ΤΑ ΑΔΙΑΦΙΛΟΝΙΚΗΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ

1. “ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ”

iefimerida.gr

 

Οι φυλλάδες της Δεξιάς-Ακροδεξιάς- Χ.Α (αδερφάδες στον πυρήνα τους) με αλαλαγμούς, πυχαιίους τίτλους και κραυγές πανηγυρίζουν για την…ιστορική νίκη που πέτυχε η παράταξη και τη συντριπτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι όμως τα πράγματα, όπως τα παρουσιάζουν τα έντυπα, οι ιστότοποι και τα ραδιοκάναλα των «Μαρινάκηδων» ή τα συμπεράσματα είναι εντελώς, μα εντελώς , διαφορετικά από αυτά που προπαγανδίζουν οι απόγονοι της πολυαμαρτωλής παράταξης των Γερμανοτσολιάδων, των Δωσίλογων ,των Κουκουλοφόρων, των Χιτών και των Μάυδων;
΄Οχι μόνο δεν μπορεί η Δεξιά να θριαμβολογεί,αλλά κανονικά (και το γνωρίζουν στα υψηλά κλιμάκια) είναι ή ώρα της περίσκεψης ,του απολογισμού και της θλίψης. Επαναλαμβάνουμε . Οι πρωτοκλασάτοι το γνωρίζουν. Οι οπαδοί τους όχι, πλην εκείνων που δεν ψηφίζουν ως χαχόλοι. ΄Εχουμε λοιπόν και λέμε:
Το πρώτο χτύπημα είναι η ΑΠΟΧΗ, ΤΑ ΑΚΥΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΥΚΑ. Αν και τα αποτελέσματα που δίνουν είναι μαγειρεμένα, όπως συμβαίνει πάντα ,τουλάχιστον με τα ΑΚΥΡΑ-ΛΕΥΚΑ, τα ποσοστά έφτασαν σε πρωτοφανή ύψη. Σχεδόν οι μισοί από τους εγγεγραμμένους ψηφοφόρους έχουν γυρίσει την πλάτη στο σύστημα. Από τα 10 εκατομμύρια ψηφοφόρων, σχεδόν τα 5 εκατομμύρια ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΄Η ΕΡΙΞΑΝ ΑΚΥΡΟ -ΛΕΥΚΟ!
Και φυσικά, οι ΑΠΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΑΚΥΡΟΥΝΤΕΣ την εκλογική διαδικασία, δεν είναι οπαδοί της Δεξιάς. Οι βαμμένοι Δεξιοί ,Ακροδεξιοί, Ναζί ,νέοι κα γέροι, προσήλθαν ομοθυμαδόν και μάλιστα από τις πρώτες πρωινές ώρες στς κάλπες. Και μόνο αυτή η διαπίστωση φτάνει, για να αντιληφθεί κάποιος ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ. Σκέφτεται κανείς τί θα μπορούσε να συμβεί στην (πολύ πιθανή) περίπτωση που μόνο 1 εκατομμύριο από την κατηγορία των συνειδητοποιημένων πολιτών της Αποχής ,επανακάμψει στην κάλπη;Ποια ανατροπή θα συμβεί και πού θα τρέχει να κρυφτεί ο αμετροεπής Υιός του Μητσοτάκη;
Η διαφορά ψήφων από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα, είναι της τάξης των 500 χιλιάδων (περίπου). Είναι η γνωστή, χρόνια τώρα, «κινούμενη άμμος», που σε αυτούς ακρβώς τους αριθμούς (κάποτε και λιγότερους) εκλέγουν κυβερνήσεις. Συνέβη και το 2015 με το ΣΥΡΙΖΑ, Τώρα , με τη Ν.Δ, ιστορικά, ούτε περίεργο ,ούτε πρωτοφανές είναι αυτό το …εξαιρετικό είδος οπαδών να τρέχει πίσω από εκείνον που θα τους τάξει περισσότερα. Σε αυτές τις ευρωεκλογές η «κινούμενη άμμος» σύγκειται κυρίως από μικροεπιχειρηματίες (θανατερή φορολογία), άλλους μικρομεσαίους και άνεργους. Το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε την «κινούμενη άμμο» των παλιών «Αγανακτισμένων των πλατειών», κυρίως.
Αυτή και μόνο η ελάχιστη διαφορά των 500 χιλιάδων ψήφων μπροστά στα εκατομμύρια των ψηφοφόρων, αν επιτρέπει σε έναν από τα δύο κόμματα να θριαμολογεί, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Και να, γιατί. Με:
α. μια «ομερτά» μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Κώστα Καραμανλή, για τη μη παραπομπή σε ειδικό δικαστήριο  του δεύτερου για τη χρεοκοπία της χώρας.
β. την αβελτηρία της κυβέρνηση για τους αποδεδειγμένα εμπλεκόμενους (τουλάχιστον 10 μεγαλόσχημοι) στο σκάνδαλο Novartis, να διεκπεραιώσει τις δικονομικές διαδικασίες ,ώστε, αντί σήμερα να είναι φυλακή,να βγαίνουν κι από πάνω, ως θύματα στημένου σκανδάλου!
γ. μια εγκληματική οργάνωση των Ναζί, ακόμα να μην έχει πάει φυλακή. Κι αυτό χρεώνεται στην ανικανότητα του αρμόδιου υπουργείου και κατ΄επέκταση στην κυβέρνηση.
δ. ένα «Μακεδονικό» και ένα «Μάτι», στην πλάτη της κυβέρνησης, που έξυπνα τους φόρτωσε η Δεξιά
ε. ανύπαρκτο φιλοκυβερνητικό Τύπο, αφού οι Συριζαίοι παράδωσαν για πενταροδεκάρες,αλόγιστα και πολιτικά ανήθικα τα ΜΜΕ στους «Μαρινάκηδες»
στ. τη φυσιολογική φθορά που λογικά υφίσταται μια εξουσία, όταν την ασκεί σχεδόν 4 χρόνια.
Παρ΄όλα αυτά, ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να κρατήσει σχεδόν κυρίαρχη την κομματική του βάση! Ειδικά με τη μετακόμιση μιας υπολογίσιμης “φύρας” προς τους εθνικιστές της Αριστεράς Λαφαζάνη, «θυγατέρα» Κωσταντόπουλου και Βαρουφάκη. Μέγα επίτευγμα να συγκρατήσεις τέτοια αρραγή βάση και που ασφαλώς οφείλεται εν πολοίς στις αναμφισβήτητες ικανότητες του Αλέξη Τσίπρα.
Να, γατί λέμε πως ανατρέπεται εύκολα αυτή η υπεροχή με πήλινα πόδια της Δεξιάς. Και αυτή η ανατροπή έχει άμεση σχέση με τον τρόπο που τα μεγάλα κόμματα θα (δια)χειριστούν προεκλογικά τη δημαγωγία και το λαϊκισμό (όπως κάνουν πάντα). ΄Οποιος φανεί πιο…μάγκας, όπως θέλουν τους πολιτικούς τους οι ΄Ελληνες, θα κερδίσει αυτή τη μάζα των ψηφοφόρων που είναι ρευστή ,πέρα από γλοιώδης.
Ούτως η άλλως, η Δεξιά είναι πάντα η θλιβερή μειοψηφία στη χώρα μας, ανέκαθεν, Σήμερα, ακόμα περισότερο. Κάντε τη …σούμα στα κόμματα από τα οποία απαρτίζεται (στην ουσία ). Η πραγματική κομματική βάση της Ν.Δ σήμερα είναι της τάξης του 1. 200.000 ψηφόρων (στη καλύτερη περίπτωση). Αν προσθέσουμε σε αυτούς άλλες 500 χιλιάδες ακροδεξιά και Ναζιστικό-χουντικά στοιχεία, ούτε καν πλησιάζουν αθροιστικά τα 2 εκατομμύρια. Σε σύνολο 10 εκατομμυρίων εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους! Η απόλυτη διαφορά.
Για να καταλήξουμε. Γιατί νομίζετε πως στη δημοκρατική (και αλλού) Ελλάδα τα μεγάλα κόμματα εξουσίας πολεμούν με λύσσα την απλή αναλογική; Μπορεί να μην είναι «΄Αμεση Δημοκρατία»,αλλά, τουλάχιστον, είναι η μόνη που εκφράζει την πραγματική βούληση του λαού στην ουσία και όχι, όπως τώρα στα προσχήματα και την απάτη. Και είναι μύθος το επιχείρημα πως με την απλή αναλογική δεν στέκουν κυβερνήσεις. ΄Ομως, οι ίδιες κυβερνήσεις…στέκουν με 5. 000.000 στα 10, αρνητές του συστήματος και της παρωδίας των εκλογικών διαδικασιών,που ΑΠΕΧΟΥΝ ΄Η ρίχνουν ΑΚΥΡΟ-ΛΕΥΚΟ. Οποίον…δημοκρατικό ήθος!
Τα συμπεράσματα δικά σας.
Υ.Γ. Για λόγους που θα αναπτύξουμε σε προσεχές κειμενό μας, θα συμβουλεύαμε τον Αλέξη Τσίπρα:
1.Να φροντίσει να …χάσει τις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Τον συμφέρει 2. Να μην αφήσει τη δημαγωγική-λαϊκίστικη συμπεριφρά του ΣΥΡΖΑ να κυριαρχήσει ,όπως ως αντιπολίτευση, τώρα και ως κυβέρνηση, παραμονές εκλογών.

 

2. ΣΤΑ ΑΝΩ ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ
Αντιεξουσιαστές έξω από ταβέρνα που έτρωγε ο Κώστας Μπακογιάννης -Αρνήθηκε να φύγει

Από τις 21:30 περίπου όταν πληροφορήθηκαν ότι ο Κώστας Μπακογιάννης συντρώγει με δημοτικούς συμβούλους του,  έσπευσαν από γειτονική κατάληψη στην πλατεία Μερκούρη και συγκεντρώθηκαν στο απέναντι πεζοδρόμιο.

Από εκεί φώναζαν συνθήματα υπέρ του αρχιεκτελεστή της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα και απαιτούσαν από τον Κ. Μπακογιάννη να αποχωρήσει.

  1. Αντιεξουσιαστές έξω από ταβέρνα στα Ανω Πετράλωνα όπου τρώει ο Κώστας Μπακογιάννης
Στα χωριά μας κάτω σε Μεσηνία και Ηλεία, οι…εθνικόφρονες ,ειδκά οι Χίτες και οι Μάυδες , διέπραξαν ανήκουστα εγκλήματα. Αποκεφαλισμούς, παλουκώματα, δολοφονίες αντιφρονούντων, ληστείες, λεληλασίες, κακοποιήσεις βιασμούς, ακόμα και μη κομμουνιστών. Απλώς, αν για οποιοδήποτε λόγο τους είχες μπει στο μάτι, τα αποβράσματα τότε των κοινωνιών ,οι Σούρληδες, Βουρλάκηδες, Καλαμπαλίκηδες, Μαγκανάδες και άλλοι, σου έδιναν και καταλάβανες και σένα και στο σόι σου ολόκληρο μέχρι …γενεές δεκατέσσερις.
Χρόνια μετά, ακούγαμε από τους γονιούς και τους παππούδες μας να μολογάνε, πως, σαν να μην έφτανε εκείνο το κακό που έκαναν στα χωριά οι φασίστες, το πρώτο καιρό ,με τη λήξη του αντάρτικου, οι «νικητές» προκαλούσαν με κάθε τρόπο τα συγγενικά πρόσωπα των θυμάτων. Γα παράδειγμα, σου είχαν οι Χίτες σκοτώσει τον αδεφό και καθόσουνα στο καφενείο να πιεις μια λεμονάδα, κάποιος από τους δράστες ειδοποιούσε τα δικά του καθάρματα, μπουκάρανε όλοι μαζί μέσα, πιάνανε τραπέζι δίπλα στο χαροκαμμένο αδερφό, γελάγανε, λέγανε χοντρά αστεία, τραγουδούσαν το Γρίβα μ΄ σε θέλει ο βασιλιάς, προκαλούσαν με κάθε τρόπο και κάποιοι πιο θρασείς, πετάγανε ποτήρια με νερό στη μούρη ή στο τραπέζι του δυστυχή αδερφού!
Διαβάζω την είδηση παραπάνω για την κατάληψη από το αληταριό του χώρου απέναντι από την ταβέρνα που συνέτρωγε ο Κώστας Μπακογιάννης και η παρέα του και τα συνθήματα υπέρ του εκτελεστή του πατέρα του ,θυμάμαι παιδί τις ιστορίες παραπάνω που άκουγα από τη γιαγιά και φρίττω. Λες και δε μετακινήθηκε ο χρόνος,σαν να ζούμε ξανα εκείνες τις άγριες ημέρες ,τα πέτρινα χρόνια των διωγμών και των προκλήσεων. Τί φρίκη!
Ορθά και μπράβο του που δεν το έβαλε στα πόδια ο Μπακογιάννης . Θα του βγάζαμε , όμως και το καπέλο, αν δεν έμενε απλά στη θέση του,ενώ τα θρασίμια έξω επευφημούσαν το δολοφόνο του πατέρα του, αλλά βούταγε μια καρέκλα και έβγαινε έξω και, έστω συβολικά, την έσπαγε στην πλάτη κάποιου αλητάμπουρα μπαχαλάκια.
Εγώ αυτό θα έκανα. Κι ας έτρωγα ξύλο, κι ας με στέλνανε ακόμα και στο νοσοκομείο οι Νέο Χίτες και Μάυδες της άλλης συνομοταξίας των ζόμπιδων.
Σιχτίρ,παλιάνθρωποι!