλβανός, αλλά και περήφανος που έκανα τη θητεία μου εδώ πέρα. Είμαστε όλοι ομογενείς,  κανείς δεν έχει αλβανικά χαρτιά».

Οταν ρωτήθηκε, δε, για το αν ήθελαν κι άλλοι να κάνουν αυτή την κίνηση, είπε: «Ρε, ποιοι εφτά; Εδώ θα το κάναμε 400 άτομα, αλλά έχε χάρη που ήμασταν και παίζαμε ποδοσφαιράκι και μας πήγε έτσι στο μυαλό και λέμε να το κάνμουμε».

Οι δύο από τους οκτώ νεοσυλλέκτους έχουν ήδη πάρει αναβολή. Οι υπόλοιποι έξι είναι στη διαδικασία των γιατρών στο 401, ώστε επίσης να πάρουν αναβολή. Και οι οκτώ ορκίζονται στις 10 Φεβρουαρίου. Η ποινή για τους φαντάρους είναι 60 μέρες φυλάκιση και 100 μέρες φυλάκιση για τον νεοσύλλεκτο που τράβηξε τη φωτογραφία και την ανέβασε στο διαδίκτυο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, λαμβάνοντας υπόψη το πόρισμα της ΕΔΕ που διενεργήθηκε αναφορικά με την εμφάνιση φωτογραφίας σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ιστοσελίδες, επέβαλε στους νεοσύλλεκτους πειθαρχικές ποινές, εξαντλώντας την πειθαρχική του δικαιοδοσία. Καθένας από τους στρατιώτες τιμωρήθηκε με 60 μέρες φυλακή, εκ των οποίων οι 50 μέρες από τον Α/ΓΕΣ και οι 10 από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Πάνο Καμμένο.

Διαβάστε με προσοχή ΟΛΟ το κείμενο. Δείτε τί είπαν τα παιδιά και προσέξτε ποιο τίτλο διάλεξε να βάλει ο ακροδεξιός  βοθρότοπος iefimerida.gr.

Οι περισσότεροι βαριούνται να διαβάσουν ένα ολόκληρο άρθρο και μένουν στον τίτλο, ο οποίος, ούτε λίγο ούτε πολύ,  μας λέει εδώ πως ,και καλά, δε μετανιώνουν τα “Αλβανάκια” (τελικά τα ίδια λένε πως νιώθουν και  “Ελληνάκια”), αλλά πως είναι εθνικιστικά υπερήφανα για την αλβανική καταγωγή τους. Εντελώς αντίθετα, δηλαδή, από όσα είπε το παλικάρι .

Είπαμε. Τετοιες χαβούζες, χωματερές μαζί με τους σκουπιδοφάγους τους σε άλλες εποχές, όταν θα εμποδίσουμε να υπάρχουν τέτοιες βιομηχανίες παραπληροφόρησης, θα έχουν εξαφανιστεί από προσώπου γης.  Ούτε καν στα αρχεία δε θα τις βρίσκουν.