ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

 

Υπέρ της διάταξης Τζίβα για απαγόρευση εξόδου από τη χώρα στον Β. Μαρινάκη και η εισαγγελέας Α. Σκαφίδα
Υπέρ της διάταξης Τζίβα για απαγόρευση εξόδου από τη χώρα στον Β. Μαρινάκη και η εισαγγελέας Α. Σκαφίδα
  Μπάβο και στην  Α. Σκαφίδα! Σφίγγει το σκοινί.

Ας προσέξει τώρα πια να μην τα κάνει θάλασσα το Δικαστικό Συμβούλιο Πειραιώς. Θα ήταν εξόφθαλμα σκανδαλώδης η  απόφαση να μη  συναινέσει με τις εισηγήσεις των δύο εισαγγελικών λειτουργών.

___________________________________________________________________________

1. Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την επίθεση με χημικά στη Συρία: Αν επιβεβαιωθεί, «υπεύθυνη» η Ρωσία
Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την επίθεση με χημικά στη Συρία: Αν επιβεβαιωθεί, «υπεύθυνη» η Ρωσία

 

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ παρακολουθεί στενά τις αναφορές και τα δημοσιεύματα περί επίθεσης με χημικά όπλα που πιθανόν έγινε στη Ντούμα, στη Συρία.

Παράλληλα από την αμερικανική διπλωματία καθίσταται σαφές ότι η Ρωσία θα πρέπει να λογοδοτήσει εάν έγινε επίθεση με χημικά όπλα, αναφέρει ανακοίνωση που δημοσιοποίησε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Η ανακοίνωση ακολούθησε τον ισχυρισμό οργάνωσης ανταρτών ότι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις προχώρησαν στη ρίψη βόμβας με δηλητηριώδη χημικά εναντίον αμάχων στη Ντούμα, στην Ανατολική Γούτα, προ των πυλών της Δαμασκού.

«Το ιστορικό του καθεστώτος ως προς τη χρήση χημικών όπλων εναντίον του ίδιου του λαού του δεν αμφισβητείται», υποστήριξε το ΥΠΕΞ των ΗΠΑ στην ανακοίνωση. «Η Ρωσία φέρει σε τελευταία ανάλυση την ευθύνη για τη βάρβαρη στοχοποίηση αναρίθμητων Σύρων με χημικά όπλα», προστίθεται στο κείμενο.

Ακούγεται αστεία, η ανακοίνωση  των Αμερικανών, αν δεν ήταν  τόσο τραγική η κατάσταση στη Γούτα.  Μας το παρουσιάζει με τέτοιο τρόπο το νέο έγκλημα Πούτιν το Στέιτ Ντιπάρτμεντ πως, δηλαδή, ο  νεοϊμπεριαλιστής Πούτιν είναι υπεύθυνος για τα χημικά με τους 11 νεκρούς, λες και οι 350.000 νεκροί του πολέμου στη Συρία με όπλα δικά του  όλων των ειδών και τους Ρώσους συμβούλος να κατευθύνουν τις επιχειρήσεις της φωτιάς,  είναι έργο των…Αρειανών.  Μα, τί σκληρή ανακοίνωση!

΄Ωρες-ώρες οι Αμερικανοί  προσπαθούν να καλύψουν την αδυναμία τους ή (το πιο επικίνδυνο) την έλλειψη ιστορικής γνώσης   για όσα συμβαίνουν επί των ημερών μας, τόσο στην Ουκρανία, όσο και στη Συρία με αστείους χειρισμούς και ακόμα  πιο αστείους λεονταρισμούς.  Θα συνεχίσουν την ίδια τακτική  και για  όσα θα συμβούν στο εξής, εξαιτίας του άκρατης  ιμπεριαλιστικής τακτικής  του αιμοσταγούς τέρατος της Ρωσίας;  Τουλάχιστον ας σιωπούν ,αν δεν μπορούν να εκτιμήσουν ιστορικά τα διαδραματιζόμενα στην υφήλιο.

Και να γνωρίζουν οι Αμερικανοί. Η κατάσταση δε θα είχε τέτοια τραγκή εξέλιξη στη Συρία, με τους χιλιάδες νεκρούς, τραυματίες, πρόσφυγες ,αν από την αρχή, το 2014, που ξεκίνησαν τα γεγονότα στην Ουκρανία και πριν ο  νέος Χίτλερ της Ρωσίας προλάβει να καταλάβει την Κριμαία, το ΝΑΤΟ είχε αναλάβει πολεμική δράση και έδινε  ένα γερό μάθημα ισχύος στους τρελαμένους Ρώσους εθνικιστές και στον παρανοϊκα δικάτορα, που  δοκίμαζε  τότε τις αντιδράσεις και τις αντοχές  των Αμερικανών και των Ευρωπαίων.  Τώρα είναι αργά.

Τουλάχιστον, ας έχουν το νου τους την επόμενη φορά, αν πάλι  αναλάβει στρατιωτική δράση ο Ρώσος ιμπεριαλιστής, πιθανότατα στη Μολδαβία και την Υπερδνειστερία.  Εκεί,  ας γίνει ο τάφος του νεκραναστημένου Χίτλερ.  Αλλιώς, ο κόσμος και ιδιαίτερα η Μ.Ανατολή-Μεσόγειος-Αιγαίο-Βαλκάνια δε θα βρουν ησυχία. Ο νέος “Τσάρος” είναι εντελώς αδίστακτος, πέρα από παντελώς ανήθικος.

2. Παραδόθηκε τελικά ο Λούλα -Σε κελί 15 τετραγωνικών θα εκτίσει την ποινή του
Ο Λούλα μεταφέρεται στη φυλακή (Φωτογραφία: AP/ Leo Correa)

Ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας αρχικά είχε «οχυρωθεί» στα κεντρικά γραφεία του συνδικάτου των εργαζομένων στη βιομηχανία του μετάλλου, αψηφώντας τη διορία που του είχε δώσει δικαστής για να παρουσιαστεί στο αρχηγείο της ομοσπονδιακής αστυνομίας στην Κουριτίμπα.

Υποστηρικτές του τον εμπόδισαν να παραδοθεί, με συνέπεια να εκτυλιχτούν χαοτικές σκηνές, αλλά τελικά ο Λούλα παραδόθηκε στην αστυνομία στο Σάο Πάολο και μεταφέρθηκε στην Κουριτίμπα. Εκατοντάδες αντίπαλοί του είχαν συγκεντρωθεί έξω από το φυλακή και εκτόξευσαν πυροτεχνήματα όταν μεταφέρθηκε εκεί, χτυπούσαν κατσαρόλες και φώναζαν το όνομα του δικαστή που τον καταδίκασε και διέταξε τη φυλάκισή του.

Στη φυλακή, ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας θα εκτίσει την ποινή του σε κελί 15 τετραγωνικών μέτρων, εφοδιασμένο με τουαλέτα και ντους. Ο δικαστής έχει δώσει εντολή να μην έλθει ο Λούλα σε επαφή με άλλους κρατούμενους ώστε να μην διατρέξει κανέναν κίνδυνο η ηθική ή η σωματική του ακεραιότητα.

Καλώς πήγε ο Λούλα φυλακή. ΄Ολα δείχνουν  σήμερα πως ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας  δεν κατάφερε, παρά το λαϊκό προφίλ του, να αποφύγει κι αυτός τη διαφθορά. Ούτε ο πρώτος είναι ούτε ο τελευταίος.  Αλλού είναι ο δικό μας προβληματισμός.

Στη χώρα  της φαβέλας, της δεινής καθημερινής εγκληματικότητας, της φοβερής διαφθοράς, όταν ως δικαιοσύνη, άσε την κυβέρνηση, δε δείχνεις απλώς  ολιγωρία, αλλά παντελή αδιαφορία για τους φόνους παιδιών μεταξύ των συμμοριών,αλλά και στις συγκρούσεις με την αστυνομία, όταν τα ναρκωτικά, η  πείνα, η αρρώστια, άλλες τέτοιες μάστιγες , θερίζουν  “της γης τους κολασμένους”, είναι τουλάχιστον ανήθικο να βάζεις φυλακή μεγαλόσχημους ,για να κερδίζεις τις εντυπώσεις.

Αν πριν το Λούλα είχαν πάει φυλακή και μάλιστα με ισόβες, αισχροί μπάτσοι  που πυροβολούν στην ψύχρα και σκοτώνουν 8χρονα παιδιά,  “θα βγάζαμε το καπέλο” στη βραζιλιάνικη δικαιοσύνη. ΄Ομως, τώρα με την όψιμη ευαισθησία της δεν πείθει κανέναν πως κάνει καλά τη δουλειά της. Και είναι τόσα  τα  κρίματά της, που μάλλον θα έπρεπε πολλοί από εκείνους που δικάζουν   εγκλήματα σαν αυτό του Λούλα, να είναι οι ίδιοι  καταδικασμένοι για τα δικά τους ανοσιουργήματα.

3. Πρίγκιπας Σαουδικής Αραβίας: «Η Τουρκία είναι τμήμα ενός τριγώνου του κακού»
Πρίγκιπας Σαουδικής Αραβίας: «Η Τουρκία είναι τμήμα ενός τριγώνου του κακού»

 Ρωσία, Ιράν, Τουρκία είναι το πραγματικό  “τρίγωνο του διαβόλου”. ΄Ομως και η Σαουδική Αραβία δεν πάει πίσω. Είναι πολλές οι υποψίες (πολλοί λένε βεβαιότητα)  πως το μέγα έγκλημα της κατάρριψης των διδύμων πύργων της Ν. Υόρκης και χρηματοδοτήθηκε και προετοιμάστηκε στη χώρα αυτή.

Πριν, λοιπόν,  ο “περίεγος”  πρίγκιπας κάνει σε άλλους κριτική ,οφείλει να κάνει τη δική του αυτοκριτική .Και μάλιστα να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για τη  συμετοχή της χώρας του στην εκτέλεση ενός από τα μεγαλύτερα εγκλήματα του αιώνα μας.