ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

  1. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ. Ο  ΠΡΩΤΟΣ ΔΙΔΑΞΑΣ ΤΗ ΓΝΩΣΤΗ ΑΤΑΚΑ “Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΗ”
  2.  “ΦΡΟΥΤΑ”  ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ “ΞΕΝΗΝ”
1. Βεβήλωσαν το άγαλμα του Αριστοτέλη στη Θεσσαλονίκη -Εβαψαν κόκκινα τα νύχια του
Φωτογραφία: thestival

 

Με κόκκινο χρώμα έβαψαν άγνωστοι τα νύχια του αγάλματος του Αριστοτέλη στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη.

Οπως σημειώνει το thestival.gr, το συγκεκριμένο άγαλμα είναι συχνά στόχος ασυνείδητων, οι οποίοι γράφουν στίχους και συνθήματα επάνω του.

Σύμφωνα με υπαλλήλους και καταστηματαρχές της περιοχής, που μίλησε το thestival, δεν είναι σίγουρο αν το άγαλμα βάφτηκε τις τελευταίες μέρες, καθώς καθημερινά δίπλα σε αυτό είτε κάθονται είτε βγαίνουν φωτογραφία εκατοντάδες περαστικοί.

 

 

Ο Αριστοτέλης είναι ο φιλόσοσφος-θεμελιωτής  της ΛΟΓΙΚΗΣ επιστήμης.  Είναι  επομένως εχθρός κάθε ανεγκέφαλου. Η ηλιθιότητα , ως αντώνυμο της Λογικής, είναι ανίκητη. Το επεσήμανε (κι αυτό) πρώτος ο Σταγειρίτης  φιλόσοφος.

 

2. Ο ελληνικής καταγωγής γκέι, δεξιός ακτιβιστής του διαδικτύου που τον μπλόκαρε το Τwitter
Ο ελληνικής καταγωγής γκέι, δεξιός ακτιβιστής του διαδικτύου που τον μπλόκαρε το Τwitter [εικόνες]

Ένας 31χρονος ελληνικής καταγωγής «ακτιβιστής του διαδικτύου», ο Μίλος Γιαννόπουλος, που ο ίδιος έχει χαρακτηρίσει τον εαυτό του ως ομοφυλόφιλο, φιλελεύθερο δεξιό και υποστηρικτή της ελευθερίας του λόγου, βρήκε τον λογαριασμό του στο Twitter ανενεργό, με το γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης να τον ενημερώνει ότι ο λογαριασμός του έχει «μπλοκαριστεί».

Ο Γιαννόπουλος, ο οποίος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983, προτού μετακομίσει και μεγαλώσει στην Μεγάλη Βρετανία είναι ο ιδρυτής του περιοδικού «The Kernel» και βασικός συντάκτης του συντηρητικού «Breitbart.com» των ΗΠΑ, ενώ έχει γίνει διεθνώς γνωστός τα τελευταία δυο χρόνια για τις «αιχμηρές» και «αμφιλεγόμενες» αναρτήσεις του.

Πολλοί μάλιστα τον έχουν χαρακτηρίσει ως «ιεροκήρυκα του μίσους», «δηλητηριώδες τρολ» και «ακροδεξιό προβοκάτορα», ενώ και ο ίδιος συνήθιζε να ζητά από τις εκατοντάδες χιλιάδες «followers» του να τον αποκαλούν «υπέροχο κακό του Διαδικτύου».

Σύμφωνα με το «BuzzFeed» το Twitter έφτασε σε αυτήν την απόφαση μετά από την αναταραχή που προκάλεσαν την περασμένη εβδομάδα ο Γιαννόπουλος και οι «ακόλουθοι» του και που σαν στόχο είχε την πρωταγωνίστρια της αναβιώσης του «GhostBusters», Λέσλι Τζόουνς.

Η γνωστή ηθοποιός δέχθηκε μια εκστρατεία παρενοχλήσεων και υβριστικών σχολίων από την εν λόγω ομάδα με αποτέλεσμα να αποφασίσει την αποχώρηση της από το Twitter, με την ίδια να γράφει σε ανάρτηση της λίγο πριν κλείσει τον λογαριασμό της, ότι αποχωρεί «με δάκρυα στα μάτια».

Δεν είχα ακούσει ποτέ για  αυτό το…λεβέντη ως τώρα.  Με το που διάβασα   την είδηση, ζήτησα από φίλο στο Λονδίνο, που ξέρει “πρόσωπα και πράγματα” να μου  πει δυο λόγια για το ποιον του τύπου. Η απάντηση,πάνω κάτω ήταν σαν αυτά που λέει το άρθρο παραπάνω. Εκείνο, όμως,  που δε θα ξέρουν πολλοί είναι πως  αυτό το… φρούτο ο Γιαννόπουλος,είχε διασυνδέσεις με ΄Ελληνες Νεο-Ναζί στη Βρετανία για την ίδρυση παραρτήματος  της Χρυσής Αυγής στην Αγγλία.

Αυτό τα λέει ΟΛΑ.