1. Η Τουρκία προκαλεί περνώντας στην αντεπίθεση για την γενοκτονία των Ποντίων
Η Άγκυρα καταγγέλλει πως ο ελληνικός στρατός ήταν εκείνος που πριν από έναν αιώνα διέπραξε θηριωδίες κατά τη διάρκεια της μικρασιατικής εκστρατείας.

Βολές κατά ελλήνων πολιτικών με αφορμή τις δηλώσεις τους για την γενοκτονία των Ποντίων εξαπέλυσε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, κλιμακώνοντας περαιτέρω την ένταση ανάμεσα σε Αθήνα και Άγκυρα.

Σε ανακοίνωσή της η τουρκική διπλωματία καταγγέλλει «αβάσιμους ισχυρισμούς που στοχεύουν την [τουρκική] ιστορία και δεν έχουν ουδεμία σχέση με την λογική, την ευσυνειδησία και την δικαιοσύνη».

Το τουρκικό ΥΠΕΞ αποδίδει τις τοποθετήσεις ελλήνων πολιτικών σε «πολιτικά κίνητρα» που αποσκοπούν στην «διαστρέβλωση των ιστορικών γεγονότων».

Περνά δε στην αντεπίθεση, αντιτείνοντας πως ο ελληνικός διέπραξε «θηριωδίες» κατά την «εισβολή» στην Μικρά Ασία, πριν την Μικρασιατική Καταστροφή.

Η Άγκυρα υπενθυμίζει στην Ελλάδα ότι στην συνθήκη της Λωζάννης αποδέχτηκε την καταβολή αποζημίωσης για την δράση του ελληνικού στρατού στην Ανατολία.

Είχαμε προβλέψει από παλιά σε δεκάδες κείμενά μας κι αυτή την εξέλιξη. ΄Οταν ο Γλέζος, η αμετροπεής έως…λαλημένη «κόρη» του Κωνσταντόπουλου και οι άλλοι θεοπάλαβοι, παίζανε δημαγωγικά παχνίδια με τις Γερμανικές αποζημιώσεις, τους καλούσαμε να σταματήσουν . «Στου κρεμασμένου το σπίτι δε μιλάνε για σκοινί». Διότι:
1. Ούτε δεκάρα τσακιστή δε μας χρωστάνε πια οι Γερμανοί ,με όσα… υπέρ του εθνικού συμφέροντος κανόνισε παλιότερα ο …Εθνάρχης μας, για να είναι αρεστός στους Συμμάχους .
2. Είναι λίαν επικίνδυνοι τέτοιοι εθνικοί τσαμπουκάδες και απαιτήσεις, γιατί ανοίγουν την όρεξη σε πολλούς. Και οι Τούρκοι καιροφυλακτούν.Ουδέποτε καταβάλαμε τις αποζημιώσεις που τους επιδικάστηκαν με τη Συνθήκη της Λωζάνης για τις βιαιότητες και τις καταστροφές των ελληνικών στρατευμάτων στη Μ.Ασία. Να τι κατηγορματικά αναφέρει ο όρος της συνθήκης του 1923. : «…επανορθώσεις για τις ζημιές που προκλήθηκαν στην Ανατολία από τις ενέργειες του ελληνικού στρατού ή της διοίκησης, που ήταν αντίθετες στους νόμους του πολέμου». Φως -φανάρι πως τους οφείλουμε και με το…νόμο!
Ο Κεμάλ, μας έκανε τη χάρη και δεν ζήτησε τα λεφτά τότε.΄Αλλωστε, “ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος”. Ο δικτατάτορας σήμερα απέναντι που δεν είνα Κεμάλ, θέλει τις αποζημιώσεις του.
«Βάλαμε τα δάχτυλα και βγάλαμε τα μάτια μας», όπως κάνουμε πάντα. Και σαν να μη φτάνει αυτό, μια ζωή στον τόπο οι «Χατζηνικολάου» με την εγκληματική παραπληροφόρηση, τη κερδοσκοπία, την παλανθρωπιά, σκεπάζουν τη δική μας φωνή ,αυτής της αντιπληροφόρησης και της ιστορικής δημοσιογραφίας. ΄Οπως έγινε και με την επισήμανση εδώ στο Homo της χρεοκοπίας, σχεδόν 2 χρόνια πριν την ανακαλύψει ο…Τράγκας . Κηρύξαμε τότε σταυροφορία και ζητούσαμε από τα κόμματα και τον «Τύπο» να αναλάβουν δράση . Απέκρυψαν το δράμα που ζύγωνε. Και ως σήμερα, ουδείς τιμωρήθηκε για αυτό το έγκλημα.
Και να ήταν μόνο αυτό; Δεκάδες άλλες τέτοιες προβλέψεις και επισημάνσεις μας η εγκληματική, εμπορική δημοσιογραφία θάβει παγίως και ατιμωρητί.
Ως πότε όμως;

 

 

2. ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
Μητσοτάκης: Μόνο η ΝΔ μπορεί να φέρει την προοδευτική αλλαγή που χρειάζεται η χώρα’

Από την περιοδεία Μητσοτάκη στη Γλυφάδα, ευρωεκλογές 2019/Φωτογραφία Eurokinissi

H  Ιστορία λέει άλλα. ΄Οπου Δεξιά, απανθρωπιά σκληρότητα, ,αφύσικες συμπεριφορές, έλλειψη αξιών, οπισθοδρόμηση,
Πώς μπορεί ένας Κυριάκος Μητοστάκης,πέρα από “γόνος” και αρχηγός αυτής της παράταξης να φέρει πρόοδο ,αλλαγή  και ευημερία;  “Βάζει κανείς  το Λύκο να φυλάει τα πρόβατα;” Για ρώτα και τον τσομπάνη

 

3. Απίστευτο προεκλογικό ρουσφέτι: Ο Γαβρόγλου αυξάνει κατά 3.600 τους εισακτέους από τις Πανελλήνιες στα ΑΕΙ!

 

Απίστευτο προεκλογικό ρουσφέτι του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, στους 17άρηδες και τους 18άρηδες που ψηφίζουν για πρώτη φέτος, καθώς λίγο πριν τις ευρωεκλογές 2019 και λίγο πριν τις Πανελλήνιες 2019 αυξάνει κατά 3.600 τον αριθμό των εισακτέων στα ΑΕΙ!

Συνολικά οι εισακτέοι από τις Πανελλήνιες 2019 θα είναι 78.335 ενώ πέρυσι ήταν 74.692, που σημαίνει ότι φέτος θα δημιουργηθούν 3.600 περισσότερες θέσεις.

…Τα πήρες όλα κι έφυγες, κύριε Γαβρόγλου μας. Αυτό κι αν είναι λαϊκιμός και ρουσφέτι του κερατά.
Θα γεμίσει ο τόπος…επστήμονες  απόφοιτους ελληνικών πανεπιστημίων.  Και αλλοίμονο στην επστήμη κα την έρευνα. Πού τις πονεί και πού τις σφάζει!
Πέρα από την κοροϊδία πως, όταν  τελειώσουν οι …επιστήμονες  τους περιμένει ο εργασιακός  παράδεισος,αντί του μεσαίωνα,όπως είναι η  τραγική πραγματικότητα της χώρας.
Ντροπή,υπουργέ!

 

4. ΝΕΟ ΣΚΙΤΣΟ
Ο Αρκάς «σφάζει» Τσίπρα για τους συνταξιούχους

iefimerida.gr

Μήπως εκεί  στον ακροδεξιό, πορνοϊστότοπο  iefimerida.gr ή έστω στο σάιτ της Χ.Α,που είναι πλέον οι προσφιλείς πλατφόρμες   διοχεύτευσης του… αστείρευτου   Αρκαδικού χιούμορ ,μπορούν να  μας κάνουν μια χάρη; Να ενημερώσουν το σκιτσογράφο στη λεζάντα του να  βάζει μια  γελαστή φατσούλα ,ως αναγνώριση του σημείου που πρέπει  να γελάμε. Είνα τόσο κρύες πια αυτές οι γελοιογραφίες και οι ατάκες τους, πέρα από αφασικές, απλοϊκές και ακροδεξιές.
  Από δήμαρχος… κλητήρας ο Αρκαδάκος.΄Οχι,που θα ήταν η εξαίρεση.  Εδώ την πάτησαν άλλοι, που ήταν και κορυφές. Και ο Αρκάς θα γλύτωνε;