ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΤΑΛΙΑΔΟΥΡΟΥ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Καρδίτσα

 

Εκανε ειδική αναφορά στο σχέδιο καταπολέμησης της φτώχειας, φωτογραφίες: EUROKINISSI /ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Είμαι εδώ για να τιμήσω έναν καλό φίλο, έναν καλό συνάδελφο, έναν σπουδαίο πολιτικό. Έναν πολιτικό που ξεχώρισε για την ποιότητα, για τον χαρακτήρα, για το ήθος του. Έναν πολιτικό που ήξερε πώς να είναι αποτελεσματικός».

Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε σήμερα το μεσημέρι την ομιλία του από κεντρική αίθουσα ξενοδοχείου της Καρδίτσας, ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε πολιτική εκδήλωση που διοργάνωσε ο π. υφυπουργός Παιδείας και π. βουλευτής Καρδίτσας Σπύρος Ταλιαδούρος, ο οποίος ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές.

Ο γόνος  Κων. Μητσσοτάκη , Κυριάκος,   πήγε στην Καρδίτσα για να τιμήσει τον  γόνο  Αθαν. Ταλιαδούρου, Σπύρο.Βασιλικοί άνδρες αμφότεροι.

Παραθέτουμε από το βιβλίο μας ΟΤΑΝ ΗΜΟΥΝ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥ ΓΛΥΞΜΠΟΥΡΓΚ(1993) το παρακάτω απόσπασμα:

“…Το 1980 ο Κων. Καραμανλής γίνεται πρόεδος της Δημοκρατίας και παραδίνει την πρωθυπουργία στο Γεώργιο Ράλλη ,γνωστό βασιλόφρονα πολιτικό, ο οποίος και αναθέτει το Υπουργείο Εξωτερικών  στον Κων. Μητσοτάκη…..
Με πρωθυπουργό τώρα το βασιλικό Γεώργιο Ράλλη και υπουργό Εξωτερικών τον Κων. Μητσοτάκη, πολιτικός κι αυτός με ισχυρές ανακτορικές διασυνδέσεις ήδη από τον καιρό της “αποστασίας” του ΄65, αλλά και άριστες προσωπικές σχέσεις με το “βασιλέα” κατά το διάστημα της δικτατορίας, γίνεται η πρώτη από  το δημοψήφισμα του 1974 αθόρυβη κίνηση του Κωνσταντίνου και δειλή επανεμφάνισή του στο προσκήνιο.
Εκμεταλλευόμενος την ευκαιρία να έχει δύο δικούς του ανθρώπους σε καίρια πόστα της κυβέρνησης, τους ζητάει εμπιστευτικά την ίδρυση στο Λονδίνο δημόσιου ελληνικού σχολείο. Οι δύο βασιλόφρονες πολιτικοί έσπευσαν να ικανοποιήσουν πάραυτα την επιθυμία του έκπτωτου βασιλιά και με εντολή τους Ο ΤΟΤΕ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΑΛΙΑΔΟΥΡΟΣ φέρνει το σχετικό διάταγμα στη Βουλή το οποίο και ψηφίζεται από την κυβερνητική πλειοψηφία της Ν.Δ σε μια νύχτα μέσα…θερινή (6 Αυγούστου 1980). Με το νομοσχέδιο αυτό, “ιδρύεται σχολείο στοιχειώδους και Μέσης Εκπαίδευσης στο Λονδίνο με φορέα την Ιεράν Αρχιεπισκοπήν  Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας υπό την αιγίδα της οποίας θα τελεί απαραιτήτως εκτελεστική επιτροπή”…

 

Αυτοί οι βασιλικοί αχυράνθρωποι   ίδρυσαν το Ελληνικό Κολλέγιο Λονδίνου, για να πάρουν τα παιδιά του Κωνσταντίνου ενδεικτικά και απολυτήρια με τους τίτλους “πρίγκιπες,  διάδοχος”  και να ισχυρίζονται πως έχουν ελληνική  παιδεία.  Με αυτό του ατού ο επίσης αχυράνθρωπος των φιλοβασιλικών εφοπλιστών Λονδίνου και Ελλάδας , ο  υιός  Κυριάκος, θα κατεβάσει στις εκλογές και τον υιό…πρίγκιπα Νικόλαο.

Είναι όμως ψεύδος. Δεν έχουν ούτε απολυτήρια ούτε ελληνική εκπαίδευση τα παιδιά του Κωνσταντίνου. Εμείς, μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού  “αντάρτες” εκπαιδευτικοί, τους  κλείσαμε το Κολλέγιο και  έμειναν  στα κρύα του λουτρού και  το σχέδιό τους  παραπάνω, δεν ευοδόθηκε ποτέ.

___________________________________________________

1. ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
Κουτσούμπας: Ο σοσιαλισμός είναι το νέο, που θα νικήσει το σάπιο και παλιό
Κουτσούμπας: Ο σοσιαλισμός είναι το νέο, που θα νικήσει το σάπιο και παλιό

 

Τί λέει ο ανιστόρητος και απολίτικος αυτός, ασεβής  στη  μνήμη  των παλικαριών του ιστορικού ΚΚΕ;  Μπέρδεψε το σοσιαλισμό πάλι με το σταλινισμό.  Πλάκα έχει ,  αν μη τί άλλο.

 

2. ΚΑΙ Ο ΑΛΕΞΕΙ ΝΑΒΑΛΝΙ
Ρωσία: Συνελήφθησαν πάνω από 1.000 διαδηλωτές κατά του Πούτιν
Ρωσία: Συνελήφθησαν πάνω από 1.000 διαδηλωτές κατά του Πούτιν

 

1.000 και πάνω  συλλήψεις! Η Νεο-Σταλινική Ρωσία του δικτάτορα Πούτιν στις …καλύτερες στιγμές της!

Να είστε σίγουροι πως οι περισσότεροι απ΄αυτούς τους ζωηρούς διαδηλωτές, που αμφισβήτησαν το αλάθητο του “Τσάρου”, σε  2-3 χρόνια δε θα ενοχλούν. Θα έχουν …αποδημήσει εις Κύριον με λογής ατυχήματα. Γνωστή μέθοδος της ρωσικής κρατικής μαφίας να “κλείνει στόματα”.

 

3. ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΣΤΗΝ ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ
Ανακουφισμένος μετά την απέλαση ο 38χρονος Τούρκος: Μου φέρθηκαν σαν να ήμουν μουσαφίρης
Ανακουφισμένος μετά την απέλαση ο 38χρονος Τούρκος: Μου φέρθηκαν σαν να ήμουν μουσαφίρης

Αυτή η εξέλιξη ήρθε “κουτί”  για την Ελλάδα. Και όχι μόνο για την επιστροφή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. Δείχνει  και την ποιότητα του πολιτικού πολιτισμού των δύο χωρών.

Συγχαρητήρια σε όσους   συνετέλεσαν  ο καθένας από το πόστο και  με τον τρόπο τους  στο αίσιο τέλος  αυτής της όντως “περίεργης” υπόθεσης.

 

4.ΕΙΝΑΙ ΘΗΡΑΜΑ»
Λεβέντης: Η Τουρκία έχει σχέδιο να πάρει νησιά και εδάφη στον Εβρο -Δεν θα δώσει τους 2 Ελληνες ούτε μετά τις εκλογές
Ο Βασίλης Λεβέντης (Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Σχεδόν στα  80% εκείνων που λέει, έχει πέσει έξω. Αλλά συνεχίζει να παριστάνει τον προφήτη!

Πέρα από φαιδρός ,ο Λεβέντης είναι και ανιστόρητος. Ως εκ τούτου επικίνδυνος. Ας σταματήσει να λέει, λοιπόν,  τα παλαβά του.

Μόνο ένας τρελός θα μπορούσε να υποστηρίξει πως  ο Ερντογάν θα χτυπήσει ελληνικά  νησιά ή δε θα δώσει πίσω τους στρατιωτικούς! Στον ΄Εβρο μπορεί (τον παίρνει) να δημιουργεί προβλήματα, χρησιμοποιώντας ως μοχλό τα δικαιώματα  των  Τούρκων  της Θράκης.

Και φυσικά είναι έτοιμος μετά της εκλογές, όσο τα πράγματα ζορίζουν στη γείτονα και οικονομικά, να στήσει   κανένα “θερμό” επεισόδιο. Τίποτα περισσότερ,  ανιστόρητε Βασίλη Λεβέντη.

 

5. ΕΙΧΑΝ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ
Μετέωρα ερωτηματικά για τη νεοναζιστική NSU πέντε χρόνια από την έναρξη της πολύκροτης δίκης στη Γερμανία
H η Μπεάτε Τσέπε είναι η μοναδική από το δολοφονικό τρίο της NSU, που κάθεται στο εδώλιο του κατηγορημένου (Φωτογραφία: ΑΡ)

Πέντε χρόνια μετά την έναρξη της πολύκροτης δίκης παραμένουν ανοιχτά πολλά ερωτήματα για τη δράση της οργάνωσης NSU με θύματα κυρίως Τούρκους και έναν Έλληνα.
Καταρχήν, από το δολοφονικό τρίο, που από το 2000 μέχρι το 2007 φέρεται να δολοφόνησε 10 ανθρώπους, εκ των οποίων οι 8 Τούρκοι και ο Έλληνας Θεόδωρος Βουλγαρίδης, μόνο η Μπεάτε Τσέπε κάθεται στο εδώλιο του κατηγορημένου. Οι δύο συνένοχοί της, ο Ούβε Μπένχαρντ και ο Ούβε Μούντλος, έβαλαν τέλος στη ζωή τους το Νοέμβριο του 2011 προφανώς για να μην πέσουν στα χέρια της αστυνομίας.

«Θεσμικός ρατσισμός» 

Αναπάντητα ερωτήματα υπάρχουν κι άλλα πολλά:

  • Για παράδειγμα, τα μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης ήταν μόνο τρία;
  • Ποιος αποφάσιζε για τον τόπο των δολοφονιών και την επιλογή των θυμάτων;
  • Ποιοι κάλυπταν τη δράση της οργάνωσης;
  • Γιατί οι Υπηρεσίες Προστασίας του Συντάγματος εμπόδισαν τους κατασκόπους τους να μιλήσουν καθαρά για τη δράση της NSU;

Τα ανοιχτά ερωτήματα πέντε χρόνια από την έναρξη της δίκης αφήνουν βαριά της σκιά τους στο γερμανικό κράτος δικαίου. Η Αντόνια φον ντερ Μπέρενς, όπως κι άλλοι πολιτικοί ενάγοντες κάνουν λόγο για «θεσμικό ρατσισμό», για μονομερείς έρευνες της αστυνομίας μόνο στο περιβάλλον των θυμάτων με την υποψία ανάμειξής τους σε παράνομα κυκλώματα χωρίς να καν να αναρωτηθούν οι διωκτικές αρχές για τυχόν εμπλοκή της νεοναζιστικής οργάνωσης NSU, εφόσον κρατικά όργανα είχαν ανθρώπους της και την παρακολουθούσαν.

Παίζουν άπαντες ωραίο παιχνίδι στη Γερμανία με τη συγκεκριμένη υπόθεση. Από αστυνομία, δικαιοσύνη,  ως την ίδια την κυβέρνηση.

Πέντε ολόκληρα χρόνια τάχα οι δικαστές και οι λοιπές κρατικές υπηρεσίες, δε βρήκαν την αλήθεια, που είναι η εξής… ΜΙΑ. Στις δολοφονίες, που διέπραξαν  οι Ναζί, εμπλέκονται και οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες. Το βρώμικο υποκείμενο παραπάνω ,η  Μπεάτε Τσέπε, δεν αποκλείεται να είναι πράκτορας ή  συνεργαζόμενη με τις μυστικές αυτές  υπηρεσίες.

Ανήθικα παντελώς τα κράτη.  Και “ο σκοπός αγιάζει τα μέσα” για όλα. Μόνο οι μελλοντικές αταξικές, αντιεξουσιαστικές ,κομμουνιστικές κοινωνίες,  μπορούν να καταργήσουν αυτού του είδους  κράτος. Σήμερα “ζέχνουν”  σε τέτοια θέματα.

 

6. ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ

 

Pexels

Η ευτυχία είναι κάτι που «εξασκείται», που χρειάζεται συστηματική προσπάθεια, που δεν «έρχεται», αλλά είναι παρούσα ανά πάσα ώρα και στιγμή το θέλουμε. Περιστρεφόμαστε γύρω από την ύλη. Στοχεύουμε σε πράγματα που δεν απευθύνονται στο συναίσθημα. Το συναίσθημα, όμως, είναι αυτό που θα μας οδηγήσει στο να βιώσουμε την πληρότητα.

Υψηλοί μισθοί, υψηλοί βαθμοί, επιτυχίες παντού, υλικά αγαθά: δηλαδή ανταγωνισμός, σύγκριση, ζήλια, αλαζονεία, εγωισμός. Αυτά στα οποία στοχεύουμε ίσως να είναι αυτά που μάς απομακρύνουν τελικά από την ευτυχία.

Τρεις χρυσές συμβουλές για την ευτυχία από την Laurie Santos: 1) «Δημιούργησε» χρόνο για τον εαυτό σου, μην συμβιβάζεσαι με αυτόν που «περισσεύει». Προτεραιότητα είσαι εσύ. 2) Να είσαι ευγνώμων. Να λες «ευχαριστώ για όσα ήδη έχω». 3) Κάνε όμορφα πράγματα για τους άλλους, που σε γεμίζουν.

Μάλιστα. Η κυρία προφεσσόρα δίνει ασφαλώς τις καλύτερες συμβουλές, για να γίνεις κάποιος  ευτυχισμένος στις ημέρες μας,  ως καλός παρτάκιας!

Με μπόλικα  αισθήματα,  μας λέει, όπως για παράδειγμα  τα… ροζ, που σου επιβάλουν  να δίνεις τα πάντα στον ερώμενο, αλλά δε σου καίγεται καρφί, αν εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πεθαίνουν για μια σταγόνα νερό, μια ψίχα ψωμί. Ζεις ευτυχισμένος στην  αυτοτύφλωσή σου.

Ευτυχία , κυρά μου, είναι να δίνεις, να προσφέρεις απλόχερα. Και όχι ΜΟΝΟ σε αυτούς που “αγαπάς”.  Ο ακτιβισμός, ο αγώνας,  η προσφορά, η αλληλεγγύη,   ο πόνος σου για τον πόνο του άλλου,  είναι οι καλύτερες πηγές ευτυχίας. Τα άλλα είναι  πλούσιο  υλικό για  για νουβέλες και  ροζ ταινίες.