ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

1.α.ΘΑ ΚΑΝΩ ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΛΟΥΠΑΚΗ»
Υπόθεση Novartis- Γεωργιάδης: Ο Μανιαδάκης μου είπε ότι η Τουλουπάκη τον πίεζε να πει ότι έδωσε βαλίτσες σε εμένα και τον Σαμαρά
Ο Αδωνις Γεωργιάδης/ Φωτογραφία: EUROKINISSI- ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Δεν το έχω κάνει μέχρι τώρα, αλλά θα κάνω μήνυση και κατά της Τουλουπάκη, γιατί παραβίασε το καθήκον της και τον νόμο σε όλο τον χειρισμό της υπόθεσης Novartis», τόνισε ακόμη ο κ. Γεωργιάδης και συμπλήρωσε ότι με δεδομένο πως οι καταθέσεις του κ. Μανιαδάκη έχουν ακυρωθεί, πλέον η όλη διαδικασία είναι άκυρη.

β.Καταθέσεις: Ήταν ο «Money-Dakis της Novartis». Εισπράκτορας υπουργών ο Νίκος Μανιαδάκης, εκτάκτως σήμερα στο Documento – Μαζί το Docville και το HOT DOC HISTORY

 

Συγκλονιστικά στοιχεία για την εμπλοκή του Νίκου Μανιαδάκη στην υπόθεση Novartis, κατέθεσε η δικαστική συντάκτρια του Documento Κατερίνα Καττή στην εκπομπή της ΕΡΤ «Δεύτερη ματιά», με την Κατερίνα Ακριβοπούλου και τον Σωτήρη Καψώχα.

Μεταξύ άλλων τόνισε ότι όσο μιλάει ο κ. Γεωργιάδης τόσο εκθέτει και τον κ. Μανιαδάκη αλλά και τον εαυτό του, για τη σχέση που διατηρούσαν πριν και μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου.

Η Κατερίνα Καττή υπενθύμισε επίσης την κατάθεση του κ. Μανιαδάκη, ως Αναστασίου, σύμφωνα με την οποία στο Υπουργείο Υγείας, γινόταν πάρτι με τις υπερτιμολογήσεις των φαρμάκων. Τότε είχε πει επί λέξει ότι δεν μπορεί να μη γνώριζαν οι κύριοι Γεωργιάδης και Λοβέρδος τι υπέγραφαν οι κάτω από αυτούς.

Υπενθύμισε ακόμα την κατάθεση του Αναστασίου – Μανιαδάκη για τον πρώην υφυπουργό Μάριο Σαλμά, ότι σε συνάντηση με εκπροσώπους φαρμακευτικών εταιριών εξείχαν τα πενηντάευρα από τις τσέπες του, ενώ για την γραμματέα του Άδωνη στο Υπουργείο, είχε πει ότι …ξέρει τα πάντα.

Η συνάδελφος διευκρίνισε ακόμα ότι ο κ. Μανιαδάκης δεν ανακάλεσε καμιά από τις προηγούμενες καταθέσεις του και ότι κατά την προσωπικής της εκτίμηση αγοράζει χρόνο για να δει με ποιον θα πάει.

Πρόσθεσε ότι από τη δίωξη των εισαγγελέων σε βάρος του και την οποία δημοσιεύει σήμερα το Documento, προκύπτει ότι ο Μανιαδάκης είχε στρατολογηθεί από τον κ. Φρουζή για να διεισδύσει προκειμένου να κάνει τη δουλειά της Novartis και ότι ανώτερα στελέχη της εταιρίας τον αποκαλούσαν Money – dakis.

 

Είναι  εξοργιστικό για όσους  τουλάχιστον γνωρίζουμε  από πρώτο χέρι τα στοιχεία που υπάρχουν σε βάρους και των 10 κατηγορουμένων για χρηματισμό, να  βλέπουμε και να ακούμε τους εμετικούς λεονταρισμούς αυτού του αισχρού ανθρωπίδη ,΄Αδωνι Γεωργιάδη. Μπορεί από τον πανικό του για την επερχόμενη σίγουρη  φυλάκισή του,αν οι θεσμοί λειτουργήσουν σωστά τούτη τη φορά (όπως δεν έγινε στο παρελθόν), να  πετάει όλες αυτές τις αρλούμπες  που τσαμπουνάει συνεχώς εδώ και μέρες, αλλά σε καμιά περίπτωση δε δικαολογείται. Ουδείς νοήμων και έντιμος τον λυπάται για το κατάντημά του.

 

“΄Οπως στρώνουμε κοιμόμαστε” λέει ο λαός μας. Ας είχε μυαλό τότε ,ας σκεφτόταν  τα παιδιά του, όταν  ξεφόρτωνε τις βαλίτσες με τα τούβλα των ευρώ. Ας σεβόταν,αν μη τί άλλο, την αγχίνοια του λαού μας που αποφαίνεται στη μεστή σοφίας ρήση  του “μια του κλέφτη δυο,τρεις και την κακή του μοίρα (μέρα)”.

 

2.Νίκος Μανιαδάκης στο iefimerida: Εχω παραιτηθεί από την εργασία μου στο εξωτερικό, παραμένω στη διάθεση της Δικαιοσύνης
Ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας και νυν κατηγορούμενος για παθητική δωροδοκία Νίκος Μανιαδάκης

Και πώς ζεις συ και η φαμελιά σου άεργος; (άνεργος δεν είσαι). Και πώς συντηρείς τέτοια βιλάρα στο Διόνυσο; Δε μας λες κι εμάς το μυστικό, που δεν έχουμε κιόλας πολλά έξοδα,λόγω  βίλας; Απλά να ειπιβώνουμε θέλουμε.

3.Μυστική σύναξη «καραμανλικών» -Ανησυχούν για την πορεία της χώρας, ετοιμάζουν κόμμα
Από αριστερά: Ευ. Αντώναρος, Χρ. Ζώης, Σ. Τσιτουρίδης, Σπ. Σπηλιωτόπουλος, Χρ. Μαρκογιαννάκης -Φωτογραφίες: Eurokinissi

 

Μυστική σύναξη πραγματοποίησαν πέντε πρώην υπουργοί των κυβερνήσεων Καραμανλή που πλέον έχουν διαρρήξει τις σχέσεις τους με την ΝΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την Παρασκευή είχαν «φιλική συνάντηση» όπως την αποκαλούν οι κ.κ. Ευάγγελος Αντώναρος, Χρήστος Ζώης, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος, Σάββας Τσιτουρίδης.

Σύμφωνα με τα όσα διέρρευσαν συζήτησαν σε έκταση «την κατάσταση στον τόπο και εξέφρασαν τον προβληματισμό και την ανησυχία τους για την πορεία της χώρας και των θεσμών της».

Η κίνηση αυτή – όπως και η δημοσιοποίησή της – πιθανολογείται ότι σχετίζεται με τις προσπάθειες των πρώην υπουργών και βουλευτών να δημιουργήσουν πολιτική κίνηση την οποία άλλωστε έχει προαναγγείλει προ καιρού ο Ευάγγελος Αντώναρος.

Δεν ανησυχούν οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι αυτοί παλαιοκομματικοί τύποι για την πορεία της χώρας,αλλά για την…πορεία της υποδικίας Κώστα Καραμανλή. Αυτός έδωσε την εντολή να γίνει η συγκεκριμένη κίνηση για δημιουργία κόμματος.

Την εντολή την έλαβε  ο π. πρωθυπουργός από  τον νυν ,Αλέξη Τσίπρα. Τον κρατάει στο χέρι ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί ανά πάσα στιγμή τον καθίζει στο σκαμνί του ειδικού δικαστηρίου για τη χρεοκοπία. Η περίφημη ομερτά ισχύει ως φαίνεται ακόμα. Απότοκό της και οι κινήσεις Αντώναρου.

Αν καταφέρουν τελικά και μπουν στη Βουλή οι μεχαλόσχημοι τέως Νεοδημοκράτες,τότε ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εξασφαλίσει κυβέρνηση. Πολλώ μάλλον αν καταφέρει και ο Πάνος Καμμένος να…εισέλθη.  Και τα δύο (απο)κόμματα της Δεξιάς,θα γίνουν  οι πιο πιστοί σύμμαχοι και συνεργάτες των Συριζαίων.

4. Ανακοινώθηκαν τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας 2017 -Στον Διονύση Καψάλη το Μεγάλο Βραβείο Γραμμάτων
Ο Διονύσης Καψάλης (Φωτογραφία: EUROKINISSI // ΧΑΡΗΣ ΜΠΙΛΙΟΣ)

 

“Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει” στο Κουκοβαγείο. Γλαύκες… ισοβίτες (με χοντρό μισθό) και τα εκκολαπτόμενα κουκουβαβάκια,που περιμένουν σειρά.΄Οπως οι βραβευόμενοι με τα  κρατικά αυτά βραβεία ,που έχουν σχέση με αξιοκρατία και αντικειμενική βράβευση ,όση “ο φάντης με το ρετσινόλαδο”.

΄Ωρα 14.00