ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

1. Στους 100 έφτασαν οι νεκροί από τη φωτιά στο Μάτι -Υπέκυψε 73χρονος εγκαυματίας
Μετά τις πυρκαγιές στο Μάτι/Φωτογραφία: AP

 

Εκατόμβη στην κυριολεξία της λέξης! Θυσία-προσφορά  τα εκατό θύματα της πυρκαγιάς   στο Μολώχ του εθνικισμού και της παράνοιας. Οι  δολοφόνοι γνωστοί. “Μακεδονομάχοι” και  αχυράνθρωποι  των Ρώσων.

2.Μητσοτάκης: Επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται – Αύξηση κατώτατου μισθού στα 703 ευρώ

 

ΝΔ δεν θα κυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών ούτε τώρα ούτε ποτέ» – Δριμεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ: «Φύγετε μια ώρα αρχύτερα!» – «Το άσυλο ανομίας στα πανεπιστήμια καταργείται»

Νέα Δημοκρατία | Κυριάκος ΜητσοτάκηςΜήνυμα ενότητας του ελληνικού λαού απεύθυνε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα του 12ου Συνεδρίου του κόμματος, που πραγματοποιείται στον εκθεσιακό χώρο Metropolitan Expo, στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Ο αρχηγός της ΝΔ προανήγγειλε οικονομική ενίσχυση των νέων ζευγαριών, τονίζοντας πως «στον επόμενο Προϋπολογισμό θα υπάρχει πρόβλεψη για επίδομα ύψους 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται στη χώρα μας». Παράλληλα, δεσμεύθηκε για την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού και διαμόρφωση του κατώτατου μισθού στα  703 ευρώ

Ρεσιτάλ δημαγωγίας, παροχολογίας και λαϊκισμού. “Η χώρα γερνάει, δε γεννιούντια παιδιά.Πάρτε 2 χιλιαρικάκια  και γεννοβολάτε  αβέρτα,΄Ελληνες σαν τις κουνέλες. Να μη χαθεί η φυλή, το ανάδελφον έθνος”!

Από τη μια, σκέφτομαι τον όλεθρο  που θα προκύψει, αν ποτέ ο γιος του  Κωνσταντίνου Μητσοτάκη αναλάβει εξουσία.  Ο γόνος έχει περάσει προ πολλού τα εκαμμένα. Βρίσκεται πολύ   μέσα από τα  χρυσαυγίτικα σύνορα. Και όχι μόνο δεν αισχύνεται, αλλά και περιφάνως αντιγράφει  τα ίδια ακριβώς παραληρήματα ,ως σήμερα “κτήμα εσαεί” Μιχαλολιάκου. Δεν έχει πισωγυρισμό.

Από την άλλη, ώρες ώρες εύχομαι   αυτή η κινούμενος άμμος” των  ψηφοφόρων, να αναδείξει    πρωθυπουργό της χώρας το συνοδοιπόρο  των ΝεοΝαζί Κυριάκο Μητσοτάκη. Οπότε έχουμε ως αναμενόμενα: 1. Μη κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών. 2. Αυτό με τη σειρά του ,θα σπάσει τη σιωπηρή συμφωνία με τους Ευρωπαίους (κι ας λέει ο Τσίπρας πως δεν έγινε)  για το Μακεδονικό και θα προχωρήσουν οι “εταίροι” άμεσα σε μαχαίρι των συντάξεων ,οι οποίες σε ποσοστό τουλάχιστον 60-70%  θα φτάνουν από 300-600  ευρώ. 3. Αυτό με τη σειρά του θα ξεσηκώσει ακόμα και τις πέτρες.  Οι συντεχνίες στο μεγαλύτερο μέρος τους είναι πλέον αποδεδειγμένο πως δεν ενόχλησαν την παρούσα κυβέρνηση. Αυτό  που ήθελαν και οι δανειστές. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όχι μόνο δε θα μπορέσει να τις συγκρατήσει-αναχαιτίσει, αλλά θα δει γύρω του όλα να γίνονται όλα… Γης Μαδιάμ!

Και αν ο πατέρας του κράτησε περισσότερο από 2 χρόνια την εξουσία ο υιός δε θα χρονίσει. Θα καεί το παραπέτασμα. Και θα αναγκαστεί  να φύγει νύχτα.

Μια τέτοια  εξέλιξη, όμως,  θα πάει πάλι  τη χώρα πίσω.  Και θα είναι από δύσκολο ως αδύνατο να συνεχιστούν οι υπεσχημένες  μεταρρυθμίσεις που ακόμα εκκρεμούν. Πέρα απ΄αυτό, είναι λογικό  πως ουδείς επενδυτής είναι τρελός να ξεκινήσει δουλειές  σε μια χώρα στην οποία θα καίγεται το πελεκούδι καθημερινώς από απεργίες, πορείες διαδηλώσεις.

“Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα”. Οπότε,  καιρός  να το ρίξουμε κι εμείς εδώ στη μοιρολατρία. Ο… θεός να βάλει τα χέρι του!

3. Αμβέρσα ο σημαντικότερος κόμβος

Η Αμβέρσα έχει μετατραπεί πλέον στον σημαντικότερο κόμβο εισαγωγής κοκαΐνης στην Ευρώπη, σύμφωνα με την έκθεση. Τουλάχιστον 41 τόνοι του συγκεκριμένου ναρκωτικού κατασχέθηκαν από τις αρχές στο εν λόγω λιμάνι το 2017. Αξίζει να σημειωθεί ότι 2016 κατασχέθηκαν 70,9 τόνοι κοκαΐνης σε όλη την Ευρώπη.

Οι νέες οδοί διακίνησης ενδέχεται να αποτελούν μόνο την κορυφή του παγόβουνου, καθώς άλλες οδοί και μέθοδοι διακίνησης, όπως είναι η χρήση ιδιωτικών αεροσκαφών, ενδέχεται να μην εντοπίζονται καν, προειδοποιεί το Κέντρο.

 

Αν  κατασχέθηκαν   στην  Ευρώπη μόνο το 2016, 70  τόνοι κοκαϊνης, φαντάζεται κανείς την ίδια περίοδο πόσοι εκατοντάδες τόνοι όλων των ναρκωτικών  δεν εντοπίσθηκαν, αλλά κυκλοφόρησαν στις ευρωπαϊκές χώρες. Μιλάμε για μια πραγματική  τραγωδία, αφού σύντομα με την ταχύτητα και την άνεση που κυκλοφορούν οι ναρκέμποροι την πραμάτεια τους  δε θα υπάρχει Λύκειο που η πλειοψηφία των μαθητών να μην έχει δοκιμάσει ένα από τα σκληρά ναρκωτικά. Μπάφους ,βέβαια, θα έχουν καπνίσει  από το…Δημοτικό κιόλας.

Δε νικώνται  τα ναρκωτικά,γιατί δε θέλουν οι μεγαλόσχημοι να χάσει τα ιλιγγιώδη κέρδη  ένας ολόλκληρος  βρώμικος κόσμος που εμπλέκεται σε αυτό το δολοφονικό  εμπόριο. Ναρκωτικά,όπλα και αγοραπωλησία “λευκής σάρκας” είναι οι πιο ισχυρές μετοχές, τα    “βαριά χαρτιά” στο διεθνές χρηματιστήριο.

Η λύση είναι μία και μοναδική. Χρόνια τη προτείνουμε και την προπαγανδίζουμε.(*)   Αλλά,όπως είπαμε, το σύστημα τα θέλει τα ναρκωτικά, Μαζί με το σεξισμό και το ποδόσφαιρο  είναι τα πιο δυνατά όπλα στα χέρια του. Τέτοιους υπηκόους χρειάζονται τα κράτη, οι πολτικοί .Μόνο με διαλυμένες, αποχαυνωμένες, άρρωστες υπάρξεις ,  ζόμπι,  μπορούν  να επιβιώσουν.

4. Χρήστης ναρκωτικών ο 21χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία της Ελένης στη Ρόδο
Χρήστης ναρκωτικών ο 21χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία της Ελένης στη Ρόδο

 

Με την κατάθεση της μητέρα του 21χρονου κατηγορούμενου για τη δολοφονία της Ελένης στη Ρόδο συνεχίστηκε την Παρασκευή η κυρία ανάκριση που πραγματοποιείται από τις Αρχές. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «δημοκρατικής», για πρώτη φορά στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται, τόσο στο προκαταρκτικό στάδιο της προανάκρισης όσο και στην πορεία μετά την απολογία των κατηγορουμένων και την έκδοση διάταξης για την προσωρινή τους κράτηση, γίνεται μνεία για προσπάθεια απεξάρτησης από τα ναρκωτικά του 21χρονου κατηγορούμενου.

Ανεπισήμως είχε γίνει γνωστό συγκεκριμένα ότι κατά τη διάρκεια της κράτησής του στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Ρόδου του είχε χορηγηθεί κάποιο σκεύασμα χωρίς όμως να διευκρινιστεί η σύστασή του.

Η μητέρα του φέρεται στην κατάθεσή της να είπε ότι ο 21χρονος παρακολουθεί ένα από τα προγράμματα υποκατάστασης από τα ναρκωτικά που λειτουργούν στο νησί της Ρόδου και μάλιστα ότι τυγχάνει ψυχολογικής υποστήριξης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε εξαρτημένος από ουσίες και μάλιστα από μικρή ηλικία και ότι κατέβαλλε προσπάθεια απεξάρτησης, ενώ φέρεται μάλιστα λόγω των προβλημάτων του αυτών να μην ολοκλήρωσε και την στρατιωτική του θητεία.

 

Φανερό πως και στο ειδεχθές έγκλημα της Ρόδου  τα ναρκωτικά είναι πίσω  κι από τούτη  την τραγωδία.  Πάνω από 70 % της εγκληματικότητας στη χώρα μας  χρεώνεται σε αυτή τη μάστιγα.

Μπάφοι, χάπια, σκληρές ουσίες σακατεύουν το μυαλό, αποδυναμώνουν και αδρανοποιούν τις ηθικές  αντιστάσεις του ατόμου και το καθιστούν έρμαιο των ενστίκτων του. Οι  δολοφόνοι της Ελένης ήταν τέρατα. Και τέρας εύκολα σε κάνει το κουρκουτιασμένο από τις ουσίες  μυαλό σου.

΄Οσο  κυκλοφορούν παρατημένοι  οι χρήστες, χωρίς θεραπεία, ενδιαφέρον, επίβλεψη,  τόσο θα αυξάνεται η εγκληματικότητα και στα μικρά και στα μεγάλα εγκλήματα.

 

(*)

ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ:ΛΥΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ.ΔΕΝ ΤΗ ΘΕΛΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΝΕΙΣ.(5-9-2010).

Γ
…Από εκείνη την εποχή είχα μια θεωρία για τις αιτίες που οδηγούν  τα άτομα στα ναρκωτικά :Πίστευα πως οι κλασικές αιτίες που επικαλούνται οι ειδικοί για να δικαιολογήσουν την επιρρέπεια, ενός νέου ειδικά ατόμου, στα ναρκωτκά (κακό οικογενειακό περιβάλλον,φτώχεια,αδυναμία χαρακτήρα,προσωπικά προβλήματα κ.λπ) είχαν σχέση,αλλά δεν ήταν η βασική αιτία.Συνάντησα ναρκομανείς από “καλά” σπίτια και από “κακά”.Πλούσιους και φτωχούς, με ή χωρίς προσωπικά προβλήματα. Πώς γίνεται, αναρωτιόμουνα, στο ίδιο σπίτι  με τέσσερα παιδιά, τα τρία να βγαίνουν “διαμάντια” και το άλλο πρεζόνι;Κάτι άλλο φταίει ΚΥΡΙΩΣ και όχι το περιβάλλον.Κατέληξα,λοιπόν, πως ναρκομανείς γίνονται άτομα με άκρατο εγωισμό, “παρτάκηδες”,κακομαθημένοι και συναισθηματικά ανώριμοι.΄Ατομα που τα θέλουν ΟΛΑ δικά τους και μάλιστα εδώ και τώρα.Η ζωή δεν τα δίνει εύκολα και καταλήγουν εκεί που καταλήγουν.
Μετά σκεφτόμουνα πώς θα μπορούσε κανείς 1. Να βοηθήσει ένα ναρκομανή να απεξαρτηθεί και 2.Πώς η πολιτεία θα ήταν σε θέση να χτυπήσει αποτελεσματικά αυτή τη μάστιγα. Να δούμε το πρώτο ερώτημα:
Δεν είδα ΠΟΤΕ,όσα χρόνια ασχολήθηκα με το πρόβλημα, ένα ναρκομανή με χρόνια εξάρτηση να σώζεται.Κι αυτό αποδείχτηκε αργότερα,όταν έφτιαξαν την “επιχείρηση” ΟΚΑΝΑ και τα διάφορα κέντρα αποτοξίνωσης.Δε θεράπευσαν ποτέ κανέναν με τις αστείες ατάκες “είμαι η Ελένη και είμαι καλά”.Αηδίες.Μπορεί για λίγο καιρό να έμενε ένας ναρκομανής “καθαρός” και μετά από λίγο, χωνόταν πάλι στα “σκατά΄”.Κάποιες περιπτώσεις θεραπείας που παρουσιάζουν,δε θα μπορούσαν να επιβεβαιωθούν επστημονικά (λένε οι ειδικοί), αν δεν περάσει δεκαετία! Μεγάλο το διάστημα,αλλά αυτή είναι η αλήθεια.
 Και για να επανέλθουμε στα κέντρα αποτοξίνωσης. Αυτά τα “μαγαζιά”, πέρα από τη κατασπατάληση δημοσίου και ιδιωτικού χρήματος, κάνουν και άλλη ζημιά. Προπαγανδίζουν και μάλιστα με “πλούσιες” διαφημίσεις πως θεραπεύουν,σώζουν,αποτοξινώνουν κάθε εξαρτημένο. Αρκεί εκείνος να θέλει. Με αυτό τον τρόπο, εξαπατούν τον κόσμο και τους ναρκομανείς.Αλλά η μεγάλη ζημιά γίνεται ειδικά σε κάποα παιδιά, επιρρεπή στις ουσίες,που σκέφτονται:”Δεν πάει στο διάολο; Και να γίνω πρεζόνι, θα πάω σε ένα κέντρο να αποτοξινωθώ”.Απάτη-έγκλημα!
Η άποψή μου τώρα πιά (και ας μην είμαι ειδικός,απλώς διατυπώνω γνώμη, εξαιτίας εκείνης της ενασχόλησής μου με το θέμα των ναρκωτικών παλιότερα) για την απεξάρτηση ενός ατόμου είναι τούτη: Επειδή η εξάρτηση είναι στο μυαλό,εκείνο πρέπει να πρώτα να “καθαρίσει”.Τα υποκατάστατα (μεθαδόνες και τέτοια) που τάχα λύνουν το πρόβλημα ως υποκατάστατα,ξέρουν και οι ίδιοι οι ναρκομανείς πως είναι απάτη. ΟΛΑ στο μυαλό είναι.
Η πολιτεία, λοιπόν,αν πράγματι νοιάζεται γι αυτά τα άρρωστα και χιλιοταλαιπωρημένα άτομα, ας κάνει το εξής: Να ιδρύσει κατά τόπους ΚΕΝΤΡΑ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗΣ – “ΧΩΡΙΑ” στα οποία θα εισάγονται για θεραπεία ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ όλοι οι ναρκομανείς.(Να επονομαστούν,μάλιστα,”ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ” ή κάπως έτσι,με μια μεταφορική λέξη-φράση που να σημαίνει  “γυρίζω πίσω”,”έρχομαι από την έρημο”, κάτι τέτοιο). Κανένα δυστυχισμένο  πλάσμα να μην κοιμάται πια στους δρόμους, να υποφέρει,να εξευτελίζεται και να πεθαίνει σα σκυλί. Στα “Κέντρα” αυτά, η αποτοξίνωση θα γίνεται χωρίς υποκατάστατα.Να μείνουν χωρίς ουσίες στην αρχή και να περάσουν την “κόλαση” ΟΛΟΙ τους. Αυτό θα είναι και μια φοβερή εμπειρία-τιμωρία, για να καταλάβουν στην κυριολεξία την αθλιότητα στην οποία βρίσκονται. Αφού περάσουν από την “κόλαση” (στέρηση) και αντιμετωπίσουν τα σύνδρομα, να ξεκινήσουν πρόγραμμα “καθαρισμού” του μυαλού. Αυτό δε γίνεται με διδασκαλίες, κηρύγματα, ομολογίες πρώην, τάχα, ναρκομανών και συμβουλές. Για να σταθούν αυτά τα πλάσματα πάλι στα πόδια τους, θέλουν πολλή ΑΓΑΠΗ, ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ,ΤΡΥΦΕΡΟΤΗΤΑ.΄Εχουν φάει με το κουτάλι την απόρριψη και τα μόνα “φάρμακα” που χρειάζονται, είναι αυτά.Επομένως,κάθε ναρκομανής που αποτοξινώνεται, πρέπει να έχει δίπλα του,εκτός από τον ειδικό, και έναν αγαπημένο (γονιό, κάποιον). Δε θα πηγαίνει ο υπό αποτοξίνωση στο σπίτι, ο συγγενής θα έρχεται κάποιες ώρες στο ¨Κέντρο”.
Μέσα εκεί θα μένει ο θεραπευόμενος ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ πολύ μεγάλο διάστημα, ίσως  και 5 χρόνια. ΄Ολη αυτή την περίοδο, θα ζει ως σε “κοινωνία” με τους άλλους στο “ΧΩΡΙΟ”,να δημιουργεί σχέσεις,να δουλεύει,να συμπεριφέρεται και να “λειτουργεί”,όπως “έξω”.Δε θα επιτρέπεται ,όμως,όσο είναι “μέσα”,να δημιουργεί οικογένεια. Μετά την έξοδό του από το ‘”Κέντρο”κι αφού θα έχει εξασφαλισμένη εργασία και ενεργή συμπαράσταση από “αγαπημένα” πρόσωπα,θα παρακολουθείται στενά η πορεία του από ειδικούς.Αν συνεχίσει να  μένει “καθαρός” έξω για μεγάλο διάστημα, σώθηκε.Αν ξανακυλήσει,θα γίνεται νέα εισαγωγή στο “Κέντρο”,η οποία θα παρατείνεται πλέον για πολύ περισσότερο χρόνο.
Στο άλλο ερώτημα,πώς η πολιτεία θα χτυπήσει τη μάστιγα αυτή,έχουμε να πούμε τα εξής: Είναι πολύ απλό,απλούστατο,σαν το “αυγό του Κολόμβου”. Λένε οι περισσότεροι “να πιάσουν τους μεγαλεμπόρους”. Ναι,”καλά κρασά”.Θα πάμε με τίποτα μπαζούκας στην Κολομβία να τους εξολοθρέψουμε;΄Η, “να γίνεται καλύτερη επιτήρηση στα σύνορα και τις απέραντες ακτές μας”.Σιγά. Πρώτον, αυτό είναι ανέφικτο και ύστερα, έστω και αν πιάσεις μερικούς ιδιοκτήτες ,που μεταφέρουν με τα πλεούμενά τους ουσίες, κάτι έγινε.Υπάρχουν χιλιάδες άλλοι, που θα συνεχίσουν.”Να πιάσουνε τους ντήλερ”,λένε.Το… λύσαμε το πρόβλημα. Μα,τα ναρκωτικά διακινούνται από τους ίδιους τους ναρκομανείς,που είναι ταυτόχρονα χρήστες και “έμποροι”.Αν πιάνεις καθέναν που έχει 1 γραμμάριο πρέζα πάνω του σε επιχείρηση “σκούπα”, δε θα έχεις πού να τους φυλακίσεις όλους αυτούς.
Λοιπόν, η λύση είναι μία, και ένας τρόπος υπάρχει να χτυπηθούν τα ναρκωτικά και οι έμποροι και όλη η “αγορά”. Την είπαμε παραπάνω: Κάντε “ΚΕΝΤΡΑ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗΣ” και εισάγεται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ όλους τους ναρκομανείς μέσα για πολύχρονο πρόγραμμα θεραπείας. Αν έξω δεν κυκλοφορεί ναρκομανής, σε ποιόν θα πουλήσει ο ντήλερ,ο έμπορος, ο μεγαλέμπορος ουσίες; Σε μένα:΄Οχι, ευχαριστώ,δε θα πάρω.Τελείωσε,έκλεισε έτσι η “αγορά”.Αφού δεν υπάρχουν πελάτες, κατεβάζει ρολά το “μαγαζί”.Λογικά πράγματα, πραγματοποιήσιμα, όχι παρλαπίπες.
Μόνο, έτσι, θα χτυπηθεί αυτό το μεγάλο κακό,αυτή η εξαθλίωση, η δυστυχία που ταλαιπωρεί και τους ίδιους τους εξαρτημένους και τους οικείους τους. Το δράμα της οικογένειας,είναι χειρότερο. Λύση υπάρχει.Τα άλλα είναι μπλα-μπλα,γιατί δε θέλουν να χτυπήσουν την αγορά και δεν τους νοιάζει αν οι ναρκομανείς πεθαίνουν στους δρόμους. Μέχρι να πεθάνουν όμως, “τρέφουν” με τις “σάρκες” τους  ένα τεράστιο κύκλωμα :Εμπόρους, γιατρούς, φαρμακοποιούς, δικηγόρους, δικαστές, αστυνομικούς και λοιπούς αξιοσέβαστους κυρίους.Τι θα κάνουν όλοι αυτοί χωρίς δουλειά; Και είναι χιλιάδες. Καλύτερα, λοιπόν,να αφήσουμε να πεθαίνουν καθημερινά (ζωντανοί νεκροί) αυτά τα  ταλαιπωρημένα πλάσματα,παρά να μείνουμε εμείς άνεργοι.΄Ετσι κι αλλιώς,διάλεξαν το δρόμο τους,δε φταίμε εμείς.
¨ Ωρα 16.30