ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

1.ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΤ Α ΤΕΤ ΜΕ ΤΣΙΠΡΑ
Καμμένος: Οι ΑΝΕΛ αποχωρούν από την κυβέρνηση, παραιτούμαι
Ο Πάνος Καμμένος/ Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Διαβάστε μήνες πριν τις επαληθευθείσες σήμερα προβλέψεις μας και ας βγάλει έκαστος  τα συνμπεράσματά του.

 

«ΘΑ …ΚΑΨΕΙ Ο Π.ΚΑΜΜΕΝΟΣ Α. ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ;
3/7/2018
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Βόμβες Καμμένου: Δημοψήφισμα, εκλογές ή με «180» στη Βουλή το Σκοπιανό
Βόμβες Καμμένου: Δημοψήφισμα, εκλογές ή με «180» στη Βουλή το Σκοπιανό

 

Ο κ. Καμμένος είπε συγκεκριμένα: «Δηλώνω ξεκάθαρα, αναλαμβάνω την ευθύνη, ότι δεν θα έρθει σε κύρωση η συμφωνία με τα Σκόπια στη Βουλή αν δεν αποφασίσει ο ελληνικός λαός, εκτός αν η συμφωνία έρθει με 180 βουλευτές. Οταν λέω να ερωτηθεί ο λαός, αυτό γίνεται με δημοψήφισμα ή εκλογές».

«Παίζει εν ου παικτοίς»  ο Πάνος Καμμένος;  Αποφάσισε να πέσει ηρωικώς, πιστός στα ακροδεξιά… ιδεώδη, μαχόμενος υπέρ πατρίδος (εν προκειμένω υπέρ Μακεδονίας); ΄Η γινόμαστε μάρτυρες ενός νέου, στημένου, κυβερνητικού σεναρίου με συγγραφείς και θίασο  τους ίδιους τους πρωταγωνιστές  (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ), που  ξανάγραψαν και έπαιξαν σε ανάλογο έργο  μετά τις τελευταίες εκλογές;
Να εξηγούμαστε εξ αρχής. Η  ιδεολογική υποδομή της Ακρο- Ναζιστικής Δεξιάς  παγκόσμια,    δεν έχει αποδείξει ιστορικά  πως έχει τη δύναμη να  προχωρήσει σε ηρωικές πράξεις και να επωμιστεί θυσίες.  Για την ιστορική αλήθεια είμαστε υποχρεωμένοι να επισημάνουμε πως ο μόνος   ιδεολογικός χώρος που ανέλαβε  αγώνες και τους διεξήγαγε με αυταπάρνηση, ανιδιοτέλεια και απαράμιλλη     γενναιότητα στην Ελλάδα,  ήταν η κομμουνιστική  Αριστερά  του ιστορικού ΚΚΕ και των κατοπινών διασπάσεών του.  Να επικαλεστούμε την αποδεικτική αξία  ιστορικών  παραδειγμάτων.
Την περίοδο της Ναζιστικής Κατοχής, την αντίσταση κατά του κατακτητή επωμίστηκε σχεδόν αποκλειστικά και εξ ολοκλήρου (με λίγες εξαιρέσεις)  η Αριστερά,  την ίδια ώρα που η ελληνική Δεξιά, δεν ερωτοτροπούσε απλά, αλλά αποτελούσε  την  πλουσιοπάροχη δεξαμενή τροφοδοσίας   συνεργατών του εχθρού, Γερμανοτσολιάδων,  δωσίλογων,  κουκουλοφόρων.  Ούτε ένα όνομα  αριστερού, ούτε καν η χαλκευμένη παρα Ιστορία της Ακροδεξιάς, έχει να παρουσιάσει ως συνεργάτη Γερμανών , δωσίλογο  και κουκολοφόρο.  Η εθνικόφρων παράταξη διεκδικεί   και κατέχει…ιστορικώ δικαιώματι. την αποκλειστικότητα της εθνικής μειοδοσίας στη διάρκεια της Ναζιστικής κατοχής.
Αλλά, αν και  σε κάτι άλλο, πλην της προδοσίας, είναι εθισμένη η μεταπολεμική Δεξιά στην Ελλάδα και το διεκπεραιώνει με αποφασιστικότητα και περισσό ζήλο,  είναι η σκληρότητα , η πρωτοφανής αναλγησία με την οποία συμπεριφέρεται  στους αντιπάλους της, ειδικά ως νικητής. ΄Ετσι, στη διάρκεια του «εμφυλίου»  (αδόκιμος όρος, αντί  Ανταρτοπόλεμος),  οι αποκεφαλισμοί και τα παλουκώματα,  οι ληστείες, το πλιάτσικο, οι βιασμοί, η λοιπή  εγκληματική  βία  των Χιτών,  ΜΑΥΔΩΝ, Ταγματασφαλιτών (τα ένοπλα παιδιά της Δεξιάς), βρίσκονταν στην καθημερινή ημερήσια διάταξη της ταραγμένης εκείνης εποχής. Αλλά, και με τη λήξη του ανταρτοπόλεμου, η εκδικητική  μανία  της παράταξης των Νικητών συνέχισε το επαίσχυντο έργο της με τα στρατοδικεία, τις καταδίκες και τις  εκτελέσεις αγωνιστών, τις εξορίες, τα ξερονήσια και το διωγμό χιλιάδων Ελλήνων στις Ανατολικές, λεγόμενες, χώρες.
Θα απομακρυνθούμε, όμως, επικίνδυνα από το θέμα μας, αν συνεχίσουμε να ξετυλίγουμε την ιστορία των προδοσιών και της βαρβαρότητας  αυτής της παράταξης. Επανερχόμαστε, λοιπόν,  στον ακροδεξιό Πάνο Καμμένο και στο ρόλο του στα πολιτικά δρώμενα, παλιότερα και πρόσφατα.
Ο αρχηγός  των ΑΝ.ΕΛ είναι ,ως γνωστό,  ένας από τους  σκληροπυρηνικούς Καραμανλικούς.  Της ομάδας των «παρακοιμώμενων» του Κώστα Καραμανλή.  Ο π. πρωθυπουργός τον δάνεισε πρόσκαιρα  στο νυν πρωθυπουργό, για να σχηματίσει κυβέρνηση με συγκεκριμένη αποστολή, αλλά και με ημερομηνία λήξης-επιστροφής.
Δεν «ευλογούμε  τα γένια μας». Είμαστε υποχρεωμένοι για τη στήριξη της φερεγγυότητας της Ιστορίας  και τη σημασία της κατίσχυσης της Ιστορικής Δημοσιογραφίας, έναντι  της εμπορικής, να  αρνούμαστε την ταπεινολογία ,να αντιμετωπίζουμε ρεαλιστικά και ψύχραιμα  τα ιστορικά δρώμενα  και να αποκαλούμε  τα πράγματα με το πραγματικό τους  όνομα. Λέμε, λοιπόν, για άλλη μια φορά,  πως στα  11 χρόνια  της λειτουργίας αυτού του σάιτ,   τα στοιχεία και οι ιστορικές μας προβλέψεις  επιβεβαιώνονται  συνεχώς και καταλυτικά από τα γεγονότα   .
Είχαμε δει τις πρόσφατες  κινήσεις του Πάνου Καμμένου, καιρό πριν. Και οι εξελίξεις μας δικαιώνουν.  Η σημερνή συνέντευξη του υπουργού ΄Αμυνας σηματοδοτεί τη νέα εποχή.  Πιθανόν, ήρθε η ώρα να σπάσει η «Ομερτά» Κώστα Καραμανλή και Αλέξη Τσίπρα. ΄Αλλωστε, είναι η μόνη  περίπτωση  να σωθεί ο  ΣΥΡΙΖΑ. Αλλιώς,  εκτός απροόπτου, είναι ισχυρότερη η πιθανότητα να καταποντιστεί   στις επόμενες εκλογές. ΄Οποτε κι αν γίνουν.
Οι εφοπλιστές και οι ισχυρές «οικογένειες» στην Ελλάδα, σε αντίθεση με την Ε.Ε, θέλουν πάση θυσία τη Δεξιά στην κυβέρνηση. ΄Εχουν όλοι τους στην παράταξη  ανοικτούς πολιτικούς και δικαστικούς  λογαριασμούς με κορυφαίες τις κατηγορίες περί αποκλειστικής ευθύνης Κ. Καραμανλή  για τη χρεοκοπίας της χώρας, το σκάνδαλο Νovartis, την κάλυψη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη  σοβαρών κατηγοριών για εμπόριο ναρκωτικών ισχυρού χορηγού της Ν.Δ  κ.α.    που βιάζονται να τους κλείσουν, αφού εύκολα θα περάσουν τις  πόρτες της φυλακής σε περίπτωση που ανοίξει «ο ασκός του Αιόλου».
 Και  ο μόνος τρόπος να ρίξουν την παρούσα κυβέρνηση και να εκβιάσουν εκλογές είναι, αν αποσύρουν  τον  δικό τους άνθρωπο,  τον Πάνο Καμμένο  από τη συγκυβέρνηση. Και φαίνεται πως ο Πάνος υπάκουσε στα αφεντικά, άγνωστο με ποια ανταλλάγματα ακόμα.  Οι Συριζαίοι εδώ και καιρό τον έχουν αντιληφθεί.  Κι αυτός είναι ο λόγος που βιάστηκαν να επιστρατέψουν   τον Σταύρο Θεοδωράκη και το ΠΟΤΑΜΙ ,για να μπει δεκανίκι στην κυβέρνηση στη θέση Καμμένου, αν αποχωρήσει με πρόσχημα το Μακεδονικό.
Από εδώ και πέρα τα ερωτήματα είναι τούτα:
  1. Ο Αλέξης Τσίπρας θα σπάσει την «Ομερτά» και θα παραδώσει στην πυρά τον Κώστα Καραμανλή; (Ο μόνος τρόπος να διασωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ)
 2. Ο Πάνος Καμμένος ενέδωσε πράγματι στους εφοπλιστές;  Θα επανενταχθεί στη Δεξιά που ανήκει ή οι ΑΝΕΛ θα κατέβουν πάλι αυτόνομα στις εκλογές με ανεβασμένες μετοχές, αν αποχωρήσουν από την κυβέρνηση  λόγω Μακεδονίας,  για να στηρίξουν μετά  κυβέρνηση Μητσοτάκη στην περίπτωση (σχεδόν βέβαιο) μη αυτοδυναμίας  της Ν.Δ;  ΄Η ,παίζει το σενάριο με τους αποσχισθέντες πρόσφατα  κεντροδεξιούς Καραμανλικούς ,ο Π.  Καμμένος να στρηρίξει εκ νέου μετά της εκλογές κυβέρνηση  συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ; Αυτόματα, τέτοια στάση, προδικάζει  επανασυμφωνία  για  «Ομερτά» και τη λήξη υποδικίας για τη χρεοκοπία της χώρας  του Κώστα Καραμανλή. (Διακινδυνεύουμε την πρόβλεψη του τελευταίου αυτού σκέλους του σεναρίου).
 3. Ποια είναι και ως πού θα φτάσει και θα αντέξει  η συνεργασία Αλέξη Τσίτα –Σταύρου  Θεοδωράκη;
 4. Θα αποφασίσει  (το πιθανότερο) εκλογές ως το τέλος του χρόνου ο Αλέξης Τσίπρας ,κυρίως για να πετάξει την «καυτή πατάτα» του Μακεδονικού και τη σφαγή των συντάξεων από το 2019 στον Κυριάκο  Μητσοτάκη που φαίνεται πως  έχει πιθανότητα να κερδίσει τις εκλογές με ζητούμενο την  αυτοδυναμία ;
 5. Ποια η στάση Αμερικής και Ε.Ε, που ούτε ζωγραφιστό δε θέλουν έναν αντι-Σκοπιανό Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό, συνεργαζόμενο πλέον φανερά με ακραίες εθνικιστικές  και ναζιστικές δυνάμεις; Η εμπειρία τους απέδειξε πως για την Ευρώπη  και το ΝΑΤΟ, ευκολότερα είναι τα πράγματα και αποτελεσματικότερη η συνεργασία με αριστερό πρωθυπουργό, αντί με την Αριστερά στην αντιπολίτευση.  Πιστεύει  κανείς πως  θα περνούσαν  επαχθή μέτρα και μεταρρυθμίσεις  με κυβέρνηση Σαμαρά; Οι ελεγχόμενες από τους Συριζαίους συνδικαλιστικές  συντεχνίες θα  είχαν κάνει τη χώρα ρημαδιό από τη μια ως την άλλη άκρη.

 

2. Δήλωση του Πάνου Καμμένου έξω από το Μέγαρο Μαξίμου

«Συναντήθηκα με τον πρωθυπουργό. Κάναμε μια αρκετά μεγάλη συζήτηση. Ηταν μια συνεργασία επί 4 ολόκληρα χρόνια σε μια κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης ανάμεσα σε δυο κόμματα από διαφορετικούς χώρους. Βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια, οπότε ο στόχος επετεύχθη. Το θέμα της Μακεδονίας, του ονόματος για το οποίο έπεσαν χιλιάδες, δεν μου επιτρέπεται να μη θυσιάσω αυτή την καρέκλα. Ευχαρίστησα τον πρωθυπουργό για τη συνεργασία και του εξήγησα ότι για εμένα για λόγο εθνικό δεν μπορεί να συνεχιστεί η συνεργασία. Οι ΑΝΕΛ αποχωρούν από την κυβέρνηση», δήλωσε ο κ. Καμμένος.

Παρά τις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων, για το αν άρει την εμπιστοσύνη του από την κυβέρνηση, ο κ. Καμμένος δεν θέλησε να απαντήσει. «Ηρεμήστε» περιορίστηκε να πει αντιδρώντας στην επιμονή των δημοσιογράφων.

“Το θέμα της Μακεδονίας, του ονόματος για το οποίο έπεσαν χιλιάδες, δεν μου επιτρέπεται να μη θυσιάσω αυτή την καρέκλα”.

Εγώ ήξερα πως  φράση “έπεσαν υπέρ πατρίδος” σημαίνει  θυσιάστηκαν,έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα. Τώρα,πότε έπεσαν χιλιάδες για το όνομα της Μακεδονίας και δεν το πήρα είδηση;

Ξέρω για τον Μακεδονικό αγώνα, για την απελευθέρωση της γης της Μακεδονίας .Αλλά για το όνομα σήμερα ,πλην των λεονταρισμών του Φραγκίσκου Φραγκούλη, της Ελένης Λουκά και των λοιπών αστείων Μακεδονομάχων ,αίμα δε χύθηκε ούτε σταγόνα.

΄Ολοι αυτοί οι πατριωταράδες  μόνο μεγάλα λόγια και μάλιστα του αέρα ξέρουν να λένε. Κι αν εξαιρέσεις κάποιους αφελείς που πιστεύουν αυτά τα πατριωτικά παραμύθια ,εκστασιάζονται  και καταλαμβάνονται από υστερία και  ντελίρο,σαν τους αρχαίους   Σαμοθράκες στις μαζώξεις τους στα Καβείρια,οι μεγαλόσχημοι,όπως εδώ ο Πάνος Καμμένος, δεν τους καίγεται καρφί. Ο πατριωτισμός τους εξυπηρετεί μόνο συμφέροντά τους,αφού ως γνωστό,” ο πατριωτισμός είναι  το καταφύγιο των απατεώνων”.

΄Ωρα 13.00

 

3. Οι ΑΝΕΛ έφυγαν, ο Τσίπρας προχωράει με έξι «αντάρτες» -Προβληματική κυβέρνηση

Ο Αλέξης Τσίπρας προχωράει σε αίτημα ψήφου εμπιστοσύνης στη βουλή, αφού εκτιμά ότι έχει ήδη τις 151 ψήφους που απαιτούνται, με την ανοχή των ΑΝΕΛ. Θα στηριχθεί σε ψήφους των ΑΝΕΛ, στο Ποτάμι και στην Κατερίνα Παπακώστα.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις τα κόμματα της αντιπολίτευσης ξεκαθάρισαν από την πλευρά τους πως δεν θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Από την πλευρά της η ΝΔ έκανε λόγο για ένα σκηνοθετημένο «διαζύγιο» που παρουσίασαν σε πανελλαδική κάλυψη οι Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος.

Eν τάξει.Κινήσεις και παραιτήσεις για… στάχτη στα μάτια. Καθαρά επικοινωνιακά παιχνίδια.

Μόνο αφελείς πείθει αυτός ο  γιαλαντζί   χωρισμός   Αλέξη Τσίπρα και Πάνου Καμμένου. Το ζεύγος, σε πείσμα των καιρών και των δηλώσεων τους, παραμένουν τακίμια.  Και ίσως ισοβίως.

 

Τουλάχιστον, ας μη δουλεύουν τον κόσμο. “Και την πίτα σωστή” και … Μακεδονομάχος ο Πάνος,δε γίνεται . ΄Οσο  κι αν παίζει καλό θέατρο.

4. ΝΔ: Το θλιβερό δίδυμο Τσίπρα-Καμμένου παρουσίασε το σκηνοθετημένο «διαζύγιό» του
Νέα Δημοκρατία

Το θλιβερό δίδυμο Τσίπρα-Καμμένου παρουσίασε σήμερα, σε εθνική μετάδοση, το σκηνοθετημένο «διαζύγιό» του: Μία παράσταση που αποβλέπει στην κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, την παραμονή του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και την διατήρηση του κ. Καμμένου και των βουλευτών του για λίγο ακόμη στις καρέκλες τους.

Γι΄αυτό, άλλωστε και ο κ. Καμμένος δανείζει δύο βουλευτές του στον κ. Τσίπρα, ώστε να του δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης, χωρίς να τους διαγράψει από την κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ.

Η αυλαία αυτής της κακόγουστης και επιζήμιας παράστασης πρέπει να πέσει. Στην επικείμενη ψήφο εμπιστοσύνης όποιος βουλευτής στηρίξει τον κ. Τσίπρα, αναλαμβάνει την ευθύνη του απέναντι στην Ιστορία», ήταν η ανακοίνωση της ΝΔ μετά την αποχώρηση των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση και την ανακοίνωση για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης την Πέμπτη.

 

Εντελώς αισχρή η πολιτική  στην Ελλάδα. Κατηγορεί τώρα ο Μητσοτάκης τους Τσίπρα και Καμμένο για σκηνοθετημένο διαζύγιο,όταν ο ίδιος το παίζει πατριωταράς με σκηνοθετημένες εθνικιστικές παρουσίες και  κορώνες στις μαζώξεις  των Μεκαεδονομάχων ,μόνο και μόνο για να μαζέψει ακροδεξιές ψήφους. Τόση υποκρισία,τόση αναισχυντία

5. ΣΤΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
Απίστευτος Καμμένος: Πήγε να κοινωνήσει στη Μητρόπολη πριν συναντήσει τον Τσίπρα
Ο Πάνος Καμμένος στη Μητρόπολη

Με τρομάζουν αυτά. Αν τα κάνει  θέατρο, κανένα πρόβλημα. Ίδιον των πολιτικών η υποκρισία. Αλλά, αν τα πιστεύει αυτά και είναι, έστω ήταν, υπουργός  ΄Αμυνας; Σε  τίνων χέρια έχουμε αναθέσει τη ζωή και την ασφάλεια των παιδιών μας;

17.00