ΗΠΕ. ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

 

Παυλόπουλος για ευρωεκλογές: Να αποδείξουμε πόσο συνειδητοποιημένοι Ευρωπαίοι είμαστε

Ευρωεκλογές στην Ιταλία

 

“Σε μια περίοδο κατά την οποία δυνάμεις του λαϊκισμού και του ρατσισμού επιβουλεύονται ευθέως και απροκαλύπτως το ευρωπαϊκό οικοδόμημα και επιχειρούν να το κατεδαφίσουν, σε μια περίοδο που άλλοι λαοί χωρίς να έχουν υποστεί θυσίες, εγκαταλείπουν το σκάφος της Ευρώπης, αποδεικνύοντας ότι ταξίδευαν με αυτό με σημαίες ευκαιρίας, είναι ώρα οι Ελληνες με την ετυμηγορία μας να αποδείξουμε πόσο συνειδητοποιημένοι Ευρωπαίοι είμαστε», τόνισε ο κ. Παυλόπουλος στις δηλώσεις του για τις ευρωεκλογές.

«Να συμβάλλουμε για την ενοποίηση της Ευρώπης, προκειμένου να διαδραματίσει τον ρόλο που της αναλογεί», υπογράμμισε ακόμη μεταξύ άλλων ο κ. Παυλόπουλος”.

 

Yπογράφουμε κι εμείς χωρίς δισταγμό και αμφισημία τη δήλωση του προέδρου της Δημοκρατίας. ΄Αλλωστε,από τη αρχή της λειτουργίας του Homo-Naturalis, δηλώσαμε πως είμαστε το σάιτ της Ευρώπης και μάλιστα των ΗΠΕ, των ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ.
Πιστεύουμε και αγωνιζόμαστε γι΄αυτή την ιδέα. Και περιμένουμε την ημέρα της πραγματικής ΄Ενωσης των ευρωπαϊκών λαών υπό μια κεντρική διακυβέρνηση. Αλλά, γιατί όχι, εν καιρώ, και την ουσιαστική συνύπαρξη των λαών της υφηλίου ολόκληρης.΄Ενας κόσμος,ένα «έθνος», μια πατρίδα!
Σήμερα, αυτή η Ε.Ε ,όπως λειτουργεί, δεν είναι εκείνη που οραματιζόμαστε. Είναι Ευρώπη των «πολλών ταχυτήτων». Ο συντονσιμός, η κοινή συμπόρευση, η αλληλεγγύη,η κατανόηση, αλλά προπαντός η πάταξη του εθνικισμού, του ψευτοπατριωτισμού,του τοπικισμού, του ρατσισμού, των όποιων στοιχείων χωρίζουν,αντί να ενώνουν τους ανθρώπους,είναι όροι sine gua non. Αλλιώς, η Ευρώπη των λαών δε θα είναι τέτοια. Θα συνεχίζει να υφίσταται ως Ευρώπη της Γερμανίας,της Γαλλίας, των Βόρειων και πιο εύπορω χωρών.
Δεν είναι αυτό το όραμά μας. Πλέον ,ειδικά μετά την οικονομική κρίση που έπληξε τα τελευταια χρόνια χώρες της Ε.Ε, μεταξύ τους και η Ελλάδα,η οποία μάλιστα υπέστη τις χειρότερες επιπτώσεις απ΄όλες τις άλλες, μπαίνει αμείλικτο και επιτακτικό το ζήτημα της ανατροπής ριζηδόν αυτής της κατ΄ επίφαση Ενωμένης Ευρώπης.
Χωρίς κοινή ,κεντρική κυβέρνηση,χωρίς ταυτόσημη οικονομική γραμμή, αλλά και ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ, ΑΝΤΙΣΩΒΙΝΙΣΤΙΚΗ, πολιτιστική, εκπαιδευτική, ιατροφαρμακευτκή, εργασιακή, δημοσιονομική, οικολογική, οικιστική συμπόρευση,για να μείνουμε στα σπουδαιότερα, η Ευρωπαϊκή αυτή ΄Ενωση, θα παραπαίει, θα καρκινοβατεί, θα παραμένει ανάπηρη, ίσως καταντήσει και εντελώς παράλυτη. Μια τέτοια Ευρώπη,έστω και με χαλαρή ,όπως είναι σήμερα ,ένωση, δεν τη θέλουμε.
Παλεύουμε για να παραδώσουμε στις γενιές που έρχονται την πραγματικά Ενωμένη Ευρώπη, των λαών, των ανθρωποκεντρικών και ανθρωπιστικών αξιών. Τέτοιες θα είναι οι ΗΠΕ ,που έρχονται. Σε μια κοινωνία που τίποτα δε θα θυμίζει τη σημερνή μίζερη, διχασμένη, αποξενωμενη, εριστική, απάνθρωπη.
Ας στηρίξουμε αυτή την ΕΥΡΩΠΗ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ με κάθε τρόπο,κόστος και θυσία.