ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

1. ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΤΡΑΜΠ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ: ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΝ ΕΠΙΤΕΘΕΙΤΕ ΣΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ
Χαστούκι Τραμπ στον Ερντογάν: Θα σας καταστρέψουμε οικονομικά αν επιτεθείτε στους Κούρδους | Newsit.gr

Μάλλον το ξανασκέφτηκε και τώρα ο Τραμπ λέει ότι η αποχώρηση των Αμερικανών θα είναι μια διαδικασία που θα διαρκέσει πολύ, ενώ ταυτόχρονα στέλνει σαφές μήνυμα στον Ερντογάν να μην χτυπήσει τους Κούρδους, απειλώντας την Τουρκία με οικονομική καταστροψεί.

 

Για να μην επαναλαμβανόμαστε,αλλά και για να τονίσουμε πόσο σοβαρά, υπεύθυνα  και με ερευνητική και όχι δημοσιογραφική  ματιά ,καταθέτουμε γενικώς τις απόψεις μας σε αυτό το σάιτ, ξαναβάζουμε αποσπάσματα από το παρακάτω κείμενό μας για την τύχη Ερτογάν,την επομένη τις εκλογικής νίκης του:

 

 

 «ΑΝΑΓΝΩΣΗ»  ΤΗΣ  ΧΤΕΣΙΝΗΣ  ΝΙΚΗΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ (25/6/2018)
α.Ερντογάν ο «μεγαλοπρεπής» -Πήρε προεδρία & Βουλή από τον α’ γύρο
Ερντογάν ο «μεγαλοπρεπής» -Πήρε προεδρία & Βουλή από τον α' γύρο
  1. Σε αντίθεση με όσα υποστηρίζει ο συστημικός, εθνικιστής καθηγητής στο Πάντειο, ο γνωστός θορυβοποιός Συρίγος (αυτός που ανακάλυψε «γκρίζες ζώνες» 3 χιλιόμετρα από τη…Σμύρνη!), ο Ερντογάν, ούτε μπορεί ούτε έχει πια την οικονομική δυνατότητα να περατώσει το σχέδιο 2023, για τους λόγους που εξηγούμε στη συνέχεια.
  2. Από αύριο ο Σουλτάνος έχει ΜΟΝΟ δύο επιλογές. α. Να κάνει στροφή 180 μοιρών και «να γλείψει εκεί» που  αφρόνως «έφτυνε χτες» (Αμερική και Ευρώπη). β. Να αντιμετωπίσει την επερχόμενη χιονοστιβάδα της άτακτης χρεοκοπίας της χώρας, που ήδη έχει ξεκινήσει και επιμελώς την απέκρυπτε λόγω εκλογών. Η τούρκικη λίρα έχει πάρει τον κατήφορο εδώ και μήνες, οι τιμές των προϊόντων  έχουν εκτοξευθεί στα ύψη και η φτώχια μαστίζει πια και τους παλιότερα ,πιο ευνοημένους στα παράλια ,την πρωτεύουσα και την Ιστανμπούλ πληθυσμούς.
  3. Η Αμερική, και το ξέρει πολύ καλά ο δικτάτορας, δεν αστειεύεται  στην εξωτερική της πολιτική. Ο Ερντογάν έκανε το λάθος, αν και «νάνος» να τα βάλει με  ωρυόμενο  και σε …φόρμα (λόγω Τραμπ) «γίγαντα». ΄Οχι μόνο έχει εδώ και καιρό αποστασιοποιηθεί από το ΝΑΤΟ, αλλά  έστησε λυκοφιλία με τον έτερο ομόλογό του δικτάτορα Πούτιν και απειλεί μάλιστα να ξεκινήσει…Τουρκο-Αμερικανικό πόλεμο! Γι΄αυτό, ακριβώς,  καιρό τώρα υποστηρίζουμε  πως ο Ερντογάν  δε στέκεται καλά στα μυαλά του. Η Τουρκία είναι  «γεωπολιτικά» (και ιστορικά) υψίστης σημασίας για το ΝΑΤΟ. Σε καμιά περίπτωση οι Αμερικανοί δε θα έχαναν ένα τέτοιο σύμμαχο, εξαιτίας της μεγαλομανίας ενός παρανοϊκού  επίδοξου Σουλτάνου.
  4. Μένει «να  έλθει εις εαυτόν»  ο απολέσας εδώ  και καιρό  μνήμη και πολιτική αγχίνοια  Τούρκος πρόεδρος  και να ξαναϋποκλιθεί βαθιά και ταπεινά   στον αφέντη (ΗΠΑ). Και φυσικά στην Ευρώπη στην οποία στηρίζεται  σχεδόν το 50% της τούρκικης οικονομίας. Αν δε συμβεί αυτό, έρχεται «Αρμαγεδώνας» για τη γείτονα. Η άτακτη χρεοκοπία και με την ευλογία Αμερικής και Ευρώπης, θα την γονατίσει. Ο εμφύλιος είναι επί θύραις. Ο δικτάτορας θα πέσει με πάταγο. Οι ίδιοι που χτες τον ψήφισαν, αύριο θα τον εκτελέσουν. Είναι η μοίρα των αφρόνων δικτατόρων.
  5. Αν συμβεί  ο προβλεπόμενος αυτός ξεσηκωμός, η μόνη λύση στη ακυβερνησία θα είναι  η συγκρότηση  κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας απ΄όλες τις παρατάξεις και τις μειονότητες.    Είναι η κυβέρνηση που θα επαναφέρει στη σωστή πλεύση το τούρκικο σκάφος. Και  ιστορικά  αυτό το σκάφος έχε βάλει πλώρη για να ελλιμενιστεί στην Ευρώπη. Η Ρωσία ουδέποτε υπήρξε σύμμαχος με την Τουρκία, ούτε καν ευκαιριακός , όπως σήμερα.
 Αλλιώς,  αν η χώρα παραμείνει εκτεθειμένη στις αλλοπρόσαλλες φαντασιώσεις του Σουλτάνου για την επανίδρυση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, που σημαίνει , εκτός των άλλων, και απομάκρυνση της πιθανότητας εξευρωπαϊσμού της, μοναδικό  μέλημα των τουρκικών κυβερνήσεων θα είναι πια   να κρατούν μια   χαλαρή συνοχή με τεχνητά ,π.χ στημένα θερμά  επεισόδια στο Αιγαίο, ύβρεις στην Ευρώπη, κούρδικη τρομοκρατία. Και όλα αυτά, βέβαια, σημαίνουν  καταθλιπτική   απομόνωση-ομφαλοσκόπηση  για λαό και κυβερνήσεις. Το χειρότερο ακόμα,   χωρίς την οικονομική σύναρση της Ευρώπης, βυθισμένη  στην έσχατη πενία και  με την έκθεση στον καθημερινό κίνδυνο (και με αμερικάνικο δάχτυλο) της εμφύλιας σύρραξης.  
2. Πώς έγινε υπουργός Αμυνας ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ -Το μυστικό γεύμα στην Εκάλη

Ο Ναύαρχος Αποστολάκης με τον πρώην πλέον υπουργό Αμυνας Πάνο Καμμένο στην Βουλή- φωτογραφία eurokinissi

Ο Ναύαρχος Αποστολάκης με τον πρώην πλέον υπουργό Αμυνας Πάνο Καμμένο στην Βουλή-

Είναι αυτός ο ΟΥΚάς  που είχε απειλήσει πως εάν οι Τούρκοι ανέβουν σε βραχονησίδα θα την ισοπεδώσει;


Καλά, οι μυαλωμένοι,οι συνετοί  είναι γνωστό πως δεν πάνε ούτε στα στρατά ούτε στα έδρανα της βουλής να υπηρετήσουν. Οπότε,τί ρωτάμε τώρα!

3. ΠΟΛΗ ΠΡΟΤΥΠΟ
Πώς η Καρδίτσα έγινε Αμστερνταμ -Κυκλοφορούν στην πόλη 20.000 ποδήλατα

φωτογραφία: pixabay Τρίκαλα και Καρδίτσα πρωτοστατούν  σε τέτοιες προοδευτικές πρωτοτυπίες  με τους ρέκτες δημάρχους της. Στα Τρίκαλα,μάλιστα, ξεκίνησε  και λειτουργεί καιρό με αρχή το  “λεωφορείο χωρίς οδηγό”  η περίφημη   Σμάρτ Σίτι ,που είναι η πόλη του μέλλοντος.

Πάντα τέτοια! Παράδειγμα προς μίμηση οι δύο αυτοί δήμοι.

4. α. Σφυροκόπημα από τη ΝΔ στη Βουλή: Ο Καμμένος δανείζει τους βουλευτές του
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή

“Στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σκοινί”. Το Μητσοτακέικο στις αποστασίες και τους δανεικούς βουλευτές  είναι μανούλες, έχουν γράψει ιστορία.

Να μη μιλήσουμε  για τη μεγάλη  αποστασία  του πατέρα του που έναντι άγνωστης, αλλά παχυλής αμοιβής , προσχώρησε στα Ανάκτορα και πούλησε τον  τότε πρωθυπουργό της Ε.Κ. Γεώργιο Παπανδρέου.  Πολιτικό αληταριό.

Αλλά…παλιά του τέχη κόσκινο του αρχιαποστάτη.  “Στις 11 Απριλίου 1990, ενώ είχαν προηγηθεί οι εκλογές της 5ης Νοεμβρίου 1989 στις οποίες το κόμμα του δεν συγκέντρωσε την απαραίτητη πλειοψηφία, κατάφερε να σχηματίσει κυβέρνηση, αφού στις τρίτες κατά σειράν εκλογές της 8ης Απριλίου 1990, η ΝΔ συγκέντρωσε 150 έδρες (ποσοστό 46,88%) και έλαβε την υποστήριξη του Θ. Κατσίκη μοναδικού βουλευτή της ΔΗΑΝΑ.”

Μη μιλάει,λοιπόν , για τέτοια ζητήματα   ο “υιός”  που αν είναι κάτι σήμερα, δεν το οφείλει στις σπουδές του, τα χαρίσματά του, την αξία του. Ως γόνο Μητσοτάκη είναι ό,τι είναι. Αιδήμων σιωπή, λοιπόν!

β.Κατσίκης: Αποστάτες όσοι δεν παραιτούνται και παραμένουν στους υπουργικούς θώκους
Κώστας Κατσίκης, φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Αποστασία χαρακτήρισε ο Κώστας Κατσίκης τη στάση των υπουργών των ΑΝΕΛ που δεν παραιτούνται αλλά παραμένουν στους υπουργικούς θώκους και θα στηρίξουν την κυβέρνηση.

Στο μεταξύ ο έτερος τούτος “υιός” Κώστας Κατσίκης , είναι  γόνος  του παραπάνω μνημονευόμενου αποστάτη Θεόδωρου Κατσίκη που έκανε πρωθυπουργό τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Τί παιχνίδια που παίζει η ζωή! “Φτύνει” τον πατέρα του με όσα  λέει παραπάνω.

Τί τα θέλετε ,ο νεποτισμός στην Ελλάδα  δεν  έχει το όμοιό του σε άλλη πολιτισμένη χώρα. Η Ελλάδα κατατρύχετε. Κληρονομική κοινοβολευτική δημοκρατία ,είνα το κανονικό πολίτευμα της χώρας.

 

5. ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ
Παπαχριστόπουλος: Θα παραδώσω την έδρα μου αφού ψηφίσω τη Συμφωνία των Πρεσπών
Θ. Παπαχριστόπουλος/Φωτογραφία: SOOC

 

΄Εντιμο και κατανοητό. Μπράβο, Παπαχριστόπουλε!

 

΄Ωρα, 14.30

 

6. “Έφυγε από τη ζωή ο μεγάλος ιστορικός Σαράντος Καργάκος: Από τους τελευταίους υπερασπιστές της ελληνικής Ιστορίας”
Έφυγε από τη ζωή ο μεγάλος ιστορικός Σαράντος Καργάκος: Από τους τελευταίους υπερασπιστές της ελληνικής Ιστορίας
Pronews

Σεβόμαστε τον θανόντα, αλλά μόνο με την ιδιότητα του  ανθρώπου.  Σεβόμαστε , ωσαύτως και την αλήθεια. Πιότερο απ΄όλα. Κι από τη ζωή μας.

O Καργάκος δεν ήταν ούτε “μεγάλος” ούτε ιστορικός.΄Ηταν “μικρός”, εθνικιστής, και …φιλόλογος. Δεν είχε ιστορικές σπουδές, δεν ήταν πτυχιούχος  του  ιστορικού  και αρχαιολογικού Τμήματος.

Απλώς, στην Ελλάδα του “είσαι ό,τι δηλώσεις”, υποδύθηκε τον ιστορικό και ουδείς, πλην ημών εδώ,  του ζήτησε το λόγο.  Ούτε καν εισαγγελέας για αντιποίηση επαγγέλματος,αφού ,πέραν των άλλων, εμπορευματοποίησε την εθνικιστική  ιστορία.

Παράλλα, απεδείχθη   έμπλεος “χολής¨και μικρότητας  για τους  έχοντες διαφορετική άποψη από τις μυθοπλασίες που έγραφε. Αλλά,  και ως αντιπροσωπευτικός τύπος της ακροδεξιάς και του ναζισμού, δε θα μπορούσε παρά να είναι  υβριστής και ομοφοβικός. Απόδειξη η επαίσχυντη,απαξιωτική του  φράση τελευταία:

 

«Ζούμε την εποχή εκπούστευσης και εκπουτάνευσης του Εθνους. Σπεκουλαδόροι κίναιδοι διευθύνουν τη χώρα μας».

Κι επειδή ακόμα σε αυτό το σάιτ, που  συμβαίνει να είναι ιστορικό, δε δίνουμε συγχωροχάρτια σε όσους βιάζουν  και κατακρεουργούν την Ιστορία, ούτε είμαστε της αρχής πως μετά από τέτοια συνειδητά  εγκλήματα …ο νεκρός δεδικαίωται, παραθέτουμε παλιότερα αποσπάσματα από κείμενό μας για το ποιος ακριβώς ήταν ο  Σαράντος Καργάκος  .

 

Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΩΣ… ΜΑΚΕΔΩΝ, ΕΛΛΗΝ ΚΑΙ… ΝΕΚΥΣ! (3/9/2014)
Μια ενημέρωση για όσους δε γνωρίζουν ποιος είναι ο Σαράντος Καργάκος και πιθανότατα να επηρεάζονται από τα  φληναφήματά του με τις συχνές «εμφανίσεις» του στα «καταστήματα»  της εμπορικής ιστορίας (σε πάγκους βιβλιοπωλείων) και της δημοσιογραφίας (σε έντυπα- τηλεπαράθυρα»). Ο κύριος αυτός, λοιπόν, ΔΕΝ ΕΝΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ. Είναι φιλόλογος και μάλιστα υπηρέτησε   για πολλές δεκαετίες στην ιδιωτική (ποτέ στη δημόσια) εκπαίδευση, σε ιδιωτικά σχολεία, φροντιστήρια, «γκρουπάδικα» με παχυλότατες απολαβές.  Τα φροντιστηριακά του βιβλία, μάλιστα, (εκθεσολόγιο και ιστορία) αποτέλεσαν τις καλύτερες εμπορικές επενδύσεις του φροντιστή Καργάκου στη δεκαετία του ΄70, χωρίς να είναι και τα καλύτερα.
Ο Σ. Καργάκος δεν έχει σοβαρές σπουδές.  Δεν έχει κανένα διδακτορικό, καμιά επαφή με τη διεθνή επιστημονική κοινότητα. Δε γνωρίζει ξένες γλώσσες. Τα βιβλία και τα άρθρα που έχει γράψει (κρίνω τα  ιστορικά)  είναι εμπορικά βιβλία  γραμμένα στο «πόδι» και  η θέση τους είναι στους «πάγκους»   των βιβλιοπωλείων… Γεωργιάδη και των συναφών. Ο Σ. Καργάκος δεν διαθέτει καμιά επιστημονική, ιστορική επάρκεια (δεν είναι ιστορικός επαναλαμβάνουμε). Οι «ιστορικές» του «μελέτες» είναι «αλχημείες» περισσότερο, ερασιτεχνικές συγγραφικές ακροβασίες, δεν έχουν εμβάθυνση-σοβαρότητα και φυσικά  η γραφή του είναι έμπλεη ακροδεξιού και εθνικιστικού παραληρήματος (πέρα από το γλωσσικό αλαλούμ που διακρίνει το γράψιμό του.  Σύγχυση…γλωσσικών  «φρενών» να το πούμε).
Οφείλουμε, βέβαια, να σημειώσουμε  εδώ πως ο φροντιστής δεν ήταν έτσι πάντα, ακροδεξιός και εθνικιστής.  Τον γνώρισα το 1976, όταν φρεσκο-απολυμένος τότε από το στρατό, έψαχαν να βρω κανένα καλό  φροντιστήριο,  για να ξεκινήσω την…εκπαιδευτική μου καριέρα. Πήγα και στο φροντιστήριο «Ηράκλειτος» στην Κωλέττη (θετικό φροντιστήριο), που το είχε  ο χημικός Κώστας Μανωλκίδης,αντιστασιακός και ταλαιπωρημένος επί χούντας. Με προσέλαβε και  δίδαξα εκεί για ένα χρόνο περίπου.  Στο «Ηράκλειτο» δίδασκε ΄Εκθεση Ιστορία (στα οικονομικά τμήματα) και ο Σαράντος Καργάκος.Τότε δεν ήταν ακροδεξιός.  Δεν έδειχε γενικώς ,βέβαια, «τι καπνό φουμάρει». Εμείς, οι περισσότεροι καθηγητές  στο φροντιστήριο, είμαστε αριστεροί και δεν το κρύβαμε. Ο Καργάκος δεν ήταν μαζί μας στις συνελεύσεις  μας  ούτε θυμάμαι να τον παίρναμε ποτέ κοντά μετά το μάθημα στις βραδινές μας εξόδους στην ιστορική ταβέρνα του «Μπάρμπα Γιάννη» στα Εξάρχεια (Ε. Μπενάκη). Δεν «κόλλαγε» μαζί μας  (ήταν και πολύ μεγαλύτερος από μας). Μετά, που έφυγα από τον «Ηράκλειτο» και πήρα το φροντιστήριο του Τζουγανάτου, μιλήσαμε ξανά  2-3 φορές όλες κι όλες, όσο έμεινα στη φροντιστηριακή αγορά. ΄Οταν πια πήγα στη δημόσια εκπαίδευση, τον έχασα εντελώς, ως τώρα δεν τον έχω δει πάλι.  Λέγεται πως είχε μαθητές στο φροντιστηριακό γκρουπάδικο και σε «ιδιαίτερα» κάποιους… αστέρες της ιδιωτικής τηλεόρασης (ένας πασίγνωσος) , που τον βγάλανε και στο «γυαλί» και τον κάνανε τηλεποτικό «μαϊντανό»… «επί παντός επιστητού». Αυτά για το «ποιον» του Σ. Καργάκου.
Τώρα, πάμε στην ουσία. ΄Οσα λέει παραπάνω ο εθνικιστής φιλόλογος  για τη μεταφορά του πτώματος («μούμια» του Αλέξανδρου στη Μακεδονία ,  δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα παραμύθι και ως τέτοιο δεν έχει καμιά ιστορική τεκμηρίωση. Υποθέσεις και οι γνωστές εθνικιστικές φαντασιώσεις-υστερίες του  Καργάκου.Τίποτα διαφορετικό.
Για να κλείσουμε με το θέμα του τάφου του Αλέξανδρου ,να πούμε τα εξής: Πέρα από την ιστορική μαρτυρία πως τάφηκε στην Αίγυπτο, τίποτα άλλο δε γνωρίζουμε για την κατοπινή τύχη του τάφου. ΄Αποψή μας (με επιφύλαξη φυσικά, αφού είναι μια απλή ιστορική υπόθεση) ο ιμπεριαλιστής, νεαρός  και υπερόπτης Αλέξανδρος, που σφαγίασε έναν ολόκληρο κόσμο και ισοπέδωσε φοβερούς, αρχαίους πολιτισμούς, για να ικανοποιήσει τη νεανική του τρέλα (καμιά σχέση με ,τάχα μου,  σχέδιο για  τη διάδοση του…ελληνικού πολιτισμού στα «πέρατα της οικουμένης»), δεν τάφηκε ποτέ στον τάφο της Αιγύπτου. Δεν είναι καθόλου απίθανο οι επίδοξοι διάδοχοί του να τον δηλητηρίασαν και όταν πέθανε, φρόντισαν να εξαφανίσουν το πτώμα, για να αποφύγουν μια μελλοντική  εκταφή για «νεκροψία» από αντιπάλους τους και φίλους του νεαρού βασιλιά, που θα απεδείκνυε το έγκλημά τους. Αυτός ίσως είναι και ένας λόγος που  ο τάφος του Αλέξανδρου δε βρέθηκε ποτέ.
16.30