ΡΟΥΒΙΚΩΝΕΣ, “μή δώτε το άγιον τοίς κυσίν”

 

Σκληρή ανακοίνωση δικαστών μετά τις απειλές Ρουβίκωνα για την άδεια Κουφοντίνα: «Να μας προστατέψει η πολιτεία»

 

 

Ο εκτελεστής της 17Ν Δημήτρης Κουφοντίνας σε προηγούμενη άδειά του από τις φυλακές

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων

«Στη Δημοκρατία υπάρχουν όρια για να μπορεί αυτή να λειτουργεί ως ιδανικό πολίτευμα για όλους και όχι για λίγους. Προχθές εκτοξεύτηκαν βαριές απειλές σε βάρος δικαστικών λειτουργών μέσω διαδικτύου από ηγετικό στέλεχος αναρχικής ομάδας. Για πολύ καιρό τώρα η Ένωσή μας έδειξε αρκετά δείγματα ανεκτικότητας και κατανόησης σε κάθε μορφή διαμαρτυρίας ατόμων και συλλογικοτήτων που έγιναν ακόμα και μέσα σε Δικαστήρια της Χώρας. Αναγνωρίζουμε τόσο το συνταγματικό δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση των ιδεών όσο και την κοινωνική ανάγκη της νόμιμης διαμαρτυρίας σε κάθε μορφή εξουσίας, φυσικά και της δικαστικής.

Ωστόσο η απειλή της ζωής δικαστικών λειτουργών, που καλούνται να λάβουν μια απόφαση όχι μόνο είναι αποκρουστέα και εγκληματική πράξη, αλλά δυσφημεί και πλήττει ανυπολόγιστα τους έντιμους κοινωνικούς αγώνες που δόθηκαν και δίνονται καθημερινά σε όλα τα επίπεδα και σε όλο τον κόσμο μέσα στα πλαίσια της δημοκρατίας.

Η απειλή χρήσης βίας προκειμένου να καμφθεί η ελεύθερη βούληση των ατόμων συνιστά κλασική φασιστική μέθοδο. Είναι ωστόσο ατελέσφορη γιατί δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί απέδειξαν στην πράξη ότι δεν κάνουν εκπτώσεις στη συνείδησή τους.

Καθήκον της Πολιτείας είναι να περιφρουρήσει τους λειτουργούς της, να διασφαλίσει τις συνθήκες εκείνες που επιτρέπουν την ανεπηρέαστη άσκηση του δικαιοδοτικού τους έργου και να καταδικάσει απερίφραστα τέτοιες απειλές που συνιστούν πρόκληση για τη Δημοκρατία».

Να σχολιάσουμε αποσπάσματα της ανακοίνωσης:
“Προχθές εκτοξεύτηκαν βαριές απειλές σε βάρος δικαστικών λειτουργών μέσω διαδικτύου από ηγετικό στέλεχος αναρχικής ομάδας”
Τα μέλη και ο…αρχηγός του Ρουβίκωνα δεν είναι αναρχική συλλογικότητα. Αυτοπροσδιορίζονται ως τέτοια ομάδα, αλλά διαφέρουν και απέχουν  από την Αναρχία, όσο η Κοζάνη από τη…Λωζάνη.΄Αλλο κι αλλού η μια, αλλού κι άλλο η άλλη. Πρώτο και κύριο, οι αναρχικοί δεν έχουν αρχηγούς και καπετάνιους! Είναι ασκέρι  ανυπότακτο.   Αλλιώς, θα ήταν πολεμικότατοι  Μαμελούκοι εναντίον επίσης άλλων πολεμοχαρών μαχητών.
 Από κει και ύστερα, δεκάδες άλλα χαρακτηριστικά της ομάδας αυτής , δεν έχουν σχέση με κείνα των αναρχικών. Η βία για παράδειγμα, φορέας της οποίας υπήρξε ο Κουφοντίνας και  τον οποίον οι Ρουβίκωνες  σέβονται και υπολήπτονται, δεν είναι αναγνωριστικό αναρχικού. Αν επιθυμούν να εντάξουν τη βία στο λοιπό ιδεολογικό οπλάστάσιό τους, ας επωνομάζονται …΄Αγριοι Πάνθηρες,  Μολώχ, Γιαγκούλες, όχι πάντως αναρχικοί. Κι ας  σφαγίζουν τις μπροσούρες τους με Λενινιστικά-Μαρξιστικά τσιτάτα,που ελάχιστα,βέβαια,  συναντιούνται με τον αναρχισμό. Εκτός, αν ουδέποτε μελέτησαν τις απόψεις των πατριαρχών της αναρχίας και όσων δεν τη νόθευσαν στην πορεία.
Ο τσαμπουκάς, η συμπεριφορά των μελών του Ρουβίωνα επίσης θυμίζουν περισότερο μπαχαλάκηδες και “τζάμπα μάγκες” παρά ακτιβιστές με πολιτικό προσανατολισμό. Η αποψή μας ,την έχουμε καταθέσει καιρό, είναι πως οι Ρουβίκωνες στα ηγετικά τους πατώματα είναι αχυράνθρωποι των Ρώσων. Εκτελούν εντολές και το μέλλον θα δείξει του λόγου το αληθές.Ας το έχουν αυτό υπόψη τους οι “πιτσιρικάδες” με τα τσεκούρια και τα στυλάρια στα χέρια,που κατεβάζουν…ηρωικά   τζαμαρίες, φτιαγμένοι από  ουσίες και  των οποίων η εξωαριστερά ουκ έγνω τι ποιεί η ακροδεξιά .
2. “Ωστόσο η απειλή της ζωής δικαστικών λειτουργών, που καλούνται να λάβουν μια απόφαση όχι μόνο είναι αποκρουστέα και εγκληματική πράξη, αλλά δυσφημεί και πλήττει ανυπολόγιστα τους έντιμους κοινωνικούς αγώνες που δόθηκαν και δίνονται καθημερινά σε όλα τα επίπεδα και σε όλο τον κόσμο μέσα στα πλαίσια της δημοκρατίας”
Προσεγμένη και τεκμηριμένη τούτη η άποψη των δικαστών. Πλήτετται κύρια ο δικαικός πολιτισμός, αιματηρή κατάκτηση των αγωνιστών ανά τους αιώνες.   Αλλά και  το άγραφο δίκαιο, καρπός της ΦΥΣΗΣ και  του καθαρού ανθρώπινου ΝΟΥ, δέχεται ισχυρά πλήγματα  με τέοιτες απειλές. Και στο κάτω-κάτω  δεν είναι ο Κουφοντίνας ο μόνος “πολιτικός κρατούμενος”, όπως αυτοπροσδιορίζεται. Ο Γιωτόπουλος, οι άλλοι κρατούμενοι της ίδια ομάδας, τι  είναι,δηλαδή;
3. “Είναι ωστόσο ατελέσφορη γιατί δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί απέδειξαν στην πράξη ότι δεν κάνουν εκπτώσεις στη συνείδησή τους”.
Ας μην παραθέτουν  στα κείμενά τους τέτοιες γενικότητες και  υπερβολές  γυμνασιαρχικού πανηγυρικού οι δικαστές. Ξέρουν πολύ καλά πως πολλοί από το χώρο τους, ιδιαίτερα στα μεγάλα κλιμάκια, δεν κάνουν απλές εκπτώσεις στη συνείδησή τους. Αντίθετα,  δεν είναι λίγοι, και ειδικά όσοι  έχουν  ξεπουλήσει , που πουλάνε, ακόμα  και  κοψοχρονιάς. Γνωστά αυτά. Το αίμα για παράδειγμα του καθηγητή Γιώργου Τριάρχη βοά ακόμα .Αλλλά οι κραυγές της Ντόρας Μπακογιάννη και της Μαριέττας Γιαννάκου (ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας) φαίνεται πως  κούφαναν   τους δικαστές και αδυνατούν να διακρίνουν τις δικές μας  φωνές διαμαρτυρίας και γι΄αυτό το έγκλημα.

 

Υ.Γ  ΄Οχι μόνο σε παρόμοιες αναρτήσεις, μας την πέφτουν με …κολακευτικά μέηλ οι γνωστοί μπαχαλάκηδες, οι χούλιγκαν  και σία. Σε άλλα κείμενά μας και ανάλογα ποιος θίγεται από την κριτική,  μας κράζουν οι χρυσαυγίτες, οι ακροδεξιοί,οι ΝεοΔημοκράτες,οι Συριζαίοι,οι Σταλίνες, οι πατριώτες, οι Χριστιανοί,οι Μουσουλμάνοι,οι ένθεοι,οι άθεοι.
Για τη βιομηχανία παραπληροφόρησης, την εμπορική δημοσιογραφία ούτε κουβέντα,φυσικά.  Ο Δεξιός “Τύπος”, εν τάξει. Δεν τον πάμε ,δε μας πάει. Αυτό μας έλειπε, να μας αναδημοσιεύει κιόλας.   Αλλά και η εφημερίδα των συντακτών, το ντοκουμέντο,η αυγή, ο ριζοσπάστης,ούτε ζωγραφιστούς δε μας θέλουν. Ακόμα και τα Indymedia, παλιές αγάπες του εμείς,  με δεκάδες, ίσως και εκατοντάδες αναρτήσεις -αναδημοσιεύσεις κειμένων μας, από τον καιρό που ανέλαβαν τη διαχείριση οι σκληροπυρηνικοί της…Πολλής  Ρούπα, μας επέβαλαν εμπάργκο. Να είναι καλά κι αυτά τα παιδιά εκεί στον ιστότοπο των αντιεξουσιαστών. . Κι ας προσέχουν, γιατί τώρα πια από αντιπληροφόρηση κατάντησαν παραπληρόφορηση και τούτοι. Το πήραν είδηση;
Τελικά,είμαστε σε καλό δρόμο (και όχι μόνο με το 1.500.000 ,μη διαγραμμένες από τους ναζιστές χάκερ,  επισκέψεις ,που επιβεβαιώνει η Google Analytics). Πάντως, αν αρχίζουν τέτοιοι, σαν τους παραπάνω  και μας παινεύουν ,τότε σίγουρα κάποια ρόδα  στο όχημα εδώ,  δεν τραβάει  Ελπίζουμε όχι.  Και τους παρακαλούμε, μη μας  το κάνουν για εκδίκηση.Μην πουν καλή κουβέντα για πάρτη μας.