ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

1. Εκλογικός νόμος: Πρόταση Τσίπρα για απλή αναλογική και ψήφο στα 17
Εκλογικός νόμος: Πρόταση Τσίπρα για απλή αναλογική και ψήφο στα 17

Στην κατεύθυνση της απλής αναλογικής, χωρίς μπόνους και ενδεχομένως με μειωμένο το πλαφόν εισόδου 3% στη Βουλή, κινείται η κυβερνητική πρόταση για τον εκλογικό νόμο.

Κατά την τρίωρη συνεδριαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, στο τραπέζι της συζήτησης έπεσε, μεταξύ άλλων, το θέμα για το «σπάσιμο» των μεγάλων περιφερειών και η ψήφος στα 17.

Σε κάθε περίπτωση θα ακολουθήσει η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το Σαββατοκύριακο 25-26 Ιουνίου, ενώ θα έχουν προηγηθεί οι πρωτοβουλίες του κ. Τσίπρα με τους αρχηγούς και από αυτές θα εξαρτηθεί και η λήψη των τελικών αποφάσεων. Είναι γνωστό άλλωστε ότι η κυβέρνηση θέλει να εξασφαλίσει 200 ψήφους για να μπορεί να ισχύει ο νέο εκλογικός νόμος από την επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Πέραν του πρωθυπουργού στη συνεδρίαση περέστησαν οι Γιάννης Δραγασάκης,Παναγιώτης Κουρουμπλής, Γιώργος Κατρούγκαλος και Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Mετά το τέλος της συνεδρίασης, ο κ. Τσίπρας σε δημοσιογράφους «Είναι ώριμο να γίνουν αλλαγές μετά από τόσα χρόνια μνημονίων που διαλύθηκαν τα πάντα. Δεν θα αιφνιδιάσουμε κανέναν».

΄Ημασταν στο διαδίκτυο από τους  πιο σκληρούς επικριτές της πολιτικής συμπεριφοράς του Αλέξη Τσίπρα. Ειδικά, κατακρίναμε κατά τρόπο απόλυτο και επιθετικό,τη δημαγωγία και το λαϊκισμό του. Γνωστές παθογένειες της ελληνικής κομματικής ζωής.  Και όχι μόνο του ΣΥΡΙΖΑ.

Με μια ματιά σε κείμενά μας παλιά και πρόσφατα, θα διαπιστώσει εύκολα κανείς την αμείλικτη κριτική που κάναμε στον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα.  Πολλοί μας κατηγορούσαν τότε για …φοβερό μένος.

Υπήρξε “μένος”.΄Ομως ήταν η δίκαιη αγανάκτηση της Ιστορίας. Και ο ιστορικός ζει μέσα στην κοινωνία, τρέφεται από τα μηνύματά της και δεν αφουγκράζεται απλά τα δρώμενα. Δεν είναι θεατής.  Τα αισθήματα έχουν δυναμική, καταλυτική σημασία και επηρεάζουν την παρατήρηση, την έρευνα, τη συγκράτηση του ουσιώδους. Ακόμα και  την κρίση του ιστορικού. ΄Ομως , η κρίση του, όσο σκληρή κι αν είναι, δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να σκοτίζεται από πάθη, κακή διαχείριση θυμικού,  ανεξέλεγκτα αισθήματα.

Τα λέμε αυτά, για να διευκρινίσουμε τη σημερινή αλλαγή  της  στάσης και της κριτικής μας απέναντι στην κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα. Παρατηρούσαμε  εδώ και καιρό  πως  μπορούσε άνετα και με την ευλογία πολλών να ακολουθήσει ο πρωθυπουργός τους “δραχμιστές” και να συνεχίσει τον άκρατο λαϊκισμό, όπως  ο Βαρουφάκης, ο Λαφαζάνης,  η “θυγατέρα” Κωνσταντοπούλου και οι λοιποί δημαγωγοί από το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, που τον  “τραβούσαν από το  μανίκι”.

Εν τούτοις, αποφάσισε  να κάνει  επί τόπου στροφή 180 μοιρών και να βαδίσει στο δρόμο που κάθε συνετός και σώφρων πολιτικός και μάλιστα πρωθυπουργός  θα επέλεγε. Να μην καταβαραθρώσει τη χώρα με την έξοδό της από το ευρώ και την Ε.Ε.  Θα ήταν έγκλημα!

Και ο Αλέξης Τσίπρας, όχι μόνο δεν  διέπραξε το έγκλημα καθοσίωσης,  αλλά δέχτηκε να επωμιστεί και τεράστιο κομματικό κόστος, όσο λίγοι πολιτικοί στη σύγχρονη ιστορία της χώρας. Γνωστά, πασιφανή και κατανοητά όλα αυτά σε όποιον διαθέτει κουκούτσι μυαλό σε τούτο  τον τόπο.

Πέρα, όμως, από τη μεγάλη απόφαση να κρατήσει τη χώρα στην Ευρώπη και σε άλλα κορυφαία πολιτικά θέματα, επέδειξε αριστερό ήθος και ανθρωποκεντρική συμπεριφορά. Στο προσφυγικό για παράδειγμα.  Το πάλαιψε. Μπορεί να μην έκανε το τέλειο, αλλά το κυρίαρχο, το ζητούμενο, να μη γυρίσει πίσω στο στόμα του λύκου τους πρόσφυγες, το κατάφερε, το στήριξε.  Και μάλιστα κόντρα στις ακροδεξιές φωνές της Ευρώπης,που είχαν  και έχουν την Ελλάδα στη μπούκα λόγω κυβέρνησης.

Τώρα, με την πρόταση για την καθιέρωση της απλής αναλογικής, θα πάρει πολλούς πόντους ο Αλέξης Τσίπρας. Είναι πάγιο και δια-χρονικό αίτημα όλης της προοδευτικής Ελλάδας. ΄Επρεπε χρόνια να έχει γινει .Οι Πασόκοι το υποσχέθηκαν αλλά προτίμησαν  τους  εκλογικούς νόμους Κουτσιόγιωργα κααι Σκανδαλίδη, γιατί τους  εξασφάλιζαν την αυτοδυναμία. Γνωστά αυτά.

Μακάρι να περάσει η απλή αναλογική. Και το όριο του 3% φυσικά να πέσει. Και τα δυό είναι τροχοπέδη για την είσοδο στη Βουλή μικρών κομμάτων και μονάδων.  Αλλά, τα οφέλη δεν είναι μόνο αυτά. Θα μιλήσουμε σε άλλη ανάπτυξή μας  αναλυτικά για την απλή αναλογική και τη σημασία της στις δημοκρατίες και τις κοινωνίες με πολιτικό πολιτισμό.

2. «Έχω καρκίνο και πεθαίνω σε δύο – τρεις μήνες. Αποφάσισα να κάνω ευθανασία στην Ελβετία. Είναι δικαίωμα μου». Η συγκλονιστική αποκάλυψη του γνωστού δημοσιογράφου Αλέξανδρου Βέλιου

 

ΟΔΥΝΗΡΕΣ ΚΑΙ ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
Ο Αλέξανδρος Βέλιος συγκλονίζει με το βιβλίο του «Εγώ κι ο θάνατός μου. Το δικαίωμα στην ευθανασία»
Ο Αλέξανδρος Βέλιος συγκλονίζει με το βιβλίο του «Εγώ κι ο θάνατός μου. Το δικαίωμα στην ευθανασία»
Σε μία προσωπική αποκάλυψη προχώρησε ο γνωστός συγγραφέας και δημοσιογράφος Αλέξανδρος Βέλιος, μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες». «Έχω καρκίνο και πεθαίνω σε δύο – τρεις μήνες» εξομολογήθηκε ο γνωστός δημοσιογράφος και μεταφραστής, ο οποίος έχει γράψει και βιβλίο στο οποίο μιλάει την προσωπική του μάχη, με τον τίτλο: «Εγώ κι ο θάνατός μου – Το δικαίωμα στην ευθανασία». Ο συγγραφέας αποκάλυψε ότι αποφάσισε να φύγει στην Ελβετία, προκειμένου να υποβληθεί σε ευθανασία. «Το πρόβλημα της ευθανασίας εξακολουθεί να αποτελεί ταμπού. Εγώ είμαι υποστηρικτής και συνήγορος του δικαιώματός μας στον θάνατο. Θεωρώ το δικαίωμα στον θάνατο είναι το πιο θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βέλιος….
Ο Αλέξανδρος Βέλιος έμαθε τον περασμένο Σεπτέμβριο ότι έχει καρκίνο. Οι γιατροί του είπαν: «Δύο με τρεις μήνες ζωής. Ισως και έξι».
«Φοβόμουν τρομακτικά και απωθούσα την ιδέα του θανάτου λέγοντας ότι είμαι άτρωτος, στο απυρόβλητο. Όταν όμως βρίσκεσαι μπροστά στον τοίχο, τι κάνεις; Χτυπάς το κεφάλι σου; Οχι. Το υπερβαίνεις. Και προσπαθείς να κατανικήσεις το φόβο σου, το φάσμα της ανυπαρξίας. Δεν μπορούσα να το διαχειριστώ. Το διαχειρίστηκα», γράφει.
Στο βιβλίο του ο Αλέξανδρος Βέλιος υπερασπίζεται το δικαίωμα στην ευθανασία με τραγικό και μοναδικό τρόπο.
«Δεν είναι μόνο το δικαίωμα στο θάνατο. Είναι το δικαίωμα στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Κανένας ιερωμένος, κανένας νομοθέτης δεν έχει το δικαίωμα να μου πει πότε και πώς θα πεθάνω. Είναι μία προσωπική μου υπόθεση».
«Έχω κάνει τα χαρτιά μου ήδη για ένα ίδρυμα στη Ζυρίχη, λέγεται υποβοηθούμενη αυτοκτονία. Πηγαίνεις με τους δικούς σου ανθρώπους και σου δίνουν ένα ποτήρι, δηλώνεις για τελευταία φορά ότι το κάνεις με τη θέλησή σου, πίνεις από το ποτήρι και μέσα σε ελάχιστα λεπτά φεύγεις», συνέχισε, εξηγώντας τη διαδικασία….

Συγκλονιστικός ο Αλέξανδρος Βέλιος με όσα αποκάλυψε. Και παλικάρι!

Να σημειώσουμε πως ήταν από τους λίγους (τους μετρημένους στα δάχτυλα του ενός χεριού) δημοσιογράφους, που  δεν υπηρέτησε ασύστολα και  χωρίς τσίπα  τη βιομηχανία παραπληροφόρησης. Και η ματιά του πάντα σπινθηροβόλα και  διεισδυτική στα πράγματα.

Κρίμα, βρε Αλέξανδρε. Πολύ κρίμα,γαμώτο!

 

______________________________________________________________________

 

  1. ΕΝΑΣ Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ ΚΑΙ ΤΖΟ ΚΟΞ. Ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ-ΝΑΖΙΣΜΟΣ.
  2. ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ-ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
  3.  ΟΙ ΝΑΖΙ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ. ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΚΑΡΙΜΠΑ.
1. Politico: Η δολοφονία της Τζο Κοξ αλλάζει τα πάντα για το Brexit
Φωτογραφία:ΑΠΕ/ΕΡΑ

 

Μια πρώτη ανάλυση για τις συνέπειες που θα έχει στο βρετανικό δημοψήφισμα της ερχόμενης Πέμπτης η δολοφονία της βουλευτού Τζο Κοξ επιχειρεί το Politico.

«Η γεμάτη θυμό και άκρως διχαστική εκστρατεία στη Βρετανία για το δημοψήφισμα για την παραμονή της χώρας στην ΕΕ δεν θα είναι ίδια από εδώ και στο εξής. Η βάναυση δολοφονία μιας βουλευτού άλλαξε τα πάντα», τονίζει το Politico σε σημερινό του άρθρο, με τίτλο «Ο θάνατος της Τζο Κοξ ένωσε τους αντίπαλους πολιτικούς στη θλίψη».

Το σοκ και η θλίψη ενώνει τους βουλευτές

«Το Γουεστμίνστερ είναι σε κατάσταση σοκ. Καθώς η είδηση του θανάτου της Τζο Κοξ ήρθε χθες το απόγευμα, η εχθρότητα που είχε κυριεύσει τις εκστρατείες της μιας και της άλλης πλευράς για το δημοψήφισμα φαίνεται να μπήκε στην άκρη. Για ένα σύντομο χρονικό διάστημα, τουλάχιστον, οι βουλευτές ενώθηκαν από το πραγματικό σοκ και τη θλίψη που σκόρπισε ο θάνατος της 42χρονης μητέρας δύο μικρών κοριτσιών» αναφέρει το Politico.

Κανείς δεν βγαίνει ενισχυμένος από μια τέτοια επίθεση

Παράλληλα, ο ιστότοπος αναφέρει ότι πολλοί βουλευτές στη Βρετανία αισθάνονται πλέον ανασφαλείς. «Πολλοί από τους βουλευτές πλέον φοβούνται για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Το βιτριόλι είχε γίνει μέρος της καθημερινότητάς τους. Τα απειλητικά μηνύματα στο Twitter ήταν κάτι κοινό και οι επιθέσεις στα δύο στρατόπεδα μια αυξανόμενη απειλή. Αλλά κανείς στο Γουεστμίνστερ δεν βγαίνει ενισχυμένος από μια τέτοια άγρια επίθεση», σημειώνει και μεταφέρει την κατάσταση που επκρατούσε χθες έξω από τη βρετανική Βουλή.

«Ο βουλευτής των εργατικών Ντέιβιντ Λαμί είπε ότι οι συνάδελφοί του περπατούσαν έξω από το Κοινοβούλιο σε κατάσταση σοκ. ”Μας κυρίευσε η δυσπιστία”, λέει. Μιλώντας στο Sky News, ανέφερε ακόμη ότι μόλις την περασμένη εβδομάδα είχε αναφέρει στις τοπικές αρχές για δύο απειλητικά μηνύματα που δέχτηκε. ”Αρκεί να κοιτάξει κανείς το ύφος των μηνυμάτων στο Twitter για να καταλάβει”, συμπλήρωσε».

Στην Αγγλία ο εθνικσμός είναι η κυρίαρχη  και σχιζοφρενική παθογένεια. Και ο ΄Ελληνας και ο Ρουμάνος  είναι εθνικιστές.  Αλλά, δε διστάζουν και τσιφτετέλι τούρκικο να χορέψουν οι ‘Ελληνες και να αυτοσαρκάζονται  οι  Ρουμάνοι  για την παγιωμένη στους αιώνες εχθρότητα-αντιπάθεια σε ό,τι  ουγγρικό.

Ο ΄Αγγλος είναι άρρωστα εθνικιστής.  ΄Οπως και ο Γάλλος.  Η προσκόλληση και των δύο καπιταλιστικών εθνών  σε ένα …τρισένδοξο παρελθόν  (δεν ήταν βέβαια καθόλου τέτοιο, κρινόμενο με κοινά, λογικά και ιστορικά μέτρα) έχει καταντήσει παροιμειώδης. ΄Εχει πάρει ακόμα και σήμερα διαστάσες επιδημίας.

 Το πλέον τραγικό είναι πως  και στις δυο χώρες η μόρφωση, η  αριστερή κουλτούρα, η ανθρωποκεντρική  θεώρηση των πραγμάτων   δεν επηρεάζουν  το… κόλλημά τους με την πατρίδα ,τη σημαία και τον εθνικό της ύμνο   και δεν αμβλύνει στο ελάχιστο τον άκρατο πατριωτισμό τους. Εθνικιστές ακόμα και οι…διανοούμενοι Γάλλοι και Εγγλέζοι. Στη Γαλλία μάλιστα το ποσοστό των πατριωταράδων ξεπερνά το 80% του συνόλου του πληθυσμού!

Χτες στην Αγγλία συνέβη ό,τι  έγινε και σε εμάς δώ με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Μόνο που ο δικός μας νεκρός δεν είχε το αξίωμα της  Τζο Κοξ. Είχε ένα μεγαλύτερο. Δεν ήταν οπαδός, πελάτης κόμματος και εξουσίας. ΄Ηταν ένας αετός και πέταγε στα ύψη.

 Και την Τζο και τον Παύλο τους δολοφόνησαν  τα ίδια στίφη. Οι Ναζί. Ο ναζισμός ,ο φασισμός, ο πατριωτισμός είναι ιδεοληψίες στην ουσία ταυτόσημες και αλληλοσυμπληρούμενες. Είναι σαν τα συγκοινωνούντα δοχεία. Το ένα χρειάζεται το άλλο, για να μοιραστούν ίσόποσα  το περιεχόμενό τους.

Τη διάλυση της Ευρώπης  την επιθυμούν ΜΟΝΟ  ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ, είτε  τσαλαβουτάνε  σε ακροδεξιούς-ναζιστικούς απόπατους, είτε είναι μπαχαλάκηδες, ανισόρροποι, αχυράνθρωποι.  Λογικός, σώφρονας, προσγειωμένος  και απαλλαγμένος από ρτασιστικές και λοιπές όμορες αγκυλώσεις άνθρωπος, δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να πολεμά την ΄Ενωση των λαών, του κόσμου ολόκληρου σε μια “πατρίδα”, ένα “έθνος”,ένα “λαό”.

Τα έθνη-κράτη  εξεμέτρησαν το ζην.  Βαίνουμε σταθερά και αμετάκλητα   στην ΕΝΩΣΗ  του ΚΟΣΜΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ.  Στη συντριβή των δεσμών που κρατούν τους ανθρώπους φυλακισμένους σε ιδεοληψίες  φυλής,  ράστσας, χρώματος, θρησκείας, γλώσσας.

Να κάνουμε την Ευρώπη καλύτερη απ΄ότι είναι σήμερα.  Ναι. Να χτίσουμε τις  ΗΠΕ (Ηνωμένες Πολιτείες Ευρώπης) με μια  κεντρική κυβέρνηση και μια κοινή, ευρωπαϊκή  πολιτική, οικονομία, νοοτροπία (ακόμα και γλώσσα)  για όλους τους λαούς της γηραιάς ηπείρου. Είναι το ζητούμενο και το επιδιωκόμενο.  Και να παλέψουμε  γι΄αυτό και ας μας πάρει χρόνο και κόπο. Το δεχόμαστε.

Αλλά, να διαλύσουμε την ελπίδα, να σκοτώσουμε το όνειρο να γίνει ο κόσμος ΕΝΑ, δε θα το επιτρέψουμε. Δε θα περάσει στους Μιχαλολιάκους και τους Λεπέν.  Ο Παύλος Φύσσας και η Τζο Κοξ ας είναι  τα τελευταία αθώα θύματα του εθνικισμού και του φασισμού.

 

2. Πολάκης εναντίον Δικαιοσύνης: Πολλοί δικαστές ανήκουν στο παραδικαστικό
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: SOOC

Νέα μέτωπα άνοιξε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, καθώς τα έβαλε με τους δικαστές.

Μιλώντας σε εκδήλωση στο Περιστέρι, ο κ. Πολάκης εξαπέλυσε επίθεση στο Δικαστικό Σώμα, κατηγορώντας το ότι απαιτεί νέο αίμα, καθώς πολλοί δικαστές είναι εξαρτημένοι και μέλη παραδικαστικών κυκλωμάτων. «Υπάρχει μεγάλο θέμα με τη Δικαιοσύνη. Πρέπει να μπουν νέοι άνθρωποι μέσα σε αυτή, γιατί μεγάλη μερίδα των δικαστών είναι -για να το πω ευγενικά- εξαρτώμενοι ή -για να το πω κανονικά- στο παραδικαστικό κύκλωμα του παρελθόντος ή του παρόντος», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα ο κ. Πολάκης, ανήμερα της αυτοκτονίας του Αρη Βελουχιώτη, το πορτρέτο του οποίου φιγουράρει στο γραφείο του, ζήτησε να υπάρξουν «μαυροσκούφηδες» που θα εφαρμόσουν την κυβερνητικη πολιτική.

Ο κ. Πολάκης, κινούμενος στη γραμμή που χάραξε προ ημερών ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, έσπευσε να βγάλει πόρισμα και για τον θάνατο του Παναγιώτη Μαυρίκου, λέγοντας ότι για πρώτη φορά η κυβέρνηση έβαλε χειροπέδες σε δημοσιογράφους-εκβιαστές και για έναν από αυτούς δεν ήταν ατύχημα και τόσο, ως φαίνεται.

Ο Πολάκης μοιάζει σε πολλά με τον  Πάγκαλο. (Το Θεόδωρο, όχι τον παππού) . Και οι δυο,  αν και άνθρωποι της εξουσίας  και μάλιστα χωμένοι ως τα μπούνια, εν τούτοις, λένε πολλές και διάφορες πασιφανείς αλήθειες, που άλλοι στο συνάφι αποφεύγουν. Πάντα εκ του ασφαλούς, βέβαια, ομιλούν και δεν περνούν ποτέ και οι δυο τα εσκαμμένα.  Ξέρουν τα όρια τους.

Ο Πολάκης είπε τα αυτονόητα. Πού ήταν  το ψεύδος, η λάσπη; Αν ήταν αναληθή όσα είπε  για τη συντεχνία των δικαστών, δε θα έσπευδαν οι δεξιές και λοιπές ημιφασιστικές  φυλλάδες και φυσικά το Μητσοτατέικο , να διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για την… ύβριν Πολάκη!

΄Ολοι το γνωρίζουν πως οι δικαστές στα μεγάλα κλιμάκια κυρίως, είναι διαπλεκόμενοι και διεφθαρμένοι.  Χρειάζεται εδώ και τώρα, όχι απλά “νέο αίμα”, αλλά εκ βάθρων και θεμελίων ξαναστήσιμο  του θεσμού. Ισορροπημένο, άφθαρτο, έντιμο, ανεξάρτητο, λογικό προσωπικό.

Να αρχίσει όμως ο κ.Πολάκης την  αποδόμηση αυτής της σημερινής “γκρεμίλας” στη δικαιοσύνη από τη οροφή. Εκεί  που τοποθέτησαν τη συνδικαλίστρια δικαστίνα  και την έκαναν πρόεδρο του Αρείου Πάγου.  Βίος και πολιτεία η κυρία! Αλλαγή εδώ και τώρα στη συντεχνία των δικαστών.

Σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης διαπλέκεται, περισσότερο ή λιγότερο, η δικαιοσύνη (πχ Ιταλία, αλλά για διαφορετικούς από τους δικούς μας εδώ λόγους). Αυτό, όμως, το κακό της Ελλάδας με τους Κόλλιες τους Κόκκινους, τις  Θάνου  δεν υπάρχει, δεν το συναντάς πουθενά. Διαφθορά και διαπλοκή …μέχρι μυελού οστέων!

 

3. (ΧΑΛΚΙΔΑ) ΕΞΩ ΟΙ ΝΑΖΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ

Indymedia

Αύριο, Σάββατο 17/6 στις 20:00, η χρυσαυγίτικη συμμορία δολοφόνων του Μιχαλολιάκου διοργανώνει εκδήλωση στο ξενοδοχείο Lucy (μια απαράδεκτη κίνηση αποδοχής των ναζιστών από τη διεύθυνση του ξενοδοχείου) στην παραλία της Χαλκίδας. Παρόντες θα είναι το κάθαρμα ο Μιχαλολιάκος που ανέλαβε την ευθύνη της δολοφονίας του Φύσσα και τα τσιράκια του ο Κασιδιάρης και ο Γ. Επιτήδειος.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

 

Αύριο, Σάββατο 17/6 στις 20:00,  η χρυσαυγίτικη συμμορία δολοφόνων του Μιχαλολιάκου διοργανώνει εκδήλωση  στο  ξενοδοχείο Lucy (μια απαράδεκτη κίνηση αποδοχής των ναζιστών από τη διεύθυνση του ξενοδοχείου)  στην παραλία της Χαλκίδας.  Παρόντες θα είναι το κάθαρμα ο Μιχαλολιάκος που ανέλαβε την ευθύνη της δολοφονίας του Φύσσα και τα τσιράκια του  ο Κασιδιάρης και ο Γ. Επιτήδειος.  Ένας δολοφόνος και η συμμορία του κυκλοφορούν ελεύθεροι προπαγανδίζοντας τη ναζιστική πολιτική τους  και είναι  η περίτρανη απόδειξη της κατάντιας του πολιτικού συστήματος που κυβερνάει τη χώρα αλλά και της ανοχής μεγάλου μέρους της ελληνικής κοινωνίας στα κηρύγματα εθνικιστικού/ρατσιστικού μίσους των φασιστών.

Θεωρούμε επιτακτικό να αντιταχθούμε με θάρρος ενάντια σε κάθε ρατσιστική – εθνικιστική εκδήλωση, στο φυλετικό μίσος, την ξενοφοβία και τη μισαλλοδοξία που σπέρνουν οι διάφοροι ξενηλάτες. Να μην τους ανεχόμαστε όπου και να τους συναντάμε, στη δουλειά, στο δρόμο, στο σχολείο. Να μην στρέφουμε το βλέμμα απέναντι στις αποτρόπαιες πράξεις τους, να μην σιωπούμε στα φοβικά κηρύγματα του μίσους τους με το πρόσχημα ότι δε μας αφορούν. Στην προκειμένη περίπτωση η φράση ”η σιωπή είναι συνενοχή” αποκτάει όλο το ανατριχιαστικό της εύρος.

Είναι προσβλητικό για την οικογένεια του Παύλου Φύσσα και των  μεταναστών που δολοφονήθηκαν από τους χρυσαυγίτες να κυκλοφορούν ελεύθεροι και να προπαγανδίζουν την πολιτική του ρατσιστικού/εθνικιστικού/ξενοφοβικού τους μένους.

Η αλληλεγγύη μας στους μετανάστες και τους πρόσφυγες εκφράζει τη βούλησή μας για μια ευρύτερη αλληλεγγύη, για ένα κίνημα που θα ενώνει στον ίδιο αγώνα εκείνους που, απηυδισμένοι από τις εξουσιαστικές πολιτικές της αριστεράς και της δεξιάς, συνειδητοποιούν ότι είναι καιρός να αντιπαραθέσουν σε μια διεφθαρμένη κοινοβουλευτική/καπιταλιστική ολιγαρχία την άσκηση της άμεσης δημοκρατίας, την αυτοδιαχείριση των μέσων παραγωγής και ολόκληρης της ζωής μας. Είναι εφικτό αρκεί να το θελήσουμε…

Έξω οι ναζί από τις γειτονιές.

Ο φασισμός φυτρώνει στη δυστυχία, καλλιεργείται από την αμάθεια και ποτίζεται με το νερό της ιστορικής λήθης.

Όσο σου κλέβουν τη ζωή τόσο σε ταΐζουν με έθνος και φυλή.

ΟΥΛΑΛΟΥΜ

 

http://oulaloum.espivblogs.net/

Εικόνες:

΄Οσοι βρισκόμαστε  Εύβοια-Χαλκίδα, ας κάνουμε μια βολτίστα έξω από το  Lucy να κράξουμε τους Ναζί. Eίναι υποχρέωση απέναντι στον εαυτό μας. Δεν υπάρχει αυτοσεβασμός και αξιοπρέπεια, αν πίνεις καφέ δίπλα στο Paliria Hotel  και δε σηκωθείς να προγκήσεις τους Ναζί είκοσι μέτρα από σένα. Θα το κουβαλάς βάρος στη συνείδησή σου, αν δεν είσαι ένας  απ΄αυτούς. Αλλά και αδιάφορος ή ουδέτερος να λες πως είσαι, η αλήθεια είναι πως  δε διαφέρεις από δαύτους.