ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 

1. α. Τσίπρας: Ανακαλέστε τώρα κ. Μητσοτάκη τη σύγκριση του Αποστολάκη με τον πραξικοπηματία Σπαντιδάκη

Ο  Γρηγόρης Σπαντιδάκης που ορκίστηκε Υπουργός Άμυνας στη δικτατορία το 1967 ήταν συγγενής της οικογένειας Μητσοτάκη, εξ ου και όπως αναφέρεται από την Ιστορία και η επιλογή του ως επικεφαλής τότε σε αρχηγό του ΓΕΣ (αντικαθιστώντας τον Γεννηματά), μετά την Αποστασία.

Όπως αναφέρεται μάλιστα ήταν άνδρας της ξαδέλφης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, Ελευθερίας Σπαντιδάκη.

Όχι τυχαία, η κυβέρνηση Στεφανόπουλου (επίσης αποστατών) που ακολούθησε την κυβέρνηση του Γεωργίου Παπανδρέου όπου συμμετέχει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης τοποθέτησε τον Γρηγόρη Σπαντιδάκη ως Αρχηγό του Στρατού.

Ανατρέχοντας στον Τύπο της εποχής βρίσκουμε πως ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης εγκρίνει και αυτός την τοποθέτηση του συγγενούς του ως αρχηγό του ΓΕΣ. Όπως αναφέρουν μάλιστα τα δημοσιεύματα της εποχής, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και στη συνέχεια και ο Γρηγόρης Σπαντιδάκης κινούν τα νήματα ώστε να απαλλαγεί ο Στρατός από τα δημοκρατικά στοιχεία:

β. Άγνοια Μητσοτάκη: Αρχηγός ΓΕΕΘΑ παραιτείται και ορκίζεται υφυπουργός στην κυβέρνηση Κωνσταντίνου Καραμανλή

Τι είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή:

«Ποτέ καμία κυβέρνηση στη μεταπολίτευση δεν επέλεξε πολιτικό προϊστάμενο στο υπουργείο άμυνας εν ενέργεια αξιωματικό. Η μόνη εξαίρεση ήταν ο κ. Χινωφωτης ο οποίος πρώτα παραιτήθηκε μετά εξελέγη βουλευτής και μετά ανέλαβε υπουργικά καθήκοντα.

Είναι εντελώς αστοιχείωτος ο υιός  Μητσοτάκη . Και όχι μόνο ιστορικά.

Βέβαια, αυτά που λέει, του τα γράφουν άλλοι. Ως φαίνεται και τούτοι ανιστόρητοι, όμως. “Η μόνη εξαίρεση, να είναι προϊστάμενος υπουργείου άμυνας εν ενεργεία αξιωματικός”, λένε οι φωστήρες γραφιάδες του,  “είναι ο Χινωφώτης”. Αλλά και άλλοι…εκατό λέμε εμείς.

Το χειρότερο δεν είναι αυτό. Ο Σπαντιδάκης ήταν θείος του Κυριάκου, βασιλικοχουντικός. Ο πατέρας του σημερινού αρχηγού της Ν.Δ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης  ετοίμαζε με το τότε βασιλιά Κωνσταντίνο, το στρατηγό και συγγενή του Σπαντιδάκη και άλλους μυημένους στρατηγούς, παραξικόπημα. Τους πρόφτασαν, όμως, οι συνταγματάρχες.

Η Χούντα του 1967 γι΄αυτό και μόνο το λόγο συνέλαβε τον Αποστάτη. Γνώριζαν απο πρώτο χέρι πως ο  βασιλιάς εξαγόρεσε (ακόμα άγνωστο το ποσό) τον αισχρό πολιτικό  Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ,για να ετοιμάσουν μαζί το πραξικόπημα των στρατηγών. Αλλά τους πρόφτασε ο Παπαδόπουλος και “έδεσε”  τον Μητσοτάκη . Λίγο έλειψε και τον Κωνσταντίνο.

 

Το μέγα πολιτικο-ηθικό  ζήτημα είναι τούτο: Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, όχι μόνο δεν πλήρωσε για το πραξικόπημα που ετοίμαζαν αντάμα με το φίλο του βασιλιά και  ήταν αυτό ακριβώς που επέσπευσε την εγκαθίδρυση της δικτατορίας των συνταγματαρχών,  αλλά στην Μεταπολίτευση του δόθηκε συχωροχάρτι. Ο αλήστου μνήμης εκείνος πολιτικός, ο  χαρακτηριζόμενος από το λαό ως ο “Μητσοτάκης κάθαρμα”‘, έφτασε να γίνει αρχηγός της Ν.Δ,μετά πρωθυπουργός και δεν παράλειψε να μας αφήσει  παρακαταθήκη τους..αστέρες  γόνους τους, τη Ντόρα και τον Κυριάκο.

Τί χώρα είμαστε αλήθεια! Μόνο Μπανανία;

 Υ.Γ. Εμάς δεν μας πέφτει λόγος, βέβαια, ούτε μας κόπτει.΄Αλλη είναι η δουλειά μας και δεν έχουμε (ευτυχώς) την πολυτέλεια (διάβαζε το διάφορο)  να  καταντήσουμε οπαδοί, όπως πολλοί στο συνάφι μας. Αλλά, θα λέγαμε ,  να νιώθουν  ευτυχείς οι Συριζαίοι που αρχηγός της Ν.Δ είναι  ένας Κυριάκος Μητσοτάκης. Πέρα από το γεγονός πως είναι  γόνος  μιας αισχρής κομματικά οικογένειας  με παράδοση στη διαπλοκή και τη διαφθορά, είναι και “αδιάβαστος”. Από κάθε πλευρά. Αν διαπρέπει  κάπου, ως γνήσιος απόγονος της “φαμίλιας”, είναι στη διαπλοκή και στη διαφθορά.

΄Αλλη μια φορά ανακράζουμε.  Σε, τί κόσμο, μπαμπά…!

2. ξεγραβάτωτος τους πήρε τα “σώβρακα” – Του Γιώργου Βέλτσου

 

Ας γράφουν ό,τι θέλουν -στο κυριλλικό αλφάβητο του κιτρινισμού- οι πικραμένοι. Εγώ γελώ γιατί, ας μην κοροϊδευόμαστε, ο ξεγραβάτωτος τους πήρε τα σώβρακα. «Ξεβράκωτοι» (της Γαλλικής Επανάστασης) μένουν πλέον οι γραβατωμένοι της ελληνικής συντήρησης.

Ας αφήσουν, λοιπόν, τις κακοήθειες και τα εφιαλτικά σποτάκια για τις γιγαντοτηλεοράσεις στις πρύμνες των γιοτ.

Το 2015, η Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι διάβασαν, ενέκριναν και ψήφισαν με τα δυο χεράκια το τρίτο μνημόνιο με το οποίο η Ελλάδα έπρεπε πάση θυσία να παραμείνει, όπως επιθυμούσαν διακαώς, στο ευρώ.

Υστερα, η Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, αντί να βάλουν χέρι, πάτησαν πόδι και αρνήθηκαν να ψηφίσουν τους εφαρμοστικούς νόμους, εξευτελίζοντας σε κάθε ευκαιρία τον Τσίπρα, ενώ τη δική τους ψήφο ευτέλιζαν.

Καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου, λοιπόν, έπραξαν η μεν Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ σαν να μην είχαν κυβερνήσει στο παρελθόν, το δε Ποτάμι σαν να είχε ήδη κυβερνήσει μαζί τους, στο μέλλον.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της 22ας Ιουνίου, το Eurogroup, αφού αναγνώρισε στον Τσίπρα πως τήρησε τις δεσμεύσεις του και έκανε «πολύ καλή δουλειά» (Ολαφ Σολτς), διασφάλισε με μια σειρά ευνοϊκών μέτρων -που χαιρέτισε και ο Τσίμας την Παρασκευή από τον ΣΚΑΪ- την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές. Και όχι μόνον προέβλεψε μια δεκαετή επέκταση των ωριμάνσεων και της περιόδου χάριτος για τα δάνεια του EFSF, αλλά και ενέκρινε δόση 15 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 3,3 δισ. θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την αγορά ενός μέρους των δανείων του ΔΝΤ.

Σ’ αυτή την εφημερίδα, που δεν διαστρεβλώνει, δεν εγκωμιάζει και δεν επιτίθεται, διευκρινίστηκε, την περασμένη Παρασκευή, πόσα θα γλιτώσει κάθε χρόνο η Ελλάδα (συνολικά 4 δισ. ετησίως, έως το 2032), υπό την προϋπόθεση ότι η χώρα θα υλοποιήσει τις μεταμνημονιακές της δεσμεύσεις.

Ούτε «τέταρτο μνημόνιο» ούτε «σκληροί όροι» ούτε «κοστούμι στενό». Βέβαια, η Γερμανία αποκόμισε 2,9 δισ. ευρώ από την ελληνική κρίση και το κοστούμι που φορώ, μετά την περικοπή της σύνταξής μου, το έχω γυρίσει «μέσα-έξω» στις «επιδιορθώσεις» της γειτονιάς. Και φυσικά, η πατρίδα μου, για να παραμείνει ανταγωνιστική, θα πρέπει οι Ευρωπαίοι εταίροι να προτιμήσουν τον ελληνικό από τον λιβανέζικο χαλβά!

Να γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης βλέπει «ναρκοθετημένο δρόμο» και «κακή συμφωνία για το Σκοπιανό». Διότι ποιο άλλο επιχείρημα θα πρότεινε εκτός από αυτό για την προστασία του «Μακεδονικού Χαλβά»;

Του Γιώργου Βέλτσου από την Εφημερίδα των Συντακτών

 

Πάλι καλά. ΄Ηρθε και ο Βέλτσος εις εαυτόν. ‘ Εβγαλε τα παλιά χρωματιστά γυαλιά.

“Κάλλιο αργά παρά ποτέ”!

 

 

3.Ο Παπαχρήστος «το φυσάει και δεν κρυώνει» και βρίζει τον Δανέλλη!

“Ο καλύτερος δημοσιογράφος έχει σκοτώσει τη μάνα του”. Ο Παπαχρήστος φαντάζεστε τί άλλα θα μπορούσε να της έχει κάνει της καψερής, τέτοιος που είναι;

Καλά,δεν έχει παιδιά; Αν,ναί, τί τους λέει για το ψωμί που τους κουβαλάει στο σπίτι; Πως είναι “καθαρό”,τη στιγμή που όλοι ξέρουν ότι  αφεντικό του έχει το Βαγγέλη Μαρινάκη , υπόδικο για ένα από τα χειρότερα εγκλήματα, όπως είναι η μεταφορά τόνων ηρωίνης;

Σιχαμερός άνθρωπος. Χωρίς τσίπα, χωρίς στοιχειώδη αξιοπρέπεια.

 

4.Καναδική εφημερίδα «πυροβολεί» τη ΝΔ για τη Συμφωνία των Πρεσπών: Είναι παρανοϊκοί εθνικιστές

Documento

Μα τί λένε  εκεί στο…μέγαρο του Κώστα Βαξεβάνη; Πλην ακροδεξιού Τύπου σε Ευρώπη και λοιπό κόσμο,όσοι  έχουν στραμμένη την προσοχή τους και στα ημέτερα, κράζουν συνεχώς και αδιαλείπτως  τους  Μακεδονομάχους μας  ως παρανοϊκούς, τυφλωμένους,.εξτρεμιστές ,εθνικιστές  και ολιγόνοες. Να ήταν  μόνο οι Καναδοί;

 Ωρα,15.00

 

 

 5. Βιομηχανία αντικυβερνητικών αναρτήσεων με  Αρκά  παραληρούντα . Σήμερα με δυο πομπές!
50580415_1482358128567011_188028084761395200_o

 

 

Προφήτης του Αρκά

 

 Στο μεταξύ, δεν είδε, δεν  άκουσε , δεν ξέρει κάτι άλλο, πέρα από τα ΣΥΡΙΖΙΑΝΑ.. Κι ας έζησε  ,ως έχων τα χρονάκια του,   τα μεγαλύτερα πολιτικά εγκλήματα σ  αυτό τον τόπο.

  Οταν πάρεις τον κατήφορο, τίποτα δε σε σταματά.

Ωρα,19.30