ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

1.Για αυτή τη διαφήμιση κατηγορούν την Μπαρ Ραφαέλι για ρατσισμό -Πετά τη μπούργκα…
Η Μπαρ Ραφαέλι με χιτζάμπ. Φωτογραφία: Facebook

 

Μια διαφήμιση με τον τίτλο «Η ελευθερία είναι βασική» που παρουσιάζει το μοντέλο Μπαρ Ραφαέλι να βγάζει την χιτζάμπ και να αποκαλύπτει τα αθλητικά ρούχα που φορά από κάτω, έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.

Το βίντεο είναι μέρος της καμπάνιας της Ισραηλινής εταιρείας Hoodies και έχει δεχθεί έντονη κριτική στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.Σε αυτήν την διαφήμιση, η Μπαρ Ραφαέλι, είναι ντυμένη με μια μαύρη χιτζάμπ, ενώ στην οθόνη εμφανίζεται το σλόγκαν «εδώ είναι το Ιράν;».Αμέσως μετά, το μοντέλο βγάζει την χιτζάμπ, τινάζει τα μαλλιά της και χορεύει στους ρυθμούς ενός τραγουδιού με στίχους για την ελευθερία.

Τα σχόλια κυρίως επικεντρώνονται στο περιεχόμενο, με κάποιον να γράφει: «Ο σεβασμός στις επιλογές άλλων γυναικών και το να μην είσαι ρατσιστής, είναι επίσης βασικός».
Ένας άλλος δήλωσε: «Σημείωσες ένα από τα μεγαλύτερα σκορ στην κατηγορία ηλιθιότητα + ρατσισμός».
Σε ένα tweet που συνοδεύεται από το βίντεο, αναφέρει: «Αυτή πρέπει να είναι η πιο ρατσιστική διαφήμιση που έχω δει ποτέ και δεν μπορώ να πιστέψω πως μια ολόκληρη εταιρεία την ενέκρινε. Είμαι αηδιασμένος και άναυδος».

΄Ωστε είναι ρατσισμός να  υποστηρίζεις  την αλήθεια και να  επισημαίνεις  το λάθος.  Να   λες το αυτονόητο πως οι γυναίκες αυτές ,δηλαδή,  δεν έχουν επιλογή, αν θα φορέσουν ή όχι  τη χιτζάμπ. ΄Οπως εσύ που δεν μπορείς (και να θες) να βγείς …ξεβράκωτος στο δρόμο, γιατί θα σε κλείσουν  σε  φυλακή ή σε τρελάδικο.

΄Αρα, οι επιλογές είναι άλλων. Δικές σου, πάντως, όχι.  Κι αν δε  συμμορφωθείς κι εδώ κι εκεί, στις  χριστιανικές και τις Ισλαμικές κοινωνίες, “μαύρο φίδι που σε έφαγε”. Αυτό είναι ρατσισμός και δικτατορία. ΄Οχι, ό,τι μας βολεύει να λέμε.

Αλλιώς, με  τον παραλογισμό των διαμαρτυρομένων , δεν έχουμε, παρά να θεωρήσουμε ρατσισμό την απαγόρευση  να φορούν και να κυκλοφορούν στους δρόμους οι Νεο-Ναζί με  …αναμνηστικές στολές των χιτλερικών με το…επιχείρημα πως   πρόκειται για ελευθερία και επιλογή! Μην τρελαθούμε. Και το  Ισλάμ στο διάβα των αιώνων  δεν υπήρξε (και ως τώρα) καλύτερο από το ναζισμό.

Θα αντιτείνει κανείς, βέβαια, πως τουλάχιστον στιο Ισραήλ δεν τους παίρνει να δίνουν τέτοια μαθήματα στο Ισλάμ,όταν οι ακραίοι Εβραίοι με τις καπελαδούρες και τις γενειάδες, κυκλοφορούν ελεύθεροι στους δρόμους.  ΄Οπως και οι Χριστιανοί, βέβαια, με το παπαδαριό.΄Ενα αλλόκοτο   πλήθος, που βγαίνει  στους δρόμους με …στολές, χρήσμες μόνο για  τις Απόκριες . ΄Αρα “στου κρεμασμένου το σπίτι δε μιλάνε για σκοινί”. Είναι αλήθεια.Κι ας το γνωρίζουν αυτό όλες οι πλευρές των επικριτών.

Ρατσισμός είναι η κακοποίηση της φύσης.Η πλύση εγκεφάλου, η φυλάκιση του μυαλού και του σώματος είναι  εγκλήματα.  Και οφείλουμε να “λέμε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη”,ανυποχώρητοι, ειδικά,όταν δεχόμαστε επιθέσεις και κριτική από  κάποιους που την ελευθερία την εννοούν,όπως αυτή  τους συμφέρει.

΄Ωρα,12.45

 

2. Πάγκαλος: Οποιος κραδαίνει όπλο να πυροβολείται όπως στις ΗΠΑ
Θεόδωρος Πάγκαλος/Φωτογραφία: IntimeNews

Η γενίκευση είναι φασισμός. Π.χ ΟΛΟΙ οι ΄Ελληνες είναι τεμπέληδες. ΟΛΟΙ οι Αλβανοί κλέφτες. Γνωστό. Και φυσικά ο Πάγκαλος  ξέρει από φασισμό . Γι΄αυτό   λέει όσα  ανεπίτρεπτα ξεστομίζει κάθε τρεις και μία.

΄Οποιος κρατάει όπλο  να εκτελείται,  υποστηρίζει. Κι αν είναι  ψεύτικο; Αν είναι άδειο το όπλο; Αν ο αστυνομικός δε βλέπει καλά ή νομίζει πως κρατάει ο άλλος όπλο; Δεν τον ενδιαφέρουν αυτά τον Πάγκαλο. Λεπτομέρειες. “Στο ψαχνό” συμβουλεύει  την αστυνομία να του ρίχνουνε . Ως γνήσιος φασίστας.

Είναι ο ίδιος που είχε  παλιότερα τις  περίφημες εκείνες αισχρές ατάκες, όπως  “μαζί τα φάγαμε τα λεφτά”,  “όσοι δεν ψηφίζουν,είναι ανύπαρκτοι και  δεν πρέπει να έχουν δικαιώματα”, “καλός Τούρκος είναι ο νεκρός Τούρκος” και άλλα τέτοια  τρομακτικά. Ακόμα και φορείς σκληρού ολοκληρωτισμού, διστάζουν  να μιλούν έτσι.

Πώς νομίζετε ότι πήγε η χώρα κατά διαόλου; Επί συναπτά έτη αυτός ο “αγροίκος” τύπος με τις μακιαβελικές αντιλήψεις ,  ασκούσε εξουσία. Ναι, ο Θεόδωρος Πάγκαλος,που δικαίωμά του,και δεν τον κατακρίνουμε, είναι να περιφέρει τη σωματική του παχυδερμία,αλλά να βρωμίζει την κοινωνία με τα ξεράματα του μυαλού του, είναι άκρως επικίνδυνο,πέρα από αποκρουσικό.

3.Προς προανακριτική για 5 υπουργούς οδηγεί το πόρισμα της Εξεταστικής για την Υγεία
Οι Αδωνις Γεωργιάδης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Ανδρέας Λοβέρδος, Μάκης Βορίδης, Μάριος Σαλμάς

Και λέμε (κι ας μη…λέμε ονόματα) πως, τουλάχιστον, οι δύο από αυτά τα μπουμπούκια που εικονίζονται εδώ, φάγανε του σκασμού από άλλες κομπίνες. ΄Ετσι, η δωροδοκία από τη Novartis θα αποδειχτεί πως ήταν …πενταροδεκάρες. Ψιχία, δηλαδή, για δαύτους, σε σχέση  με τις χοντρές μπίζνες, που θα έρθουν στο φως, αν γίνει προανακριτική και προχωρήσει. Από πηγές έγκυρες και καθαρές πήραμε την πληροφόρηση.

΄Ωρα,15.54
4. ΓΝΩΣΤΟΣ ΩΣ «Ο ΑΥΣΤΡΑΛΟΣ»
Εκτέλεση στη Βούλα: Η Αυστραλία, οι χλιδές στη Μύκονο, ο γάμος με τη σταρ ριάλιτι μόδας και το σκοτεινό παρελθόν του 46χρονου

Το όνομά του, κατά πληροφορίες, φέρεται να είχε εμπλακεί σε υποθέσεις ναρκωτικών το 2005, σε κάποιες περίεργειες απόπειρες δολοφονίας και σε επεισόδια που διαδραματίστηκαν στην Αυστραλία, στην Αγγλία και στη Μύκονο.

Πάντως, η αυστραλιανή εφημερίδα της ομογένειας neoskosmos.com, με αφορμή τη δολοφονία του 46χρονου, αναφερόμενη στο παρελθόν του περιγράφει:

«Η οικογένεια του 46χρονου Ελληνοαυστραλού είχε βρεθεί αρκετές φορές αντιμέτωπη με τον νόμο, καθώς το 2011 ο πατέρας του δολοφονηθέντος, πρώην τραγουδιστής στο Σίδνεϊ, είχε συλληφθεί αφού οι Αρχές εντόπισαν 50 κιλά μεθαμφεταμίνης στην κατοχή του, αν και οι κατηγορίες εναντίον του ανατράπηκαν όταν ο έτερος γιος του παραδέχθηκε πως ο ίδιος είχε παρακινήσει τον πατέρα του να μεταφέρει τα ναρκωτικά, θεωρώντας ότι δεν θα κινούσαν υποψίες. Και ο ίδιος ο 46χρονος όμως είχε αντιμετωπίσει κατηγορίες για διακίνηση ναρκωτικών στο παρελθόν. Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο Σϊδνεϊ ήταν ιδιοκτήτης ενός νυχτερινού κέντρου στην οδό Oxford μαζί με τον γόνο γνωστής οικογενείας. Οι δρόμοι τους χώρισαν έπειτα από έντονη διαφωνία κάποια στιγμή το 2007. Δύο χρόνια αργότερα, ο δολοφονηθείς βρέθηκε κατηγορούμενος για τον σοβαρό τραυματισμό του αδερφού του συνεταίρου του. Στη συνέχεια τα δύο αδέλφια (σ.σ. οι συνέταιροι του δολοφονηθέντος) φαίνεται πως σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τον 46χρονο Ελληνοαυστραλό ως αντίποινα για την απόπειρα εναντίον του αδελφού του συνεταίρου του, αλλά αθωώθηκαν ενώπιον του δικαστηρίου. Από το 2013 είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τον 46χρονο, αφού βρέθηκε να οδηγεί χωρίς άδεια, ενώ στη συνέχεια δεν εμφανίστηκε προκειμένου να του απαγγελθεί η ποινή του. Το δίπλωμά του ακυρώθηκε μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2018».

 

“Λουλούδι” ο τύπος Κι αυτός και ο πατέρας του. Βρώμικοι και αισχροί αμφότεροι. Ναρκωτικά, συμβόλαια θανάτου, συνιδιοκτήτες   νυχτερινών κέντρων, σε όλα μέσα ο υιός  και ο πατήρ.

Η κατάληξη γνωστή και αναμενόμενη. Κάποια άλλη βρώμικη “οικογένεια” ανταγωνιστών,  έβγαλε τον κανακάρη της άλλης από τη μέση , μέχρι να έρθει  η στιγμή να πάθουν τα ίδια και οι δολοφόνοι του,για να  έρθουν τα πράγματα στα ίσια τους σε αυτό τον αγγελικό  κόσμο,που ζουν θύματα και δολοφόνοι.

Στο μεταξύ , το μπουμπούκι ο “Αυστραλός” είχε παντρευτεί λέει ένα γνωστό  μανεκέν (προφανώς όχι για τα καλλίγραμμα πόδια της ,αλλά για τα πνευματικά της χαρίσματα ) και οι  δυο τρώγανε αντάμα τα λεφτά  από το ναρκοεμπόριο στη Μύκονο και στα άλλα ευυπόληπτα στέκια της χώρας. Αλλά, φυσικά  η σύζυγος του μαφιόζου δε γνώριζε τίποτα για τις εγκληματικές δραστηριότητες του αγαπημένου της και για τα ματωμένα λεφτά που ξόδευε για πάρτη της. Της έλεγε πως ο..  ΄Αγιος Βασίλης  τους έφερνε τα δώρα πλουσοπάροχα κι εκείνη  τον πίστευε.Και δε θα πάει μέσα  για  το μισό σχεδόν ποινικό κώδικα που έχει παραβεί και τούτη ,όσο καιρό κολύμπαγε μαζί του στο βούρκο.

Κατά τα άλλα, η  δικαιοσύνη της ελληνικής…δικαιοσύνης, θριαμβεύει Οι σύζυγοι  Τσαχατζόπουλου και Παπαντωνίου, αποφάσισαν οι δικαστές,  είχαν συμμετοχή στο φαγοπότι των αντρών τους, γνώριζαν τη διαφθορά τους και συμφωνούσαν . Γι΄ αυτό τις έχωσαν και τούτες μέσα. Το μανεκέν μένει έξω. Κι αφού θα κοπεί πλέον η μάσα, θα αναζητήσει προφανώς άλλον  ναρκέμπορο,  γιατί χωρίς Μύκονο και  κλαμπ Εκάλης   δε ζει  το κορίτσι!

΄Ωρα, 19.21

5. Εκτέλεση Μακρή: «Βασιλιά μου γιατί σε φάγανε;»-Η Βικτώρια Καρύδα σπαράζει

 

Σπαρακτικές οιμωγές της Βικτώριας Καρύδη για την εκτέλεση του συζύγου της Γ Μακρή -Φωτογραφίες: Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης -ndp

Σπαράζει η χήρα του Γιάννη Μακρή, Βικτώρια Καρύδα που αδυνατεί ακόμη να πιστέψει ότι εκτελέστηκε ο άνδρας της.

Στο σπίτι της οικογένειας έχουν σπεύσει από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση της δολοφονίας, συγγενείς και φίλοι για να συμπαρασταθούν στο πένθος του γνωστού μοντέλου.

Στις εικόνες που κατέγραψαν δεκάδες τηλεοπτικά συνεργεία από την οικία Μακρή στο Πανόραμα Βούλας, όπου πριν από μερικές ώρες έπεφτε νεκρός από τις σφαίρες του εκτελεστή, ο 46χρονος επιχειρηματίας, ακούγονται οι οιμωγές.

 

Εν τω μεταξύ ,η ακροδεξιά φυλλάδα παραπάνω,δεν άκουσε τίποτα για το “βίο και την πολιτεία” του ναρκέμπορου .Κλαίει και οδύρεται με τη χήρα,που κι αυτή δε γνώριζε,η   καημένη , το ποιον του άντρα της, ούτε πώς έβγαζε τα λεφτά για τη χλιδάτη ζωή τους στας…Μυκόνους.

Ε, ναι. Πώς το είπε η αρχαία ελληνική σοφία; “΄Ομοιος ομοίω αεί πελάζει”,συνήθως. Συγκλαίει με την οικογένεια  η φυλλάδα των εφοπλιστών.Και κάποιοι απ΄αυτούς ναρκέμποροι και οι ίδιοι.

΄Ωρα, 22. 05