ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

1.ΜΕ 81 ΨΗΦΟΥΣ ΥΠΕΡ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΤΑ
ΠΓΔΜ: Πέρασε η συνταγματική αναθεώρηση-Πλέον ονομάζεται «Βόρεια Μακεδονία»
Ο Αλέξης Τσίπρας & ο Ζόραν Ζάεφ (Φωτογραφία: AP Photo/Yorgos Karahalis)

 

Γιατί ,πριν πώς λεγόταν, δηλαδή; Και στο τέλος-τέλος, η προσθήκη ενός τοπικού προσδιορισμού,  την Ελλάδα  ευνόησε στην ουσία, αφού τώρα πια η υφήλιος ολόκληρη  θα μάθει πως υπάρχει και άλλη Μακεδονία ΝΟΤΙΑ, η δικιά μας.Κι αυτό ουδείς το γνώριζε σε όλο τον κόσμο, πλην ημών εδώ. Και μόνο οι ψωνισμένοι Ελληνάρες δεν έχουν κουκούτσι μυαλό να το αντιληφθούν.

Βέβαια, εμείς, τρομάζουμε παρά …ηδυνόμεθα με όλο τούτο το ντελίριο για  τα ονόματα ,τους γεωγραφικούς προσδιορισμός και τα σύνορα. Αστεία και αφύσικα πράγματα.

Ουδείς έχει δικαίωμα να κάνει ιδοκτησία του κάτι που δεν του ανήκει. Γη ,ουρανός και θάλασσα ανήκουν σε όλους μας.  Σε άσπρους, μαύρους, κίτρινους, Αμερικανούς και Ρώσους. Δεν υπάρχουν ιδιοκτήτες  στο Σύμπαν.

Κάτω τα έθνη, τα κράτη, τα σύνορα. Και θα γίνει μια μέρα  στις κοινωνίες του μέλλοντος. Τότε που θα είναι  αταξικές, αντιεξουσιαστικές, άφυλες και φυσικά απάτριδες.

 

2. ΑΙΧΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΤΑΙΡΩΝ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
Μητσοτάκης: Εξήγησα στην Μέρκελ γιατί θα καταψηφίσω τις Πρέσπες
Intimenews/Γραφείο Τύπου ΝΔ/ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν φείσθηκε μάλιστα κριτικής για την στάση των Ευρωπαίων εταίρων έναντι της κυβέρνησης Τσίπρα στηλιτεύοντας «κάποιους στις Βρυξέλλες που επιμένουν να εξωραΐζουν τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας για λόγους πρόσκαιρων εντυπώσεων.

Οπως δήλωσε αμέσως μετά την συνάντησή του με την Γερμανίδα Καγκελάριο ο κ. Μητσοτάκης: «Συζητήσαμε για τη συνολική πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το πώς θα δώσουμε θετική προοπτική, ιδιαίτερα στους πιο αδύναμους. Ώστε να απαντήσουμε έτσι έμπρακτα σε κάθε είδους λαϊκισμό που απειλεί την ευρωπαϊκή συνοχή από όπου και αν προέρχεται.

Μιλήσαμε για την ελληνική οικονομία, τα προβλήματα της οποίας κάποιοι στις Βρυξέλλες επιμένουν να εξωραΐζουν για λόγους πρόσκαιρων εντυπώσεων. Καθώς και για το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με τη δραστική μείωση των φόρων, την προσέλκυση νέων επενδύσεων και ένα ευρύ πλέγμα μεταρρυθμίσεων, ώστε να βγει η χώρα οριστικά από την κρίση.

 

 Μιλάει για λαϊκισμό ο αρχιλαϊκστής,  που το παίζει Ελληνάρας, για να κερδίσει ψήφους Μακεδονομάχων. ΄Ατιμο πράμα ο μαυρογυαλουρσιμός .Και ο Κυριάκος, ο  πρώτος δημαγωγός.

 

Σημειώνουμε πάντως εδώ, μια και δε βάζουν μυαλό οι  ΄Ελληνες ψηφοφόροι  (η γνωστή “κινούμενη άμμος, δηλαδή), για να το υπενθυμίσουμε την κατάλληλη ώρα πως ,αν ποτέ έρθει η αποφράδα ημέρα ,η επάρατος ακροδεξιά του Μητσοτάκη να δει εξουσία, ας κλαίνε πρώτοι οι συνταξιούχοι . Ο Κυριάκος θα εξελιχθεί στο πιό πιστό σκυλί των δανειστών.   Οι συντάξεις θα φάνε τέτοιο μαχαίρι  που το “ταβάνι”  θα είναι, δε θα είναι, 900 ευρώ . Για τις κατώτερες δε μιλάμε. Ο απόλυτος εξυετελισμός.  Εδώ θα είμαστε και θα το δούμε.

3. Σοφία Γιαννακά. Η Μέρκελ στη μπανανία.
Ο κυνισμός της Μέρκελ σε όλο του το μεγαλείο: βρέθηκε στην Αθήνα  αγκαλιά με έναν νεοκομμουνιστή ηγέτη, ο οποίος ως πρόσφατα την υποδεχόταν με κραυγές, αγκυλωτούς σταυρούς και το μουστακάκι του Χίτλερ.
iedimerida.gr

Ο κυνισμός είναι φανερό σε ποια  ακροδεξιά πλευρά υπάρχει. Κι αν κυρά μου, η χώρα είναι μπανανία, απολύτως ,υπεύθυνη είστε και σεις, που  ως γνήσιος κοντυλοφόρος της βιομηχανίας παραπληροφόρησης   και για ένα κομμάτι ψωμί, “πουλάτε και την ψυχή σας στο διάβολο”.

Σας ξεβρακώνουμε όμως σιγά -σιγά. Σε λίγο θα σας διαβάζουν στο πορνοέντυπό σας άρρωστοι, νοσηροί, σεξομανείς, ο… Φραγκίσκος Φραγκούλης και ο δεσπότης  Αμβρόσιος.

Ο κόσμος πάει μπροστά, όσο κι  αν εσείς  παλεύετε   να  καρτηθεί πίσω. ΄Εχει τη ροή του ποταμιού.

4. α. ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ
Αντιπολίτευση ΠΓΔΜ: Συνταγματική αναθεώρηση με βία και απειλές -Ζητά πρόωρες εκλογές
Ο Χρίστιαν Μιτσκόσκι/ Φωτογραφία: AP- Boris Grdanoski

 

β. ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος/ Φωτογραφία: EUROKINISSI- ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Βενιζέλος: Εχει γίνει «απαγωγή» των βουλευτών των ΑΝΕΛ

ο σοφός λαός το είπε και δεν το παίρνει πίσω. ” ΄Ολα τα γουρούνια έχουνε την ίδια μούρη” (εμείς προσθέτουμε πως αν έχουν διαφορά,είναι  μόνο στο τρίχωμα. Μαύρο,άσπρο,κίτρινο).

Θαυμάστε τους πατριωταράδες Σκοπιανούς πάνω. Προδότες οι άλλοι. Με βία απόσπασαν τη συνταγματική αναθεώρηση. Αλλά και ο μαυρογυαλούρος Ευάγγελος σε μας, στα καλύτερά του εθνικστικά-αγωνιστικά .

΄Εγινε απαγωγή, σου λέει με στόμφο βερμπαλιστή.Τα λέγαμε και χτες. Με το πιστόλι στον κρόταφο   τους πάνε όσους ψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών.΄Ιδιες κουβέντες, παραληρηματικές, ανεγκέφαλες, δημαγωγικές  κι από τις δυό μεριές.

Αληταριό.Κι εδώ κι εκεί. Ψηφοφόροι και αρχηγοί. Πέρα από ανεγκέφαλοι εθνικιστές.

   Φανταστείτε μάθημα Ιστορίας, λίγες δεκαετίες μετά από σήμερα, σε Ελλάδα και  Β.Μακεδονία (αν υπάρχουν τότε κράτη).Να δείχνουν οι δάσκαλοι στους μαθητές τις  υστερικές  μαζώξεις των πατριωταράδων  εδώ και από πάνω μας ,με  τύπους  σαν την Ελένη Λουκά, το Φραγκίσκο  Φραγκούλη, το Σκοπιανό ιππέα ντυμένο Αλέξανδρο  στο “Βουκεφάλα”, να ηγούνται και να (καθ)οδηγούν το συρεφετό,τις γνωστές καρικατούρες  των παρανοϊκών , των αστείων και των  γραφικών στις συνάξεις  της τρέλας.

Δάσκαλοι και μαθητάδες θα τρίβουν τα μάτια τους. Θα τσιμπιούνται  να δουν αν είναι ξύπνιοι!

΄Ωρα, 14.30

 

5. Αίγιο: Η Μητρόπολη για την ιστορική ανακάλυψη των οστών του Ανδρέα Λόντου

Με αφορμή τα όσα λέγονται και γράφονται σχετικά με τον εντοπισμό δοχείου με τα οστά τού εκ των πρωτεργατών της Επανάστασης του 1821 Ανδρέου Λόντου, που έλαβε χώρα χθες το πρωί κατά τη διάρκεια εργασιών μεταφοράς της μαρμάρινης πλάκας τού προεστού της Βοστίτσας από τον προαύλιο χώρο της πλατείας Φανερωμένης στον αύλιο χώρο τού Δημοτικού Ιστορικού Λαογραφικού Μουσείου Αιγίου, το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού, διά του προϊσταμένου του, πρωτοπρεσβύτερου π. Αθανασίου Λιακόπουλου, επιθυμεί να διευκρινίσει τα εξής:

Προχθές, Τετάρτη, 9 Ιανουαρίου, εργάτες δημοτικού συνεργείου ενημέρωσαν τη δημοτική αρχή και τον προϊστάμενο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού πως εντοπίστηκε ένα δοχείο με οστά (όπως όλα δείχνουν του Ανδρέου Λόντου), κατά τη διάρκεια εργασιών που πραγματοποιούσαν με σκοπό τη μεταφορά τής μαρμάρινης πλάκας με ανάγλυφο το πρόσωπο του μεγάλου ευεργέτη της Ελληνικής Επαναστάσεως, έπειτα από σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Αιγιαλείας και την έγκριση του εκκλησιαστικού συμβουλίου.

Αμέσως στον χώρο βρέθηκε ο δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Αθανάσιος Παναγόπουλος, ενώ ο εφημέριος του Ιερού Ναού ενημέρωσε, ως όφειλε, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Αμβρόσιο. Ακολούθως ενημερώθηκε η τοπική ΕΛ.ΑΣ., άνδρες της οποίας μετέβησαν στο σημείο για τις δέουσες ενέργειες.

Εν συνεχεία ενημερώθηκε η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αιγίου, με τη σύμφωνη γνώμη της οποίας τα οστά φυλάσσονται πλέον σε οστεοφυλάκιο και, εφόσον γίνει ο απαραίτητος ειδικός καθαρισμός τους, θα τοποθετηθούν με τις πρέπουσες τιμές στην ήδη προκαθορισμένη θέση, ήτοι σε ειδική προθήκη κάτωθεν της επιτύμβιας στήλης η οποία θα κοσμεί σε λίγο καιρό τον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Αιγίου, το οποίο ήταν άλλωστε και το σπίτι τής ιστορικής οικογενείας Λόντου.

Αναμφισβήτητα, η εύρεση του οστεοφυλακίου του Ανδρέου Λόντου είναι μία ιστορική ανακάλυψη και στιγμή για το Αίγιο, την Αιγιάλεια, την Αχαΐα, την Ελλάδα μας! Έρχεται δε σε μία χρονική περίοδο που το Αίγιο βρίσκεται στην κατεύθυνση της ανάδειξης της ιστορικής του ταυτότητας, καθώς συνέβη λίγες μόλις ημέρες πριν τον επίσημο εορτασμό (για δεύτερη χρονιά) της επετείου της Μυστικής Συνέλευσης της Βοστίτσας (26 Ιανουαρίου 1821), η οποία δρομολόγησε, ως γνωστόν, την έναρξη της Ελληνικής Επαναστάσεως.

 

Τα μέλη της οικογένεια Λόντου και ο ίδιος ο Ανδρέας, παιδί του αποκεφαλισθέντος από τους Τούρκους  στην Τρίπολη Σωτηράκη Λόντου, αγωνίστηκαν  γενναία στην ελληνική επανάσταση του 1821.  Δυστυχώς,ο Ανδρέας Λόντος,όπως και πλήθος άλλων αγωνιστών, αλλά και  χήρες και ορφανά των μαχών, έπεσε θύμα της εγκληματικής, ρώσικης πολιτικής του υπουργού εξωτερικών του Τσάρου και μετέπειτα  πρώτου κυβερνήτη  της απελευθερωμένης χώρας, Ιωάννη Καποδίστρια.

Ο εγκάθετος του Τσάρου κυνήγησε  με πρωτοφανή   αγριότητα όσους δεν ήταν οπαδοί της ρώσικης πολιτικής και μεταξύ αυτών και ο Ανδρέας Λόνρος. Ο  ήρωας της επανάστασης , αφού διώχθηκε απηνώς από τον Καποδίστρια, λίγα χρόνια αργότερα μετά τη δολφονία του κυβερνήτη ,αυτοκτόνησε στην  Αθήνα, εξαιτίας της δεινής οικονομικής κατάστασης  στην οποία είχε περιέλθη.

 

6.ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ»
Εισαγγελείς κατά Γεωργιάδη -Επειδή είχε χαρακτηρίσει «πολιτικό πρόσωπο» την Τουλουπάκη
Ο Αδωνις Γεωργιάδης/ Φωτογραφία: EUROKINISSI- ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

«Η χρησιμοποίηση της δικαιοσύνης και των λειτουργών της ως πολιτικής διελκυστίνδας στο πεδίο πολιτικών επιδιώξεων, δεν βλάπτει μόνο τους δημοκρατικούς θεσμούς αλλά και εκείνους που μετέρχονται τις μεθόδους αυτές, διότι έτσι επιδεικνύουν τουλάχιστον άγνοια αν όχι ασέβεια στη συνταγματικώς κατοχυρωμένη αρχή της διάκρισης των λειτουργιών.

Οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας ενώπιον της Βουλής ότι: «Ο κάθε εισαγγελέας διαφθοράς είναι και πολιτικό πρόσωπο….. είναι κυβερνητική επιλογή……» είναι τουλάχιστον αυθαίρετες και οπωσδήποτε δηλώνουν άγνοια:

α) του γεγονότος ότι ο θεσμός της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς εισήχθη από την συγκυβέρνηση το έτος 2013, με στόχο την επιτάχυνση των ερευνών και την αποτελεσματικότερη καταπολέμηση των οικονομικών εγκλημάτων και εγκλημάτων διαφθοράς κρατικών αξιωματούχων και

β) του ότι η ανάθεση των καθηκόντων του εκάστοτε εισαγγελέα εγκλημάτων διαφθοράς πραγματοποιείται, ως το τότε νομοθετικό Σώμα στο οποίο μετείχε και ο νυν αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας καθόρισε, με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου και όχι από την εκάστοτε κυβέρνηση.

Τέλος επισημαίνουμε, για πολλοστή φορά, ότι όλοι οι εισαγγελικοί λειτουργοί ενεργούν σύμφωνα με το νόμο και τη συνείδησή τους και όλες οι πολιτικές δυνάμεις οφείλουν να σέβονται την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και να απέχουν από ενέργειες που δυσχεραίνουν το έργο των δικαστικών λειτουργών»

Επιτέλους! Το συνδικαλιστικό όργανο των δικαστών και εισαγγελέων, έστω και αργοπορημένα, έπραξε το αυτονόητο. Θα ήταν  προκλητικό , αν δεν το έκανε και ειδικά μετά από την πίεση που δέχτηκε απ όλους εμάς για την επιλεκτική καταγγελία εναντίον Πολάκη και όχι  Γεωργιάδη.

“Κάλλιο αργά, παρά ποτέ”.

Ώρα 17.00