ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

1. α. ΙΟΜ: 1.586 μετανάστες πνίγηκαν στα νερά της Μεσογείου το 2018
Προσπαθούσαν να φτάσουν σε ασφαλή προορισμό, φωτογραφία: apimages

 

β. Ουγγαρία: Την Δευτέρα θα αποφασίσει ο Ορμπάν πώς θα κινηθεί νομικά κατά της απόφασης της ΕΕ για κυρώσεις
γ. Σάλος με τον Σαλβίνι: Αποκάλεσε τους Αφρικανούς μετανάστες «νέους σκλάβους»
O Ματέο Σαλβίνι/ Φωτογραφία AP images

Οι δολοφονίες  έχουν  επώνυμους, γνωστούς  δράστες. Και η Νέα Κοινωνία των ανθρώπων δεν πρόκειται να ξανακάνει το ίδιο έγκλημα όπως  στη Νυρεμβέργη με τη δίκη των Ναζί.  Θα είναι σκληρή τούτη τη φορά στις τιμωρίες της.  Σε ηγέτες και οπαδούς, που  καλλιεργούν, συντηρούν και ομνύουν στο όνομα του φασισμού-ναζισμού.

Σήμερα, μπορούν ακόμη κάποιοι σαν τους ρατσιστές  προσφυγοφάγους  Ορμπάν και Σαλβίνι  να κυκλοφορούν ελεύθεροι, να ηγούνται κυβερνήσεων χωρών  και μάλιστα να τσαμπουκαλεύονται με το πρόσχημα πως είναι “εκλεκτοί” , εκλεγμένοι  με τις διαδικασίες που προβλέπει το πολίτεμα της δημοκρατίας! Τα ίδια που λένε όλοι οι δικτάτορες του πλανήτη σαν το Ρώσο Πούτιν και τον Τούρκο Ερντογάν.

Οι μελλοντικές κοινωνίες “θα τραβήξουν το χαλί κάτω από τα πόδια” τέτοιων τεράτων. Κι αυτό θα γίνει με την κατάργηση του προσχηματικού πολιτεύματος,  που τάχα είναι το χειρότερο…αν δεν υπήρχαν τα άλλα!

Τίποτα περισσότερο ψευδές. ΄Ολα τα πολιτεύματα ιστορικά, αποδείχτηκαν  το ίδιο ατελέσφορα και εγκληματικά. Ο Χίτλερ δεν επέβαλε με τα τανκς το ναζισμό. Οι Γερμανοί οπαδοί  τον  ανέδειξαν . Τις εντολές τους  εκτελούσε ο παρανοϊκός εκείνος Φύρερ.

Είναι η ώρα να αναζητήσουμε νέες μορφές πολιτευμάτων. ΄Αλλους τρόπους διακυβέρνησης των κοινωνιών. Και η πιο ευκολη και αποτελεσματική λύση, για να πλησιάσουμε το ανέφικτο, είναι η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης. Του σωστά προγραμματισμένου ρομπότ με αξίες αναφαίρετες, αρχέγονες, διαχρονικές , ανθρωποκεντρικές .

Το ρομπότ δε θα άφηνε σε καμιά περίπτωση  1586 συνανθρώπους μας να πνιγούν στη Μεσόγειο μέσα σε λιγότερους από εννέα μηνες! Και το ίδιο θα είχε στείλει  τους Ορμπάν και Σαλβίνιδες  σε ισόβια τιμωρία-παροχή  κοινωνικού έργου, όπως για   να υπηρετούν πάσχοντες Αφρικανούς “δούλους”.

2. Πηγές θεσμών στο ΑΠΕ: Βιώσιμο το ασφαλιστικό -Προς κατάργηση η περικοπή συντάξεων
Σημαίες της ΕΕ/Φωτογραφία: AP

 

  Το ασφαλιστικό στην Ελλάδα “μπάζει απ όλες τις μπάντες”.  Λεφτά υπάρχουν, που έλεγε και ο Γιωργάκης κάποτε. Μόνο που στα ασφαλιστικά ταμεία δεν τα διαχειρίζονται οι καλύτεροι. Αντίθετα, μαθητευόμενοι μάγοι,  άσχετοι ,λαμόγια, τινάζουν κάθε φορά την “μπάνγκα στον αέρα” με  τις  απίστευτα εγκληματικά …προσοδοφόρες επιλογές τους .

΄Οπως λέγαμε  πρόσφατα, υπάρχει εδώ και λίγα χρόνια στις καπιταλιστικές κοινωνίες οι απάνθρωπη  ,φασιστική, υφέρπουσα αντίληψη πως  του συνταξιούχου ,ως μη παραγωγκού μέλους των κοινωνιών πλέον, πρέπει ή να  του περικόπτουν στο ελάχιστο  τις συνταξιοδοτικές του  απολαβές ή να …φροντίζει νωρίς να πεθαίνει, για να μην επιβαρύνει  τον προϋπολογισμό! Γνωστές και εφαρμοσμένες  ήδη θεωρίες.

Θα ενισχύονται  συνεχώςοι ναζιστικές αυτές παρορμήσεις  περί  ηλικιακού Καιάδα.  Κι αυτό,  επειδή λείπει σήμερα ένα δυνατό κίνημα ενάντια στον ηλικιακό ρατσισμό.

΄Ενα  κίνημα, όμως ,που είναι πια και αναγκαίο και φαίνεται  να έχει   μέλλον,  αφού το προσδόκιμο ζωής αυξάνεται με γοργούς ρυθμούς, το άτομο και σε μεγάλες ηλικίες συνεχίζει να είναι  δραστήριο, υγιές, παραγωγικό,  κανονικό μέλος των κοινωνιών.  Και σε καμιά περίπτωση δεν εννοεί  λόγω ηλικίας να παραιτηθεί από τα ατομικά του δικαιώματα, ένα από τα οποία (και το σπουδαιότερο), είναι το δικαίωμα στη ζωή. Αργά ή γρήγορα, έρχεται ένα τέτοιο δυναμικό κίνημα στις ανθρώπινες κοινωνίες ενάντια στον ηλικιακό  φασισμό.

3.Ραγδαίες εξελίξεις: Τέλος η Τουρκία για τις ΗΠΑ – Πώς θα το «εκμεταλλευτεί» η Ελλάδα
Ραγδαίες εξελίξεις: Τέλος η Τουρκία για τις ΗΠΑ – Πώς θα το «εκμεταλλευτεί» η Ελλάδα

 

Οι Αμερικανοί εγκαταλείπουν τον αφερέγγυο «σουλτάνο» και ενισχύουν την στρατιωτική παρουσία τους στην Ελλάδα – Φεύγουν από τη βάση του Ιντσιρλίκ και αυξάνουν τις δραστηριότητες στη χώρα μας – Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Wall Street Journal

Τη σταδιακή απαγκίστρωσή τους από την Τουρκία σε ό,τι αφορά τις στρατιωτικές επιχειρήσεις φαίνεται πως ετοιμάζουν με ταχείς ρυθμούς οι Αμερικανοί καθώς, όπως αποκαλύπτει η καλά ενημερωμένη εφημερίδα Wall Street Journal, έχουν ήδη ξεκινήσει οι συζητήσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Ελλάδας για περαιτέρω χρήση από τους Αμερικανούς αεροπορικών και ναυτικών βάσεων.

Ο Aμερικανικός στρατός βρίσκεται σε συνομιλίες ώστε να επεκτείνει τις δραστηριότητές του στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης περισσότερων αεροπορικών και ναυτικών βάσεων, κάτι που δείχνει μια δυνητική κίνηση προς την ανατολική Μεσόγειο εξαιτίας της αυξανόμενης έντασης με την Τουρκία, σύμφωνα με όσα είπαν αξιωματούχοι.

Υπάρχουν επίσης τόσο γεωπολιτικοί όσο και γεωγραφικοί παράγοντες που κάνουν την Ελλάδα ελκυστικό μέρος για τον αμερικανικό στρατό, αναφέρουν οι αξιωματούχοι. Από πολιτικής άποψης, οι Ελληνο-αμερικανικές σχέσεις βρίσκονται στο απόγειό τους και τα δύο κράτη έχουν ανησυχίες για τον εταίρο τους στο ΝΑΤΟ, την Τουρκία, προσθέτουν οι αξιωματούχοι.

Τονίζεται ότι γεωγραφικά η Ελλάδα έχει τον ιδανικό καιρό για ασκήσεις της αεροπορίας όλο τον χρόνο και διαθέτει τόσο Ελληνικές όσο και ΝΑΤΟϊκές βάσεις, αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα επικαλούμενη Αμερικανούς αξιωματούχους και προσθέτει: «Ίσως το σημαντικότερο για τις ΗΠΑ είναι το γεγονός ότι τόσο η παρούσα κυβέρνηση όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση είναι δεκτικές (Σ.Σ.: στο ενδεχόμενο στρατιωτικής επέκτασης των ΗΠΑ), τόνισαν Αμερικανοί αξιωματούχοι κατά τη διάρκεια επίσκεψής τους τις προηγούμενες ημέρες στην Ελλάδα.

Ο δικτάτορας της  Τουρκίας  είναι “καμμένο χαρτί” για τις ΗΠΑ. Όχι όμως και η Τουρκία. Γεωπολιτικοί, γεωγραφικοί και λοιποί συγγενείς παράγοντες, καθιστούν την Τουρκία μοναδική στην περιοχή. Και το ΝΑΤΟ δε θα επέτρεπε σε έναν παρανοϊκό   Ερντογάν  να συνεχίζει να παριστάνει το  Σουλτάνο κόντρα στα συμφέροντα των ΗΠΑ.

Η θέση της Ελλάδας θα είνα αναβαθμισμένη στρατιωτικά για τις ΗΠΑ, όσο απέναντι κάνει κουμάντο ο τρελαμένος δικτάτορας. Αργά ή γρήγορα, όμως,  θα πέσει. Μια κυβέρνηση εθνικής ενόητας θα μπορέσει, έστω και δύσκολα ,να επαναφέρει το τρένο (ιδιαίτερα των συμμαχιών και της οικονομίας)  στις γραμμές, που  εκτροχιάστηκε με οδηγό τον  Ερντογάν.

Η  πρώτη κίνηση αυτής της μελλοντικής τουρκικής κυβέρνησης είναι να επιστρέψει η Τουρκία ταχέως και οριστικά στη Δύση στην οποία και ανήκει, άλλωστε,  ιστορικά. Η Ευρώπη ειναι το μέλλον της γείτονος. Και καλώς να ορίσει.

 

4. Με ποιου το βαφτιστήρι τα πήρε ο Πολάκης

Επίθεση στον καθηγητή Συνολάκη εξαπέλυσε ο Παύλος Πολάκης με αφορμή την ομιλία του προχθές ενώπιον του Κυριάκου Μητσοτάκη στην οποία παρουσίασε πορίσματα για την τραγωδία στο Μάτι.

 

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας επιτίθεται στον κ. Συνολάκη αναφέροντας τους στενούς δεσμούς του από παιδί με την οικογένεια Μητσοτάκη που έχει μεταφραστεί και με μια θέση στο Ίδρυμα Μητσοτάκη.

Διαβάστε τι έγραψε στο Facebook:

Συνολάκης ….. Μάλιστα….. Μετά Χριστόν προφήτης … Με το κύρος του βαφτιστηριού Μητσοτάκη ,του μέλους του ΔΣ του Ιδρύματος Μητσοτάκη και τοποθετημένος, από τον Μητσοτάκη ,στο ΔΣ του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών….Συνολάκης ….εκκενώνει το Μάτι από 35 έως 55 λεπτά αναλόγως το σταθμό που δίνει συνέντευξη!!!!! ΝΤΡΟΠΗ !!!

Ομολογούμε πως δεν ξέραμε χτες, όταν αναφερθήκαμε στον “πανούργο” καθηγητή, όσα αποκάλυψε ο Πολάκης. Τώρα εξηγούνται πολλά από εκείνα που λέγαμε  στην αναφορά μας εκείνη στον επίορκο  ειδικό που διάλεξε (με το αζημίωτο) την ιδιότητα του βαπτιστηριού και όχι εκεινη του επιστήμονα.

 

5. Oλιβερ Χόαρ: Ο εραστής της Νταϊάνα που την «έφτυσε» και εκείνη κόλλησε -Του έκανε 300 αναπάντητες κλήσεις
Ολιβερ Χόαρ: Ο εραστής της Νταϊάνα που την «έφτυσε» και εκείνη κόλλησε -Του έκανε 300 αναπάντητες κλήσεις [εικόνες]

Χρόνια συναπτά επιμένουν οι φυλλάδες στον κόσμο να μας ταλαιπωρούν με τις αναφορές στα καμώματα-κατορθώματα  μιας άρρωστης στα μυαλά κα συναισθηματικά ανώριμης γυναίκας. Μόνο και μόνο , γιατι ακόμα και στις ημέρες μας οι μάζες ηδύνονται στα παραμύθια με βασιλιάδες, βασίλισσες, πρίγκιπες και πριγκίπισες.