ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

1. ΘΕΡΜΗ» ΥΠΟΔΟΧΗ ΑΠΟ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ
Οργή για τον Τραμπ στο Λονδίνο -Στον αέρα το «οργισμένο μωρό»

To αερόστατο με τη μορφή του θυμωμένου μωρού Τραμπ μπροστά στο κοινοβούλιο στο Λονδίνο (Φωτογραφία: ΑΡ)

Η  αξιοπρέπεια όλων μας τούτη την ώρα   πέφτει στους ώμους αυτών των ανθρώπων στο Λονδίνο, που αντί της  ραστώνης  του καναπέ,  βγήκαν στους δρόμους να καταγγείλουν ένα ακόμα έγκλημα του  παράξενου (επιεικώς) αυτού προέδρου της Αμερικής.

Η Αγγλία καλά κρατάει ακόμα σε επίπεδο ακτιβισμού.  Το αποδεικνύουν συχνά οι Εγγλέζοι συνειδητοποιημένοι πολίτες.  Μπράβο!

2. Βενιζέλος: Από τον Ιούλιο του 2015, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έγινε απόλυτα ενδοτική
Ευάγγελος Βενιζέλος/Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ενώ, κατά την άποψη του κυρίου λαμογίου καθηγητού, η κυβέρνηση όφειλε να γίνει απόλυτα ενδοτική σε καμιά …Novartis. Τόσο θρασύς, αμετροπής και προκλητικός ο Ευάγγελος.

 

3. ΜΕ ΝΤΟΥΛΑΠΑ 15.000 ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
Η Μπριζίτ ήταν η πιο φίνα, αλλά η Μελάνια εντυπωσίασε με το ημιδιάφανο φόρεμα -Αναυδη την κοιτούσε η Εμινέ Ερντογάν

Σταυρωτά φιλιά στα αλά Ευρώπη

Η πολιτική είναι σόου γενικώς (πέρα από μπίζνα). Στην προκειμένη περίπτωση,όμως ,είναι και πασαρέλα.

Συμπέρασμα; Αυτό που λέμε πάντα. Ο κόσμος είναι ακόμα ανώριμος να  ζήσει μέσα σε μια κοινωνία πρωτίστως με σοβαρούς ηγέτες. (Κάθε λαός έχει την ηγεσία που του ταιριάζει). Πόσο μάλλον σε αταξικές, αντιεξουσιαστικές, κομμουνιστικές κοινωνίες.

Και σήμερα οι περισσότεροι,  καταναλωτικός όχλος, σεξιστές,  μάζα-“οπαδοί”  αναγορεύουν σε ινδάλματα τις όμορφες ή στυλάτες συζύγους των  μετριοτήτων  που κυβερνούν τον κόσμο.

Μελάνια και Μπριζίτ είναι ο απόλυτος εξευτελισμός της έννοιας της πολτικής. Κι ευτυχώς.

4.ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΥΚΕΩΝ
Θεσσαλονίκη: Αποροι προμηθεύονται επί 6 χρόνια λαχανικά από δημοτικό λαχανόκηπο
Προσφέρουν και στο δημοτικό παντοπωλείο, φωτογραφία: voria.gr

Περισσότεροι από 300 άνεργοι και άποροι πολίτες ωφελήθηκαν τα τελευταία έξι χρόνια από την καλλιέργεια των δημοτικών λαχανόκηπων του δήμου Νεάπολης – Συκεών στη Θεσσαλονίκη, σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης της φτώχειας.

Οι δημοτικοί λαχανόκηποι αποτελούνται από κηπάρια έκτασης 50 τ.μ. στις περιοχές των Συκεών και των Πεύκων. Στους δικαιούχους παραχωρείται η χρήση και εκμετάλλευση των καλλιεργούμενων κηπευτικών για την κάλυψη προσωπικών ή οικογενειακών αναγκών.

Η καλλιέργεια, γίνεται με την πλήρη υποστήριξη του δήμου, με μοναδική υποχρέωση των συμμετεχόντων να προσφέρουν το 10% της παραγωγής τους στη Δομή Παροχής Σίτισης και στο Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Αξιέπαινη προσπάθεια. Αλλά “σταγόνα στον ωκεανό”.

Εκατομμύρια στρέμματα σε όλη την Ελλάδα μένουν ακαλλιέργητα. Ολόκληρα χωριά ρημάζουν. Και οι…φτωχοί προτιμούν να μένουν στις πόλεις να δηλώνουν ά(ν)εργοι και να εισπράτουν επιδόματα και μαύρο  χρήμα.

Οι νεόφτωχοι στη χώρα μας  δεν είναι τίποτα περισσότερο από τεμπελόσκυλα, που ξεκοκαλίζουν συντάξεις παππούδων και επιδόματα ανεργίας στα μπιτσόμπαρα, αντί να  γεμίζουν τα χωριά  και να πρασινίζουν τα παρατημένα χωράφια. Αλλά, τέτοιες δουλειές είναι μόνο για Πακιστανούς. ΄Αλλη φάρα ο Ελληνάρας!

5.Βρέθηκε η αρχαιότερη επιγραφή με στίχους της Οδύσσειας

 

Οι αρχαιολόγοι που ερευνούσαν τον χώρο γύρω από το ιερό της Ολυμπίας, αποκάλυψαν μια πήλινη πλάκα στην οποία αναγράφονται 13 στίχοι της ξ ραψωδίας της «Οδύσσειας» του Ομήρου.

Είναι το αρχαιότερο σωζόμενο κείμενο της Οδύσσειας. Οι αρχαιολόγοι, πρώτα είδαν το μικρό τμήμα που εξείχε από το έδαφος και κατάλαβαν αμέσως ότι πρόκειται για επιγραφή.

 

“Είναι το αρχαιότερο σωζόμενο κείμενο της Οδύσσειας”. Τα λέει όλα.

Η Ελλάδα από πάνω ως κάτω ,είναι όντως ένας απέραντος αρχαιολογικός (αλλά και παλαιοντολογικός) θησαυρός. ΄Εχουν σε πολλές γωνιές να σκάψουν οι γενιές του μέλλοντος. Αυτό που δε μας άφησαν οι εργολάβοι , οι πουλημένες εφορίες αρχαιοτήτων  και οι πολεοδομίες να κάνουμε εμείς σήμερα.

 

 6. ΄ Oταν η Παρασκευή και 13 αποδείχτηκε πραγματικά γρουσούζικη μέρα -Τα 9 παραδείγματα

 

Δεν υπάρχει χειρότερη απειλή στη σημερινή κοινωνία από τον χωρίς έλεγχο  προπαγανδισμό ανοησιών από τη βιομηχανία παραπληροφόρησης. Σκοπός ο αποπροσανατολισμός ,η σύγχυση, ο εγκλωβισμός  του ατόμου στη σκουπιδοφαγία του Τύπου για το κέρδος.

΄Ενα χαρακτηριστικό παράδειγμα η παραπάνω …διαπίστωση. Εδώ και δεκάδες χρόνια, μας λέει ο ξύπνιος κονδυλοφόρος,   Παρασκευή και 13 συνέβησαν πολλά  ατυχήματα.Τα εξής…9.

Που σημαίνει. Αφελείς, ανόητοι, αχυρόμυαλοι  πελάτες μας, δηλώστε με το κλικ σας υποταγή στην προκατάληψη και τη συσκότιση του μυαλού σας. Τέτοιους λοβοτομημένους χρειαζόμαστε ως εξουσία και  βιομηχανία.

Η απλή αλήθεια πως σε μια άλλη τυχαία ημέρα και ημερομηνία (π.χ Πέμπτη και 18) εδώ και 100 χρόνια, μπορεί να έχουν συμβεί παγκόσμια όχι 9, αλλά …99 ατυχήματα, αυτό είναι η λεπτομέρεια που πρέπει να αποκρυβεί. Μόνο αιχμάλωτα και φοβισμένα μυαλά σε τέτοιες ανοησίες, μπορείς να ελέγχεις και να τους πουλάς “φύκια για μεταξωτές κορδέλες”.