Μήνυση της Κωνσταντοπούλου σε Κασσή και Δριβελέγκα

 

 ” Στη δικαιοσύνη θα καταφύγει η Ζωή Κωνσταντόπουλου, η οποία μηνύει τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Κασσή και Γιάννη Δριβελέγκα, για συκοφαντική δυσφήμιση.Σε ανακοίνωσή της, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για στοχευμένη συκοφαντική επίθεση εναντίον της από τον Μιχάλη Κασσή, ενώ αναφερόμενη στον κ. Δριβελέγκα τονίζει ότι εμψύχωνε τον κ. Κασσή και απέιλησε την ίδια…

Ο ακριβής διάλογος από τα πρακτικά:

Δημήτρης Κοδέλας: Εμείς το κάναμε αυτό; Ποιος το έκανε; Ποιος ευθύνεται;

Μιχαήλ Κασσής: Συνάδελφε, μην μιλάς! Να ακούς! Να μάθετε να ακούτε!

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Σε ποιον απευθύνεστε;

Μιχαήλ Κασσής: Εσείς πηγαίνετε να εισπράξετε κανένα βοήθημα!

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Σε ποιον απευθύνεστε, κύριε;

Μιχαήλ Κασσής: Ηρεμήστε, ηρεμήστε να εισπράξετε κανένα βοήθημα! Μην συνεχίζετε! Ηρεμήστε να εισπράξετε κανένα βοήθημα!

Πρόκειται περί αισχρής συκοφαντίας, γεγονός το οποίο έχει συνομολογηθεί ακόμη και από εκείνους που κατέστρωσαν την αρχική επίθεση εναντίον μου, μέσω του Τύπου. Το μήνυμα είναι ευθύ: «δεν θα μιλάς, για να μην σε συκοφαντούμε».

Αν είναι ή όχι συκοφαντία η αναφορά των παραπάνω βουλευτών στο επίδομα ,που λάμβανε η μητέρα της μηνύτριας βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να το δικαιούται, θα το κρίνει η δικαιοσύνη.  Εμείς δεν έχουμε τέτοια αρμοδιότητα.

‘Εχουμε όμως ιστορική ευθύνη και υποχρέωση, “ως εκ της ιδιότητός” μας, μέσα από την ιστορική δημοσιογραφία, όπως, άλλωστε, έχουμε κάνει και παλιότερα, να επισημάνουμε και να κρίνουμε την πράξη αυτή της μητέρας της  Ζωής Κωνσταντοπούλου.  Το να εισπράττει, λοιπόν, επί συναπτά έτη επίδομα για τα…ενήλικα  τέκνα της (τη μηνύουσα και την αδελφή της) της είναι,κατά την κρίση μας,   ηθικά  κατάπτυστη πράξη και νομικά κολάσιμη.

Κι αντί η κυρία Ζωή Κωνσταντιοπούλου, ως δημόσιο πρόσωπο και μάλιστα πολιτικό, να ζητήσει συγγνώμη,  η δε μητέρα της να επιστρέψει  τα χρήματα, που παρανόμως εισέπραττε επί τόσα  χρόνια, υβρίζουν αμφότερες και προκαλούν τη νοημοσύνη των δημοκρατικών και συνειδητοποιημένων πολιτών.

Ας γνωρίζει  η…  θορυβοποιός βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ πως η ιδιωτική της ζωή δε μας αφορά και δεν την κρίνουμε. ΄Ομως, η είσπραξη παράνομα ενός επιδόματος από τη μητέρα της από τον κρατικό “κορβανά”, επ΄ονόματί της, είτε  αυτή η  πράξη τελούσε ή όχι  εν γνώσει της ίδιας, είναι ένα πραγματικό γεγονός ,που αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα, γιατί αφορά δημόσιο πρόσωπο και μάλιστα βουλευτή. Συνιστά μάλιστα και μια ιδιόμορφη περίπτωση συμπεριφοράς ,επειδή η συγκεκριμένη βουλευτίνα, όπως και η ίδια  αναφέρει στη μήνυσή της, είναι  υπεύθυνη για θέματα Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων! Αυτό και μόνο κατά την ιστορική μας κρίση την καθιστά περισσότερη εκτεθειμένη και όφειλε ήδη να έχει παραιτηθεί ,τουλάχιστον από αυτή της την ιδιότητα, μετά το σάλο που προκλήθηκε από το πρωτοφανές αυτό σκάνδαλο, είτε,επαναλαμβάνουμε, τελούσε η παράνομη πράξη εν γνώσει της είτε όχι. Η ηθική υποχρέωση είναι ανώτερη κάθε άλλης.

Εμείς οφείλουμε αυτό το παράνομο γεγονός και τις παραλείψεις των εμπλεκομένων προσώπων να τα καταγράψουμε και να τα κρίνουμε ιστορικά, πολλώ μάλλον,  επειδή πισεύουμε  πως το κομματικό  “μόρφωμα” του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα εντελώς ανήθικο πολιτικά κόμμα , που στηρίζεται στο λαϊκισμό και τη δημαγωγία και το ήθος  πολλών στελεχών  και βουλευτών του δε συνάδει  ούτε με τα κοινώς αποδεκτά χαρακτηριστικά  της ακέραιης και “καθαρής”  πολιτικής, ούτε  ειδικά με την αριστερή ιδεολογία από την οποία προφασίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ πως εμφορείται.