1. ΒΑΤΕΡΛΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ»
    Spiegel για αποτέλεσμα εκλογών: Προσωπικός θρίαμβος για Μητσοτάκη -Πιο έξυπνοι οι ψηφοφόροι απ’ ό,τι περίμεναν πολλοί

Το Spiegel επισημαίνει στη συνέχεια ότι η Ελλάδα «πηγαίνει αντίθετα στο ρεύμα. Την ώρα που σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες ενισχύθηκαν λαϊκιστικές και εθνικιστικές πολιτικές δ υνάμεις, στην Ελλάδα, οι συντηρητικοί πανηγυρίζουν μια μεγάλη νίκη».

Σε ό,τι αφορά τον πρωθυπουργό, το Spiegel τονίζει:

«Ο Τσίπρας χρειάζεται ένα θαύμα, αν θέλει να κερδίσει τις βουλευτικές εκλογές ένα περίπου μήνα μετά τη συντριπτική ήττα στις ευρωεκλογές. Η μόνη του ελπίδα τώρα είναι να σταθεί εμπόδιο στον στόχος εξασφάλισης της απόλυτης πλειοψηφίας της Νέας Δημοκρατίας. Η καλή είδηση για την Ελλάδα είναι ότι δέκα χρόνια μετά το ξεκίνημα της κρίσης οι ψηφοφόροι δεν ριζοσπαστικοποιήθηκαν τόσο όσο πολλοί προέβλεπαν. Απεδείχθησαν πιο έξυπνοι από ό,τι αρκετοί περίμεναν. Οι απλές λύσεις σε πολύπλοκα προβλήματα δεν έχουν πια πέραση».

Τα τέσσερα συμπεράσματα από τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ελλάδα
Το Spiegel καταλήγοντας αναφέρεται στα συμπεράσματα που εξάγονται από την έκβαση και τα αποτελέσματα των εκλογών:

Πρώτον, οι εποχές στις οποίες κόμματα διασφάλιζαν εκλογικές νίκες με χρηματικά δωράκια, μέτρα και μη ρεαλιστικές υποσχέσεις έχουν περάσει.
Δεύτερον, ο Αλέξης Τσίπρας υποτίμησε τους αντιπάλους του και κυρίως τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη.
Tρίτον, ο πρωθυπουργός υπολόγισε λάθος το πολιτικό τίμημα για τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Tέταρτον, ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει τη στήριξη της μεσαίας τάξης. Πτυχιούχοι, μικρομεσαίοι και ελεύθεροι επαγγελματίες επωμίστηκαν τα βάρη της υψηλής φορολογίας, με την οποία επιτεύχθηκαν τα πλεονάσματα και χρηματοδοτήθηκαν οι προεκλογικές παροχές.

Spigel, και όχι μόνο. Σύμπασα η εμπορική δημοσιογραφία. Φρου -φρου, αρώματα και…  κονόμα. Τί άλλο;
Κι από αναλύσεις, σκίζει εδώ το γερμανικό περιοδικό. Μεστά…  σοφίας και μελέτης τα συμεράσματά του.   Αφασία.
 Ενδεικτική η εξής μπαρούφα,που δεν έχει όμοιά της. Γράφει ο προχειρολόγος  πέρα απο προπαγανδιστης συντάκτης:
“Την ώρα που σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες ενισχύθηκαν λαϊκιστικές και εθνικιστικές πολιτικές δ υνάμεις, στην Ελλάδα, οι συντηρητικοί πανηγυρίζουν μια μεγάλη νίκη».
Ευτυχώς, που μαθαίνουμε από τους Γερμανούς πως ο …Κούλης είναι ένας άξιος ηγέτης της Δεξιάς. Πως δεν είναι,δηλαδή,  γιός του Αποστάτη,που ετοίμαζε τη δικτατορία των στρατηγών με το βασιλιά, Ούτε δημαγωγός, λαϊκιστής και εθνικιστής.  Και δεν  είναι ο ηθικός αυτουργός  των δολοφονιών στο Μάτι. Αυτός που εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο  το  “Σκοπιανό” και κέρδσε τα ψηφούδια των ακροδεξιών.
Τώρα, τί άλλο χρειάζεται να πε κανείς για το Σπήγκελ; Πόσο επίσης  βαθυστόχαστα …ανόητα ειναι τα 4 συπεράσματά του;
“Πρώτον, οι εποχές στις οποίες κόμματα διασφάλιζαν εκλογικές νίκες με χρηματικά δωράκια, μέτρα και μη ρεαλιστικές υποσχέσεις έχουν περάσει”.
 Αστεία.  Στους ΄Ελληνες αναφέρεται . Αλλάζει τόσο εύκολα ο πελάτης των κομμάτων σε αυτή τη χώρα;   Και γατί ψήφισαν οι μικρομεσαίοι  και οι ελεύθεροι επαγελματίες τον Υιό, αν όχι για τις υποσχέσεις  και τα δωράκια που περιμένουν;
“Δεύτερον, ο Αλέξης Τσίπρας υποτίμησε τους αντιπάλους του και κυρίως τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη”.
Σιγά το γίγαντα.  Ο Μητσοτάκης ,αν κερδίσει   τις εθνικές εκλογές,θα αποδειχτεί, πέρα από τη θνησιγενή του θητεία, και ο χειρότερος  πρωθυπουργός της χώρας. Εδώ θα είμαστε. Επειδή, ακριβώς ,  δε διαθέτει προσόντα, πέρα από τη ιδιότητα του “γόνου”.
“Tρίτον, ο πρωθυπουργός υπολόγισε λάθος το πολιτικό τίμημα για τη Συμφωνία των Πρεσπών.”
Σαϊνι ο δημοσιογράφος. Εμ, δεν το υπολόγισε καθόλου λάθος. ΄Ηταν συνειδητή επιλογή και πολύ καλώς έκανε ο Αλέξης Τσίπρας.΄Ο, τι ακριβώς δεν έκαναν τόσα χρόνια άλλοι Μαυρογυαλούροι πρωθυπουργοί.
“Tέταρτον, ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει τη στήριξη της μεσαίας τάξης. Πτυχιούχοι, μικρομεσαίοι και ελεύθεροι επαγγελματίες επωμίστηκαν τα βάρη της υψηλής φορολογίας, με την οποία επιτεύχθηκαν τα πλεονάσματα και χρηματοδοτήθηκαν οι προεκλογικές παροχές”
Εδώ είνα για πολύ γέλιο. Ξέχασε ο  κοντυλοφόρος  τί έλεγε παραπάνω στο 1 για τα δωράκια και τώρα …ανακαλύπτει την Αμερική!
Απίστευτη,ανεύθυνη, επιπόλαιη προσέγγιση.Πέρα από   παραπληροφόρηση. Το κύριο χαρακτηριστικό αυτής της βιομηχανίας.

 

 

2. Η Ελλάδα έστειλε έναν υπόδικο με ΄΄οαπαγόρευση εξόδου από τη χώρα στην Ευρωβουλή -Προβληματισμός για τον Λαγό

 

” Θα είµαι ένας ευρωβουλευτής όπως όλοι. Η ελληνική νοµοθεσία µού έδωσε το δικαίωµα να είµαι υποψήφιος και ο Αρειος Πάγος ανακήρυξε τον συνδυασμό που ανήκω. Θα είναι αδιανόητο αν ένας εκλεγμένος ευρωβουλευτής δεν μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντά του και να πάει στις Βρυξέλλες. Αυτό θα είναι ο ορισµός του φασισµού!» είχε πει προκλητικά.”

 Αλήθειες λέει αυτή τη  φορά ο  Ναζί.  Ο ΄Αρειος  Πάγος   νομιμοποίησε την εγκληματική,ναζιστική οργάνωση στην Ελλάδα. .Και ουδείς από τους εισαγγελείς εκεί,που ευθύνοναι γι΄αυτό το έγκλημα,  “έβαλε μια πέτρα στο λαιμό του”.
Ούτε οι κραυγές των 20 εκατομμυρίω αθώων θυμάτων μπορούν να διαπεράσουν  το μπετόν αρμ΄ς του Ανωτάτου δικαστηρίου. Είναι καλά θωρακισμένο για να μην ενοχλούντα τα αυτιά των ανωτάτων δικαστικών.
Τί ντροπή για τη χώρα και το δικαιικό και νομικό της πολιτισμό!

 

3. Ο Μητσοτάκης διέγραψε από τη ΝΔ τον Στεφανίδη για τη ρατσιστική ανάρτηση κατά Κούνεβα

Ο Μητσοτάκης διέγραψε από τη ΝΔ τον Στεφανίδη για τη ρατσιστική ανάρτηση κατά Κούνεβα

 Πώς λέει ο μύθος του Αισώπου για το σκορπιό και το βάτραχο; “Είναι η φύση μου ,φίλε. Δεν μπορώ αν δε δαγκώσω,αν δεν κάνω κακό”!
Δεν αλλάζει ο Δεξιός. “Ο βλάχος άρχος κι αν γενεί,πάλι  βλαχιά μυρίζει”.