ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 

1. Κοτζιάς: Φεύγω πανευτυχής που έλυσα το Σκοπιανό -Η χώρα επεκτείνεται
Ο Νίκος Κοτζιάς με τον Αλέξη Τσίπρα/ Φωτογραφία: EUROKINISSI- ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

 

Πέρα από το Σκοπιανό όμως και μία σύντομη αναδρομή στην παρουσία του στο υπουργείο τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ο κ. Κοτζιάς ανακοίνωσε την επέκταση της Αιγιαλίτιδας ζώνης, από τα Διαπόντια Νησιά μέχρι τα Αντικύθηρα.

«Η κυριαρχία της χώρας επεκτείνεται για πρώτη φορά έπειτα από 70 χρόνια

 

Οφείλουμε να ομολογήσουε πως ο Κοτζιάς κατάφερε να λύσει το Σκοπιανό και μάλιστα κατά τρόπο επωφελή για τις δύο χώρες και την Ευρώπη.Κάτι που στο παρελθόν δεν τόλησε ουδείς κι από τις δύο μεριές.

Από την άλλη, όμως η ανακοίνωση για επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης,εμπερικλείει πολλούς κινδύνους. Η Τουρκία έχει άλλες απόψεις για το Αιγαίο και δε θα αφήσει αναπάντητη αυτή την πρόκληση.

Δίκαιο,λογικό και ηθικό είναι τα προβλήματα στο Αιγαίο να πάνε σε δικαστήριο. Η προσφυγή στο διεθνές δικαστήριο, όπως κάναν όμορφα  και ωραία  η Ρουμανία  και η Ουκρανία,  που είχανε παρεμφερές πρόβλημα είναι κίνηση   “εκ των ων ουκ άνευ”. ΄Οπως επίσης και  η ένταξη της Τουρκίας στην .Ε Ε. Η λύση των προβλημάτων ανάμεσα στις δύο χώρες, περνάει ΜΟΝΟ μέσα από αυτές τις δύο  εισόδους.

2. ΠΓΔΜ: Βρήκε τους 80 βουλευτές ο Ζάεφ -Πέρασαν οι συνταγματικές αλλαγές
ΠΓΔΜ: Βρήκε τους 80 βουλευτές ο Ζάεφ -Πέρασαν οι συνταγματικές αλλαγές -AP

 

Για να είμαστε ιστορικά συνεπείς, οφείλουμε επίσης να δεχτούμε πως ,αν από την άλλη μεριά δεν υπήρχ ο Ζάεφ, η ελληνική κυβέρνηση δε θα μπορούσε σήμερα να καυχηθεί για τη λύση του Σκοπιανού. Αξίζουν και  στην κυβερνηση του Ζάεφ τα ίδια εύσημα.

Επόμενο  βήμα το ΝΑΤΟ. Και … μεθ΄επόμενο,  η είσοδος  της μικρής, φίλης χώρας στην Ε.Ε .Ανήκει κι αυτός ο λαός στη μεγάλη οικογένεια της Ευρώπης. Καλώς να ορίσουν οι γείτονες!

 

΄Ωρα, 14.44

 

3. ΓΙΑ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ
Κύμα συμπαράστασης κομμάτων, πολιτικών, δημοσιογράφων για την έρευνα σε βάρος του iefimerida.gr

. ΝΔ: Προσπάθεια φίμωσης του iefimerida.gr

ΚΙΝΑΛ: Τα υπόγεια του Μαξίμου επιδιώκουν την φίμωση του Τύπου

Το Ποτάμι: Το κυνήγι των δημοσιογράφων μαρτυρά πανικό

Ενωση Κεντρώων: Οχι σε διώξεις δημοσιογράφων

Θεοχαρόπουλος (ΔΗΜΑΡ): Αντί να ζητήσει ευθύνες από υπουργούς, κυνηγά δημοσιογράφους

Βενιζέλος: Απύθμενο θράσος να κατηγορεί η κυβέρνηση το iefimerida για δήθεν αποκάλυψη μυστικών

Είναι  αισχροί. Οι αλήτες πού ξέρουμε και εννοεί ο κόσμος, είναι αγγελάκια μπροστά στην κομματική αυτή αλητεία.

΄Εχουμε εδώ και χρόνια ενηρώσει  με επιδόσεις καταγγελιών στα γραφεία τους  για τα μυστικά και φανερά κονδύλια της Ντόρας Μπακογιάννη από το 2004 και μετά. Είναι αυτά που αποκαλύψαμε στο Κίεβο και την Τασκένδη, πως τα ξκοκάλιζαν μαφιόζοι της ομογένειας και διεφθαρμένοι μεγαλόσχημοι  στο ΥΠΕΞ-ΥΠΕΠΘ  και στοίχισαν τη ζωή στον συνάδελφο καθηγητή Γιώργο Τριάρχη.

  Σήμερα βγαίνουν οι παλιάνθρωποι λάβροι γιατί μια φυλλάδα και μάλιστα πορνό ,δημοσίευσε  με εντολή εφοπλιστών και Μητσοτάκη μια απλή κα ανώδυνη  αναφορά σε μυστικά κονδύλια. Και έγινε χαμός. Για εκείνα τα κονδύλια τσιμουδιά.Που μάλιστα είναι βαμμένα με αίμα.

Γιατί δε βγάζετε λοιπόν στη φόρα ΟΛΟ αυτό τον πακτωλό από τα μυστικά κονδύλια, που αν μάθει ο κόσμος  τους αποδέκτες, θα πάθουν πολλοί επι τόπου έφραγμα; Είναι λένε κρατικά μυστικά αυτά. Οι ίδιοι που κάνουν σήμερα τις καταγγελίες. Τέτοιο  αληταριό!

Ώρα,15.35

 

4. α. ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ
Καλλιάνος: Απλά ο καιρός από Δευτέρα θα γίνει φθινοπωρινός -Αναλυτική πρόγνωση
Ψιλόβροχο στην Αθήνα /Φωτογραφία Αρχείου: Intime News-Bαράκλας Μιχάλης
β. ΒΡΟΧΕΣ, ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ, ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΕΙΣ
Νέα κακοκαιρία από αύριο το απόγευμα -Ερχεται ο «Ορέστης» και θα σαρώσει τη χώρα
Αστραπές στο νυχτερινό ουρανό πάνω από τη Θεσσαλονίκη-Φωτογραφία: Eurokinissi

Ορέστη» ονόμασε η μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), τη νέα κακοκαιρία που θα επηρεάσει τη χώρα μας από τη Δευτέρα.

Τον Καλλιάνο τον έχουμε κράξει από εδώ επανειλημμένα γιατί ενσπείρει πανικό και καλλιεργεί  την τρομοκρατία  με τον τρόπο που παρουσιάζει τον καιρό και τα  τάχα μου ακραία καιρικά φαινόμενα. Κι αυτό για να δώσει πρωτοσέλιδια τρόμου  στην “πατσαβούρα” που τον παρουσιάζει.

Σήμερα φαίνεται πως και μετά το κράξιμο συναδέλφων του συμμαζεύεται και  ενημερώνει για τον καιρό, όπως θα έπρεπε να κάνει πάντα και δεν το έκανε. Ντροπιάζει και την επιστήμη του και τον  ίδιο με αυτο το ντλίριο τρομοκράτησης που έχει εξαπολύσει προς άγραν δημοσιότητας.

 

Στο μεταξύ,οι… αμερικανιές  της meteo συνεχίζονται με τα χρήση  μυθικών κυρίως ονομάτων που δίνουν οι μετεωρολόγοι   στα διάφορα καιρικά φαινόμενα.  Ενσκύπτει μας λένε τη Δευτέρα ο οργισμένος Ορέστης και απειλεί να γίνει μητροκτόνος.

Αν δεν αντιγράψει ο ΄Ελληνας το ξένο, το φανταχτερό, αν δε γίνει μαϊμού ξεβρώκωτη, δεν ησυχάζει. Σοβαρευτείτε εκεί στο Αστεροσκοπείο, γενικώς.

 

 

 

 

5. Σαλβίνι: Δεν θα φοβηθούμε τους οίκους αξιολόγησης -Θα προχωρήσουμε μέχρι τέλους
O Ματτέο Σαλβίνι/Φωτογραφία: Eurokinissi

 

Λες και “τους έχεις φτύσει στο στόμα”,που λένε στο χωριό μου. ΄Ολοι ίδιοι αυτοί οι ακροδεξιοί. Τσαμπουκάδες, τζάμπα μάγκες, φασαριόζοι. Εν ολίγοις …νερόβραστοι.

Θα βάλει την ουρά στα σκέλια ο αμετροεπής λαϊκιστής και θα ζητάει έλεος σε λίγο. “Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά”,  ανεγκέφαλε δημαγωγέ.

΄Ωρα 17.53

6.Ράικου: Δεχόμουν αφόρητες πολιτικές πιέσεις για να ασκήσω διώξεις
Ράικου: Δεχόμουν αφόρητες πολιτικές πιέσεις για να ασκήσω διώξεις

Σε βαρύτατους υπαινιγμούς για παρεμβάσεις στο έργο της δικαιοσύνης προχωρούν κύκλοι προσκείμενοι στην εισαγγελέα Εφετών Ελένη Ράικου, μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας Documento.

Η εισαγγελική λειτουργός, η οποία είχε χειριστεί για ένα διάστημα την υπόθεση της Novartis, εξαιτίας της οποίας στη συνέχεια παραιτήθηκε, βάζει στο στόχαστρο της πολιτικό πρόσωπο με θεσμική εμπλοκή στη Δικαιοσύνη, το οποίο αποκαλεί «Ρασπούτιν», φωτογραφίζοντας τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, κάνοντας λόγο για διαρκείς παρεμβάσεις του στη Δικαιοσύνη σε κρίσιμες υποθέσεις.

Μάλιστα, όπως λέει, δεν υπέστη μόνο η ίδια αυτή την αφόρητη πίεση, αλλά και άλλοι συνάδελφοι της, οι οποίοι είναι έτοιμοι να μιλήσουν.

Υπενθυμίζεται ότι ο πόλεμος από την πλευρά της εισαγγελέως άνοιξε μετά από δημοσιεύματα που εμφάνιζαν έμβασμα 1.000 ευρώ σε κοινό λογαριασμό με τον σύζυγό της, γιατρό στο επάγγελμα, από την εταιρία Novartis. Σύμφωνα με την εισαγγελική λειτουργό, το έμβασμα αφορούσε αμοιβή ομαδικής (ιατρικής) εργασίας, ήταν καθόλα νόμιμο, και καταβλήθηκε άπαξ.

Κύκλοι της κ. Ράικου, σημειώνουν σήμερα:

«Αντί οποιουδήποτε σχολιασμού των ασύστολων ψευδών που δημοσιεύει η εφημερίδα Documento, το οποίο θα τύχει και αυτό ανάλογης δικονομικής μεταχείρισης,όπως και τα προηγούμενα άθλια δημοσιεύματα κατευθυνόμενης μερίδας του Τύπου από τον Ρασπούτιν, ανοίγει σήμερα η αυλαία των αποκαλύψεων για τη δράση του εν λόγω κυρίου και εστιάζοντας στις διαρκείς παρεμβάσεις που δέχθηκε κατά τη διάρκεια της δεύτερης θητείας της ως Εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς, όταν εκμεταλλευόμενος την πολιτική του ισχύ, με ύφος νταβατζή ,να της υποδείξει πως πρέπει να διεκπεραιωθούν συγκεκριμένες κρίσιμες υποθέσεις απαιτώντας άλλες φορές να προβεί άμεσα στην άσκηση ποινικής δίωξης και όταν η ίδια αντέτεινε ότι δεν υπήρχαν προϋποθέσεις νόμιμης άσκησης τους, αυτός επιτακτικά  και με αφόρητη πίεση έλεγε “άσκησε την και ας πάνε παρακάτω να απαλλαγούν’’. Και σε άλλες περιπτώσεις προσώπων που ήθελε  να εξυπηρετήσει απαιτούσε και πάλι επιτακτικά  την εδώ και τώρα αρχειοθέτηση των εν λόγω δικογραφιών. Η συνέχεια θα αποκαλύψει πράγματα που ξεπερνούν τη φαντασία  του μέσου ανθρώπου. Είναι βέβαιη ότι με την πάροδο του χρόνου θα ανοίξουν τα στόματα πολλών συναδέλφων της, που υπήρξαν θύματα του συγκεκριμένου. Στο χωριό της λένε: Βάλαμε τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα. Η ίδια έχει υπομονή και δεν βιάζεται».

Σίγουρα δεν περιμέναμε τη Ράικου για να μάθουμε τί όργιο παρεμβάσων γίνονται  σε επίπεδο κομματικό-πολιτικό,αλλά και μεταξύ των ίδιων των δικαστών, ο παραπάνω στον παρακάτω. Εκείνο που πρέπει να μας πεις η Ελένη   Ράικου που ασχολήθηκε με το μέγα σκάνδαλο της Novartis,είναι αν εντόπισε τίποτα σχετικό με τις βαλίτσες που πήγαιναν πεσκέσι  σ αυτούς που σήμερα με όσα λέει “ρίχνει νερό στο μύλο” τους. Το FBI που είναι μακριά από την Ελλάδα,αλλά δε δίνει αναφορά σε κομματικά αφεντικά, έχει στοιχεία που επιβεβαιώνουν πως 10 πολιτικοί στη χώρα μας,κατά σύμπτωση οι περισσότεροι της Δεξιάς, έφαγαν του σκασμού από τη διεφθαρμένη εταιρία.

Η Ελένη Ράικου, αν τόσο καιρό δεν κατάφερε να βρει τίποτα μεμπτό ή είναι άχρηστη επαγγελματικά ή τους συγκαλύπτει.Και στις δυο πριπτώσεις  αλλοίμονο  από τη δικαιοσύνη στον τόπο μας. “Τί έχεις Γιάννη, τί  είχα πάντα”.

΄Ωρα,21.10

 

Περιδιάβαζα πρόσφατα το αρχείο του Χόμο, ψάχνοντας ένα παλιό κείμενο και έπεσα  στο παρακάτω.   Το αναδημοσιεύω ,επισημαίνοντας πως  η Παλαιά  και η Νέα Διαθήκη (Παύλος) δεν απέχουν πολύ από το Κοράνιο  σε όσα διδάσκουν για τη γυναίκα. . Αν ήμουν γυναίκα, δε θα ανεχόμουνα επ΄ουδενί  για λόγους αξιοπρέπειας να με αποκαλούν Μουσουλμάνα ή Χριστιανή, ούτε στα..αστεία

 

7.ΤΗ ΒΙΑΣΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗ ΜΑΣΤΙΓΩΣΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΑΣΤΗ ΤΗΣ!
MohammedProphet.jpg

 

 

                                                    1.
Ιδρυτής μιας ιστοσελίδας, στην οποία γίνεται συζήτηση για το ρόλο της θρησκείας στη Σαουδική Αραβία, καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκιση και 1.000 μαστιγώσεις για «προσβολή του Ισλάμ».
Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης και επιβεβαίωσε η διαχειρίστρια του ιστότοπου Σουάντ Σαμάρι, ο Ράιφ Μπαντάουι είχε καταδικαστεί τον Ιούλιο σε πρώτο βαθμό σε 7 χρόνια κάθειρξη και 600 μαστιγώσεις, ποινή που έκανε αυστηρότερη στο εφετείο.
Ο ακτιβιστής, που συνελήφθη τον Ιούνιο του 2012, καταδικάστηκε επιπλέον να πληρώσει πρόστιμο ενός εκατομμυρίου ριάλ (περίπου 193.000 ευρώ), σύμφωνα με τη Σουάρι.
Οι δικηγόροι του Μπαντάουι δήλωσαν ότι η ποινή που του επιβλήθηκε ήταν πολύ αυστηρή, αν και ο εισαγγελέας είχε ζητήσει ακόμη πιο αυστηρή τιμωρία. Συγκεκριμένα ο εισαγγελέας είχε ζητήσει ο ακτιβιστής να δικαστεί για το έγκλημα της αποστασίας, για το οποίο αν κρινόταν ένοχος θα μπορούσε να καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών, όμως ο δικαστής απέρριψε την κατηγορία αυτή.
Ο Μπαντάουι κατηγορήθηκε τελικά για τη διάπραξη εγκλημάτων μέσω του Διαδικτύου και για απείθεια προς τον πατέρα του — που αποτελεί ποινικό αδίκημα στη Σαουδική Αραβία.
Στον ιστότοπο Free Saudi Liberals του Μπαντάουι έχουν αναρτηθεί άρθρα που επικρίνουν σημαντικές θρησκευτικές προσωπικότητες της Σαουδικής Αραβίας, όπως ο Μεγάλης Μουφτής, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Οι αρχές έκλεισαν τον ιστότοπο, ο οποίος σύμφωνα με τη Σουάρι «επέκρινε τη θρησκευτική αστυνομία, τα σχολικά βιβλία και κάποιες αποφάσεις των ουλεμάδων», οι οποίες σύμφωνα με την ίδια ήταν αντίθετες με την ουσία του Ισλάμ. Όμως η ίδια διαβεβαίωσε ότι ο ιστότοπος θα συνεχίσει να λειτουργεί με άλλο εξυπηρετητή.
                                                 2.
«Η θρησκευτική αστυνομία της Ινδονησίας σκοπεύει να διατάξει τη δημόσια μαστίγωση μιας 25χρονης χήρας και ενός παντρεμένου άνδρα επειδή είχαν εξωσυζυγική σχέση, αφού αυτόκλητοι τιμωροί βίασαν ομαδικά τη γυναίκα στην επαρχία Ατσέχ, όπου εφαρμόζεται η σαρία (ο ισλαμικός νόμος).Η γυναίκα βιάστηκε ομαδικά από οκτώ αυτόκλητους τιμωρούς, τρεις εκ των οποίων συνελήφθησαν μεταξύ τους και ένα 13χρονο αγόρι, οι οποίοι εισέβαλαν την προηγούμενη Τετάρτη στο σπίτι της και την έπιασαν με τον 40χρονο άνδρα, πατέρα πέντε παιδιών.
Οι δράστες έδεσαν και χτύπησαν τον σύντροφό της, βίασαν επανειλημμένα τη γυναίκα και έριξαν στο ζευγάρι λύματα, προτού τους οδηγήσουν στη θρησκευτική αστυνομία. Στη διάρκεια της ανάκρισης οι αστυνομικοί έμαθαν ότι η γυναίκα είχε πέσει θύμα βιασμού.
«Θέλουμε να μαστιγώσουμε το ζευγάρι επειδή παραβίασε τον θρησκευτικό νόμο για τις σεξουαλικές σχέσεις», δήλωσε ο Ιμπραήμ Λατίφ επικεφαλής της αστυνομίας της σαρία στην πόλη Λάνγκσα.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το γεγονός ότι η γυναίκα βιάστηκε δεν θα ληφθεί υπόψη στην απόφαση για την τιμωρία της.
«Πρέπει να μαστιγωθούν ως τιμωρία γιατί και οι βιαστές θα δικαστούν, όμως από ποινικό δικαστήριο», επεσήμανε ο Λατίφ. «Εξάλλου ομολόγησαν ότι είχαν σεξουαλικές σχέσεις πολλές φορές στο παρελθόν παρότι ο άνδρας είναι παντρεμένος και έχει πέντε παιδιά», σημείωσε.»
                                                    3.
 εδάφια από τα ιερά ισλαμικά κείμενα

Μπουχαρί:Τ4Β52Α270-271 «Ο Προφήτης είπε: “Ποιος είναι ικανός να σκοτώσει τον Ασράφ; [Επεξηγηματική σημείωση: ο Ασράφ ήταν ένας Εβραίος ποιητής που έγραψε κάποια πράγματα εναντίον του Μωάμεθ.] Είπε πράγματα προσβλητικά εναντίον του Αλλάχ και του Αποστόλου-του.” Ο Μασλάμα σηκώθηκε λέγοντας: “Ω Απόστολε του Αλλάχ! Θα ήθελες να τον σκοτώσω εγώ;” Ο Προφήτης απάντησε: “Ναι.” Ο Μασλάμα είπε: “Τότε επίτρεψέ μου να πω ότι θέλω [δηλ., ένα ψέμα].” Ο Μωάμεθ είπε: “Σου επιτρέπω.”»

Ταμπαρί 7:94 «Ο Ασράφ δεν υποψιάστηκε τίποτα το κακό, όταν ο Μασλάμα φώναξε: “Χτυπήστε τον εχθρό του Αλλάχ!” Έτσι τον χτύπησαν, και τα σπαθιά-τους έπεσαν πάνω-του. Ο Μασλάμα είπε: “Θυμήθηκα το μαχαίρι-μου και το άδραξα. Το έμπηξα στο κάτω μέρος του σώματός του. Τον τρύπησα προς τα κάτω μέχρι που έφτασα στα γεννητικά-του όργανα. Ο εχθρός του Αλλάχ έπεσε στο έδαφος.”»

Ισχάκ:368 «Φέραμε το κεφάλι-του στον Μωάμεθ τη νύχτα, χαιρετήσαμε τον Προφήτη καθώς προσευχόταν, και ρίξαμε το κεφάλι του Ασράφ μπροστά στα πόδια-του. Ο Προφήτης δόξασε τον Αλλάχ που ο ποιητής είχε σκοτωθεί, και μας συνεχάρη για την καλή δουλειά που κάναμε για τον Σκοπό του Αλλάχ. Η επίθεσή μας εναντίον του εχθρού του Αλλάχ έσπειρε τον τρόμο μεταξύ των Εβραίων, και δεν υπήρχε Εβραίος στη Μεδίνα που να μη φοβόταν για τη ζωή-του.»

Ταμπαρί 7:97 «Το πρωί μετά το φόνο του Ασράφ, ο Προφήτης διέταξε: “Σκοτώστε όποιον Εβραίο μπορείτε.”»

Ισχάκ:369 «Τότε ο Μασ’ούντ όρμησε πάνω στον Σουναϋνά, έναν από τους Εβραίους εμπόρους με τον οποίο η οικογένειά του είχε κοινωνικές κ’ εμπορικές σχέσεις, και τον σκότωσε. Ο αδερφός του Μουσουλμάνου διαμαρτηρήθηκε λέγοντας: “Γιατί τον σκότωσες; Αρκετό λίπος έχεις στην κοιλιά-σου από τη φιλανθρωπία-του.” Ο Μασ’ούντ απάντησε: “Μά τον Αλλάχ,αν ο Μωάμεθ με είχε διατάξει να σκοτώσω εσένα, αδερφέ-μου, θα σου είχα κόψει το κεφάλι.” Οπότε ο αδερφός-του είπε: “Όποια θρησκεία μπορεί να σε βάλει να κάνεις τέτοιο πράγμα είναι πραγματικά θαυμάσια!”»

Κοράνι 2:228 «και αυτές [οι γυναίκες] έχουν δικαιώματα παρόμοια με εκείνα που είναι εναντίον-τους, όπως είναι δίκαιο, και οι άνδρες είναι ένα βαθμό ανώτεροι απ’ αυτές· και ο Αλλάχ είναι Ισχυρός, Σοφός.»
Κοράνι 2:223 «Οι γυναίκες-σας είναι σαν ένα κομάτι καλλιεργημένης γης για σας· έτσι, πλησιάστε τη γη-σας όποτε και όπως θέλετε·»
Κοράνι 4:3 «Αν φοβάστε οτι δεν θα μπορέσετε να τα καταφέρετε δίκαια με τα ορφανά, παντρευτείτε γυναίκες της επιλογής-σας, δύο, ή τρεις, ή τέσσερις· αλλά αν φοβάστε οτι δεν θα μπορέσετε να είστε δίκαιος (μ’ εκείνες), τότε μόνο μία, ή (μια αιχμάλωτη) που είναι του δεξιού χεριού-σας, που θα είναι πιο κατάλληλη, ώστε να εμποδιστείτε από το να κάνετε αδικία.»
Κοράνι 4:24 [Ο άνδρας επιτρέπεται να πάρει γυναίκες σκλάβες εκτός γάμου] «Και όλες οι παντρεμένες γυναίκες (σας απαγορεύονται) εκτός από εκείνες (τις αιχμάλωτες) που είναι του δεξιού χεριού-σας. Αυτό είναι εντολή του Αλλάχ προς εσάς.»
Κοράνι 4:34 «Οι άντρες είναι οι συντηρητές των γυναικών γιατί ο Αλλάχ έκανε μερικούς ανώτερους από άλλους, και γιατί εκείνες ξοδεύουν από την περιουσία-τους· οι καλές γυναίκες είναι συνεπώς υπάκουες, που φυλάνε όσα δεν φαίνονται όπως ο Αλλάχ τα έχει φυλάξει· και (όσο για) εκείνες για τις οποίες φοβάστε μη σας εγκαταλείψουν, φοβερίστε-τις, και αφήστε-τις μόνες στους κοιτώνες και δείρετέ τις· τότε αν σας υπακούσουν, μη ζητήσετε κάποιον τρόπο εναντίον-τους· ασφαλώς ο Αλλάχ είναι Ύψιστος, Μεγάλος.»
Μπουχαρί:Τ1Β6Α301 «[Ο Μωάμεθ] είπε, “Ω γυναίκες! Να δίνετε ελεημοσύνη, γιατί έχω δει οτι η πλειοψηφία των κατοίκων της Φωτιάς της Κολάσεως ήσασταν εσείς (οι γυναίκες).” Εκείνες ρώτησαν: “Πώς έτσι, ω Απόστολε του Αλλάχ;” Και τους απάντησε: “Βρίζετε συχνά και είστε αγνώμονες στους συζύγους-σας. Δεν έχω δει κανέναν που να υπολείπεται σε νοημοσύνη και θρησκεία περισσότερο από σας. Ένας προσεκτικός, λογικός άντρας μπορεί να παρασυρθεί από κάποιες από σας.” Οι γυναίκες ρώτησαν: “Ω Απόστολε του Αλλάχ! Γιατί υπολειπόμαστε σε νοημοσύνη και θρησκεία;” Εκείνος είπε: “Δεν είναι η μαρτυρία δύο γυναικών ίση με τη μαρτυρία ενός άντρα;”  Απάντησαν καταφατικά.  Είπε: “Αυτό είναι το ελάττωμα στη νοημοσύνη-σας. Δεν είναι αλήθεια οτι μια γυναίκα δεν μπορεί ούτε να προσευχηθεί ούτε να νηστέψει κατά τις ημέρες της εμμήνου ρύσης-της;” Οι γυναίκες απάντησαν καταφατικά. Εκείνος είπε: “Αυτό είναι το ελάττωμα στη θρησκεία-σας.”»
Μουσλίμ 4:2127 [Η 9 ετών σύζυγος του Μωάμεθ, Αϊσά, περιγράφει πώς ο Μωάμεθ την χτύπησε στο στήθος-της — που όπως λέει «με έκανε να πονέσω» — επειδή τον ακολούθησε έξω από το σπίτι χωρίς την άδειά του.]

Ορίστε και η γνώμη ενός σημαντικού σοφού του Ισλάμ, του αλ-Γκαζάλι, για τις γυναίκες:

Αλ-Γκαζάλι [απόσπασμα από τον Ίμπν Ουαρράκ]: [ο ρόλος της Μουσουλμάνας γυναίκας είναι να] «μένει στο σπίτι και να ασχολείται με το ράψιμό της.  Δεν πρέπει να βγαίνει έξω συχνά, δεν πρέπει να είναι καλά πληροφορημένη, ούτε πρέπει να συνεννοείται με τους γείτονές της και μόνο να τους επισκέπτεται όταν είναι απολύτως απαραίτητο· πρέπει να περιποιείται τον άντρα-της… και να ζητεί να τον ικανοποιεί σε όλα… Η μόνη-της ανησυχία πρέπει να είναι η αρετή-της… Πρέπει να είναι καθαρή, και έτοιμη να ικανοποιήσει τις σεξουαλικές ανάγκες του άντρα-της ανά πάσα στιγμή.»

(Ισλάμ και αλήθειες περί Μωάμεθ, ειρήνης, και γυναικών

www.foundalis.com/rlg/Islam_kai_eirini.htm‎)

 

«Καλώς ήρθατε»  στο «Μεσαίωνα» του 21ου αιώνα!

 

΄Ωρα,23.36