ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 

1. Βρείτε κάποιον να σας κοιτάει όπως ο Τσίπρας τη Μέρκελ» -Το Twitter κλαίει με τα βλέμματα λατρείας
Ανγκελα Μέρκελ- Αλέξης Τσίπρας/ Φωτογραφία: Eurokinissi- ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

 

Πολλοί Ελληναράδες, ανεγκέφαλοι, αμνήμονες  και τυφλωμένοι, κυρίως απ΄αυτούς  που έφτιαξαν ένα twitter ή  fb και  κάθε τόσο… κλαίει, με περισσή ελαφρότητα, έχοντας άποψη  επί  παντός επιστητού, θα έπρεπε να κοιτάζουν  με ιδιαίτερη λατρεία τη Γερμανίδα καγκελάριο. Αν σήμερα  τούτα τα “φρούτα” , έχουν  ιντερνέτ ,αλλά και θέρμανση, δυνατή ή μέτρια στα σπίτια τους  στο φετινό αγριοχείμωνο, στους Ευρωπαίους το οφείλουν. Και ειδικά στη Μέρκελ.

Ας βγάλουν ,λοιπόν, τις τσίμπλες από τα μάτια τους. Εκτός των άλλων είναι και αηδιαστικές,πέρα από ανόητες,  τέτοιες αναρτήσεις.

2. ΤΟΥ ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΟΙ ΣΥΓΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ ΤΟΥ
Εδειραν άγρια τον παιδοκτόνο της Κέρκυρας στις φυλακές Κορυδαλλού
Εδειραν άγρια τον παιδοκτόνο της Κέρκυρας στις φυλακές Κορυδαλλού

 

Tα…λουλούδια  έδειραν “λουλούδι”. Πρωτίστως γιατί ήταν Αλβανός.΄Οπως και τον 19χρονο που δολοφόνησε μαζί με  τον 22χρονο Ροδίτη την τραγική Ελένη.  Κι αυτός Αλβανός. Κι αυτόν τακτοποίησαν οι συγκρατούμενοι. ΄Οχι τον συμπατριώτη τους αληταρά.

 Γιατί,  άλλο να διαπράττεις στον τόπο σου ,έστω και φρικιαστικό έγκλημα και άλλο να είσαι   …κωλοξένος και μάλιστα μετανάστης και  να κάνει το ίδιο. Με ποιο δικαίωμα!

 

Τα είπε ωραία ο πρώην πρόεδρος των σωφρονιστικών υπαλλήλων, Αντώνης Αραβαντινός. Μιλώντας στο ΣΚΑΪ τόνισε χαρακτηριστικά:

 

«Στους ισχυρούς δεν το κάνανε ποτέ, στους φορτωμένους δεν το κάνανε ποτέ. Πέρασαν άσχημα αυτοί που σιδέρωσαν τις γερόντισσες και πέθαναν; Πέρασαν άσχημα στη φυλακή αυτοί που βίασαν μάνα και κόρη μπροστά στα μάτια του πατρός; Ο αδύναμος θα την πληρώνει πάντα».
Μάλιστα μιλώντας για τους κρατούμενους που επιτέθηκαν στον 19χρονο, τράβηξαν βίντεο και στη συνέχεια ένας από αυτούς μίλησε και σε τηλεοπτική εκπομπή είπε «είναι ένα αλλόκοτο κυνήγι της δικής τους χαμένης αθωότητας. Προσπαθούν να αποδείξουν με την μεγιστοποίηση της αναισχυντίας των άλλων ότι οι ίδιοι είναι λιγότερο ανέντιμοι».
3. ΣΚΛΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Βενιζέλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ ρευστοποιεί το πολιτικό σύστημα και «κανιβαλίζει» επί της KO των ΑΝΕΛ
Ευάγγελος Βενιζέλος/Φωτογραφία: SOOC

Εκτός από λαμόγιο ο Ευάγγελος, είναι και μέγας μπουρδολόγος. Γράφαμε για δαύτον σε παλιότερο κέιμνό μας εδώ:

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ,20-6-2011)
Ευάγγελος Βενιζέλος ως υπουργός  : “Σε αντίθεση με την Ιρλανδία και την Πορτογαλία που εμφανίζονται με υψηλό βαθμό εσωτερικής πολιτικής συναίνεσης, για την Ελλάδα η εθνική ενότητα τίθεται ως προϋπόθεση από τους εταίρους μας, ενώ έπρεπε να είναι αποτέλεσμα του ενστίκτου αυτοσυντήρησης του Έθνους μας»  (ΜΜΕ, παλιότερα).
«Πριν αλέκτορα φωνήσαι τρις»  (και «αλέκτωρ» εδώ, εμείς, που γράφαμε χτες  για το «ποιόν» Ευάγγελου), τα είπε πάλι τα μπαρουφοειδή στο Λουξεμβούργο ο υπουργός. «Το ένστικτο», λέει, «αυτοσυντήρησης του ΄Εθνους»! Αλλά, γιατί ,έτσι που το διαβάζω αυτό , μου θυμίζει  εκείνον τον αλήστου μνήμης τ. πρόεδρο της δημοκρατίας με τοανάδελφο έθνος; Το έχουν, λέτε, οι νομικοί να πετάνε τέτοιες κοτσάνες;  (Α, μπα, δε νομίζω.  Πού να δείτε οι «δάσκαλοι»). Αλλά ας μη χάνουμε τονειρμό μας.
Ποιο ΄Εθνος και ποιο ένστικτο και πράσινα άλογα,  μωρέ Βενιζέλε;  Εκεί είσαι ακόμα εσύ; Γιατί λες πως οι Ιρλανδοί και οι Πορτογάλοι έχουν πολιτική συνοχή και ωριμότητα ,ενώ στους ΄Ελληνες μιλάς για ΄Εθνος και κουραφέξαλα; Μήπως γιατί οι συμπατριώτες μας είναι κομμάτι ψώνια και  φαντασμένοι Ελληνάρες-πατριωταράδες και τα γουστάρουν όλα αυτά ;  Και πoιο είναι αυτό το ένστικτο, μεγάλε, αφού, τουλάχιστον ως συνταγματολόγος, οφείλεις να γνωρίζεις πως το ΄Εθνος που αναφέρεις ούτε ανάδελφο  είναι, ούτε κανέναν ιδιαίτερο ένστικτο έχει, σε σχέση με άλλα ‘Εθνη; Μήτε και ειδικός (παραγγελία) «θεός της Ελλάδας» υπάρχει, έτοιμος πάντα να διασώσει τη χώρα την ύστατη στιγμή. Και άσε παλιότερα. Σήμερα, πώς  είναι δυνατόν να ανήκουμε στο ίδιο ΄Εθνος, οι συνειδητοποιημένοι πολίτες, ας πούμε, και ο αχταρμάς των «Αγανακτισμένων» στις πλατείες,   τα λαμόγια και οι έντιμοι, ετούτοι και οι άλλοι; Πώς,  βρε, Βενιζέλο να τους τσουβαλιάσεις όλους αυτούς και να τους εντάξεις σε ένα ΄Εθνος και μάλιστα ανάδελφο και με ένστικτο αυτοσυντήρησης;  Γίνονται; Δε γίνονται αυτά και το ξέρεις πολύ καλά.
 Κάποτε, τα παλιά χρόνια στην Ανδρίτσαινα ήταν ένας πολιτευτής . Αν τα θυμόταν καλά ο παππούς, που μου διηγιόταν ιστορίες από τα παλιά, ο τύπος πρέπει να  βγήκε ουκ ολίγες φορές βουλευτής   .  ΄Ηταν δικηγόρος  στην Ανδρίτσαινα και ως καλός παρλαπίπας , εντυπωσίαζε τους χωριάτες με κάτι  ξεγυρισμένους «δεκάρικους» ,που έχουν αφήσει εποχή στην περιοχή.
Σε ένα χωριό, λοιπόν, που πήγε προεκλογικά να μιλήσει ,ρωτάει τον κομματάρχη του να του πει τα προβλήματα του χωριού. «Ε», του λέει εκείνος, «τα βασικά προβλήματα είναι η κατασκευή νέου γεφυριού στο «ρέμα του Πολυχρόνη», που γκρεμίστηκε πέρσι και  η επισκευή της «Παναγίας της Καρκαλούς», που έπεσε με το σεισμό». «Καλά», του λέει ο  υποψήφιος, «φτάνουν αυτά».
Μαζεύτηκε ο κόσμος, ανεβαίνει εκείνος  στην πρόχειρη εξέδρα της πλατείας και αρχίζει τον προεκλογικό του λόγο: «Φίλτατοι πατριώτες μου ,άνδρα μοι έννεπε, μούσα, πολύτροπον, το ελληνικόν ΄Εθνος, ος μάλα πολλά πλάχθη, του Πολυχρόνη το γιοφύρι.»!. Κρακ-Κρακ τα χειροκροτήματα από κάτω η πλατεία, αφού  οι χωριάτες, μπορεί  να μη  σκάμπαζαν  από  Οδύσσεια ούτε καταλάβαιναν τι τσαμπούναγε ο βουλευτής τους («περίδια-γραμμάτων»,σου λέει ταλέει) ,αλλά, μόλις ακούσανε ελληνικόν έθνος και για του Πολυχρόνη το γιοφύρι, σκέφτηκαν πως αναφερόταν στις ένδοξες σελίδες  της ιστορίας της Ελλάδας και  υποσχόταν ότι θα φτιάξει το  γιοφύρι και αρχίσανε τα παλαμάκια.  «επί Τροίης», συνέχισε ο …ρήτορας , «ιερόν πτολίεθρον έπερσεν , η παναγία η Καρκαλού»!.Πάλι παλαμάκια οι χωριάτες, αφού το ακούσανε με τα αυτιά τους πως  για την κατασκευή της πεσμένης εκκλησίας μιλάει ο άνθρωπος. Και έτσι, με την απαγγελία στίχων της Οδύσσειας  και τις εμβόλιμες αναφορές  στο ΄Εθνος και στα προβλήματα του χωριού, ολοκλήρωσε περιχαρής το λόγο του ο μπαγαμπόντης πολιτευτής, που φάνταζε τεράστιο μυαλό με αυτά τα ακατανόητα που ξεφούρνιζε  στους  ψηφοφόρους του και φυσικά μαζί με τα χειροκροτήματα, εισέπραξε και τις ψήφους τους, που τον έστειλαν για μια ακόμα φορά στη Βουλή τωνΕλλήνων.
Ανάφερα το περιστατικό με αφορμή τις παραπάνω βαρύγδουπες αναφορές του Ευάγγελου Βενιζέλου στο ΄Εθνος  και στη δυστυχία του λαού .   Βέβαια, δεν τον παίρνει τον υπουργό στην εποχή μας να βγάζει λόγους, απαγγέλλοντας Οδύσσεια, για να εντυπωσιάζει (όχι πως δε θα το έκανε, αν όλοι τρώγαμε κουτόχορτο),αλλά τα περί Έθνους και λοιπά συγκινητικά περί του αίματος των Ελλήνων (δοκιμασμένη ελληνική συνταγή), τα γνωρίζει πολύ καλά ο διδάσκαλος του Συνταγματικού  και τα παραθέτει  σήμερα (αλλά και σε κάθε ευκαιρία) προς κατανάλωση από τους «Αγανακτισμένους» και τους υπόλοιπους πατριώτας Ελληνάρες.
Είπαμε. Με την επιλογή του Ευάγγελου ως προέδρου του ΠΑΣΟΚ  για άλλη μια φορά υποβαθμίζεται (η ούτως ή άλλως υποβαθμισμένη) η πολιτική ζωή του τόπου, σε επίπεδο παλαιού πολιτευτού Μαυρογιαλούρου της Ανδρίτσαινας.
΄Ωρα, 13.00

 

4.Novartis_Gate: Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα για Μανιαδάκη με τη «βούλα» του Δικαστικού Συμβουλίου

Να υποθέσω τώρα πως, σύμφωνα με τις καταγγελίες της ΄Ενωσης δικαστών και εισαγγελέων (διάβαζε Κυριάκου Μητσοτάκη) και τούτοι οι δικαστές του Δικαστικού Συμβουλίου, όπως η Τουλουπάκη και οι λοιποί χειριζόμενοι την υπόθεση Novartis  είναι διαπλεκόμενοι και αχυράνθρωποι της κυβέρνησης;

Εντελώς,  δεν έχουν πια τσίπα  όλοι αυτοί οι   δεξιοί   συνδικαλιστές ; Ειδικά το Μητσοτακέικο, όντως είχε πάντα καλή πρόσβαση και στα χαμηλά και τα υψηλά κιμάκια   της δικαοσύνης.

Να μην ξεχνάμε τον αλήστου μνήμης εκείνον π.πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασίλη Κόκκινο. Για να του αναθέσει  ο Αποστάτης να δικάσει  τον Ανδρέα Παπανδρέου και να τον αθωώσει μετά  σε εκείνη την περίφημη  δίκη -θέατρο στο ειδικό  δικαστήριο το 1989,  τον ανέσυρε από την επετηρίδα που ήταν  κάπου εκεί στους τελευταίους και τον έκανε πρόεδρο του Αρείου Πάγου!

Δεν υπήρξε στη ελληνική πολιτική  Ιστορία αθλιότερη κομματική οικογένεια, πελατειακή, δεφθαρμένη, σφόδρα διαπλεκόμενη, ανήθικη πολιτικά από αυτή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.Και συνεχίζει με …πανάξιους γόνους, ίδους με τον “πατριάρχη”. Υιούς , θυγατέρες και εγγονούς.

Τί φρίκη χώρα!

΄Ωρα 16.30