ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 

1. ” Το πρώτο πυροσβεστικό πήγε στο Νταού Πεντέλης 54 δευτερόλεπτα πριν το καλέσουν!

 

Από την τηλεματική εφαρμογή μέσω GPS, που βρίσκεται σε δοκιμαστική λειτουργία προκύπτουν τρεις διαφορετικοί χρόνοι έναρξης πυρκαγιάς, όπως επισημαίνεται στην έκθεση προκαταρκτικής πραγματογνωμοσύνης 182 σελίδων, του ορισμένου δικαστικού πραγματογνώμονα Δημήτριου Λιότσιου”.

Θέλουν δε θέλουν η αλήθεια θα λάμψει και τα 99  αθώα θύματα που κάηκαν ζωντανά από δολοφονικά χέρια θα “δικαιωθούν”.  ΄Η τους ξεφύγουν τα στοιχεία (κάποιοι τα διοχετεύουν) ή η κυβέρνηση αποφάσισε επιτέλους να ξεκινήσει  να “κελαηδάει”. Να πει τί έγινε   επιτέλους και κάηκαν σαν να ήταν ποντίκια τόσοι  άνθρωποι και άλλοι έπαθαν εγκαύματα τόσο σοβαρά, που θα μείνουν πια ανάπηροι σε όλη τους τη ζωή.

Τις φωτιές,ποιοι  τίς έβαλαν και γιατί; ΄Εχει τα κότσια  η κυβέρνηση ευθέως  να δείξει τους δολοφόνους και να αφήσουνε  τα παραμύθια πως ένας …αγνώστων στοιχείων (!) στο κοινό 65χρονος άναψε φωτιά να ψήσει… μπριζόλες στο Νταού και έκαψε τον κόσμο γύρω. Σταματήστε πια αυτό το αφελές   παραμύθι. Ο Γερμανός,ειδικός καθηγητής  που σεις οι ίδιοι καλέσατε  και πήγε επί τόπου σας είπε ξεκάθαρα πως σε καμιά περίπτωση η φωτιά  σε τόσο λίγο χρόνο δε θα μπορούσε να περάσει  μια τόσο μεγάλη λεωφόρο πρός Μάτι,όσο μεγάλη κι αν ήταν η ισχύς του ανέμου. Ούτε επίσης  σε κλάσματα  δευτερολέπτου μπορούσε να επεκταθεί σε Βουτζά και Ν.Μάκρη,χιλιόμετρα μακριά.

Σήμερα τα νέα στοιχεία που διεύρεσαν (επίτηδες;) επιβεβαιώνουν αυτό που λέγαμε από την αρχή. Και διαψεύδουν αυτούς που τόσο καιρό κάνουν πλύση εγκεφάλου στον κόσμο πως τάχα η εστία ήταν μία στο Νταού Πεντέλης και η πυρκαγιά ξεκίνησε από αμέλεια κάποιου. Τόσο θράσος! Σαν να απευθύνονται σε κάφρους!

Το GPS, έδειξε τρεις διαφορτικούς χρόνους  έναρξης πυρκαγιών!  Αυτό σημαίνει πως τουλάχιστον 3 εστίες εκδηλώθηκαν αρχικά με χρονική απόσταση ολίγων λεπτών. Τί  υποστηρίζαμε εμείς από την αρχή  και επιβεβαίωσε  ο Γερμανός  ειδικός καθηγητής για πυρκαγιές; “Βάζανε τις φωτιές συντονισμένα, πολλές εστίες σε Νταού, Βουτζά, Ν. Μάκρη,Μάτι. Με ελάχιστα λεπτά,ίσως δευτερόλεπτα διαφορά.΄Οπως έγινε και στην Κινέτα.13 εμπρηστικούς μηχανισμούς μάζεψαν και την άλλη μέρα τους καταχώνιασαν!

Τί κρύβετε; Θα συνεχίσετε να φτύνετε στις στάχτες   των νεκρών;  Θα  πάρετε πάνω σας το αίμα αθώων ανθρώπων που το μόνο τους έγκλημα ήταν πως κατοικούσαν στο Μάτι και τις γύρω περιοχές;

Εμείς δε θα σταματήσουμε να δείχνουμε με δάχτυλο τεντωμένο  τους δολοφόνους. Η Ιστορία δεν μπορεί ….να βάζει το λύχνο στο απόμερο του σπιτιού (“ου καίουσι λύχνον και τιθέασιν αυτόν υπό τον μόδιο”. Γιατί τότε ποιος θα φωτίζει στα σκοτάδια;

Να αφήσουμε την αλήθεια να λάμψει. Και Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ. ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΘΑΡΣΗ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΠΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΗΚΟΥΣΤΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ!

 

Γράφαμε πρόσφατα για το ίδιο θέμα:

 

Ντροπή δολοφόνοι, Ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί

“ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΝΙΚΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ
Μάτι: Στρατιωτικοί, λιμενικοί & ο 65χρονος καλούνται ως ύποπτοι για εξηγήσεις

Διαβάζουμε: «Μεταξύ των υπόπτων είναι και ο 65χρονος που φέρεται ότι έβαλε την σπίθα για να ξεκινήσει η πυρκαγιά, από την περιοχή του Νταού Πεντέλης».
Ευρέθη επιτέλους ο ένοχος! 65χρονος …αγνώστων λοιπών στοιχείων στο ευρύ κοινό, ως ο αποδιοπομπαίος τράγος των Εβραίων, θα σηκώσει τις αμαρτίες των πραγματικών δραστών για να μη διαταραχθεί η συστημική τάξη!
Με αυτή την εξέλιξη δε θα πρέπει να ντρέπονται μόνο η κυβέρνηση, τα κόμματα, η δικαιοσύνη. Πρώτοι οφείλουν να ντρέπονται κάποιοι συγγενείς των αθώων θυμάτων.Σκυλεύουν και τούτοι, όπως και τα κόμματα, τους νεκρούς τους με την ιδεοληπτική τύφλα,που τους στερεί την ελεύθερη ορατότητα.
Αντί να γίνουν ΟΛΟΙ, όσοι είχαν θύματα ανθρώπους τους ,μια γροθιά και να απαιτήσουν εδώ και τώρα την αποκάλυψη της ταυτότητας των πραγματικών ενόχων, μηνύουν τη…Δούρου και τον (λαλημένο) Ψινάκη! Γιατί δε ζήτησαν την «κεφαλήν επί πίνακι» εκείνου που έκαψε τον κόσμο; Γιατί οι πυροσβέστες ή η πολιτεία, αν αδράνησαν ή δεν ήταν έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τέτοιο έκτασης κακό, να είναι πιο ένοχοι από το φυσικό δράστη; Μήπως γιατί εκείνος από …αμέλεια έβαλε τη φωτιά, ενώ πυροσβέστες και λοιποί παράγοντες, λειτούργησαν με δόλο , για να καούν οι άνθρωποι; Τόση παράνοια πιά;
Τα λέμε τόσο καιρό και τόσες φορές. Οι δράστες είναι πολλοί και κατευθυνόμενοι. Είναι αχυράνθρωποι. Η κυβέρνηση το γνωρίζει. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός την άλλη μέρα της συμφοράς από συναισθηματική φόρτιση πιεσμένος, ξεστόμισε την αλήθεια. «Είναι εμπρησμοί»,είπε». Ταυτόχρονα σε Κινέτα και Μάτι. ΄Εχουμε τα πρώτα ευρήματα στην Κινέτα. Τουλάχιστον 13 μηχανισμοί, βόμβες μολότοφ που διεσπάρησαν με τα ελαστικά αυτοκινήτων»!
Κι απο εκείνη τη φορά και μετά.ούτε μια αναφορά σε εκείνη τη δήλωση.ούτε μια δικαιολογία. Μόνο υπονοούμενα και απειλές από την κυβέρνηση,του τύπου…άντε να μην ανοίξουμε το στόμα μας!
Και οι συγγενείς των θυμάτων γνωρίζουν την αλήθεια. Είμαστε αυτήκοοι μάρτυρες σε συγκέντωση κατοίκων στη Ραφήνα και σε συζητήσεις που κάναμε μαζί τους. «Μας καπέλωσαν οι εθνικισταράδες», μας είπαν πολλοί. Παίζουν δικά τους παιχνίδια με τους ανθρώπους μας που κάηκαν».
Εκεί φτάνει η εθνικιστική τύφλα. Και η καθοδήγηση άνωθεν.Φτύνουν κάποιοι ακόμα και στις στάχτες των δικών τους ,για να σωθεί και να μην καθήσει στο εδώλιο η εθνικοφροσύνη . Μια τραγωδία, ένας εξευτελισμός για την έννοια ΄Ανθρωπος!

Φίλος μας έστειλε το  σχολιό του στο παραπάνω κείμενο που αναδημοσιεύτηκε σε άλλο σάιτ:

Η “απάντηση” της ελληνικής και της αμερικανικής κυβέρνησης για το θέμα ήταν σαφής:
1. Η απέλαση 2 Ρώσων πρακτόρων,ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΕΙΧΕ με την υπόθεση της εμπλοκής του Πούτιν στα Σκόπια.Ούτε η κυβέρνηση θέλησε να μιλήσει για ποιο λόγο τους εξαπέστειλε
2. Αμέσως μετά έρχεται η αποκάλυψη των Αμερικανών πως αχυράνθρωπος των Ρώσων στο Σκοπιανό ειναι ο Ιβάν Σαββίδης. ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ!
Αυτές και οιδύο απαντήσεις διαβάζονται έτσι: Οι πρώτοι απελαθέντες ήταν οι υπέθυνοι των φονικών πυρκαγιών. Και δεν αποκαλύφθηκε για ποιους λόγους τους έδιωξαν.
Μόνο η κυβέρνηση τους γνωρίζει.΄Οπως και για το θέμα τον εμπρηστικών μηχανισμών, τηρεί σιγήν ιχθύος.
Ο δεύτερος(ο Ιβάν),λένε οι Αμερικανοί, κινεί τα νήματα για τη χρηματοδότηση των Μακεδονομάχων,που αυτό με τη σειρά του δείχνει την κατεύθυνση της ευθύνης της εθνικοφροσύνης στις πυρκαγιές. Να λάβουμε υπόψη μας πως το έγκλημα στο Μάτι διαπράχθηκε ταυτόχρονα με τα Μακδονικά συλλαλητήρια και ήταν ΑΠΑΝΤΗΣΗ στο…έγκλημα της συμφωνίας των Πρεσπών.
(΄Ωρα 15.15)

 

2. Προκαταρκτική εξέταση
Εισαγγελική παρέμβαση για τη διαρροή εγγράφων περί μυστικών κονδυλίων του υπουργείο Εξωτερικών

 

Κατεπείγουσα έρευνα προκειμένου να ελεγχθεί αν έχει διαπραχθεί τέλεση των αδικημάτων 141 και 146 του Ποινικού Κώδικα, που αφορούν σε παραβίαση μυστικών της Πολιτείας, με αφορμή δημοσίευμα της ιστοσελίδας iefimerida.gr με τίτλο «Πού πήγαν μυστικά κονδύλια του ΥΠΕΞ ύψους 1 εκατ. ευρώ -Η τελευταία ενημέρωση της Βουλής», διέταξε η Εισαγγελία πρωτοδικών Αθήνα

Σοβαρές φημερίδες ως γνωστό, δεν υπάρχουν.  Χωματερές  παραπληροφόρησης και μόνο είναι. Συμφέροντα ιδιωτικά και κομματικά εξυπηρετούν. Το κέρδος των αφεντικών και των υπαλλήλων τους δημοσιογράφων .

Κάποιες, βέβαια, σαν την iefimerida.gr,όπως έχετε κι εσείς εδώ βαρεθεί να διαβάζετε, είναι ό τι πιο αισχρό γέννησε ο “Τύπος” σ αυτό τον τόπο. Ακροδεξιά στα κράσπεδα του Ναζισμού, ρατσιστική, κιβωτός του εθνικισμού και φυσικά πορνοφυλλάδα. Με άμεσες διασυνδέσεις με τους εφοπλιστές ,όπως το…λέλουδο ο Μαρινάκης και άλλοι φιλοβασιλικοί στο Λονδίνο.Και φυσικά  σφικτοδεμένη   με ομφάλιο λώρο με τη Ν.Δ

Αν είχαμε εμείς τα μυστικά κονδύλια και ξέραμε   πόσα ποσά και  πηγαίνανε, θα τα δημοσιεύαμε. Γιατί θα το κάναμε για την ενημέρωση. Το ότι το έκανε η εν λόγω “πατσαβούρα”, όμως, δεν τη δικαιώνει, γιατί απλούστατα έδωσαν εντολή τα αφεντικά της να το πράξει.  Κι αυτό έκανε.

Αλλιώς, αν κόπτεται πραγματικά για την ενημέρωση,  ας βγάλει στη φόρα τους πακτωλούς από τα κρυφά κονδύλια  που έχει ξοδέψει ως ΥΠΕΞ  παλιότερα η Ντόρα Μπακογινανη. (Και ξέρουμε πολύ καλά τί λεμε). Αλλιώς, δεν είναι τίποτα περισσότερο από μαϊμού ξεβράκωτη,που κάνει τον κόσμο να σκάει στα γέλια, περιφέροντας τις πομπέςτης.

΄Ωρα 18.22

 

3. ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
Πόρισμα-καταπέλτης για τη φωτιά στο Μάτι -Προλάβαιναν να εκκενώσουν την περιοχή με άνετο βάδισμα
Εικόνα από drone δείχνει την καταστροφή στο Μάτι / Φωτογραφία: EUROKINISSI

ο πόρισμα του Δημήτρη Λιότσιου, του αξιωματικού του ΠΣ που πραγματοποίησε την έρευνα για την τραγωδία στο Μάτι δείχνει αιφνιδιασμό του κρατικού μηχανισμού την ημέρα της τραγωδίας, καθώς υπήρχε χρόνος για εκκένωση.

Σύμφωνα με το πόρισμα, διαπιστώνεται πως η φωτιά θα μπορούσε να είχε σβήσει εν τη γενέσει της αν δεν είχαν κληθεί οι δύο υδροφόρες που περιπολούσαν στην περιοχή να συνδράμουν τις πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούσαν στην Κινέτα.

Επίσης, διαπιστώνεται ότι υπήρξε καθυστέρηση στην εντολή εκκένωσης της περιοχής από τους κατοίκους και τους επισκέπτες, γεγονός που τους στέρησε την έγκαιρη απομάκρυνση.

Οπως γράφει στο πόρισμα «η μη έγκαιρη εντολή για οργανωμένη απομάκρυνση του πληθυσμού στέρησε τη δυνατότηtα ασφαλούς διαφυγής των μόνιμων κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής».

Μάλιστα αναφέρει πως οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της περιοχής θα μπορούσαν «με μέσο όρο άνετου βαδίσματος τα 80m/min η απόσταση που καλούνταν να καλύψουν από τη Λ. Μαραθώνος έως και την ακτογραμμή για την ασφαλή διαφυγή τους είναι περίπου 1 χλμ, δηλαδή 15 με 20 λεπτά άνετου βαδίσματος».

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Λιότσιο, τον αξιωματικό του ΠΣ που έκανε την έρευνα, «ο κρατικός μηχανισμός αιφνιδιάστηκε από την γρήγορη εξέλιξη της πυρκαγιάς με αποτέλεσμα να προκληθούν δυσλειτουργίες στο επιχειρησιακό σκέλος, καθώς και έλλειψη επαρκούς επικοινωνίας των εμπλεκομένων φορέων κατά τη διαχείριση της κρίσης».

Ωστόσο τόσο η Πολιτική Προστασία, όσο και η ηγεσία της Πυροσβεστικής αγνόησαν  τις προειδοποιήσεις από τις 17.10 του πιλότου του ελικοπτέρου Έρικσον έως τις 17.45 για «φωτιές στις αυλές». Παράλληλα η Περιφέρεια Αττικής αντέδρασε όταν πλέον ήταν πολύ αργά, ενώ υπενθυμίζεται ότι το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας συνεδρίασε όταν όλα πλέον για τους κατοίκους στο Νέο Βουτζά και το Μάτι είχαν τελειώσει!

Από την πλευρά της η Ρένα Δούρου, η οποία την ημέρα της καταστροφής εμφανίστηκε μονάχα στο συντονιστικό, σε συνέντευξή της στην κρατική τηλεόραση ανέφερε ότι «οι περιφέρειες δεν σβήνουν φωτιές, έχουν υποβοηθητικό ρόλο για την πυροσβεστική, «όπως έγινε στην Εύβοια και στην Κέρκυρα αλλά και στην οργανωμένη απομάκρυνση την οποία κάνουν οι δήμοι».

(΄Ωρα  19.55)