ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 1. ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΝΟΧΟΙ; Η ΦΥΣΙΚΟΙ ΄Η ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ;
2. ΤΟ ΦΡΟΫΔΙΚΟ “SUPER EGO” ΣΤΗΝ ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΤΗΣ ΑΙΣΧΡΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ
3    ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ
4. ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ ΄Η ΑΥΓΕΙΑΣ;
5. ΣΟΦΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ…ΑΣΟΦΟΥ;
6. ΠΟΡΝΟΣΤΑΡ ΚΑΤΑ   ΠΟΥΤΙΝ.  ΤΟ ΓΕΛΟΙΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ…ΣΟΒΑΡΟ
1. ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ
Δίκη ΧΑ -Προστατευόμενος μάρτυρας: Κάναμε εκπαίδευση κομάντο -Χτυπούσαμε ξένους και όσους δεν μας ήθελαν

Ο μάρτυρας κατέθεσε από ειδικά διαμορφωμένο χώρο της ΓΑΔΑ, όπου ήταν παρόντες εισαγγελέας και πταισματοδίκης, ενώ στο δικαστήριο ακουγόταν μόνον η φωνή του.

Όπως είπε, ο ίδιος πήγε στην Χρυσή Αυγή το 2012 γιατί ήθελε να βρει μία δουλειά, αλλά «όλα ήταν ψέμματα… Στα γραφεία μας βγάζανε στρατιωτικούς λόγους, μας έλεγαν ότι είναι περήφανοι είμαστε ΧΑ, ότι είμαστε πατριώτες».

Απαντώντας τις ερωτήσεις της έδρας, υποστήριξε ότι έλαβε μέρος σε «ντου» και φασαρίες.

«Στη Χρύση Αυγή γινόταν προπαγάνδα για πατριωτικούς λόγους. Είχαμε τις λεγόμενες βόλτες, τα “ντού”, τις επιθέσεις δηλαδή, κάναμε πολεμικές ασκήσεις, για να είμαστε έτοιμοι για πολλά πράγματα, ξέρουν τί εννοώ, αν χρειαζόταν να πάμε να χτυπήσουμε κάποιον ή να κάνουμε κάποια φασαρία».

Ο μάρτυρας ανέφερε ότι ο ίδιος είχε εκπαιδευτεί στρατιωτικά από τη ΧΑ στη Μαλακάσα, όπου είχε πάει δύο φορές. Η εκπαίδευση ήταν πολύ σκληρή με αποτέλεσμα όπως είπε σήμερα να έχει πρόβλημα στον αυχένα του από …κλωτσιά…

«Στη Μαλακάσα πήγα τρεις φορές για εκπαίδευση. Σκληρή εκπαίδευση με πολύ πόνο. Ήμασταν εκεί 30-35 άτομα με εκπαιδευτές διάφορους και ένας από αυτούς ήταν πρώην στρατιωτικός. Εκεί ήταν και ο Ρουπακιάς, ήταν υπεύθυνος ομάδας, είχε αξίωμα μπορούσε να πηγαίνει παντού, όχι σαν κι εμάς. Μιλούσε με τους μεγάλους. Εκεί είχε έρθει και ο Κασιδιάρης που παρακολουθούσε αλλά μια φορά μας έκανε και εκπαίδευση, πολεμικές τέχνες».

Το πρώην μέλος της ΧΑ αναφέρθηκε εκτενώς σε δύο «ντού» που έλαβε μέρος και ο ίδιος όπου όπως είπε «χτυπήθηκε Πακιστανός, πολύ άσχημα το παλικάρι. Πήγαμε 20 μηχανάκια με δύο πάνω το καθένα. Η επίθεση κράτησε 20 λεπτά».

Ο μάρτυρας υποστήριξε ότι μέσα στα γραφεία της Χρύσης Αυγής υπήρχαν όπλα, μαχαίρια, στειλιάρια, που γίνονταν ρόπαλα, ενώ για πρώτη φορά μίλησε για ένα 45σρι που είχε μαζί του ο Πατέλης.

«Στις οργανώσεις Νίκαιας, Περάματος και Πειραιά, υπήρχαν μαχαίρια, στειλιάρια και όπλα που ήταν διασκορπισμένα δεξιά και αριστερά. Ο Πατέλης, για παράδειγμα είχε δύο περίστροφα, το ένα 45αρι».

Πρόεδρος: Την εκπαίδευση την χαρακτηρίζετε σκληρή.

Μάρτυρας: Ήταν σκληρή σαν τους κομάντο.

Πρόεδρος: Είπατε σκληρή και με πολύ πόνο.

Μάρτυρας: Μας δίνανε και μερικές γερές στον αυχένα για να μαθαίνουμε στον πόνο.

Ο προστατευόμενος μάρτυρας αναφέρθηκε, εκτενώς στο πώς ήταν δομημένα τα Τάγματα Εφόδου και ποιος ήταν ο σκοπός τους.

Εισαγγελέας: Πείτε μας για τα Τάγματα Εφόδου, τί ήταν και τί έκαναν.

Μάρτυρας: Τα Τάγματα Εφόδου ήταν με 20 ή 30 άτομα. Φορούσαν μαύρα παντελόνια και μπλούζα της ΧΑ στη Νίκαια, στον Πειραιά παντελόνι παραλλαγής και μπλούζα της ΧΑ και είχαμε στειλιάρια μεγάλα που υποτίθεται ότι ήταν σημαίες. Τα Τάγματα τα είχαμε για τους ξένους και για εκείνους που δεν θέλανε τη ΧΑ. Είχαμε επικεφαλής που έδινε το σύνθημα για το «ντου» και το κάναμε.

Αναφερόμενος τέλος, στον ρόλο Νίκου Μιχαλολιάκου, ο μάρτυρας είπε «ότι οι εντολές για τις επιθέσεις ήταν σε γνώση του γιατί κανείς δεν θα μπορούσε να πάρει τέτοια απόφαση χωρίς εκείνος να το γνωρίζει».

Αφιερωμένη εξαιρετικά η κατάθεση του παραπάνω μάρτυρα στην κυρία Ε. Κουτζαμάνη, π.εισαγγελέα του Αρείου Πάγου που εξάγνισε τους Ναζί,τους νομιμοποίησε και τους έστειλε στη Βουλή. Πότε θα δικαστεί και η ίδια; Βοά το αίμα των θυμάτων της εγκληματικής οργάνωσης που την έκανε νόμιμο κόμμα η εν λόγω κυρία με την ιδιότητα του  εισαγγελικού λειτουργού.

 

2.ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΣΗΜΟ ΑΥΣΤΡΙΑΚΟ ΨΥΧΙΑΤΡΟ
Ψυχαναλυτής αποδομεί τον Φρόιντ: «Ηταν ένας εθισμένος στην κοκαΐνη, μισογύνης μανιακός του σεξ»
O «πατέρας της Ψυχανάλυσης» Σίγκμουντ Φρόιντ (Φωτογραφία: ΑΡ/αρχείο)

 

Ήταν ο Σίγκμουντ Φρόιντ, ο διάσημος πατέρας της ψυχανάλυσης, ένας άθλιος, άχρηστος, μισογύνης, σνομπ, ζηλιάρης, τρελός και μανιακός με το σεξ;

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει όχι ένας επιστήμονας ή ψυχολόγος, αλλά ένας Αμερικανός επίτιμος διδάκτορας της Αγγλικής Φιλολογίας, ονόματι Φρέντερικ Κρους στο βιβλίο του με τίτλο «Φρόιντ: Η δημιουργία μιας Ψευδαίσθησης».

Με φληναφήματα, παρλαπίπες, εξυπνακισμούς , για να πουλήσεις μούρη ,δε γράφεις βιβλίο. Κι ας είσαι και διδάκτορας.

Φούμαρα όσα λέει ο τύπος. Σκουπίδι κυκλοφόρησε. ΄Οχι σοβαρή έρευνα, τεκμηριωμένη.

Βγήκε    να χτυπήσει το γίγαντα της ψυχανάλυσης.   “Μισογύνης,  ναρκομανής, τρελός”  ο Φρόυντ!Και  ατός του λογικός, συνετός και προπαντός…επιστήμονας. Εμ πώς δεν είναι.

Δεν αντέχουν καμιάς σοβαρής κριτικής οι απόψεις του συγγραφέα. Αγρεύει εντυπώσεις. Ουδείς μελέτησε περισσότερο σε βάθος και με τόση επιτυχία την “ψυχή” του ανθρώπου (προσοχή ο …μισογύνης Φρόυντ μιλάει πάντα για άνθρωπο , για την ιδιότητα του Ανθρώπου, όχι τόσο του φύλου), όσο ο πατέρας της ψυχανάλυσης.

Ποιος μπόρεσε ,καλύτερα, απο τον Φρόυντ, ερμηνεύντας τον Πλάτωνα και προχωρώντας στα άκρα την έρευνα,να μας περιγράψει  αναλυτικά και απλά τη σύνθεση της ψυχής του ανθρώπου με την περίφημη διάκριση των επιπέδων της σε id-ego-super ego; Και χρειάζεται να είμαστε ειδικοί επιστήμονες για να αποφανθούμε αν ο Φρόυντ τα είπε καλά ή όχι; Πολύ απλό. Ας κοιτάξει καθένας μέσα του και θα δει το μεγάλο ψυχαναλητή να του χαμογελά με νόημα.

Μέγας Φρόυντ. Κι ακόμα αξεπέραστος.΄Ισως για πάντα.

3. ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΚΗ, ΓΑΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΟ
Ο μεγάλος γιος του Ακη Τσοχατζόπουλου, Αλέξανδρος, παντρεύτηκε ηθοποιό

 

Καλά, πώς και δεν τον πήγαν και τον υιό Τσοχατζόπουλο μέσα; Το μικρό εντάξει, είναι ακόμα ανήλικο. ΄Εχουν χρόνο. Αλλά τον μεγάλο; Πήγαν κόρη, γυναίκα ,ακόμα και την πρώην του επιχείρησαν. Πραγματικά οικογενειακή δίωξη, απίστευτα εκδικητική και νομικά ανυπόστατη.

Θα μπορούσε να αποτελέσει….νομολογία, να γίνει η υπόθεση Τσοχατζόπουλου κανόνας σε όμοιες κατηγορίες. Για παράδειγμα. Πιάνεται ο γιατρός ,ο εφοριακός, ο υπάλληλος της πολεοδομίας  με φακελάκι και ομολογεί πως τα έπαιρνε καιρό; Να πάει μέσα όλη η οικογένεια. Από αυτά τα “μαύρα” λεφτά τρώγανε και ζούσανε τα μέλη. Το ίδιο με το ληστή τον κλέφτη τον απατεώνα.

΄Οποιος βγάζει παράνομα λεφτά  σίγουρα τα χρησιμοποιεί για  τις ανάγκες ή τις ορέξεις και των δικών του ανθρώπων. Και σύμφωνα με τον τρόπο που μεταχειρίστηκη η ελληνική δικαιοσύνη τον Τσοχατζόπουλο ,όλοι, συγγενείς ,φίλοι ,γκόμενες-οι  είναι ένοχοι.  ΄Ολοι μέσα ως…συγκινωνούντα δοχεία.  “Μαζί τα φάγαν τα κλεμμένα”!

Τί τρέλα πια με αυτή την ελληνική δικαισύνη. Ειδικά όταν  διαπλέκεται με τις άλλες εξουσίες. Το παράδειγμα  του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ εναργέστατο. Εκατοντάδες πολιτικοί έκλεβαν και κλέβουν. Εκατομμύρια ΄Ελληνες στην κομπίνα τη διαπλοκή την πελατειακή σχέση. Και την πλήρωσε για όλους αυτούς, ως ο εβραϊκός “αποδιοπομπαίος τράγος”, ο ΄Ακης ο…΄Ομορφος.

Δικαιοσύνη της χώρας της φαιδράς πορτοκαλέας!

 

4.Σύγκρουση Τσίπρα-Μητσοτάκη για την υπόθεση Αυγενάκη [
Φωτογραφία: Nikos Libertas / SOOC

 

ΤΣΙΠΡΑΣ: «Με κατηγορείτε ως ψεύτη. Εσείς γιατί δεν είπατε μια αλήθεια για τα δύο θέματα που σας έθεσα: για τα δώρα της Ζίμενς και του κ. Αυγενάκη. Εσείς που λέτε τις αλήθειες δεν τολμήσατε. Διαγράφετε μέλη της ΚΟ που έχουν άλλη άποψη από εσάς αλλά τον γραμματέα του κόμματός σας θεωρείτε ότι μπορεί να συνομιλεί και να προστατεύει άτομα του ποινικού χώρου» είπε αρχικά ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης, κάπως αμήχανα, απήντησε: «Αναφερθήκατε στην υπόθεση του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής. Μέχρι τώρα, ξέραμε ότι έντυπα και ιστοσελίδες ήταν φερέφωνα της πολιτικής σας γραμμής. Πρώτη φορά βλέπω να γίνεστε φερέφωνο μίας εφημερίδας. Μιλήσατε σαν επίσημος εκπρόσωπος του παρακράτους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που,όταν δεν εκβιάζει, συκοφαντεί με τη στήριξη Μέσων Ενημέρωσης που εσείς δημιουργήσατε. Κάποιοι άλλοι θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη. Εκλογές έχουν χάσει πολλοί, δεν είναι ντροπή, ντροπή είναι να προσπαθείτε να επιβιώσετε μέσα από συνεργασίες με Κουρήδες και Μπαξεβάνηδες».

Συνεχίζοντας την επίθεση με επίκεντρο την αβανταδόρικη, έστω για λόγους εντυπώσεων, περίπτωση του κ. Αυγενάκη (ο οποίος σ’ όλη την διάρκεια της αντιπαράθεσης φώναζε και απειλούσε, για να του πει κάποια στιγμή ο κ. Τσίπρας, «εσύ, κάτσε κάτω!»), ο πρωθυπουργός  αφού επέκρινε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι έχασε την ψυχραιμία του στη συνέχεια υποστήριξε ότι η υπόθεση ήρθε στην επιφάνεια κατά τη διάρκεια έρευνας του ΣΔΟΕ. «Χάσατε την ψυχραιμία σας. Σας λέω ότι η υπόθεση του κ. Αυγενάκη δεν ξεκίνησε από κανένα παρακράτος. Παρακράτος είναι όσοι συναναστρέφονται με άτομα ποινικού δικαίου. Κάνετε κριτική σε εφημερίδα που δημοσίευσε σε λίγο θα κάνετε και μήνυση στον δικογραφία. Το ΣΔΟΕ παρακολουθούσε ύποπτο για εμπόριο ναρκωτικών με εισαγγελική παραγγελία και έπεσε πάνω σε συνομιλίες με άλλο συνεταίρο μαυραγορίτη χρυσού και ο συγκεκριμένος εκεί που τον παρακολουθούσαν οι κοριοί της ΕΛΑΣ έπιασαν τον γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ με τους κακοποιούς. Βέβαια θα κάνετε εξεταστική για τις συνομιλίες του κ. Καμμένου που του είπε να πάει στην δικαιοσύνη. Εδώ όμως ξέρουμε τι είπε ο γραμματέας σας και τον κρατάτε ακόμα» είπε ο πρωθυπουργός. Και ολοκλήρωσε την δευτερολογία του επισημαίνοντας:

«Με είπατε ψεύτη αλλά γι αυτά δεν είπατε μια λέξη. Σήμερα δεν τολμήσατε να κάνετε κάτι που θα σας έδιναν όλοι συγχαρητήρια. Να αποπέμψετε τον κ. Αυγενάκη για τις συνομιλίες με τους ανθρώπους του παρακράτους. Δεν το βρήκατε το θάρρος. Αντ’ αυτού με κατηγορήσατε για στήριξη σε τζάκια. Ο λαός θα μιλήσει στις εκλογές αλλά να είστε σίγουρος ότι η Ζίμενς δεν κέρδισε ποτέ τις εκλογές».

Ειλικρινά. Εύχομαι,μαζί και όλοι οι έχοντες  τσίπα πολίτη, να είναι ψέματα όλα αυτά. Τυχαία να συνομιλούσε ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ με μαφιόζους, νονούς, εμπόρους ναρκωτικών. Να μη γνώριζε το ποιόν των ανθρωποειδών μου μιλούσε. Για το καλό όχι τόσο της Ν.Δ,ούτε της χώρας. Του πολίτη, του έντιμου, του συνετού, του μετρημένου, που νιώθει να βρίσκεται στην αιχμαλωσία πλέον όλων αυτών των “λουλουδιών” που κυβερνούν ή φιλοδοξούν να κυβερνήσουν αυτή τη χώρα.

Πάντως, να πει κανείς με βεβαιότητα  πως είναι σύμπτωση η προστασία του υποκόσμου από στελέχη της Δεξιάς παράταξης ,ακόμα και από  τον ίδιο τον αρχηγό της;  Η υπόθεση Μαρινάκη βοά.

Κι αντί ο Κυριάκος να διώξει τη ρεστινιά από πάνω του πως προστατεύει μεγαλέμπορους ναρκωτικών, αλλά και ο ίδιος ο εφοπλιστής να σκιστεί να καθαρίσει το όνομά του, αν ειναι αθώος, τα έβαλαν στο τέλος με τον Καμμένο, που έστω και παράτυπα, ακόμα και για κομματικό όφελος, προσπάθησε να κάνει τον πιθανολογούμενο συνεργάτη του Μαρινάκη να πει την αλήθεια,

 

΄Ηταν κακό αυτό; Ποιο είναι χειρότερο; Να κάνεις μια παράνομη υποκλοπή, ας πούμε, για να αποκαλύψεις ένα μεγάλο έγκλημα ή το ίδιο το έγκλημα;

Θα μας τρελάνουν οι… Δεξιάρες; Μια ζωή στην απάτη.

5. Χαϊκάλης: Επιζητώ τον θάνατο -Είναι το ωραιότερο πράγμα στη ζωή του ανθρώπου
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: NDP Photo Agency

 

Μία δήλωση που προκαλεί πολλά ερωτηματικά έκανε ο Παύλος Χαϊκάλης.

Ο ηθοποιός σε συνέντευξή του στο Down Town δήλωσε ότι είναι συμφιλιωμένος με την ιδέα του θανάτου και τον επιζητεί κιόλας.

Διαβάστε το απόσπασμα:

Είστε συμφιλιωμένος με την ιδέα του θανάτου;
Πάρα πολύ και τον επιζητώ κιόλας να σου πω την αλήθεια.

Είναι κάπως μακάβριο αυτό που λέτε.
Δεν είμαι καταθλιπτικός, πιστεύω όμως ότι ο θάνατος είναι το ωραιότερο πράγμα στη ζωή του ανθρώπου, απλώς δεν το ξέρει. Ο κόσμος τρέμει τον θάνατο λες και είναι κάτι. Τι φοβάται ο άνθρωπος; Αυτά που θα συναντήσει. Γιατί ίσως έρθει η δικαιοσύνη, η κρίσης της συνείδησής του. Αλλά όλη η φιλοσοφία της ζωής είναι λάθος.
Χαιρόμαστε όταν έρχεται ένα παιδί στη ζωή και κλαίμε όταν φεύγει κάποιος. Κλαίμε όταν φεύγει κάποιος, αντί να πανηγυρίζουμε γιατί λυτρώθηκε μια ψυχή ζώντας σε έναν πλανήτη. Σε έναν πλανήτη ο οποίος τι έχει; Είναι γεμάτος τοξίνες, βάσανα, υποχρεώσεις, σεξουαλικές ανάγκες.
Γενικά παλεύουμε για πράγματα. Υπάρχει, επίσης το στοιχείο της κτητικότητας, αλλά στην ουσία τίποτα δεν είναι δικό μας. Κανένας δεν είναι δικός μας. Ούτε το σπίτι μας, ούτε η γυναίκα μας, ούτε το παιδί μας, ούτε η δουλειά μας. Δεν ανήκουν σε κανέναν γιατί όλα φθείρονται. Είναι όλα αναλώσιμα. Υπάρχουν άνθρωποι που λένε “ότι φάμε, ότι πιούμε και ότι αρπάξει ο κώ…ς μας”. Σεβαστό. Εγώ πιστεύω ότι ερχόμαστε και ξαναερχόμαστε, γιατί δεν μπορεί να υπάρχει ένα δίκαιο στο σπίτι, ένα δίκαιο στο κράτος και να μην υπάρχει ένα συμπαντικό δίκαιο, μια συμπαντική δικαιοσύνη.

Και τον είχα για εντελώς ….πιλιλή (πιλιλής-πιλιλιά= ιδιωματισμός  Πελοποννήσου, σημαίνει ελαφρύς, ένα “φου”, ένα τίποτα).

Ποτέ να μη λεει κανείς. Και προπαντός την “τελευταία κουβέντα πρώτη”. Καλό μάθημα κι απο το Χαϊκάλη.  Απο κει που δεν το περιμέναμε.

6. ΕΛΕΝΑ ΜΠΕΡΚΟΒΑ
Μια πρώην πορνοστάρ κατεβαίνει αντίπαλος του Πούτιν στις εκλογές -Ζητά θανατική ποινή για τα σεξουαλικά εγκλήματα [εικόνες]
Φωτογραφία: Elena Berkova/Instagram

 

Τον θρόνο του ισχυρού άνδρα του Κρεμλίνου, Βλαντίμιρ Πούτιν,  έχει βάλει στο μάτι μια χυμώδης μελαχρινή πρώην πορνοστάρ που υπόσχεται να φορολογήσει τους πλούσιους, να εισάγει σεξουαλικές εξετάσεις στη δημόσια εκπαίδευση και να τιμωρεί με την εσχάτη των ποινών τα σεξουαλικά εγκλήματα.

Πέρα από το φαιδρό και το ανόητο της υπόθεσης (η πορνοστάρ που καλλιεργεί και ευθύνεται για το σεξισμό, τη νοσηρότητα ,τη διαστροφή,  ζητάει θάνατο για τους οπαδούς ομοιοπαθείς της.) ΄Οχι πάντως για τον εαυτό της. Καλά,ας αφήσουμε την πλάκα.

Ο δικτάτορας τα θέλει αυτά τα “νούμερα” ως αντιπάλους. Γελοιοποιεί έτσι την αντιπολίτευση. Ο ίδιος παρουσιάζεται ως εγγύηση,όχι μόνο σταθερότητας,αλλά και σοβαρότητας.

  Δυνατός, Πατριώτης, Υπερήφανος και φυσικά “Σερνικό”,είναι ό τι ακριβώς ζητάει η εθνικιστική παράνοια των Ρώσων. Που γίνεται ακόμα χειρότερη με το χρόνιο αλκοολισμό, απαραίτητος,όπως τα ναρκωτικά, για να κρατούνται  τα πλήθη σε νάρκη. Λέτε να μην ξέρει ο πράκτορας της ΚΑ ΓΚΕ ΜΠΕ  από τέτοια κόλπα;