ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

1. ΣΦΟΔΡΑ ΠΥΡΑ ΑΠΟ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
Τρίζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- Καμμένου: Για πρώτη φορά ανοιχτός πόλεμος
Ο Πάνος Καμμένος με τον Αλέξη Τσίπρα/ Φωτογραφία: EUROKINISSI- ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

 

Σικέ σύγκρουση… δια τας ανάγκας του προφίλ εκάστου των δύο κομμάτων. Ακροδεξιό το ένα, αριστερό το άλλο. Να μη δείξουν πως τελικά δε συμφωνούν σε όλα;  Αλλιώς, τί θα έκανε τη διαφορά, αν ο …πολύς Φίλης και η …αντισυστημικιά   λαλέουσα Τασία,  δε διασταύρωναν τα ξίφη τους με τον Καμμένο;

Να μην τα ξαναλέμε.  Η  συγκυβέρνηση  θα παύσει να υφίσταται μόνο, αν το αποφασίσουν και οι δυο εταίροι,γιατί κρίνουν πως ήρθε η ώρα για εκλογές. Αν τα σπάσουν πραγματικά και όχι προσχηματικά, όπως τώρα, σημαίνει πως ο Αλέξης Τσίπρας διάλεξε να αποστατήσει από τη συμφωνία του ίδιου και του Κώστα Καραμανλή και να σπάσει την “ομερτά”.

Σ΄αυτή την περίπτωση… θα φάνε τα μουστάκια τους, αλλά πραγματικά. Τα πυρά δε θα είναι άσφαιρα, όπως τώρα. Και τότε, “ποιος είδε το θεό και δε φοβήθηκε”. Μέχρι ειδικό δικαστήριο θα στήσουν για τη χρεοκοπία της χώρας. Και πρέπει κάποτε να γίνει κι αυτό.

2. Γιατί ο Κασόγκι μπήκε στο μάτι της Σ. Αραβίας: Τι γνώριζε για τις σχέσεις με την Αλ Κάιντα
Διαδήλωση έξω από το προξενείο της Σ. Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη (Φωτογραφία: AP/Jacquelyn Martin)

 

Στοιχεία για τις σχέσεις της Σαουδικής Αραβίας με την Αλ Κάιντα πριν την 11η Σεπτεμβρίου διέθετε ο Τζαμάλ Κασόγκι, λέει ένας πρώην συνάδελφός του.

Κι αυτός ήταν ένας μόνον από τους λόγους που η νέα ηγεσία στο Ριάντ ήθελε να βγάλει από τη μέση τον δριμύ επικριτή της, η τύχη του οποίου αγνοείται από τις 2 Οκτωβρίου, όταν πήγε στο προξενείο της χώρας του στην Κωνσταντινούπολη για να τακτοποιήσει τα χαρτιά του για τον επικείμενο γάμο του με την Τουρκάλα αρραβωνιστικιά του.

Ο Κασόγκι έγινε φίλος με τον Οσάμα Μπιν Λάντεν τις δεκαετίες του 1980 και του 1990 στο Αφγανιστάν και το Σουδάν. Εκείνη την περίοδο τον είχαν επιστρατεύσει οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας του για να πείσει τον Μπιν Λάντεν να τα βρει με τη βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας. Ήταν λοιπόν ένα από τα ελάχιστα πρόσωπα που γνώριζαν λεπτομέρειες για τις σχέσεις τους με τον Μπιν Λάντεν, και στο Ριάντ φοβόντουσαν ότι θα μπορούσε ανά πάσα στιγμή να τις χρησιμοποιήσει για να υπονομεύσει τον πρίγκιπα διάδοχο του θρόνου, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν.

Ο Μπράντλεϊ θεωρεί ότι οι Σαουδάραβες φοβόντουσαν πως ο Κασόγκι έπαιζε πλέον το παιχνίδι των Αμερικανών, καθώς πριν από μερικούς μήνες είχε ιδρύσει στις ΗΠΑ ένα νέο κόμμα, τη «Δημοκρατία για τον Αραβικό Κόσμο».

 

Η συνεργασία Σ.Αραβίας, Κατάρ και Τουρκίας με τις ακραίες, Ισλαμικές οργανώσεις  δεν είναι μυστικό. ΄Εχουν γραφεί κείμενα και κείμενα γι αυτό το ζήτημα.

Το νέο είναι πως ο δολοφονημένος δημοσιογράφος ,ως φίλος του Οσάμα Μπιν Λάντεν, είχε στοιχεία που καίγαν τη Σ.Αραβία.  Φαίνεται πως αυτή η χώρα χρεώνεται πλεόν αποκλειστικά το έγκλημα της 11ης Σεπτέμβρη  στους δίδυμους πύργους των ΗΠΑ. Για αυτό φρόντισαν και  έβγαλαν  το Κασόγκι απο τη μέση.

Οι Αμερικανοί τώρα έχουν το λόγο. Και ας μην κάνουν  τα στραβά μάτια. Δεν είναι όλα συμφέροντα και πωλήσεις όπλων. Βοά ακόμα εκείνο το αίμα  τόσων αθώων θυμάτων.

(΄Ωρα 13. 48. Συνεχής ενημέρωση)

 

 

3 .ΑΣ  ΔΕΙΞΕΙ ΕΥΕΛΙΞΙΑ ΤΟ EUROGROUP
Ντάισελμπλουμ υπέρ Αθήνας για τις συντάξεις: Εχουν ένα δίκιο οι Ελληνες
Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ/ Φωτογραφία: AP- Geert Vanden Wijngaert

 

Είχε πει τότε και τον κράζαν συνεχώς οι Ελληνάρες   με πρώτο τον  …Μπαρουφάκη πως οι  ΄Ε λληνες φάγαν τα λφτά στα πιοτά και τις γυναίκες και ζούσαν πάνω από τις οικονομικές  τους δυνατότητες. Και είχε δίκιο.  Σήμερα έρχεται  και παίρνει το μέρος της χώρας στο  μέγα θέμα  των συντάξων.

Λέτε  να ζητήσουν συγγνώμη;  Αν το έκαναν, δεν θα  τους λέγανε  Ελληνάρες.Και δε θα το κάνουν.

Μπράβο, Ντάισελμπλουμ!

4.Δούρου: Να μην εργαλειοποιήσουμε το θέμα της ΕΡΤ για εσωκομματικές διακρίσεις
Η Ρένα Δούρου/ Φωτογραφία: EUROKINISSI- ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

 

΄Ακου “εργαλειοποιήσουμε”! Τί θα ακούσουν ακόμα τα αυτιά μας.  Δε διστάζουν να γελοιποποιηθούν  ,αλλα και να κακοποιούν τη γλώσσα, για να δείξουν πως είναι διαφορετικοί, πως η διανόηση… τρέχει από τα μπατζάκια τους .

(Ωρα  18.52. Συνεχής ενημέρωση)